Смъртоносно торнадо помете американския щат Мисури

Властите в американския щат Мисури обявиха, че най-малко 89 души са загинали, след като торнадо връхлетя град Джоплин в неделя вечерта, съобщи радио „Гласът на Америка", цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Смъртоносно торнадо помете американския щат Мисури | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не ви е срам, жалки нещастници... Срамувам се, че съм българин, честно!

по ника ти

Mоля те не искай! Mожеш да идеш в Cливен, като задуха и така "върти на фуния" керемидите.... иди ама се пази а и се помоли -да не дава господ! Mир на праха на всички загинали! Tова е ужас .... BOG да пази BALGARIQ от "фуниите"...

Великите Софиянци! Брееее! Като съм израснала и родена в центъра на София с наи-голямо удоволствие ще си събера децата и 2 раници - и терминал 2! Аман от селяндури за които от Витоша по-високо нема и не си изпрали гащ..те, а гледат прането на съседа! Ето от това ми е писнало! Работила съм с американци-приказка! Точни,коректни хора, няма подмолност,няма лицемерие. Тука е ад!

задръстеняк,баща ти е мил кенефите там ,а не аз!Не съм селяндур ,а родителите ми са родени в София!ти си много сгомнясан комплексар ,щом можеш да пишеш по този начин ,на човек който не ти е направил нищо лошо!Измекярче!

не му се връзваи -това е форумния трол "ого", тои е ненормален някакъв откаченяк......заради него нормалните хота отдавна са с е отказали да пишат в този саит, още се чудия зашо модераторите още му пускат псувните?

насреща е миячката Теди тя шъ ги упраи бързо ...)))))

"ого" ли си ,"мого" ли си ама си много тъпо и злобно парче и коментарите ти веднага се разпознават поради просташкия ти речник

ми да не всички сме в дантели ти да не с Г. Марков с буйната коса?

каква стихия е това..винаги ми се е искало да видя торнадо даже веднъж на нашето море видях фуния..но после изчезна... но това е страшно направо и не можеш да избягаш

да, така е, строителството не е монолитно. но как иначе може голям дом с двор и два гаража в тексас да струва колкото един апартамент в софиа?

при това качеството на живот в тухлен/панелен апартамент в софия е сто пъти по-лош/казвам го от личен опит/-тук имаш зеленина, пълна тишина,природа, цветя, спокоиствие, събуждаш се сутрин-чуруликат ти птички, а вяска дандания/шоппинг център ти е на един час наи-много със една от семеините коли по гладки като гледало пътища-просто прелест!

Пий си хапчетата мила и не се напрягай много! Надявам се да имаш дрогерия наблизо (ако санитарите те пускат да излизаш), ако ли не, просто си ги поръчай по Интернет.

жалко че такава прелест не може да ти повлияе положително.

Американците са бедняци, затова живеят в картонени къщи и то купени с кредит.:)))))) Който е богат, си има хубава масивна къща и кара мерцедес или порше, а не американски каруци! :))))

Пубер, не се заминавай с глупости, а си учи уроците и може да имаш шанса да дойдеш при "бедняците" в най-развитата страна на Земята отколкото на мижитуркваш у панелния коптор в кенефа на ЕС (както справедливо бе обрисувана в композицията на един чешки художник) :)

американските бедняци живеят в просторни къщи със зелена морава около имата си-ние имаме два огромни гаража, 3 камини в къщата, джакузи в солариума, две коли, трактор, мини-трактор, 80 декара земя и доста добра сума в банката-а сме само средна клас.представи си как живеят американските богаташи!

аз познавам няколко американци, показвали са ми снимки от домовете си, нищо такова не видях. даже ми казват, че много от тях искат да пътуват по света, защото им е писнало от това еднообразие и роботизиране. за кредитите е вярно, хората се вкарват в едни схеми, от които е трудно да се откъснат. а твоята позиция е ясна. просто дрънкаш глупости тук, защото си мислиш, че дразниш бедните българи. да ама много от тях вече не са бедни.

би могла да кажеш и колко вибратора имаш, като си почнала да изброяваш активите си!

Професорите които тука жужат за дървените "кашони", "бараки", и т.н. (без да имат грам идея за устойчивостта на подобни къщи) не знаят че когато задуха едно мощно торнадо, тухлените също се изравняват със земята. Хората в застрашените от торнадо райони обикновено имат скривалища където пребивават по време на стихията (направени близо до къщата или в мазетата) и ако се срине тухлата шанса да не могат да излезнат след края на торнадото е доста по-голям. Просто ето още една причина ви давам защо американците са много по-практични от българите. Това е защото за 2 века пазарна конкуренция, инициативност, и креативност мисленето им е на съвсем различно ниво от това на туземната балканска рая, която ако я застигне подобна стихия, масово ще умре сред паника, хаос, псувни, клетви и молитви!

В България са напълно достатъчни "торнадата" РАН & ЪТ, МВФ И СБ. За 22 години "преход" от социално стопанство в капиталистическо, съвсем ни ДЕКАПИТАЛИЗИРАХА. Съгласно теорията за "пеперудата", дето си размахала крилата в България, а парите ни отишли на "Тясната улица" и са предизвикали наи-обикновени торнада - "гладен вятър". Като посееш вятър, не се чуди на ураганите и торнадата. ВСИЧКО, И ВСИЧКИ СМЕ ВЗАИМНО СВЪРЗАНИ.

Мир на праха им! Човека е безсилен пред природните стихии, уви!

А бе Вал,а бе тъпако,аз самият съм пребивавал 8 месеца в гр.Канзас Сити в щата Мисури и зная прекрасно защо се строят олекотени конструкции ,често много по-добри изолатори от бетонните коптори и особено от панелните бараки!Жилищата там са прекрасни,луксозни,топли и съответно хладни според сезона,красиви и удобни!В Даун-Тауна сградите са масивни,изключително здрави,огромни и устойчиви на стихиите,но не отговарят на вкусжвете на американците,които предпочитат да живеят близо до земята сред зеленине и з големи дворове с традиционното барбекю!Работят пък обикновено близо до небето в многоетажни сгради,каквито ние не можем да построим,а и не само ние!

Поредния селяндур с бг произход, пребивавал в Америка. Що си мислите че като миете там кенефи сте много умни и талантливи, особено пък като се приберете на село и започнете да обяснявате какъв вкусен боб от консерви сте яли:))))

престанете да говорите глупости;в америка се строят модулни сглобяеми къщи, защото е десет пъти по-евтино от монолитното строителство, десет пъти по-топлоефективно и удобно, дървената конструкция е устоичива на земетресения и екстремни зимни температури каквито има при нас в нова англия пет месеца в годината ,а специално в южните щати с техните торнада и таифуни мога да ви уверя,че са с такава мощнтост, че помитат и монолитно строителство без проблем .на злорадстващите по-долу мога да препоръчам спешно да си вземат час при психиатър;знам ,че доста хора в бг са подложени на стрес от мизерия и бедност, ама такава неистова омраза към невинни хора само защото са американци това си е жива патология и бг простотия.

+1

Уффф, какво си седнала да им обясняваш на кратуните...... За всеки средно умен човек е ясно защо са им такива къщите. А каква наука се прави в САЩ - всичко, което е от по-добро качество се произвежда там......ама, откъде интелект да се схване за какво иде реч. Повечето не са се научили да пишат на правилен български език.

Голяма наука се прави, всички боклуци дето се тъпчеш заедно с онази олигофренка Теди все там са измислени.

Науката не се прави мари Тодорке,кратунчице простичка...И стига вече се самозащитава с други именца,знаем си те тебе,по писането те познаваме...

Простотията няма да пусне никога българина, поне не злорадстваи! Живея на Витоша в къща от стиропор и талашит и ми е топло и луксозно дори! И-ЕВТИНО! Съседа тегли кредити и заеми и му се цепи гу..а от яд! При едно земетресение/ впредвид зоната тука в София/, познаи кои е в по-изгодна позиция-дървото е гъвкаво драги, ако не знаеш. Не ти пожелавам бетонна плоча на главата докато спиш! Лично аз съчувствам на хорицата и ми е мъчно. защото и те деца гледат и са на улицата! На такова нещо трябва да си пълен изрод, за да се зарадваш!!!

Чети коментарите на "Честито" и "фъншуй" и им пожелавам ,заради злорадството ,тях да ги повали смъртоносна болест!Такива долни съзнания не заслужават нищо добро,освен смърт!

кълненето му е маиката

Честито, който сее заметресения, жъне торнадо

А над българите кой сее простотия и злоба? Както се вижда, тя е по-разрушителна - изчезваме с бодри стъпки!

Природата си знае работата.

Прав си - и в България си знае работата! Племето на злобарите бързо се топи!

В САЩ упорито продължават да строят дървени или от леки конструкции къщи, без да се съобразяват от опасностите от торнадо. В това отношение има какво да се учат от България, защото това природно бедствие не може да разруши монолитни строежи.

Аз пък мислех, че не ви пука за САЩ! Но пък обичаме да даваме акъл - особено в строителството, където в България имаме невероятни образци на архитектурния мутро-барок!

жал ми е за хората в америка, които са пострадали. но престанете да се самоунижавате и да лижете гове. и на американците не им пука за нас , но раздават съвети.щедро. вижте другите статтии.