Лукарски обвърза търговията на ЕС със САЩ с визите

Може да не подкрепим Трансатлантическото сътрудничество и да настояваме визовият режим за българи, пътуващи за САЩ, да бъде част от преговорите по него.

Обратно в новината

Коментари - Лукарски обвърза търговията на ЕС със САЩ с визите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Лукарски.Ако махнат визите Ти ще ди най-големия политик на БГ за последните 25 г. Бъди твърд,мъжката и със самочувствие.Само така .

КОЙ "измисли" този ШУТ за министър на Икономиката????? Още по-интересен е "съветника"му КАРОЛЕВ?!?!?! Явно от това министерство НИЩО НЕ СЕ ОЧАКВА!!!!?!

Човекът от Разчепатено общество на Шорош !

Робовладелската форма на управление на обществото, наречена демокрация, предполага Аристократи и Роби, Патриции и плебеи. Командува единствено и само олигархията и/или монополите, и/или мафията ! Преди години пристигна великата Клинтънка и затвори Белене.Такова чудо нито Хитлер, нито Сталин са правили тук.

Направи го с визите и ще изкочиш над всички. Правилен хо.

търговия ще изхвърли окончателно азиатски путлеристан от европа. Щатските въглеводороди тръгват към Европа на цени с 30% по-ниски от чизмаристанските !!! путлеристанците са аут от играта, финита ккагебишка шайка.

Dimi

Явно изобщо не си наясно за какво става въпрос във въпросното споразумение... от него ще спечелят единствено големите корпорации и САЩ. Ще загубим всички ние. Един пример от него: В страната ни има забрана за добив на шистов газ, но въпросната корпорация иска да добива такъв - завежда дело пред арбитраж от корпоративни адвокати и ако те решат налагат на ДЪРЖАВАТА или да разреши на компанията да добива шистов газ или да плаща огромни глоби на въпросната компания... има доста примери от държави вече сключили подобни споразумения. Не случайно по медиите и български и европейски почти не се говори за съдържанието на това споразумение. Намесени са огромни пари и корпорациите лобират това да се приеме. Та въпроса тук не е Путин, Китай срещу САЩ, а нашия суверинитед и дали изобщо ще имаме такъв.

На това се вика брутален популизъм. И врабчетата знаят, че за да паднат УСА визите, трябва отказаните молби да паднат устойчиво под 3%, което за БГ е невъзможно. За много тп го имате тоя народ, кой що стане политик и тръгва да рути УСА визите , но досега в сената въпроса въобще не е влизал, камо ли пък да се гласува.

Dimi

За България е невъзможно защото умишлено се отказват визи дори на хора отговарящи на всички критерии именно за да се държи този процент висок.

предпочитат туземната посредственост пред световните върхови постижения и то в момент на супер глобализиран свят ??? Мето илиянски и разни "тука има - тука нема" отдавна са минало, който го може играе в Барса, Байерн, МанЮ, Юве, ..., останалите ритат в гигант белене и им трошат ашиците.

Изобщо не ми пука дали мога да пътувам до САЩ, но за транатлантическото споразумение ми пука. Не искам да бъда роб на американските корпорации, искам бг стоки и продукти. Ще стане по-зле и от бг монополи в момента и държавата и ЕС няма да може да защити потребителите си от ГМО и другите американски гадости. САЩ са най-гадната държава нищо полезно няма да дойде от тях. Кое бг правителство ще защити моите интереси?!

ги защитава гиганта путлер, бегай у магадан да просперираш.

в сейнт луис да почувстваш демокрацията.

Въобще не ме интересуват никакви визи за САЩ. Не визи, ами бетонови огради да вдигнат, и никого да не пускат, дреме ми за Фашингтон. Твърде НЕ на споразумението за "свободна"(каква ирония) търговия между ЕС и САЩ.

Трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС на практика означава, че американските корпорации ще могат да правят и в ЕС всичко, което им е разрешено да правят в САЩ. Това означава например, че ще могат да отглеждат и продават ГМО-та, или да добиват шистов газ във всички страни от ЕС, без правителствата да могат да ги спрат или контролират. Това ли е което искате?

С две думи, "Трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС на практика означава", че ЕС се превръща в пълноправна колония на САЩ. Да ни е честито!

Какво толкова сте се закъхарили, когато има конкуренция и цените са по-ниски.Освен това е доказано, че US фирми са договори без сива част т.е. без подкупи, докато това неможе да се каже за фпенски или други.

Dimi

Да, защото в САЩ е законно да подкупиш сенатор - нарича се лобизъм... даже си имат и закон за това...

Боже, боже! Кой пък ще ви пита Вас?!

Welcome to the United States of America

Сороски трол, заминавай за САЩ. Ние си искаме БГ.

Подкрепяй министре...интересите ни са насочени към Америка

Как няма да го подкрепиш бе пич- нали на следващият ден ще излезеш от власта. Кунева веднага ще го подкрепи- тя подкрепя всичко!Това т.н. търговско споразумение между уса е ес е ликвидиране на останалата независимост на ЕС,чудя се как Меркел ще се съгласи - удар на производството и принципите на търговия на ЕС.

Най-добре ЕС да направи единно икономическо пространство със севернакорея и таможенния союс ??? Назад към робо-феодализма, тъпаците начело на обществото, а интелигентните и креативните в "Круге первом" ???

Лукарски, идеята ти е чудна, само че трябва не само да се настоява, а да бъдем твърди в позицията си и да сме непреклонно против всички Европейските съглашения със САЩ преди да падне ограничението, но не само за българите, а за всички членки на ЕС, за които то все още е в сила.

Вие ТТИП ще подкрепите, но за визовия режим само ще дадете предложение /както напр. някои хора тук в дира искат разкриване на работни места, увеличение на пенсиите и т. н./. Нима някой по света ви обръща внимание?

Лукарски, предлагам на теб и всички, които отричате плановата икономика да си изгорите дипломите за висше образование и в CV да пишете само това за което сте се изучили в последните 25 г. По онова време за което вие говорите и хулите даже и циганите работеха, имахме тежка, лека промишленост, имахме развито земеделие и всичко , което беше на пазара беше българско-беше екологично. Твоето министерство не трябва да го има , а не да работят хора мамини синчета на властимащите. Половината от тях не знаят за какво са там. Сега сме черноработници на чужди фирми- трети свян на Германия и ЕС. Зор ще видите след като продадохте всичко да унищожите и плодородната земя- само това ни остана.

безпартийна комунистка сънуваща планова икономика по времето на която България фалира. Видя се по времето на Лукановата и Виденовата зима.

+++

Къде си тръгнал бе Лукарски. Не прочете ли новината, че в САЩ болните от спин са 1200000, от които 70 процента са без лечение и контрол. Това е по-страшно от еболата.

Откъде ви намират толкова глупави? Без контрол! Ти да не си тръгнал за секс там. В България е по-лесно и по-евтино. Ама неграмотникът като не знае какво да прави в САЩ, е по-добре да не ходи, че ще пипне спин от мастурбация.

....Не е тръгнал за seх??!! Ще мие чиниите и тиганите в някое заведение за бързо хранене?.!!!

Трансатлантическото споразумение е гибелно за икономиката и за жалките остатъци от суверенитет на България и на цяла Европа. С тези изявления на Лукарски се цели да се замаскира този предателски акт, като се изтъкне това, че в замяна сме получили нещо. Не е проблем на нацията ни, че някой иска да се махне и да отиде в САЩ и не може заради такива ограничени частни интереси да се доунищожи и подчини държавата ни. Който иска на емигрира или да пътува до Щатите, да си търси начини.

Дам другарю. Но практиката показа, че дори берлинската стена не върши работа. Който иска по-добър живот намира начин да се махне от вашите окови. И в този случай, за щастие нищо не зависи от вас.

Абсурдно разсъждение. Ако наистина знаете какво значи и мислите така,Не ми е жал за вас а за всички ,на които това има вероятност да се причини.

Тъпо! Доколкото знам, става дума за входни към САЩ, а не за изходни визи и ограничения. Така че в случая "Берлинската" стена" май е разположена по източното крайбрежие на "Обетованата задокеанска земя". А ако у нас се чувстваш окован/а/ - никой не те е спрял. Търси си щастието по света, пък ние тук някак ще преживеем и без такива като теб.

да маат визата и отивам там кат Дан Колов да се боря за пръв чекист!!

Аз за първи път чувам политик ребром да поставя въпроса за визите за обикновените хора, защото олигархията ги има. Умело и хитро.

На тоя(Лукарски/вски) изобщо не му вярвайте. Нито на него нито на главния секретар на СДС. Един гъз ги срал. Казвал и ви че е ден погледнете небето да видите дали слънцето е там или има луна и звезди ... Тези двамцата изобщо не им пука за нищо и не си държат на думата ...

ако махнат визите некой можи да си доди и остане тук да са мачи.

Този Празовски ли, Лукарски ли, не е толкова тъп, колкото останалите му другарчета по партия...

Хич не тръгвайте да му се кефите. Оня ден Горанов (води се финансов министър) каза, че няма пари за добавки за пенсионерите, а след това Борисов (води се премиер) еднолично каза, че ще има добавки (а Горанов кимаше в съгласие). Когато на власт е ГЕРБ - няма значение кво говорят министрите. Квото каже Вожда (дори да е в разрез с данните) - тва е.

,,след,, хората без виза , идват и ,,безвизовите,, им танкове!!!

Отлично попадение за визите за САЩ за Българи. Попадение право в 10 - та. Да стане на взимен интерес. Дават ми виза за САЩ и залагам 10 000.00 долара, че ако не се върна в срок и остана емигрант в САЩ ми ги вземат окончателно и започват в страната им процедура по екстрадация. Това е решението г-н Лукарски. Да видим дали някой ще ги жертва паричките и НЯМА да се завърне обратно в страната. При това условие да се отпуска виза. Който ги няма да ги вземе от банката или да не пътува. Има коректни хора, които ги режат за виза. Имат пари, възможности и не желаят да остонат в САЩ емигранти и не е коректно да се гаврят с тях в посолството. Същевременно на разни гаменчета, поппевачки и от малцинствата им дават визи. Да се вкарат в ход стоково-паричните отношения. Ще има коректност и дисциплина. Ттига дискриминации и унижения на тема визи !!! Действайте !!!!!!!!!!!!!

"Трик" за лъскане на Лукавски имидж. Няма да стигне доникъде.

Я чукни едно търсене в google за тоя трик. За него се говори можеб от преди година година и нещо. Даже се говореше за санкции от страна на ЕС с/у САЩ заради дискриминацията на членове на съюза.

Не знам дали трябва да подкрепим Трансатлантическото сътрудничество, но за пръв път виждам български политик да проявява някякъв зачатък на самочувствие и достойнство. Като станахме член на ЕС с всичките следващи от това негативи, трябва да си искаме и позитивите - а те са, че имаме равно право на глас / и на вето/ с Германия и Франция по такива въпроси и трябва да го използваме в интерес на българските граждани.

Да допълня: на мен виза за САЩ не ми трябва, но по същия начин трябва да поставяме нещата винаги. Например когато става въпрос за членство на Македония, Сърбия, Турция в ЕС. Имат да изпълняват наши критерии и да получат положителен мониторингов доклад за напредъка по определени наши въпроси преди да получат гласа ни за членство.

правната рамка как ша стане? много сте малко в парламата...

За щастие и в този случай ЕС ще се погрижи за нас. Щото ако зависи от нашия прламент, по-скоро ще станем част от ИД или от Русия.

че от такава наша част боли. не че няма мераклии...един дори си беше харесал наши мед сестри.

БATKO

Глупако Лукарски. Двете неща са несравними. Това, че 1% от българите ще може по-лесно да пътува и няма да чака половин час в американското посолство не може да компенсира вредите които ще ни нанесат шистовия газ, ГМО, тоталната зависимост на България от американските фирми и т.н. Не продавай бъдещето на България заради каприза на една малка група хора, пътуващи до там.

Тази малка група хора ти плаща издръжката другарю. Но за щастие, времето в което гледхме на изток безвъзвратно отмина. Светът постоянно се развива, колкото и да не се харесва това на паразитите. Те трябва или да се приспособят или да измрът.

интересно на теб кои ти плаща??? може би от моите пари!!! подразбирам че си гладен като ,,църковна мишка,,!!! плащал ни бил!!! поредната мутра с ,,комплекс,,!!!

САЩ като махнат визите и моментално ще намалеем с още 1 милион за една две години!

Ми то лошо няма. Сред първите имигранити ще са тия, тъмносините ни сънародници. А в САЩ знаят как да се справят с подобни паразити. Макар че, и там като чуят българин ще си мислят че сме цветнокожи.

ей голяма тъпня ей, голем рев с тия визи! тия визи ще създадат ли работни места в България? тия визи ще докарат ли "ценни" инвеститори? какво ще помогнат визите за оцеляването и спасяването на България? 1300 години как сме оцелели без визи за Щатите? тоя Лукарски що не пита кога най-богатата държава в света, ще започне да плаща на най-бедната държава в Европа наема на военните си бази? по най-груби сметки това са може би едно 1-2 милиарда долара годишно! Здравната каса, пенсионерите, образованието, децата - колко направления ще бъдат подпомогнати от тия пари, които са стотинки за Щатите сравнени с техния военен бюджет ама как ще стане като вместо политици и държавници имаме само миризлива крадлива тъповата плесен!!!!!!

Ми правилно другарю. 1300 години сме оцеляли БЕЗ ВИЗИ за нормалния свят. За 70 години успяхте да ни съсипете. И налагането на визови ограничения е един от проблемите които ни докарахте. Всъщност, дори ни бяхте превърнали в крепостни селяни със жителствата. Та не квичи когато хората се опитват да поправят мизериите които сте ни причинили.

"Може да не подкрепим Трансатлантическото сътрудничество и да настояваме визовият режим за българи, пътуващи за САЩ, да бъде част от преговорите по него. " - това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. Е, че може - може, ама надали.

На какво е министър Лукарски, икономика в БГ няма. Всеки втори е безработен. Потреблението намалява. Адвокатска му работа, ще измисля правна рамка за нещо, дето го няма.

Я па ти, викаш 50% е безработицата? Може, в циганските гета. Но за щастие никой не разчита на паразитите да движат икономиката. Всъщност, не никой. В любимия ви строй се разчита именно на тях.

Според статистиката безработицата при хората с основно или по ниско (!!!) образование е 39% а при тези с више е 5% Представям си дупката в която безработицата е 50% другарю. Как беше БеСеПе, БеСеПе ...

Сън в зимна нощ. Ех, мечти, мечтиии...

Рано или късно ще стане.

някой е обвързал без да иска визата за САЩ с мин. работна заплата = почти еднакви са!

Така трябва да отстояаме нашата си позиция, без да залитаме по путиновия сталинизъм. Ребром да се поставят въпросите с братята американци, а те да си опичат акъла.

jingiby

Ако САЩ премахнат визита за българи, ще трябва да се открие още един терминал на летището...

Извинете, но не мисля така! Не бих емигрирала в тази страна, дори Адът да е открил филиал във всички останали! Има в пъти по-добри алтернативи - Канада, Австралия, Нова Зеландия, Норвегия.. защо, по дяволите, да гледам реднекове по цял ден, а всяка събота речите на Обама на тема колко сме велики и как трябва да гръмнем еди-кой-си народ, за да го докажем...?!

E защо липсва Русия в списъка :D

Визите за канада са пряко свързани с тези за САЩ. Но и според мен, няма да има толкова голям бум на имиграция. В момента не е проблем, който има желание да отиде там. Така че, отпадането на визите просто ще съкратят бюрокрацията и след първоначалната еуфория всичко ще отшуми.

Не може, а трябва да се направи. Така или иначе, почти отговаряме и на критериите им за падане на визите. Така че трябва да се борим и последната следа от комунистическия режим да падне.

съм или почти бременна

Ми зависи дали си бременна на една или две чертички. Са сериозно. За отпадане на визите искат процента на откази да е под 4% (по спомен). По времето на Уорлик отказите бяха около 10% а от тогава трябва да са паднали още. Та почти сме бременни на 2 чертички. Освен това, като член на ЕС ние сме дискриминирани от САЩ.

Очичките на този сякаш има Синдрома на Даун??Браво,влизайки в ЕС загубихме всичко,но добихме право да се разходим из Европа.А сега какво ли ни чака ако паднат визите за САЩ??

Ние нямахме нищо, но дойдоха германицте и ни взеха всичко. И сега когато сме застанали на ръба на пропаста да направим решителна крачка на пред. Все така другари, доло колонизторът.

Е СЪС СЪЩИЯ ОПИСАН ОТ ТЕБ ПОГЛЕД.

Ами те затова ги държат все още тези визови режими, за да ги изтъргуват, а не просто да ги махнат. А Лукарски може и да им се одупи ако иска