Путин прекрати договора със САЩ за унищожаване на плутоний

Президентът Владимир Путин е разпоредил с указ да бъде прекратено споразумението между Русия и САЩ за унищожаване на обогатен плутоний за военни цели.

Обратно в новината

Коментари - Путин прекрати договора със САЩ за унищожаване на плутоний | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо Русия трябва та унищожава ценен матр'ял, който утре може да и потрябва?

Щом соросоидите вият като скопени значи нещата в Света вървят към по-добро. Сорос и неговите онлайн орки са самото зло, а врагът на моя враг е мой приятел. Вийте Сороси, вийте вашта мама - как ми топлите душата при това безплатно и за сметка на американския бюджет!

Какъв е тоя соросоиден вой? Русия за разлика от нас си има суверенитет и нейния лидер и екипа му така са преценили да постъпят за да защитят интересите си! Или вече само американците могат да защитават интересите си? Браво на Путин!

Бо Бо

Висшата политика не е спор за движими имоти. От десетилетия тя е борба за надмощие - икономическо, финансово, военно и етническо. Използваните приьоми са в контекста на целите, а именно да се притискат дадени държави и нации с цел финансова облага от агресор номер 1 в света!

номер 7!

Русия щеше да преработи/изгори 34 тона плутоний в АЕЦ, а САЩ щяха да закопаят техния плутоний в земята. А след 3-4 години можеха да го изкопаят пак и да го използват за военни цели. Така че Русия май постъпи умно.

прекратил договора - просто си е казал в прав текст, че те съветите не спазват никакви договори и преди и сега.

щото западът спазва нещо?! Да давам ли примери? 1. Безпилотна зона в Либия уж да не летят либийски самолети, а те взеха да бомбардират земята. 2. Споразумение с Янукович за избори през есента, а още на следващия ден - преврат!

при една глобална война знаете ли че изчезват всички а тия които останат само ще страдат

ЕС, САЩ И НАТО НЕЗАБАВНО... ВЪН ОТ БГ РОДИНАТА НИ! И НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ПРОТЕЖЕТАТА!

в ЩАТИТЕ и ЕС, та да се спаси от такива путлерофили като теб.

Бъди само българофил сидерасто-путлерофилче!

Путин бил такъв, руснаците - онакива... Задава се война - писах го днес тук и ми слагахте минуси. Добре бе - ето идва вече време, всички тези, които толкова сте ербап срещу Русия по форумите да се изявите на практика. На фона на ставащото в Сирия, на отмяната на договора за плутония, на ПРО в Сирия и т.н. днес започна и учение в Русия - нищо работа, по гражданска защита (оповестяване, евакуация и т.п.). С участието на над 60 милиона човека. Сещате ли се, какво означава това? Айде сега - стягайте кубинките и отивайте да се биете с "джуджето", "главатаря", "путюв" и както още там го наричате и с неговите зелени учтиви и мълчаливи човечета.

Не е необходимо никой да се бие срещу болшевишките жужета, петролът достатъчно ги бие с цените си.

Леж на тая..........

Чакайте, какво му е на плутония? майката на мой съученик се лекуваше с инжекции плутоний от рак на гърдата и се излекува. Да, русофобията е тежко заболяване, но може би с повечко плутоний? Вие господа шорошоиди как мислите?

само война му е в главата на суката

Само така. Никакви договори не са възможни с тези патологични лъжци, мошенници, измамници и масови дезинформатори, особено по такива важни теми?

Само руснаците имат АЕЦ с бързи неутрони, които изгарят американските отпадъци и произвеждат енергия. При голям късмет САЩ ще имат такава след 2030 г. Ами да си складират у тях отпадъците и да щамповат айфони.

Официальные курсы Госбанка СССР иностранных валют по отношению к рублю, применяемые в платежно-расчетных отношениях Российской Федерации с иностранными государствами по торговым и кредитным соглашениям бывшего СССР с 01.10.2016 100 Доллар США 53,9600 100 Евро 60,6600

Двете най-могъщи държави никога няма да "свирят" в хармония. Колкото и да се опитват да търсят сближаване по различни въпроси, винаги ще се намери повод за противопоставяне. Това е диалектика - още Хегел е формулирал тезата за Новия световен ред, която се опира върху неизбежността на конфликтите. Сега поводът е Сирия, после ще дойде нещо друго. Лошото е, че страдаме ние - "обикновените"!

и кои са двете най могъщи??

ЩАТИТЕ и АМЕРИКА.

Когато един "главатар"- президент се провали във всяко отношение - започва да дрънка оръжие. Последната му опора и надежда за оцеляване!

Че какъв главатар е Обонго? Обикновена кукла на конци със слугинско потекло!

Към по-долу коментиралия. Това е мечтата на много хора от векове. Ако може да няма кой да ги пляска през крадливите ръчички. И друго. Защо не коментира по статията? Кой в случая не е спазил ( за пореден път) споразуменията? и не си е унищожил плутония? . "Put Sin In ( регистриран ) 04.10.2016 12:23 . А не е ли по-добре путюв да се маха? Защо трябва 500 милионна държава, с най-силна икономика и най-голяма военна мощ в света, да играе по свирката на РФ? Та САЩ и РФ са несъпоставими, освен по бройката на атомните бомби! "

Кагебейската хунта, управляваща в Москва, вече е в пълна безизходица и няма полезен ход в международен план! Това ще бъде особено ясно видимо след като бъде публикуван списъкът с конкретните виновници за разстрела на малазийския "Боинг"! Кагебейската хунта около Путин допусна поредица от грешки, които в крайна сметка доведоха до крах нейното управление, както и Русия в цялост! Дори трескавите рокади по върховете на силовите ведомства и поемането на цялата, абсолютната власт от Путин, вече няма да е в състояние да предотврати пропадането! Великото политическо и военно жуже, в качеството си на президент на една наистина велика страна, успя да я доведе до окончателен разгром!

Е, нали, уж, Обама обяви "пълния разгром" преди 2 години? На кого да вярваме сега? На тебе или на Обама? Айде, координирайте опорните точки с кукловодите си, че се излагате и обърквате хората!

Нито едно от твоите твърдения няма да издържи в съда! Изопачаваш и лъжеш!

на соросите им настръхнаха опашките

някакъв еврогей се беше изплюл, че няма вечна дружба.има има има и тя е между българия и русия! езиците са ни близки, братовчеди сме, а със вас сме никакви.СКОРО ЩЕ СВЪРШИ ИГОТО ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА.

ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ ГЛУПАЦИТЕ ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН ОТДАВНА ГИ НЯМА И С ПУТИН ШЕГА НЕ БИВА

Да, крайно време е любимият ви Путсин да разбере, че времето на шегите и потупванията по рамото отдавна са в миналото! Много е лошо, когато някой приеме за признак на слабост снизхождението и доброто отношение!

Когато се безсилен в другите области се перчиш с ядрено оръжие. Като Северна Корея.

За да се перчиш с това, неминуемо си вече успял във всички области. Иначе и Асанчо джепчията щеше да размахва ядрена прашка.

34 тона плутоний (94Pu239) - сладка работа, при плътност 19.8 t/m3, айде да не е 100%, но да кажем над 90% масово обогатяване, се побира в 2 кубически метра, при над 24 000 години период на полуразпад си е бая приятна инвестиция - аз не бих го унищожил/изгорил.

Е, не могат да го съберат в 2 кубика, че ще се раздуе много бързо. Иначе САЩ точно това искат да направят - да си го скатаят за после.

Късака отново се пуйчи.

А бургерите се изпокриха

И най-смешното... или трагично, понеже става дума за плутоний. САЩ предложиха, вместо да преработват плутония в гориво за реактори, да го смесват с някакъв секретен материал и да го съхраняват в Ню Мексико. Тоест Русия да преработи 34 тона плутоний в гориво за АЕЦ, а САЩ да скрият техните 34 тона в Ню Мексико. Яко, а!

Статията удобно премълчава предисторията. През 2007 година САЩ заявяват, че няма да финансират донорския фонд по споразумениет, защото вече били отделени 850 милиона долара. През 2014 година Обама спира строителството на завода за преработка плутоний в МОКС гориво. През април тази година щатът Южна Каролина повдигна дело срещу федералните власти заради прекратеното строителство на завода за преработка на плутоний. Русия има работещ завод за преработка на плутоний, чието изграждане струва 240 милиона долара, докато САЩ са похарчили за строителството над 7 милиарда долара и заводът все още е до никъде, за което е и делото на щата Южна Каролина срещу министерството на енергетиката и националното управление по ядрена безопасност.

Да се чудиш направо на кой подражаваме с проекта АЕЦ Белене

Путьофилите пак напълниха коментарите с мокри мечти за ядрени бомбардировки. Нормалните хора си мечтаят за хубав живот, жени, автомобили, къща, пътешествия, интересна и доходна работа ... а путинките за атомни бомби, нападение над "краварите" и "еурогейовете"! Какво повече да каже човек - диагнозата е ясна.

аман от олигофрените като теб!

че те руснаците всичко това си го имат , само искаха дапредпазят европа исебе си от халифат.

Разбирам -руснаците "мечтаят" за това, което имат. А американците, в мечтите си за жени и разгул, унищожават последователно планетата... Е, все някой ще трябва да ги спре. Едва ли, това ще са меките китки от ЕС. Те предпочитат да осъществяват мокрите им мечти.

За Путин най-важни са интересете на Русия, за разлика от нашите гейевропейчета, които продадоха България за гейски ценности

бай Иване, що стана така, че ценностите, които за вас не са "гейски" са характерни за средновековието и османско робство? Байо, що стана така, че американците с гейските ценности (и европейците) продават на руснаците повече технологии и стоки, отколкото руснаците продават на "запад"? Подобно на арабите... Що стана така, че най-престижните университети са в "гейската" част на света? Що стана така, че преобладаващото население в САЩ и Европа живее без лишения, докато на редовият руснак парите едвам му стигат за транспорт и за пиячка? (да отворя скоба - у нас има сума ти руснаци накупили имоти, но те са по-малко от капка в морето и са крайно непредставителна извадка). Мога да продължа до и отвъд лимита от 2000 знака...

И ти не си наясно пич, не знаеш цената на нещата които едните продават на другите...споко...то ако нямаше какво да искат Американците, нямаше да са тука нали?...Всичко е много елемнтарно...

Ега ти смешката! "преобладаващото население в САЩ и Европа живее без лишения" Бе, ти на кого ги пускаш тия партенки бе, байно? Нали ти дадоха твоите хора интернет (между другото, също руско творение) -поограмоти се малко! Не пиши глупости, че се излагаш!

Руските варвари плашат света с водородни бомби.

Пак бълнуваш. Никъде в статията не е споменато за водородни бомби. Цялата работа е, че Американците не спазват споразумението

Винаги съм се питал на Путин кой му е мъжа..ха.ха

на боико е кмета на симитли,доволен? наис

Ревнуваш ли ма, парцаааал! Във форума вече си нарицателно за неграмотен простак, съжалявам, че ти влизам в тона!

34 тона си е сериозна приказка. Както и да го погледне човек, толкоз материал да се направи на бомби, ще има за хвърляне по цялата Земя. А няшите кратуни, вместо да вдигнат заплатите и контрола, те дадоха под наем за жалки комисионни сума ти мини.

С Килари Клинтън на власт бъдеща конфронтация между САЩ и Русия е неизбежна.Нали знаете, сателитни държави като България ще са първите изгорели.Хората не могат да разберат, че сме изправени пред най-нестабилните времена от Кубинската ядрена криза насам...много тъжно..

Абсолютно! Дано Тръмп спечели, за което се съмнявам, защото фалшификацийте ще са нечувани

А не е ли по-добре путюв да се маха? Защо трябва 500 милионна държава, с най-силна икономика и най-голяма военна мощ в света, да играе по свирката на РФ? Та САЩ и РФ са несъпоставими, освен по бройката на атомните бомби!

Владимир Владимирович рязнете една Сатана в гнездото на осите Манхатън! Всичко ще си дойде на мястото!

Да, със сигурност светът след това ще бъде по-добро място без недоразумението РФ!

Пече се и нашто , третото Освобождение . Путин, Путин, Путин .... Само БОЙ по фащисаните.

Браво Вова, докажи им на краварите, че не те управляват света!

Както изглежда скоро ще трябва да се храните с плутоний! Имате опит от близкото минало!!!!!

То бртушките се хранят с пшеница..Все пак са на 1 во място в света, по пройзводство и износ..А виж, лудите крави ще бъдат нахранени с плутонии...Във вид на радиоактивни гъбки, оставени от Сатаните, Тополите, Ярсовете и останалите руски балистични ракети...които ще превърнат Краварника, в полирано радиоактивно стъкло:)

Кой управлява света ?

Баба, както е отговорил Калигула на този вупрос

Браво Путин, докажи на краварите, че и ти си велик!

скоро ще трябва да се храните с плутоний!

Не, първо вие може да хапнете ядреното дръвце!

Американска Държава на практика вече загуби Близкия Изток. Дай Боже скоро и Балканите! Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ шанс за добро бъдеще пред България.

Русикия рай ще ни сполети с глад, мизерия и водка на корем

Направо се разтапям от кеф когато мучат от безсилие краварите.

След като организираното от Путлер нападение в Афганистан на въоръжени от Русия талибани, пропадна, Путлер съвсем откачи от злоба и безсилие. Поредния пъклен план на империята на злото -Русия и злото джудже заграбило властта там пропадна и кагебисткия изрод, като умираща змия, хапе наред.

викаш талибаните с по един калашник, получен от изостаналата и изолирана Русия разказват играта на непобедимото нато, воглаве с баш юнака- сащистан?

Каква игра разказват бе комунисте? Ние знаем фактите как едномилионната армия на Садам, въоражена с руско оръжие, беше разбита от 350 000 американски войници за три седмици. Повтарям 3 седмици!!

Плутоният не става ни за пиене , ни за каша. Кво ши го праят? Къде ши си го крият?

Руският народ е търпелив, а американците не разбраха, че в Кремъл вече не седят идиоти. Още по- малко такива които превръщат дори президентските си избори в третокласен театър.

Абе не мога да разбера, Путин бил джудже, пък соросите се насират от страх като чуят името му, и пълнят форумите.