Абитуриенти по дънки на бала заради ”пеперудените деца”

Абитуриентите от Втора английска езикова гимназия в София ще отидат на бала си по дънки и бели тениски, а спестените пари ще дарят на т.нар. пеперудени деца.

Обратно в новината

Коментари - Абитуриенти по дънки на бала заради ”пеперудените деца” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо "браво на децата"? Да не си плащат сами дрехите си? Браво на родителите които са спестили тези средства за тоалета на децата си и с тях да помогнат на държавата, която вече измогва - бедната.

Браво-то за тях е за инициативата им. Все пак, като се заговори за абитуриентски бал, няма родител, който да пести пари, поне в България. Щом детето иска рокля и обувки за 2 бона, ще ги има, пък ако ще родителите и кредити за теглят. За това е браво-то и не виждам защо трябва да го обяснявам подробно, при условие, че не е толкова далеч от ума ;)

Щом родителите са възпитали така децата си, ще плащат и после до сватбата ще изплащат кредита за бала. Това е техен личен проблем, кой да им е крив, че такива ценности са възпитали у децата си. Кат иска обувки за 1000 на кредит да си ги изработи тези пари и да иде да си ги купи. Те после и коли ще заискат щот видите ли всички родителите на другите им купували. Така ще е докато има балами да бъхтят години наред за единия каприз на детето си.

Браво на децата! Браво и на родителите им за начина, по който са отгледали и възпитали тези прекрасни млади хора! За съжаление, предполагам, че малко от тях ще останат в България след завършването си, а страната има нужда точно от такива деца.

До къде и защо е стигнало така в България че такива мероприятия да се правят? Има и други възможности Лили Иванова да подари един или част от хонорар, да се направи ЕКСТРА Концерт /като RTL в Германия/ специално за помоща на .децата Не е необходимо да се ИЗПОЛЗВА МЛАДЕЖТА. Не го ОДОБРЯВАМ защото това не е единственият начин за помощ!

Адмирации Младеци. Хвала вам

БРАВО!Доброто което правите,да ви се върне 100кратно,а мечтите ви да се сбъдват с лекота.Вие сте бъдещето на България.Суетата,лакомията,скъпите коли,къщи,яхти и..е избиване на чувството за малоценност,лошо възпитание и грандоманщина.Не взимайте за пример днешните псевдобогаташи и псивдовипове.Стремете се да имате пари,но с трудът си,със знанията си,с приноса за развитие на страната.Другото е временна заблуда с неизвестен край.Удовлетворението от приноса е богатство,кражбата и живота на чужд гръб е некадърност!!!

и то много скоро когато ще съжеляват за тази ненужна глупост. Ако бях директора или учител в тази гимназия бих се срамувал. Като че ли никой не е бил млад и не знае какво е празник. Нека и младоженците да отидат в градският или черквата с такива дрехи!

Защо по дънки - не разбрах. Един бляскав тоалет на разпродажба е около максимум 20 лв. - колкото е и ментето дънки с тениска. Тяхна си вомя. Щам им харесват дънки - дънки да са! Браво на инициятивата за дарение.

Прекрасни млади хора, Моля Ви, отидете и на абитуриентския си бал по дънки и тениски. Нямате представа колко свободни ще се чувствате.

Скъпи, мили, прекрасни млади хора, каквото и да се каже за решението ви ще бъде малко! Предполагам сте прочели много "Браво"и "Поклон", затова ще ви кажа: Благодаря ви, че ви има!!! Бъдете здрави! ххх

Децата ще са с тениски на церемонията по завършването, която в тази гимназия се е превърнала във втори абитуриентски бал. С тоалети, прически, гримове и т.н. чалга. На същинския си абитуриентски бал /24.05./ ще са с надлежно подготвените изгЪзени тоалети и познатата ни до болка показност. Иначе респект!! за идеята, от някъде трябва да се започне с ликвидирането на малоумното мероприятие "абитуриентски бал". Дано в следващи години да има все повече "заместени" балове. Опомнете се, родители! :)

Аз имам прекрасни спомени от балната ми вечер и в никакъв случай не бих спестила такива емоции на децата си. Изхвърлянето е въпрос на разбиране и възпитание. Балът е само повод то да се прояви при хората, склонни към това, не е причина.

Не ми е ясно защо слагате минуси. Емоциите са емоции и не бива да бъдат спестявани, тръпката по подготовката също. Не бих нарекла абитуриентския си бал малоумно мероприятие. За сведение, бях с рокля според възможностите на родителите ми, с прическа и грим, направени в домашни условия и отидох до училището си, а после и до заведението с такси. Не приемах за необходимо да наемаме 'представителен' автомобил или да вземаме лъскав такъв назаем от приятели, за да го паркираме на пет - десет преки от училище и да го мислим ще се размине ли без драскотини в тази лудница от автомобили около училище. За мен балът никога не е бил място да си мерим цените на роклите или колите на роднините ни. Ако някой го приема така, то има сериозен проблем с ценностите, които са възпитани у него, и е обречен да е вечно недоволен - винаги ще има по - богати от него и това не е основателен повод точно на бала да се мъчиш да демонстрираш положение, което реално нямаш.

Клер

Браво на децата!!! Жалко е само, че ненаситните ни и алчни политици, не могат да решат проблема на осем дечица, който годишно струва около 200000 лева. За себе си обаче гласуваха и ще лапнат за една година 1 440 000 лева само от увеличението на заплатите си....отврат!!!

Аз, ако бях Държавата, щях да я затворя и да се скрия в миша дупка от СРАМ, щях да си сложа тъмни очила, да не ГЛЕДАМ НАРОДА СИ В ОЧИТЕ... ОТВРАТ... Освен Браво!!!, просто на децата не мога нищо повече да кажа...

е това са нашите деца! дано поне малко усетят смисъла на тази инициатива огромното количество чалга-абитуриенти и вместо да се превръщат в кичозни клоуни с измамното усещане, че са страхотни, да се отърсят от комплексите си и да подкрепят идеята не само тази година, а и занапред; цялата помпозна суетня на тези балове е много грозна порнография, особено в средите с поп-фолк манталите където момичета придобиват вид на дърти проститутки

Докато има такива деца,има надежда за България!Такива като тях ме задържат все още тук. Дано прочетат за тоя жест и свинете от различните партии,чиито сметки за партийните им разпивки минават 5000,и всичко се изхвърля.

Брaво нa тези прекрaсни децa! Те сa бъдещето нa Бългaрия! Много възрaстни би трябвaло дa последвaт техният пример.

bravo na tezi mladi xora mnogo sa zreli za godinite si

хвала на тези прекрасни деза *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Здравейте, ние сме от кампанията Панаир на добрината и искаме да ви благодарим за милите думи и вярата в нас. Но също така искаме да уточним някои неща, тъй като се притесняваме , че нещата излизат извън контрол. Много от вас мислите, че това което правим е за нашия бал, който сме съгласни че си е панаир на суетата, но понеже идеята ни хрумна прекалено късно, за да се опитаме това да бъде изпълнено тогава го направихме за последният ни учебен ден (15май). Това е нашето изпращане, денят който е нещо като мини бал и родителите ни хвърлят отново много средства за нови тоалети, ресторанти, дискотеки, прически и т.н.

Ние искаме да акцентираме на тези деца и проблема и се надяваме, че следващите випуски ще ни надминат във всяко отношение и това ще се превърне в нова традиция!!

Сега разбирам, че по време на баловете има такова понятие като "мини-бал", който от финансова гледна точка, не бил толкова "мини". По мое време (което не беше чак толкова отдавна), нямаше такова нещо. Кому са нужни и мини-баловете, и мега-баловете не ми стана ясно нито когато бях на 18, нито сега, когато съм на 30! Но както си решите, момичета и момчета - празникът си е ваш, средствата - също .. направете с тях каквото сметнете за добре. И малкото е по-добре от нищото!

джепето

Имам предвид - и малката помощ, е по-голяма от никаквата!

Панаир на добрината,така и предположих,след като една ваша майка искаше да уточни какво точно сте предприели.Само,че много малко хора или почти никой не чете задълбочено ,това което пишат другите. Вие, разбира се нямате вина,за тази еуфория.Но видяхте резултата,нали? Видяхте мнението на хората за тези кичозни и натруфени балове ? А нашите велики журналисти,пак се изложиха! Сега и аз разбирам,че има и така наречен мини бал.По мое време -нямаше. Но идеята е чудесна и дано постепенно се подеме и от други.Така ,че по добре малко,отколкото хич!

Бог да ви благослови!нека се засрямат тези с дебелите вратове и портфели ,точно така трябва и политици и църква ги засрамихте!

по-рано майка уточни,че това се отнася за самото изпращане,кето е на 15 май Това трябва да се уточни,за да няма после плювни на бала,че не са си изпълнили обещанието

майка ( нерегистриран ) 27.02.2014 11:50 Майка съм на едно от тези деца. Много се гордея с решението им. Само една уговорка- не става въпрос за бала, а за изпращането в училище.

Браво, не мога да намеря думи за този жест. Малките неща променят света!

Възхитена съм от вас добри деца!Вие сте милосърдни и много състрадателни-вашите родители трябва да се гордеят с вас!Бъдете здрави и знайте,че сте пример за нашите държавници!

Добри деца. И понеже стана въпрос и за депутати, във фейсбук някой разпространява колаж със следното сравнение: Германия е страна с 83 милиона население, 622 депутата и 0,80 евро държавна партийна субсидия. България пък има 7,3 милиона население, 240 депутата и 11 лева субсидия. Ако решим да се приравним към Германия, ще излезе че нашите хрантутници в парламата трябва да са приблизително 55, с 13 стотинки субсидия. Тогава ще има повечко пари и за пеперудени, и за дистрофийни, и за парализирани, и за диабетни, и за всякакви други болни дечица!

Няма да има, пак ще ги откраднат.

Браво! Идеята е страхотна и много трогваща! Дано я осъществят и дано повече хора ги последват! В крайна сметка на този свят жовотът на един човек е далеч по-ценен от суетата на друг и нуждата му да изглежда по определен начин. В крайна сметка няма значение как изглеждаме, а какви сме в очите на хората! А с подобна постъпка, тези деца биха били харесани от всеки! А и те самите би трябвало да се чувстват много по-комфортно по дънки и тениска, но с мислълта, че са спасили един човешки живот, отколкото в рокли и костюми, но с мисълта, че са "дарили" паричките си не на страдащите деца, а на алчните собственици на модни бутици! Свалям ви шапка, момичета и момчета!

БРАВо НА ДЕЦАТА! Те всъщност вече не са деца, а са много повече хора от всички нас!! Аз съм мъж на 31г. и като го прочетох ме изби сълза!!! БРАВО! Повече такива истински и добри хора!

Бреййй - Имало Човеци с главно"Ч" в тази опропастена държава! Значи има НАДЕЖДА!

Браво, деца!И дъщеря ми е в 12 кл. на езикова гимназия в малък град.Дори и само на изпращането децата да са спортно облечени се спестяват поне по 100 лв., които могат да бъдат дарени на нуждаещи се.Ще съм много щастлива ако и други зрелостници /вкл. и дъщеря ми/ последват примера им.

Да, не блестят с умът, който искахме, не станаха пианисти и велики лекари, но по важното е че за разлика от нас имат души и са състрадателни. А най важното е че са загърбили суетата, защото я е ключът към провала или успеха им. Точно това е хубавото и това дава надежда да се надяваме че един ден ТЕ ще ни управляват по добре от досегашните кебапчии и сметкаджии.

Хубаво е, че има такива деца с благородни сърца. Нека и управляващите вземат пример от тях.

БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ.

Е ,доживях най-после!!! Значи България ще я бъде! Целувам Ви ръка ,деца! Благодаря Ви!

Браво на тези деца, на техните родители и учители! Дано има все повече такива съзнателни млади хора, за да има и надежда за България! Поклон!

Браво на младежите! Ето такива новини - за човещина, добросърдечни хора и милосърдие са приятни за четене. Дано да стават все повече такива събития в България!

Браво на тези деца, браво и на техните родители, за това, че са отгледали и възпитали такива деца.... Именно защото съществуват такива деца сред нас, надежда за България ще има.....Още веднъж браво и поклон пред тях, а държавата да седи и да блее....

Тези деца утре си тръгват! 90 % са приети вече в универистети в Европа и Америка!

Не разбирам защо е този минус?! Отглеждаме деца, възпитаваме ги в добро и те си тръгват! Губят държавата и техните родители! Но явно на държавата не й пука, че ще остане без нормално мислещи данъкоплатци!

Прекрасно! В това има смисъл. Тази новина ми напомни, че идва това ужасно време на баловете. Пак ще гледаме потресаващо накичени и боядисани хора, които стърчат от луксозни лимузини или каруци, и крещят "1,2 ...", а малкото мислещи ще се питат "Това ли е продуктът и целта на българското образование?!"

Респект!!!

Едно мога да кажа - БРАВО !!!! Но без да ми се сърдят , предполагам , не - сигурна съм , че това са деца чийто родители едва ли имат големите възможности / силикон, рокли за по 1000-2000 лв. ......../

Не всички родители с големи възможности инвестират 'луди' пари за всяка прищявка на децата си. И е не по-лесно като родител да застанеш пред детето си и да му кажеш 'мога, но няма да дам тези пари за ... ' пред това да вдигнеш рамене и да кажеш 'нямам толкова пари'.

А депутатите си увеличиха заплатите!!! Чудя се, дали депутатите когато са били абитуриенти са били такива идеалисти и ако да, какво ги е превърнало в това, което са сега ???

ДА БЕ ДА ИМАЛИ СА ИДЕАЛИ СЕГА ИМ ДОЙДОХА И КАК НЯМА ДА СИ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ А ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК И КУЧЕТА ГИ ЯЛИ

Прекрасни сте!!! Чудесно е , че в България има състрадателност от страна на младите хора. Успех!!! Със сигурност с такова прекрасно младо поколение нашата страна я очакват по-добри времена.

Прекрасна новина, изпълва с оптимизъм и надежда. Но все пак това е само едно огласено намерение. Не е ясно от статията за бала ли става дума или за изпращането. Това са различни работи. Балът- той е панаирът на суетата. До него, обаче, много вода ще изтече, много мнения ще се променят. Да видим, да видим какво ще остане накрая от добрата идея.

браво!!! пример за подраяние! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БРАВО! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА СМИСЛЕНИ ИНИЦИАТИВА ОТ ГОДИНИ! Интересно момичетата,на които се подаряват силикони ще се откажат ли от тях за сметка на дечицата?

Подобни инициативи на млади хора има много . Просто за тях не се пише : ) Знаем в чии ръце са Българските медии , насажда се само страх , разделение и омраза . Безуспешно , разбира се : ) Дира не отрази по никакъв начин отвореното писмо до местан в началото на седмицата , което взриви социалните мрежи ! Вероятно и ти не си чул/а за него . Но това не значи . че не съществува . Със здраве : )

Благодаря на тези деца! С постъпката си те дават надежда не са мо на болните и на цялото ни общество! Дано повече последват техния пример! "Какви деца е раждала, ражда и сега, Българска майка юнашка"!!!

БРАВО

Много по-смислено е да помогнеш на човек в нужда, отколкото да хвърляш грешни пари са излишно скъпи бални тоалети заради едната суета.

Не,че абитурентите ще се лишат от нещо,защото за тях всяка вечер,в която разполагат с парички е такава и дори не знаят какво да правят точно в абитуриенската си вечер,защото са го изживяли много преди това!Не се лишават от нищо/като преживяване/,а просто от един тоалет и главоболие за родителите и изхвърлячество,което наистина не се вмества в днешната картинка на мизерията!Хубаво хрумване и парите наистина да се използват уместно!!!!

Пак новината не е точна - все се търси голяма сензация! Децата няма да отидат на бала по дънки, а в деня на изпращането на 12-то класниците! Дано има и инициатива за бала де - би било много добре - както направиха миналата година абитуриенти от Македония или Сърбия /не си спомням точно/!

Браво, дечица! Прекрасни сте!

А КЪДЕ СА ЧЕРВЕНИТЕ "ФАШКИИ"КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА ?

Браво на тези деца, дано да останат в България

Браво!

Страхотна идея на тези момичета!Това трябва да се превърне в кампания въобще за всички абитуренти в България!По-голяма простотия от това да ходят на абитурентски бал с тоалети за хиляди левове няма!Това ли е идеята на абитурентския бал?В никакъв случай-не!