Доклад: Свободата на медиите в САЩ е в опасност заради АНС

Широкомащабното следене, извършвано от американските разузнавателни служби, започва да се отразява на свободата на медиите и на демокрацията.

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Свободата на медиите в САЩ е в опасност заради АНС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ се превръща във фашистка държава ....

(характеристиките) за подобно "умозаключение"?

Нека поздравим президента на САЩ Барак Хюсеин Обама с големия мюсулмански празник Ураза байрам!

Не може да бъде в опасност нещо,което го няма.

в САЩ е илюзорна в сравнение с тази в Русия? Вярваш ли го? Това само кремълската идеологическа прислуга може да го твърди! Истината е, че в САЩ борбата за свобода (и на словото) е перманентна и затова я има в много голяма степен (абсолютна е невъзможна), докато в Русия такова нещо изобщо няма! Борци има от време на време, но свършват много зле (застрелват ги, опандизват ги, затварят ги в психиатрии...)

Голям смях в наше село. Каква демокрация в САЩ. Та там президента не се избира чрез преки избори. Ако свобода е да имаш правото да застреляш президента (както Кенеди) да САЩ са демократична държава. Ако демокрацията води до откриване на безразборна стрелба (да изтрепаш 35 студента в университет за да влезеш в новините) ДА САЩ са номер 1. В НАШЕ СЕЛО ОБАЧЕ НЕ ЩЕМ ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ.

ТОЯ ПО ДОЛУ!!! В САЩ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО МАЛОУМНИКО!!! В КРАВАРНИКА ВЪВ ВЕСНИЦИТЕ И ПО ЗОМБОВИЗОРА ПИШАТ И КАЗВАТ КАКВОТО ИМ СЕ КАЖЕ!!!! ЩО НЕ СИ ПИСАХА ЧЕ ИДИЛ Е СНАБДЕН И ВЪОРАЖЕН ОТ КРАВАРНИКА А? ИЛИ ЧЕ СА ДАЛИ 5 МИЛИАРДА ЗА ДА СВАЛЯТ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТОВ НА УКРАЙНА>?! ТОВА ПРЕСАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ПИСА МА НЕ И КРАВАРНИКА!!!

НЕ СЛУЧАЙНО СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА Е В САЩ НЕ В РУСИЯ.

Не случайно египетските пирамиди са в Египет, а не в Бразилия.

Само дето не е американска , ами са им я подарили французите. Дано прихванат нещо от истинската свобода и демокрация, ама не би...

Swebus

"ДЕМОКРАТ", оригиналната статуя на свободата е във Франция. Това на Island of Liberty е копие подарено от францизите на САЩ по повод годишнина от френската револючия от 1798. Ако беше попрочел малко или посетил на място тези монументи щеше да го знаеш

Батка, като си толкоз просветен, знаеш ли кой е първообразът на тази статуя? Смешко!

статуя(и) на Феликс Едмундович Дзержински! Яд ли ви е?

Незнам как са се изтървали за тази статия в САЩ , но те никога не са помирисвали "свобода на словото". В тази територия на зомбита и ГМО произведения всичко е лъскаво отвън ,а вътре мирише на развалени яйца.Няколко олигарси казват какво да се прави и диктуват на медиите какво да пишат.Просто няма разлика никаква при тоталитарния режим и сега ,но под различни имена.

Swebus

В САЩ има много повече мислещи хора отколкото можеш да предположиш. Просто цензурата е като през времето на "комунизма" в България. Например в CNN и прочие не можеш да чуеш за пробмемите с военизираната инвазия на мексиканците срещу граничните партулни служби на САЩ. Я там се стреля и отвличат американски военни. Виж тук: http://conservativetribune.com

Затова трябва да се ползва масово PGP и Bitmessage.

За каква "демокрация" става въпрос в държава, в която "Централната банка" (Федералният резерв) е създадена от и на практика е собственост на частни лица ... и така повече от сто години в грубо нарушение на "най - демократичната конституция".

Ми така де, трябва да е държавана нали също като в онази бензиностанция маскирана като държава - Русия!

В САЩ държавата преследва комунисти - ужас! Може да ги чуе как ограбват болници и изпразват социални фондове- ужас! Сякаш не се случва същото в Русия, където държат на каишка Еди Сноудън да не изпусне от глупост още нещо, с което да изобличи допълнително модела на управление на "големите".

Не спят. Прави са хората да душат, как се предотвратяват атентати?

Те там никога не са били свободни и незвисими та да са в опасност чак сега.Просто методите за следене и контрол са по улеснени от интернет комуникациите.

краварите току виж се събудили

Каква свобода на медиите в САЩ? Всички медии в САЩ се контролират от 6 компании, в скоро време 5!

5-6 ,,олигарси,,!!! но там е ,,дебела сянката,, и не се виждат!!!

Бясна и злобна пропаганда се ръси от всички "демократични свободни" медии срещу Русия. Извод- Русия е на прав път. Путин е политик от класа и на робовладелците това не им харесва. А ресурсите, ресурсите свършват господа ''демократи'' Русия е като Феникс, винаги възкръсва . Слава на Русия и руския народ!

статята е написана за щатите, а не за путин и русiя

Всичко много хубаво, но може ли да поясниш какъв точно е пътя на Раша. На къде точно води? По точно за какво общество говориш конкретно?

Не може да ти отговори - той не изказва мнение, а "чете" или рецитира това, което му е дадено!

даваите русофилчета това е вашата статия,вие сте на всеки километър от тук до края на светааааа

В тоз доклад ясно си личи ръката на Кремъл. Затуй : 1.Немедленно да се закрие таз агенция за да не пречи никой на свободата на словото 2.Франс прес да се извини индивидуално на всеки американец до следващия понеделник 3.CNN да покаже преводите в рубли,които Путин лично е направил по сметка на агенцията

няма нищо вярно в тази статия. като гледам,медиите в сащ съобщават точно тези новини,които са угодни на президента и правителството,така че аиде да не ни баламосват отново

Свободата няма нищо общо със сащ. Всъщност, сащ е страната с най-много журналисти в затворите. Преценете сами - преди няколко години блогър излежа 11 месеца затвор, защото написал в блога си обидно стихче против обама!

Путин овреме забрани думата мать в нета. и не само там. ся си псуват на път и над път. по мъжки.

верно я забрани. иначе щях да ви напиша нещо путиониди. аз харесвам путин с ботокс.

ЧУК

Свободата на американският гражданин е -да се натъпе с хамбургери-после да умре от инфаркт. Да бъде застрелян на улицата за десетина долара или да грабне оръжието в момент на параноя и да изпотрепе една класна стая с ученици. Следващият свободен момент се вижда в Детройт-квартали с бездомни кучета отдавна изгонени от банките защото са нямали свободата да работят вече и да си плащат. Другите свободни моменти са-незаконните мексиканци с милиони-роби на селското стопанство там и пласьори на дрога! Имат и ограничения на свободите разбира се -когато влязат в затвор или полицай ги разстрелват по улиците! Див и нещастен народец!

Чудя се каква е тази нанавист към човечеството на някой лидери , че правокират такива конфликти по света, където умират безсмислено невинни хора, мъже , жени, старци и деца? Не съм психолог и не мога да си обясня това. За мен няма никакъв смисъл освен задоволяване на огромно его и суета.

Повредени хора с много пари и власт, на които им липсва капка човечност.

1. комплекси от детство... 2!. ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ВЪЗДЕЙСТВА ПО МИРЕН НАЧИН НА БРОЙ ХОРА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ КАЧЕСТВАТА МУ. речи го- коефициент на даскала.

Не се чуди! Не управляват хората а парите! Вложени 10 трябва да получиш 100, ако не си ти ще се намери по-кадърен! Те парите си намират все такива "кадърни"!

Генетично обременени са от жененето помежду си векове наред - и по-специално онази част от тях които действително дърпат конците и са в сянка, но пък са с много, ама найстина много пари (дето и класациите не ги хващат).

да оправим медиите и демокрацията и в САЩ. Можем, другари. Ние от БСП показахме какви трябва да са в Сицилия дори. Ний сма не секи килобайт. скора и на милибайтове. УРА!

като се натъпкаха с крадливи комунисти....това е само началото. да им заседнат краднати от нас пари от гърлото до гъза. на руснаците тоже, да не вземе да обижда некой на русофил.

живял съм в сащ достатъчно време, за да се убедя, че там единствено човек се чувства свободен в избора си на закусвалня....

Хайде, хайде да не пропускаш : Кариера, кола ,къща, Стандарт :)

Все висши блага за дресираният консуматор.

kumalissa73@

Да, с доживотна ипотека :)

Един вид на гърба на останалия свят! Най-сте ми интересни такива дето си мислите, че като си американец или западноевропеец си по-умен, по-дарбен, въобще нещо повече от един балканец, руснак, азиатец и т.н. Отмина това време хора :). Времената се менят, но вие явно не.

..вече къркан.

АБЕ ЕДУАРД СНОУДЪН ИМ СВАЛИ ГАЩИТЕ И ГИ ПОКАЗА В ЦЯЛАТА ИМ СЪЩНОСТ СЕГА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГИ ВИДЯ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ !!! АБЕ ТЕ ЛЕЯТ САМО РАЗМИРИЦИ И КРЪВ !!!! УЖ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ГЕЙЧЕТА !!! АДЕ МАЙНАТА ВИ !!!

но пък гоитоното в дир е че можеш да видиш как типажи като детройта сеньора чукчата и подобни взаимно си промиват мозъците с малоумщината на алфа тв :))))) и това ежедневно и с години :)))

дир е злокобно сборище на русофилски вещици и сектанти :)))) в русия никога не е имало свобода или медии :))) има само пропаганда

Така си вдигат цената на рекламите :)

Като гледам западните медии, в Русия нямат обема за да избълват толкова глупости, а и държавниците им се държат по-възпитано и сдържано. Без предположения от фейсбук... Никога не съм бил русофил, напротив, живял съм на Запад...и затова познавам по-добре лицемерите в тази ситуация. Но те вече откровено лъжат и плюят. Това прехвърли лицемерието отдавна. Вече е военна пропаганда.

Комунисти , тролове , атакаджии и друга ... (айде няма да кажа) ! Ще напиша едно име и затварям темата : Анна Политковская Нещо някой да сподели по темата ? А?

Да,убиеца е открит и осъден. А аз да те питам,дали си чувал за Джон Кенеди ? А за брат му ? А за Мартин Лутър Кинг ? А за Джон Ленън и т.н ?

Комунисте.... Темата е журналистика... Кажи нещо за Политковская ?

За 70г. болшевиките избиха над 100 милиона !!! За това да кажете нещо?

щом и самите те започнаха да си го признават смятайте до каква степен е стигнала полицейщината там

ПОЧНАХА ДА ЗАБРАНЯВАТ И РЕЖАТ СТАРИ ФИЛМИ КЪДЕТО СЕ ПУШИ И СЕ УПОТРЕБЯВАТ НЕПРИЛИЧНИ ДУМИ ЗА РАСА И Т.Н ..... А ПО ТВ СЕРИАЛИТЕ ВЕЧЕ НИКЪДЕ НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ ГОЛОТИЯ .... САМО НЕЗНАМ КВО ЩЕ НИ ПРАВЯТ - КИБУЦ ИЛИ ХАЛИФАТ :)))

Всичко е една голяма пропаганда. Така е и на запад, и на изток. Няма как да имаш обективна информация от медии на които правителството дава разрешение за съществуване.

Крайно време беше да излезе истината за демокрацията в САЩ ! На фона на демократична Русия ,САЩ се открояват като тоталитарна ,подтискаща свободата територия. Показателна е изключителната имиграция от САЩ към развити страни и демокрации като Русия, С.Корея, Венецуела, Китай и още много, много други ...

Когато видиш и чуеш за тайни и незаконни затвори на Русия из Европа,а и не само,каквито има ЦРУ,тогава иронизирай...

Милев

Русия и затвори ? Само масови гробове, там това си е традиция :)

Добре дошли в големия "ЦИРК" има място за всички животни и за всяко от тях има номер подготвен от дресьора приятни забавления ! :)

ПОСЛЕДНИЯ ПРИМЕР : ПО НАШИТЕ МЕДИИ НЯМА НИКЪДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА УКРАИНСКИ НЕГРИ ОТ АРМИЯТА НА ОРКИТЕ ... А ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОБЕЩАВАТ ДА ПУБЛИКУВАТ СНИМКИ НА УБИТИ ТАКИВА :)))

ДОБРУТРО!

ЧУК

Д да знам!Сега демолишъните подържат родината на този, дето през 1962 г им набута ядрени ракети в задният двор-Куба!

ЗАщО СЛЕД КАТО сащ ДОНЕСОХА ДЕМОКРАЦИЯ НА ЛИБИЯ---ДНЕС ИМА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ ВСИчКИ ПОСОЛСТВА В ЛИБИЯ ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ ДА НАПУСНАТ ЛИБИЯ ВЕДНАГА--ИЗГЛЕЖДА ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПОВЕчЕ ОТКОЛКОТО ЦА ОчАКВАЛИ ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИ..................

САЩ искат земята да я превърнат в планетата на маймуните .Политическите ,финансовоикономическите и военните орангутани в Америка, заради глобалните си интереси се опитват да подчинят хората.Затова хора бдете и се борете.

Америка е една полицейска държава, и ако не е такава ...тя ще се разпадне!

АМИ ТУКА НЕ СЛУХТЯХАЛИ КАКВО МИСЛИМ ЗА РУСИЯ ???? И ПОЧНАХА ДА НИ РАЗМАХВАТ ПРЪСТ И ДА ПРЕВИКВАТ ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ НИ !!!! АМА НЕ МОГАТ ДА СЕ БОРЯТ С РОСОФИЛИТЕ В БГ!!!! МНОГО СМЕ И СИЛНИ СМЕ !!!!

Ами как няма да сте много като 50 г избивате свестните българи със свободно мислене.Руския режим е клал както турчин не го е правил.

бегай да си пиеш лекарството

АБЕ ГЛУПАК КАКВИ ГИ ДРЪНКАШ ?? АБЕ НЕ СРАВНЯВАЙ РУСКИЯ РЕЖИМ С КЛАНЕТО НА ТУРЧИНА ЧЕ СЕГА КАТО НИ ПОТПУКАТ СВЕТ ЩЕ НИ СЕ ЗАВИЕ АДЕ ХОДИ УЧИ КОРАНА !!!!

В САЩ не следят за "тероризъм"! САЩ създадоха "тероризма" ,за да следят хората и да им бъдат ограничени правата !

точно така е

В САЩ-следят заради тероризъм България-трият коментарите против Русия Русия-директно те убиват ако критикуваш Путлер.

Вземи си подостри молива, "карандаш" ;-)

Защо да го остри, може и неподострен да си го прибере...в джоба де.

Каква демокрация, какви 5 лева?Първата работа на американските заселници коя беше? Да изтрепят местното население! Това форма на демокрацията ли е? Къде разцъфна мафията и се сля с държавата? Коя нация гледа на всички народи по света като на индианци? Коя нация хвърли атомни бомби върху градове на една от най-напредналите цивилизации на планетата? Каква демокрация, какви 5 лева питам?

По този признак Русия бие заселниците в Америка(макар че от заселниците има и хиляди руснаци не само европейци).Има стотици километри в Русия където не можеш да срещнеш жив човек.

Това е спам и не по темата драги дирници.

Е, да ама ако не слухтяха в частните форуми на Фейсбук как щяха да изловят оня нещастен сержант който е имал неблагоразумието, в разговор по мрежата между колеги, да заяви че Обама е враг на Америка(икономически и религиозен) , и дори си е позволил да изрази личното си мнение че някои от заповедите на Обама са страшни за изпълнение? И го уволниха щото можел да изразява лично мнение, ама не и когато носи униформа та с това бил нарушил военните закони.

Религиозен враг? Ако е мислел, че Обама е мюсюлманин са го уволнили поради глупост. Виж в нета, пише си каква му е религията на Обама, но за това, че не е роден в щатите си прав, както и за ХААРП, рептилите и това, че светът ни мрази, защото се прекалено готини... ;)

Дир-а не пуска нищо на английски, иначе просто щях да лепна дословно думите на въпросния сержант Гари Стейн-) Но доводите с цитати от оригинала никак не харесват и на местните радетели за свободно слово.

В началото си помислих, че става въпрос за сарказъм. Че то, в УСА електората е с промит мозък, поне от две десетилетия насам.

Разбира се, че масите са с промит мозък и там. Остава да ни кажеш къде са с по-непромити мозъци.

В ЕС например. Степента на "промиването" на мозъците е обратно-пропорционално на степента на образованието на населението. САЩ е една от държавите с най-нисък IQ.

Айде сега нищо ново.Ами времената на комисията Макарти ?Ами защо Чарли Чаплин който е направил кариерата и парите си в САЩ се е принудил да напусне и се засели до края на живота си в Швейцария?Събориха ,,близнаците"само за да започнат да осъществяват тази многопланова програма за смазване на демокрацията чрез страх от тероризма .Стъпка по стъпка се върви към потъпкване на човеките права на които се позовават за да разоряват чужди страни уж налагайки им демокрация а всъщност хвърляйки ги в хаоса на перманетни кризи и граждански войни .Последното им уродливо отроче е Украйна която се опитват да използват като наковалня на която да коват Русия надявайки се да я поставят на колене .

Ако знаеше Чаплин че българин ще му открадне ковчега с трупа щеше в САЩ да си стои.

Не да налагат демокрация, а да ограбват държавите.

Не може да бъде!

Новината всъщност е добра. Следенето и контрола винаги ги е имало, сега почва да става невъзможно да бъдат държани в тайна. Съответно обществото реагира - където го има, очевидно из дълбокия изток, Русия, Африка реакцията ще е с някой-друг век закъснение.

Е да ,то и индианци все още има в щатите ама чак къде са ги заврели .Добре ,че някои от тях пак са намерили слабото място на системата и преуспяват но на поради законите и държавата а защото успяват да ги заобикалят и използват в своя полза.И с виртуалните прерии на Интернет ще направят както с истинските .За сега ги използват само за да залагат капани но утре все повече ще ги поставят под пълен контрол.Да не забравяме и за чипирането което се задава ...