САЩ опитали да спасят журналиста и други заложници

САЩ неотдавна са провели операция за спасяване на американски заложници, сред които и Джеймс Фоули, държани от "Ислямска държава" в Сирия, но не ги открили.

Обратно в новината

Коментари - САЩ опитали да спасят журналиста и други заложници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американец убил четирима в САЩ, за да отмъсти за войните в Близкия Изток Четете, братя, кво става в Америка, и после й се хвърляйте на врата и емигрирайте там: Информацията е взема от друго информационно издание, на навярно dir.bg няма възможност да прегледа всичко. Моля, да не изтриват информацията ми. Тя е тревожен поглед върху обществото и социалния му състав в Америка и го публикувам с цел - да бъдат нащрек нашите хора - за да не станат дарители на органи по никое време ... "Американец призна, че е извършил четири убийства от април насам, за да отмъсти за убитите от САЩ в Близкия Изток, пише Лос Анджелис Таймс. Али Мухамад Браун е извършил първото убийство на 27 април. Тогава Браун убива 30-годишния Лирой Хендерсон. На първи юни си насрочва среща с Длоун Андерсон и Ахмед Саид в нощен гей клуб в Сиатъл. След това ги застрелва от упор. След като полицията в Сиатъл разпространява снимката му, Браун лети до Ню Джърси. Там той убива 19-годишния Брендън Телвин. По данни на прокуратурата Браун поел отговорност за всяко от убийствата, заявявайки, че това "бил неговият отговор на действията на САЩ в Сирия, Афганистан и Ирак. Прокуратурата е поискала смъртна присъда за Браун." Та така, бъдете нащрек - внимавайте с мюсулманите - добронамерени между тях няма. Берият мовек се усмихва широко и е гостоприемен, а когато го ударят по едната буза, обръща и другата - затова краят на християнството се вижда. Възхикавам се от Биби Нетаняху. Да е жив и здрав още дълги години. А г-н Барак Обама за нищо не става - дори за нобелов лоарят за мир. В Америка не могат да го понасят вече. Гуд бай на афроамериканеца.

Вие хубаво се възхищавате на "Биби" Натаняху, но ако не сте евреин той не се възхищава на вас, а иска земята ви. Учудвам се например защо никой не коментира днес в статията за това как наследник на Ердоган ще стане еврейското протеже-неоосманистът Даветоглу,който мисли само хубави работи за целоста и мира в Родината. Може би и на него се възхищавате? Мюсюлманите са само пръчката,други са ръката,която я държи /а може и да я изтърва вече,не претендирам да знам/-така по целия свят.

Иван Цанов

Колега, съгласен съм твоята констатация и не я оспорвам. Но се посторай да четеш между редовете. Мисля, че ти е трудно и капацитета ти е ограничен. Затова ще те "Светна" ЗАЩО!!!! Малко статистика: 1. От Тел Авив - едната граница, - до Ерусалим и река Йордан са около 100 километра. С Бърза кола се минават за 30 минути по аутобана. От Малко Търново до Брегово са 700 километра и ти трябват цял ден да пътуваш без да спираш. 2. Израел има около 7 000 000 души жители. България също толкова. 3. Израелската армия с резервистите е над 1 000 000 войници. Българската не може да напълни националния стадион заедно с чистачките. 4. Израел има огромно количество авияция. България - около десетина скапани самолета и хеликоптери за бърза помощ. 5. Около Израел е глутница мюсюлмански вълци, които искат да го разкъсат. Да ти припомням ли как гръмнаха турската гемия с нейните ипиони и провокатори. И кво? Турция си трае. България да нибие един турчин и Турската армия влиза и за около 1 час е покрила цялата ни Татковина. 6. В Израел никой не смее да открадне една бебешка количка - веднага го гепват и в панделата. Тук турските каналджии крадат яхти и ние мръкаме, че нищо не можем да им направим. 7. В Израел си почистват редовно къщичката и живеят в богата и красива държава. България постепенно се превърща в бунище и кочина. 8. На Израел помага диаспората от целия свят, включително САЩ им дава милиарди долари за въоръжение. На България да й е дал некой и друг скапан долар? Това е много кратък списък. Иди, поживей и поработи в Израел и ще искаш отново да се върнеш там. Часовникът да си го забравиш на спирка на автобуса, ще си седи там и ще си цъка, докато отидеш да си го вземеш. Хората не си заключват колите там и дори си оставят ключовете на таблата след втората ингифада през 2004 г. Преди това палестинските цигани крадяха на поразия автомобили и ги вкарваха в Сирия и Йордания. Да продължавам ли. Посъбудих ли те малко. Мисли бе, трол преди да се дървиш. Комшиите трябва да се уважават, но и да си готов да не позволяваш да те удрят по бузата или да им го върнеш. А ти кво - мрънкаш. Що не вземеш да се занимаваш с нещо друго и да не всяваш уплах в добрите читатели на сайта?!

Нетаняху е прекрасен човек, въпреки изричното несъгласие на Мосад праща десет израелски агента представящи се за канадци в Йордания да претрепят Халед Машаал, след като се издънват двама от тях са заловени и в последствие ги разменят за шейх Ахмед Ясин. Най-готинито е че този милеещ за Израел политически лидер не само оставя Ясин да обикаля арабския свят за да събира пари за Хамас ами го оставя и безпрепятствено да ги внася в Газа за да плаща на местните хайлази.

Иван Цанов

И кво стана с шейх Ясин, знаеш ли? Хората трябва да се уважават един друг. Тогава винаги ще е спокойно. В случая един от двамата не направил това. Шейх Ясин беше инициатор на втората интифада. Сега вече интифади нема.

Варварското убийство на американския журналист получава отзвук по целия свят се само заради съчувствието към жертвата и отвращението от извършеното.Това убийство поставя доста въпроси за характера на американската външна политика.Вижте кой извършва обезглавяването -бивш съюзник на САЩ/ИДИЛ/ISIL/!Вижте политиката на Катар и Саудитска Арабия-главните съюзнице на САЩ в Близкия Изток.Та тия режими са по-лоши от режимите на Садам Хюсеин ,Муамар Кадафи и Ким Чен Ун,взети заедно/според мен/.Преди смъртта си Фоули казва,че съжалява ,че е американец.Много вероятно е да са го принудили да го каже ,но може и тези думи да са израз на трагедията на един човек,станал жертва на преплитането на връзки и интереси заради пари!

Та по темата : "САЩ неотдавна са провели операция за спасяване на американски заложници, сред които и Джеймс Фоули, държани от "Ислямска държава" в Сирия, но не ги открили. .... Тези изявления бяха направени ден след като джихадисти разпространиха видео с обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули.... И по коментарите : Наскачали разни съветофилски гаднярчета да показват ограничената си обща "култура" и то когато става дума за КЛАНЕ НА ХОРА . Наистина Dir.bg се заформи като сборище на долнопробни платени отрепки !

проруската пропаганда използва всеки повей на вятъра за да плюе по сащ! как били посмели да навлязат в сирия за да спасяват журналиста?!

Некадърен "псакизъм" е това американското.Специално на мен единственият проблем е във факта,че опитът за спасение на въпросния е бил неуспешен /консперативната и доста правдоподобна теория,че журналиста е бил неудобен и употребен, за момент ще я оставим настрана/. Просто някак си САЩ успяват всячески да направят нещата в ущърб на своите граждани. Виж, колегата ви е прав за "платените долнопробни отрепки";-).

ПИПО

Всеки един нормален човек осъжда това клане, както и клането на милионите невинни жертви. Но, когато се изкаже мнение, че САЩ и Великобритания, финансираха и обучиха тези терористи, човек автоматично става "русофил", враг на България" или "комунист". Над 53% от американците са твърдо против външната политика на САЩ. И те ли са русофили? Освен празни клишета и безсмислени коментари, някакви аргументи и факти имате ли? Толкова сте жалки.

Че?!

червенее!

А ти жълтееш.

най-вероятно дир не може да си позволи модератори с дори основни човешки качества ама все пак!? дир е посещавана медия!

Картоф,модераторът просто вижда кой е написал поста за Обама. Малко назидание няма да ти навреди

нали осъзнаваш че нито ти нито някакъв модератор имате право да назидавате някого??? за какъв се мислиш??

Кой каквото търси си го намира!!! Всеки си избира пътя и има правото да го направи,искало ти се Ирак,Сирия,Пакистан,Кюрдистан,Украйна,Израел,ПалестинА, Турция изборът си е твой и друг не ти е виновен!!!

Здравейте панелни дипломати дето все ви е ясно външната и вътрешната политка на САЩ , където нито сте стъпвали , нито ще стъпите. Един съвет - вместо да бистрите световното положение , мацнете една боя на панелката и си изчистете боклуците пред блока че са заприличали на съветски комуналки... А иначе по темата - НАТО ското ще смачка сунитските въшльовци... Както и е редно де.

Хаха, дай Боже за последното, ама ако можеш да ми обясниш как точно ще стане "смачкването"? Сухопътната операция ми е малко мътна,не нещо друго. И защо така вулгарно- сунитски въшльовци? Това са героите,които се биеха срещу Асад,забрави ли- вашите "freedom fighters";-). Пийте "гинко билоба", паметта ви отслабва-оттогава мина няма и година.

Киндере Четете новини , както дявола чете евангелието... Армия за освобождения на Сирия и тия са коренно различни и в момента се бият едни с друго.. Ама нали в ГЛЪВЪТЪ ви е само Первия Канал...

абе модераторе ти шегуваш ли се?!?! това за путин го изтри веднага а същото за обама стои от доста време?!?! и то не за първи път!!!

А стига си хленчил ! На модератора му е писнало от кухи тикви.За това те трие

по същата логика ти не би трябвало да имаш комп и нет

САЩ ДА ПРИБЕРАТ ВСИЧКИ СВОИ ВОЙСКИ ДО ЕДИН НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА СИ!ВЪВ ВАТИКАНА ИМА ПАПА КАТОЛИК.НЕ Е НЕОБХОДИМ ВТОРИ.ДА ОТИДЕ ЛИЧНО ОБАМА В ИЗТОЧНА УКРАЙНА И ВИДИ ТАМ КАКВО Е-ХИЛЯДИ ЗАГИНАЛИ.ПРОСТОТИЯ!

Това ако беше по времето на Ричарт лъвското сърце, сега не един а няколко кръстоносни похода щеше да има. Ха ... защо ли пък дадох пример с точно този, при условие че са го направили на пух и прах? .... :))

Интересно как точно са се опитвали, като пращаха оръжие на тези главорези да колят сирийци и да свалят Асад ли ?

Много сме се загрижили за американците , че търсят и често извличат полза от всяка ситуация. Мисля , че е по-редно да мислим защо от всяка ситуация България най-често губи.

ЩАТИТЕ СА НАПРЕД, ЗАЩОТО СА ХВАНАЛИ ЦАКАТА НА ПРАВЕНЕТО НА МНОООГО ПАРИ. С НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИОН УСПЯВАТ В БЕДНИ ДЪРЖАВИ ДА РАЗБЪРКАТ " АКОТО" " БОРЕЙКИ " СЕ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ " с една дума създават сериозен ПРОБЛЕМ който се оказва в последствие накърнява Американските ИНТЕРЕСИ и поради това те навлизат с военни действия в съответната държава.ПЪРВО ТЕ ОГРАБВАТ ПОСЛЕ ТИ ПРЕДЛАГАТ ЗАКРИЛА СРЕЩУ 99% ОТ ВСИЧКО КАКВОТО ИМАШ .

Миналата седмица бях в Русия: на всеки ъгъл по 20 войника, рентгенови устройства навсякъде, където идеш и анти-западна пропаганда по телевизията.

Значи да сме спокойни,колега-готови са за войната,която ще разпалят срещу тях. Само едно ме безпокои- ние българите сме предвидени да сме сред ордите славянско "пушечно месо" на НАТО. Вие готов ли сте да хванете пушката и да тръгнете на Изток в защита на европейските ценности и демокрацията?

имаш ДОСТА объркани мисли и отгоре на това си въобразяваш ОЩЕ, че знаеш немски.

Връщаш се към тъпни от "студена война",когато на американци им показвали руснаци в мечешки кожи, с буденновка на глава и на закуска изяждащи децата си. В Петербург имам възможностъ да наблюдавам: чисти,измити улици, руставрирани музеи, корабчета по Нева и Канали, и милиони западни туристи. Така чи бил си в Русия през крив макарон.

Жалко за човека!Но доколкото си спомням и Садам Хюсеин,и Муамар Кадафи ,и Хосни Мубарак бяха съюзници на САЩ и видяхме как свършиха!А пак ИДИЛ бяхя съюзници на САЩ срещу Асад!Изобщо тия ,които се посвещават на американската кауза трябва да внимават много!

И на България и на СССР :)

стига сте плещили глупости бе саддам и кадафи винаги са били приятели на русия сума българи работеха там по времето на комунизма! саддам е от баас - ком партията на арабите това че в определен период саддам е бил по-малкото зло за сащ предвид крайните ислямисти в иран е СЪВСЕМ друг въпрос! но малкият ти главен мозък е предназначен за копане на картофи не за международна политика!

Явно не знаеш, че Русия и САЩ много пъти са си съдействали досега. Не бъди толкова краен това делене Русия vs САЩ е по детски наивно, имаш ли 18 години?

Да, бе да. Кадафи е съвместен проект на САЩ и Англия за да не плащат наем за авиобазата до Триполи, а Садам го качиха на власт САЩ за да развали достлука на Ирак със Сирия и СССР.

Мн интересно,тук е пълно с малоумници,които реват за ислямистите,защитават тези,които колят деца и жени,изнасилват ги,палят ги,избиват масово цивилно население... Реват за тези,за които жената не е нищо повече от едно удоволствие!!! Аз съм за САЩ да ги избие до крак тези откаченяци! Защото иначе ние всички ще турим фесовете,политиката на Ислямска държава е ислямски халифат в цяла Европа,избиване на всички християни!!!! Но явно малоумниците ще продължават да реват против САЩ и Израел,до,като не дойдат и пред техния дом с ятагана в ръка и не ги изколят,като кучета!!!

всичко зависи от това накъде ще се обърне путин ако е до хизбула - приятели на путин ще ги защитават!

Прав си, много малоумници има. Някои от тях вярват, че американците не извличат полза от нарастващия исляминизъм.

Американците също организират кланета. Не си информиран, нито умееш да мислиш.

Съмнява ме някой тук във форума да пожелава дълъг живот на ислямистите /най-меко казано това/. Колкото до "малоумниците",казвал съм и преди: лишеното от интелект куче хапе пръчката,с която го бият; човекът атакува ръката,която я държи. Ако аз обуча, платя и насъскам върху вас един уличен бияч да ви се "порадва" и вие знаете кой стои зад неговата визита,съмнява ме след това да искате да ми благодарите,нали така?

Олеле колко а...о имаш в главата. САЩ финансираха, обучаваха и въоръжаваха ИДИЛ. Те бяха борци за свобода когато се биеха срещу СВЕТСКИЯ режим на Башар Асад. САЩ подкрепиха джихадистите от Мюсолмански братя в Египед. САЩ подкрепиха джихадистите в Либия. Само ОЛЕЛЕ МАЛЕ не разбра, че целта на САЩ е създаването на нестабилност около бъдещите мишени на агресия. Това са Русия и Иран. Така че сега САЩ ПАЗЯТ КЮРДИТЕ за да им направят държава и така да ДЕСТАБИЛИЗИРАТ още Сирия, Иран, Турция..... Четене му е майката ГРАЖДАНЬЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Благодаря че ме просвети, аз не съм от тези дето много са чели, вярвам ти! Много ме радва това, че САЩ помагат на кюрдите да създадат своя държава. Какво ще стане със Сирия, Турция и Иран, хич не ми пука.

Драги, ами ако следващ път САЩ ще преценят,че твое семейство представлява заплаха? Ще се съгласиш ли доброволно да избият тях? Нещо да се притеснили хамери ,когато изръсили бомба на българска земя ,защото малоумно объркаха посоки, къде Сърбия, къде България. Нито една нация няма божествено право да решава ,кой ще живее и кой не. Иракска земя принадлежи на иракчане и няма какво да крепи там САЩ, също като и Афганистан и Сирия, и много други "зони на економичмески интерес"

аз не се притяснявам от сащ обаче, притеснява ме, че точно джихадисти един ден могат да нападнат семейството ми. Защото Ислямска държава не се иска само в Ирак и Сирия, ами в цяла Европа, тогава всички ще ревнем НАТО да ни спасява, е може и дядо Иван разбира се:)

какви са последните думи на журналиста и има ли купища цветя и запалени свещи пред дома му?

само като ви чуя как плюете обама ми става ясно колко сте правдиви :))) ми то по-мек и миролюбив човек от обама едва ли е имало за президент на сащ!!! ако беше някой като буш баща и рейгън до сега русия да е на московско царство и няколко мюсюлмански републики!

Ти явно вярваш, че на Обама не му дърпат конците и сам си взима решенията като по филмите :)))

След ЕвроМайдан и EвроКремъл ИДЕ

Ще ти се АМА ПРЕДИ ТОВА ЩЕ Е ФЕРГЮСЪН - САЩ.

Що, и в Киев ли ще строят Кремъл руснаците вече? ;)

Обама получи през 2009 г. Нобелова награда за мир след няколко месечно президентстване само, заради хубавите речи за светло и мирно бъдеще. Последната година изправи света на ръба на трета световна война. От това страдат много народи, както и народа на САЩ. Случаят с американските журналисти е точно такава проява - те губят живота си заради безумната политика на своето правителство. Нобеловият комитет поиска дискретно и без шум от Обама да върне наградата за мир, а Белият дом мълчи. Нашите медии също.

за usa си е направо джакпот това убииство. плащат X долара за терористични субсидии, после малко PR и тук там убиства на us граждани.... и послеееее инвестицията се връща стократно.

САЩ играят двойна роля в Близкия изток,подкрепят и едните и другите,продават си оръжията и печелят! Същото прави и Русия! От една страна е добре,че се намесват в тамошните конфликти за нас,защото,ако САЩ не се месеха там,сега нас нямаше да ни има или всички щяхме да сме турили фесовете....

Надявам се това да е сарказъм,който аз не мога да уловя,колега.

Хубаво е да почетеш малко,да поучиш история и ще видиш,че съм прав!!!

И що не си прочетеш за срещата на Чърчил и Рузвелт в Кайро!!! Двамцата преди Ялта са си делили Европата! И БЪЛГАРИЯ Я Е НЯМАЛО НА КАРТАТА! Разделена и ПОДАРЕНА НА СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ!!!! А сега стигни до САЛФЕТКАТА В ЯЛТА. Да разбереш - КОЙ НИ Е ЗАПАЗИЛ КАТО ДЪРЖАВА!!!

Вие пък- "всеки знае", че Сталин е един кръвожаден диктатор и нищо повече;-). "Всеки знае",а останалите мислим;-). +1

Моля?!?

престъпници, но са и идиоти, лъжци и шизофреници, които са за лудницата. Като чета написаното, се чудя не се ли усещат самите идиоти как си противоречат, и че сами се рекламират като такива? Значи те създадоха тези джихадисти, оставиха ги да укрепнат, подпомагаха ги по всякакъв начин, наричаха ги "борци за свобода", воюваха рамо до рамо с джихадистите срещу Асад. Отгоре на всичко наложиха жестоко медийно затъмнение за зверствата на същите джихадисти, а Асад, който вече няколко години е оставен да се бори сам срещу тези джихадисти и хамериканците, които ги падкрепяха, беше представян като кръвопиец и тиранин. Същите американски кретени сега мислели да влизат в Сирия да се борят срещу тези, които те създадоха и подкрепяха. Може ли такива идиоти и такава престъпна държава като САЩ да определя какъв ще е реда в света? Какво може да очакваме от един свят, в който престъпни шизофреници гледат само собствения си интерес и плюят на всички останали в лицата, и не им пука, и не ги е срам?

Жалко за човека,но американците няма ли да престанат да разпалват огнища по цял свят,от които страдат не само невинни хора,но и собствените им граждани!

Американците и руснаците се мешат в целия свят. Такъв е животът. И мутрата дето живее над/до вас може да вдига гюрултия колкото си иска и ти да не можеш да спиш по седмица, но нищо не можеш да направиш. Колкото до ислямските войни - имало ги е доста преди да има САЩ. Прочети малко откога има зверски конфликти между сунити и шиити, омраза към християните в арабския свят. Даже са описани в приключенските романи на Карл Май, написани още преди освобождението. Не че той е ходил някъде, но ги е имало.

Поздравления за коментара. Идиоти са поданиците на САЩ, които не са добре образовани умишлено, както и техните платени медии и оръжейни магнати, това е цел с години. Инфантилен и недостатъчно интелегентен народ, машина за гласуване за удобен президент и клика около него. Проблемът е, че и ние постепенно се превръщаме в подобно немислещо общество.

волята за образование и стремежът да се развиваш принадлежат на всеки отделен човек, и това никой не може да му ограби или да го лиши да чете и да се самообразова. Да не прехвърляме тази отговорност на държави, политици и други преходни фактори. Ако нямаш пламъка вътре в себе си а искаш само да ядеш, това също никой не може да промени.

Американската политика е шизофренна или пък разчита на късата памет и отказа от мислене на мнооого хора, особено тези от САЩ.

Странна работа! На практика излиза , че всеки американец , включително родителите на убития журналист и той самия е платил известна сума за услугите на "бойците" от ИДИЛ. Последния транш от САЩ към тях е бил в началото на юли, когато САЩ одобряват помощ от 500 милиона долара. Друга странна работа е, че излиза , че Холандия и ЕС като цяло спонсорират "антитерористичната" кампания в Украйна, плод на което беше свалянето на самолет с много холандски граждани. В Холандия не се говори много за това, защото е трудно да се обясни защо външната политика на държавата подкрепя убийците на холандци! Ирония а?

"холандските" уж "експерти" брояха и мюсулмани в Косово. И за по-голяма бройка включваха и НЕОБРЯЗАНИ СЪРБИ... И още нещо - на страницата на СВЕТОВНАТА АНТИСПИН ОРГАНИЗАЦИЯ в "In memorian" НЯМА СПИСЪК НА ЗАГИНАЛИ НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОЛАНДЦИ!!! И за конгрес в МЕЛБЪРН има обява, а не за конгрес в Малайзия...

Много мислите,колега;-). Трябва да се вярва в уса-демокрацията и европейските ценности. С тези ваши съмнения и критично мислене опасно ми замирисвате на "руска подлога" /синоним на "мислещ българин" тия дни, на мен също ми я слягат често тая диагноза напоследък;-)/.

Никаква ирония. "Големите риби"си правят игричките, печелят по различни параметри: -по-висок бюджет за въоръжение -налагане на съответната геополитика в даден регион -отклоняване вниманието на народните маси и внушаване на страх от тероризъм.

1 седмица преди екзекуцията в Белия дом са знаели за обезглавяването на Фоули и къде се е намирал той, защото ислямистите са изпратили имейл със заплахата, че ще екзекутират журналиста, но Белият дом не е направил необходимото за неговото спасяване" Това заяви пред медиите Филип Балбони, основател на бостънската медия Глоубъл пост, за която е работил обезглавеният фоторепортер.

Фоули е бил от неудобните журналисти,защото е отразявал истината в Сирия,според негови колеги.

Това е първият случай, в който САЩ разкриват, че американски военни са били на територията на Сирия след началото на кървавата гражданска война, избухнала преди повече от три години, отбелязва АП.... Много държа хората които казват че няма американска намеса в събитията по света да прочетат точно този текст.

Както обикновено, цру е събирало информация за заложниците от фейсбук и туитър. :))

"... Операцията приключи неуспешно, защото заложниците не бяха на НАБЕЛЯЗАНОТО място ..." Това е така, защото НАБЕЛЯЗАНОТО място е било посочено от Псаки след гледане на кафе. Е, при този професионализъм на американските спецслужби вярвате ли им още, че ракетата за MH-17 е била изстреляна от територията на бунтовниците? "... В престрелката един американец бил леко ранен, когато хеликоптер бил улучен от НЕПРИЯТЕЛСКИ огън ..." Това изрично споменаване на НЕПРИЯТЕЛСКИЯ огън да не учудва никого, защото много често при чичо Сам има и ПРИЯТЕЛСКИ огън.

не се чудете че сащ са толкова добре а русия почти колкото България разликата: при обгазяване и смърт на стотици заложници причинени от самите спец - части в щатите тая част ще се разформирова и ще има дебат за създаването на нов тип действия и т.н. а в русия ги наричат герои!

Виж си за заложниците във ВТОРАТА СГРАДА НА СВЕТОВНИЯ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР!! Тръгнали да напускат сградата след удара в ПЪРВАТА СГРАДА, НО ОЗОВАЛИ СЕ ПРЕД ЗАКЛЮЧЕНИТЕ ОТ ОХРАНАТА ВРАТИ И ВЪРНАТИ ПО ОФИСИТЕ СИ... И си ги преброй НА МЕМОРИАЛА...

ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА, с любезното съдействие на САЩ: ".... ако изразите искрено-мнението си за Ватикана, Католическата църква, Папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на свобода на мисълта и словото. Ако обаче направите същото за исляма, Корана, пророка Мохамед, за някой мюсюлманин тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация. Ако набиете някой китаец, ескимос или норвежец, който ви е обидил, нищо няма да ви се случи. Но ако набиете някой алжирец, мароканец или нигериец, който ви е обидил, тогава ще ви линчуват. Ако крещите антиамерикански лозунги, ако наричате американците убийци, негод-ници, врагове на човечеството, ако изгорите американското знаме и надраскате снимките на американските президенти с пречупени кръстове, нищо няма да ви се случи. Напротив, такава агресия се счита за добродетел, за качество. Но ако направите същото срещу исляма, тогава ще ви хвърлят на кладата Същото ще ви случи, ако считате, че западната цивилизация е най-напредналата, която някога се е родила на тази планета. Ако считате, че западната цивилизация превъзхожда другите. Ако обаче сте мюсюлманин и твърдите, че ислямът винаги е бил по-висша цивилизация, че е лъч от светлина и че според Корана християните вонят като кози, прасета, камили и маймуни, никой няма да ви докосне с пръст. Никой няма да ви даде под съд. Никой няма да ви осъди.

Почти е така!

Е защо е така?

Кой ги създаде в този им вид? Кой,кой,кой;-)?! Не сме ние,европейците,не са и руснаците със сигурност. Четете интервютата на лукавия Бжежински, който отричаше преди 10 години,че има такова нещо като ислямска световна заплаха и признаваше в прав текст,че ислямската вълна е създадена за борба със СССР и Русия впоследствие.Човекът си го казва,има го навсякъде написано,не е като да ни тресе конспиратологията.

+1 за вас,че сте цитирали въпросната г-жа,колега.

Бжежински и влиянието му върху доктрините на САЩ е отпреди 25 години: "След елиминирането на комунизма единственият наш враг остана ПРАВОСЛАВИЕТО"...

Мене да ме пуснат и всичките заложници само ще доплуват до Америката! И не требват ни тюлени ни моржове ! Аме не щат да ме пуснат!

Обамата си мисли, че може да си играе на игричката Делта-форс отпреди 15-тина години... Ама...

Да ама Делта форса бе преди 15 години......Терористите вече са толкова добре въоражени и о благодарение на янките че няма на къде...Кой даваше оръжията на ИДИЛ в Сирия а?

Май някой забравят как режеха главите на руски войници в Афганистан, показано с подробности по БНТ, с последвани уволнения. Стига сте плюли американците. Враговете са други, тия с брадите и ножовете.

Добре а ти ще ми кажеш ли кой въоражава тия с брадите и ножовете? Упс да не бяха случайно краварите янки и Гейевропейския съюз? Ал Кайда случайно не я ли създаде пак Хамерика а?!

Сигурно са те. Ако обаче САЩ и Израел не ги въоръжаваха /през Саудитска Арабия и Катар/ и обучаваха, те щяха да си останат с ножовете,не със съвременното въоръжение. Трудно му е на един измит ислямистки мозък да оперира с тези оръжия /виж в нет-а клипчета на "хора",стрелящи с ПТУРС-ове срещу стени от няколко метра,за да отворят дупки в тях за бойници-в резултат се дезинтегрират на атоми,практически;-) /, но с времето дори и "аллахакбарите" се научават. Остави джихадистите с леко стрелково оръжие и без пари и дори нашата "армия" би могла да се справи с тях.

абе тюлените поне не си избиват сами заложнците!!!!! яко си го просите русофили!!!! терористите явно не са изкали да избиват всички тези хора! но руснаците си ги убиха сами!!!!! най-големите некадърници в историята!!!!

изгледай си филма за БИН ЛАДЕН!!!! ИЗВЪНЗЕМНИ ЛИ ГО УБИВАТ???? Вместо да си ръсиш простотиите... И защо директно го карат на самолетоносача и го хвърлят в морето??? ЗАМИСЛИЛ ЛИ СИ СЕ... И я ни повтори - ЗАЩО ПАДНАТА ТРЕТАТА СГРАДА НА СВЕТОВНИЯ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР? Без в нея да се е забил самолет...

ли простите Кравари тези които на равно поле в Иран се размазаха с няколко Ц-130 ?! В опит да спасят заложниците в посолството си в Иран?! Не бяха ли тия прехвалени тюлени алфи малфи и зелени барети които без врага да пройзведе един изстрел по тах загубийха и няколко хеликоптера и една камара войници а?!

а заложниците бяха ли обгазени от отровен газ и избити или бяха освободени???????????????

Да си обамофил да не мислиш че е престижно ?

теб освенд а яде фекалите на янките от Краварника друго не може...Не си напрягай мозъчната клетка дето ти е само една....упс и тя умрря! МУХАХАХАХАХАХАХХА

Вече излязоха в повечето световни медии снимките на Обама как се хили и си играе безгрижно голф вчера след трагичните новини за екзекуцията на журналиста. Непростим гаф на държавен глава! Просто непростим! Да не говорим, че няма нищо човешко в постъпката - толкова ли му беше трудно да си отмени голфа???

Жалко за хората :( А тази акция е поредния провал на некадърните тюлени , които ги бива само пофилмите ! Да не забравяме и случая , как същите клоуни не успяха да завземат вила във Сомалия и се спасиха с подвити опашки.Наивно е да се разчита на тях изобщо !

Че тези нали бяха хора на американците, които западът продължава да подкрепя в справедливата им борба за смъкване на сирийския диктатор и налагането в Сирия на ислямистката демокрация, така близка до изконните западни ценности. В Ирак същите тези "наши кучи синове" се борят за същото.

Обама ги създаде тези изроди и сега той да се справя със задачата.Ако не беше свалил диктаторите всичко щеше да си е нормално.

Няма смисъл да им мерим пшкте на САЩ и Русия, става дума за спасяване на хора ,не от наводнение, а от клане. Жалко, че акцията е неуспешна !

Ооо, повярвай - успешна е! За американската пропаганда...

няма съмнение че американските спец части са най-добрите прегледайте им акциите но вие сте прекалено слаби и промити мозъци за да имате собствена преценка приятно гледане на алфа тв и руската пропаганда където русия винаги побеждава а сащ са на ръба на срутването паралелна вселена за русофили по съветски дизайн :)))))

писали ТИ КАКВО ДА ГЛЕДАШ......

си признават че СпецНаз са по добри от американските специални части.........Американците са едни пусите ..какъвто си и ти.....Особено се смях като гледах тази боза "Последния оцелял"...Мухахахахахахаахах Ако наистина армията им е от такива нещастни и некадърни палячовци нищо чудно че Талибаните ги опъват краварите както си искат!!

Като са толкова добри спецназ, можеш ли да ми кажеш защо Германия има договор за обучение на специални части, прави полигон край Москва и как така Спецназ с нови технологии и различна от съветската тактика превзеха Крим? В Русия единствено водката и черния хайвер са им добри, всичко друго е леш и мърша. Затова скапаната им страна само изнася суровини, защото не може да произвежда качествено.

Сащ сме най-силни и могъщи, бяхме по-добрите, но отново загубихме.

Ами така е като не внедряват новите ми технологии! Всеки орган да е с GPS, GPRSS, RFI, Wi-Fie, Blue Tooth, стерео радио и стерео телевизор, ултра и инфра звуков излъчвател и приемник, лазерен локатор, ИП адрес и т.н. И всеки вместо опашка да си влачи интернет кабел! Така всики ше ги шуваме, вийдаме, откриваме улавяме точно.

Рубриката "ако щете, вярвайте". То с най-обикновен google earth видях блока и паркираната си кола, а представяй си какви възможности имат сателитите за шпионаж и военни цели. Па уж не могли да намерят заложниците... Прах в очите на простолюдието.

Понеже арабеските са малоумни и те не знаят, че САЩ имат сателити и подслушват телефоните и интернет, та ей така в прав текст и с табелки на врата разхождат заложниците. Голямата истина е, че липсата на реално разузнаване от живи хора, води до всички провали. Прекаленото доверяване на технологиите единствено и само може да подпомогне умелия враг и да заблуди глупавия анализатор.

верно бе, как не се сетих - блок и паркирана кола e почти същото като заложник, няма начин да не се виждат на Google Earth, който явно според тебе наблюдава в реално време всяка една точка на Земята...

русофили да не припомняме не дотаум успешните опити на руските спец части при анти-теросистични акции още повече на територията на самата русия които завършиха трагично за похитените убити от самите анти-терористи основните виновници разбира се са самите терористи но не бъдете ехидни и цинични саом към едната страна в глобалния конфликт

Абе боклук, ходи се гръмни някъде.

Във всички "неуспешни" опити заложниците бяха стотици и операциите /специално по проникването в сградите и обезвреждането на терористите/ бяха признати за шедьоври от западните експерти. Друг е въпросът,че неразборията с логистиката причини неоправдани жертви при случката с театъра. Така или иначе, сравнение няма. Тук говорим за некадърното разузнаване на САЩ. Не си спомням случай,в който руснаците да не са знаели къде са заложниците.

филмчето за АКЦИЯТА по ликвидирането на Бен ЛАДЕН... Да се убедиш в професионализма на идолите ти... Наблюдение, подготовка, НАЙ-, НАЙ-добрите, ПРЕВЪЗХОДНИТЕ... Дълги месеци наблюдения, спътници, не знам още какво си... И ИЗВЕДНЪЖ - АМА ТАМ БИЛО ГОРЕЩО.... ИЗНЕНАДА - та под единия ХЕЛИКОПТЕР ИЗЧЕЗНАЛ КИСЛОРОДА???? И тупнал на земята... Виж, ДРУГИЯТ НА ДВЕСТА МЕТРА ОТ НЕГО ВЗЕЛ, ЧЕ СЕ ПРИЗЕМИЛ..

Тероризмът е гадно нещо. Трудно се контролира и още по-трудно му се противодейства. Затова, спасени 50% при анти-терористична се счита за УСПЕХ. На всякъде по света. Руснаците правят каквото могат. Не винаги става (виж по-горе защо). Въпреки това, успехите им в антитероризма са НЕУСПОРИМИ. - Превземането на президентския дрорец в Авганистан през 80-те от току-що създадените алфи е в учебниците на ВСИЧКИ антитерористични сили по света. - Спасяването на няколко руски дипломати в Ливан малко по-късно поставя изцяло нов начин за борба с анонимни тероисти. Случката е интересна, защото след като отвличат дипломатите, в Ливан отиват малка група алфи. Инфилтрират се и само след няколко дни, роднини и приятели на похитителите започват да получават по пощата парчета от тях. Малко след това руските дипломати са върнати, а в слеващите близо 30 години НЯМА (можеш да провериш) отвлечен руски дипломат, НИКЪДЕ по света. Ако на това не казваш ефективност, значи изпозлваш някакъв много странен стандарт. - Театърът в Москва, където въпреки, че загинаха около 25% от 800 човека присъствали, нямаше НИТО ЕДИН терорист (от 30!), който да успее да се взриви с "копчето на мъртвеца". - Дори и когато загинаха стотиците деца в Осетия, алфите застават с телата си, за да защитят малчуганите. Загинали са 10 алфи, нещо нечувано като загуба до момента, всички до един залагали се на пътя на куршумите срещу децата. Няма да ти говоря за терористите от Северен Кавказ, където имаше цял един чуждестранен баталион от изпечени мюсулмански главорези, избиващ цивилни и руски наборници. Почти няма оцелели от тези хора. Think again.

Случая в Осетия освен за смелост е пример и за бърза реакция. Единствено в деня на нападението по телевизиите изтърваха кадри как група от местните разкъсаха полицейския кордон и побягнаха към физкуртурния салон а кмета на Беслан каза че в този момент командира на спец частите само изпсувал през зъби и заповядал на своите да щурмуват за да изпреварят отварянето на минираните врати.