Коментари - АCТА: Може да се иска от интернет доставчиците да докладват | dnes.dir.bg
назад

АCТА: Може да се иска от интернет доставчиците да докладват

Органите на реда могат да разпоредят на доставчик на онлайн услуги да предостави незабавно на носителя на авторски права информация, достатъчна за установяването самоличността на абонат, замесен в пиратство, предвижда споразумението ACTA.

Обратно в новината

Коментари - АCТА: Може да се иска от интернет доставчиците да докладват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо подписването за АКТА стана ТАЙНО ? По - тайно дори и от тайните сбирки на псевдо - масоните у нас ... Трайчо спомня ли си, че заедно с Гоце , Боце, Румен П. и Л. Гоцев ходиха на културно мероприятие при агент Бор ?

Какво пиратство ? Много от нашите полицаи участват в престъпни групи. Дори и Б Борисов го подслушват. Този закон е предложен от организираната престъпност.

И ак си тауирам ескалибур нааа... това де...,трябва ли платя авторски права на режисера на филма или да влезнем в преговори-реклама и отстъпки ...!?!?!?

Борбата с фалшифицирането се нуждае от пресяване на Интернет трафика! С тази нужда се постигат цели, далеч надхвърлящи пределите на споразумението, постига се: шпионаж, цензура, изтичане на информация, избирателно криминализиране. Трябва да е ясно, че Интернет е нещо много по-значимо от ACTA, в Интернет работят успешно редица международни спогодби, съвсем естествено е едно споразумение да се синхронизира с вече утвърдените, а не новото да забърсва ей така вече приети правила.

Покажи кой член от закона позволява хвърляне в затвора без съд и присъда след три оплаквания. По-големи лъжци и манипулатори от Ицея за България няма.

А по какво ще се познава кое можем да ползваме от интернет и кое не? Не е ли по-логично корпорациите да си защитят сайтовете и да не може да се влиза без заплащане в тях? Да се сложи знак забранено или знак за авторски права- Днес получих поне 20 картички с Валентинки. Ако само една от тах има авторски права, а аз просто съм ги отворила, отивам в затвора. Е га ти "Тоталният контрол" по Дейвид Балдачи!

България оттегля подписа си за АСТА.Това е заявил Трайчо Трайков.Най сетне нещо разумно.

Кога бе??!! Ти сигурен ли си?

Ааа, видях го. Докато не станело ясна позицията на другите страни от ЕС. Кои страни? То само Германия е против.

Не "само" Германия. И Холандия, Кипър, Естония, Чехия, Словакия и Словения. Полша също замрази участието си. Не само слушай, а и чети новините, и не само тези разпространявани в българските продажни медии.

Полицейщина с АСТА или военщина с резолюция на ООН.

Щом са фалшиви стоките и опаковките, носещи без разрешение търговска марка, идентична с валидно регистрирана търговска марка, какво става с китайските и турските ментета, с които е залят пазара?

Именно от това се страхуваме - даване на официална възможност за злоупотреба с правата на една от страните. И никакава правова държава няма да помогне щом става въпроз за защита на корпорации, например или монополии.

Няма да стане... просто вече е твърде късно, ако бяха пробвали да пробутат тази простотия по-рано(в зората на интернет) ОК! Но сега хората прогледнаха... SAY NO TO ACTA!!!

Аз като си дръпна Моцарт или Бетовен на кого трябва да платя за авторските права?

Ами погледни в Public domain, може вече някой да ги е лицензирал.

На този ,който е издал диска , от който е свалено копие в интернет , а той трябва да плати процента на оркестъра , който е изсвирил произведението .

На музикантите и студиото отдавна и еднократно е платено. Печалбата е за фирмата, която е издала диска.

хахахаха, а искате ли всеки интернет доставчик да инсталира в офиса си космически център, за да може да "съдейства" на корпорациите ви?

Някой откри ли на сайта на ЕК пълния текст? Аз не успявам...

а децата с герой на Дисни по ученическите раници, ще пращаме ли в затвора? Може би родителите, че да останат сирачета... Кой ще ми гарантира, че адидас анцуга, който нося е оригинален и няма да ме опандизят без право на защита? А като ям домашно кисело мляко, а Французите държат патента? Ами мусаката, която вече е гръцка?

Предлагам-ВМЕСТО МАГИСТРАЛИ,ударно да започнат да се строят ЗАТВОРИ-за народа.Сподписването на този документ автоматично ставаме,потенциални затворници.Браво на тези които подписват и мислят с онази си работа.

Ми аз направо да тръгвам към пандиза. На пижамата ми има патето Яки. Върху тениските надписи "Адидас" и каквото се сетите. Телефонът ми свири "Нашият сигнал". А всички дрешки на децата са със щамповани анимационни герои. Уауууууууу!

Ами сега, като ползвам ник запазена марка на А. П. Милн, на кого трябва да си платя за авторско право? Ще взема да се прекръстя на Сталин, примерно, или Наполеон. Опааа, Наполеон не може, коняците го откраднаха. А "катър" дали може, безобидно животно е... Или "Анархията е майка на реда". Ще мисля. И как ще ме лишат от гледането на "Сам в къщи", "Голо оръжие" и "Ергенско парти"? Откъде ще разбера за подвизите на Лио Пръднята, след тази АКТА? Отиде ми айкю-то на кино. Или айсекю, беше, да не беше пък аутокю? Ето, почна се вече....

И какво сега - ако в градината си имам лалета и раздавам луковички на приятелките си, някоя холандска фирма (регистриран производител и търговец с посадъчен материал за лалета), може да ме вкара в затвора заради фалшификация?

Добре. Значи затваряме Илиенци, всички тинейджъри в затвора, всички чалга "артисти" в затвора за крадени песни....Само да не се окаже че това споразумение със сила над българския закон е само за простосмъртните и отново не лови всички слоеве на обществото. Искам Борисов да си сложи ръка на сърцето и да заяви, че няма сваляни незаконно филми, музика или фалшиви стоки в дома си. След това ГДБОП да обискират дома му за да се докаже това твърдение. Само тогава ще подкрепя това безумие ACTA- очевидно създадено да защитава правата на чужденци за моя сметка.

Че няма ,разбира се.Той не знае как се свалят.Ти не го ли видя по тв как се преброяваше онлайн?

Ако престъпникът е малолетен? И гледа филма "Под игото", защото го имат за домашно. Тогава какво правим?

Ами ще му пратят едно заптие да го прибере в кауша :)))

Те ви сега торта с Мики Маус отгоре... Не си ли платите на Дисни, влизате си в пандиза.

Ми кръсти го Мики Мяус и му сложи логото на ИБ в лапата и нека после тях ги боли глава :D

значи...това което ми стана ясно е че в БГ закона има клауза за ползване на авторски произведения за образователни цели. Този "договор" обаче явно е над БГ закона, защото според него ако учителката на детето ви реши да използва някой документален филм- отива в затвора, ако преди това не е платила няколко хиляди лева на американска компания. Друг е въпросът, че права се взимат мн трудно, тъй като често няма къде да провериш, кой е носителят и какъв е контакта му.

Като се замисля това ако взезе в сила може да има неочаквани изненади за "носителите" на авторски права - рязко намаляване на интереса към филми и подобни за сметка на четене на книги и други занимания /най вече извън затворени помещения/ позабравени през годините когато филмите не бяха така достъпни ...

Абсолютно! Приемат ли го това, няма да стъпя в киносалон до края на живота си, пък ако ще Папата да ми дойде на крака! Нито пък ще си купя повече диск, аудио или видео. Просто спирам да ползвам тази услуга и това е. Да вземат пример от Паулу Куелю, който пусна цялото си творчество безплатно в интернет, като реклама!

Човек отива и си купува книгите на хареслия му автор, но за ориентация гледа да намери нещо в интернет отначало. Пауло е голям маркетолог!