Ученик стреля в гимназия в Сиатъл, има жертви

Нападател с огнестрелно оръжие откри огън в гимназия в град Мерисвил, близо до град Сиатъл, в САЩ. Загинало е момиче, а нападателят се е самоубил.

Обратно в новината

Коментари - Ученик стреля в гимназия в Сиатъл, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демокрация и сигурност по американски, че и най-нагло искат и тук да ни я натресат, не им щем стрелбите.

това са християнски извращения,имало исламисти и ислямски терористи,ами тоя какıв е

индианец

Ами той не е христянин, в нета има инфо за него.

ами индянците какви са,или пıк другите подобни на този атентатори данеби и те да са индянци

Евроимигрантите избиха коренния народ на Америка, ограбиха го.Хвърлиха атомни бомби.Унищожиха милиони хора по света. ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА !

'Кафетерия 'и 'кафене' са различни неща, на место да ми триете коментара, се ограмотете малко! Престрелката е станала в училищната КАФЕТЕРИЯ, в американските училища няма кафенета!

kikuno

Келеша се чувствал гадно защото нещо не е бил в кеф и за това решил да постреля за да се поразсее .Увлякъл се и решил да реши напълно въпроса като се простреля-поредното дърво без корен влачено от течението на мода ,медии, объркани ценности.Жалко за невинно пострадалите а и всички останали преживели шок който ще носят в душите си с години.Не оръжието убива а кашата в главите на такива нещастни души.

Как дърво без корен бе - пише, че е индианец. И той ако няма корен, кой да има?

А стига бе ! Не може да бъде! Вчера в подобен форум , трима- четирима ме убеждаваха каква велика страна е САЩ. Обясняваха ми колко сме долни ние- българите и как не можем да се мерим на САШКИТЕ нито по морал, нито по богобоязливост.

Относно морала - ето как се коментира, че четири ранени деца се борят за живота си в болница. Да подчертая, че има и 26 одобрения за "шегата". Морал и хуманизъм при русороби - това е оксиморон! Ха-ха ( нерегистриран ) 25.10.2014 15:08 "Двете момичета и две момчета, оцелели при стрелбата, са ранени в главата" - явно при хамериканците мозъкъкт не е жизнено важен орган.

така се получава при FPS

пак пуснаха лудите от лудницата,жалко за жертвите, мир на праха им

Американците имат поне 300 милиона огнестрелни оръжия в домовете си. Това че има стрелби е неизбежно но е цена която американците са готови да платят.

По-скоро това са неизбежните жертви на оръжейните корпорации. В Русия животът не значи нищо, но и в Щатите не е по-различно. В Русия - заради безмозъчните бюрократи, в Щатите - заради алчността на капитала.

Щатите са гнила круша, на целия свят дошли са до гуша, скоро те ще хвърлят топа, ред е сетне на Европа!

Когато излъжеш младежа в училище че е произлязъл от животните, много често той започва да се държи като такова.

Президента ПлеВЕлиев казал ли е нещо относно вътрешната агресия в САЩ или ще трябва сами да си правим изводите? Но ние, сиротните, не можем, докато не ни кажат какво да мислим!

терора стана нормално явление в американските училища, а ни се чудим от къде се заражда тероризма. След това тези ученици ще станат наемници, може и в ИД.

Без САЩ ти дори нямаше да знаеш за ИД. А тези да се те отвяли и да са забравили, че България е съществувала. Разсъждението ти е като от в. Работническо дело, 1967 г.

А твоето поведение е като на роб - на колене пред сащ и всичко ще е наред нали ? Факте, че американската нация е нискоинтелигентна и разглезена до безобразие, като морал и човешки ценности на практита не съществуват ! Насилието е в огромни дози от телевизията, от музиката, от улицата - затова зачестиха и тези изродщини ! А организации като ИД са създадени и финансирани от сащ - не го забравяй !

Тез американци първо себе си да оправят, пък тогава да се бутат в работите на другите!

Това защото не ползват метричната система, затова изперкват, и GSM клетките са им на друга честота.

така им е семката, каубойска.

Демек- говедарска!

Цялата литература ,кино ,поведение в международните отношения на американците ,рекламира само едно: Извади пистолета и убий лошият. Само ,че често липсва трезва ,дори никаква оценка за това кой е лошият .Особено това важи за поведението на американците в международните отношения ,където оценката на лошият е поверена на глупави женички като Джен Псаки,Сара Пейлин ,Виктория Нюланд или баба Клинтъница.

Не е точно това. Не - убий лошия. А просто - като ти е криво, вади пистолета и стреляй "да им покажеш".

Какво става с американската демокрация?

Американската демокрация лежи тежко болна, разядена от корупция,алчност,безхаберие,толерастия. Симптомите са много ясно изразени и прогресивно се задълбочават,засега лечението е палиативно и не дава резултат.Вероятността от летален изход е много висока!

Нека да ти кажа какво става- освен убиеца, има само едно дете починало, другите са в тежко състояние, но така наречената "прогнила" система ще направи чудеса от храброст те да бъдат спасени, а ако тези деца бяха в България, още щяха да търсят в коя болница да ги настанят.

"Двете момичета и две момчета, оцелели при стрелбата, са ранени в главата" - явно при хамериканците мозъкъкт не е жизнено важен орган.

Става дума за липса на морални, религиозни и ценностни задръжки, както и за висш егоизъм. Това МТВ поколение, расло с компютърни игри и хорър филми не вярва в Бог, нито е възпитавано в хуманизъм, щедрост и състрадание, а само в конкурентност и преследване на целите на всяка цена. Тук също ги последвахме като слепци и берем плодовете : наглите, килърите, крадци, проститутки, корумпирани държавни служители... Говоря за българи, образовани, добре облечени, които имат избор, но избираш КЕШ-а веднага пред уважението и морала, алчни и безчовечни, без родителски инстинкти, само чудовищна лакомия и чалга селяния. Но "гъз глава затрива", ще се сетим след 30-40 години къде сбъркахме, че останахме малцинство.

Махни религиозните, другите са достатъчни, ако ги има!

Последвахте руснаците и то не сега, а преди много години. И затова сте откъснати от света. А децата ви, които усетиха, че и след комунизма страната върви на лошо, ви казаха "чао". И сега средният форумец се приближава до средния централно-африканец. Та ако се чудите къде сбъркахте, ще ви кажа: мразите успелите.

абе я бегай бе, комунизмът е най-голямата сила днес в лицето на комунистически Китай, и 3 милиарден БРИКС !!

всяка демокрация има своят ,,зенит,, и ,,надир,,!!! зависи от гледната точка на ,,личните интереси,, на всяка класа!!!

Всичко това е нормално в рамките на америкавската демокрация, начин на живот и култура.Основното е величието на американеца и стрелбата.Добрият гл.герой американец, лошите го бият, давят го ,връзват го с вериги, бесят го, но той накрая побеждава.Това действа много положително на американските тинейджари. Всеки месец някой някъде в САЩ се прави на екшън герой и падат жертви.Какво значи някакви си застреляни личнасти? Това не е проблем за т.н американска мечта.

Кери, Маккейн, ... ходиха във Виетнам да убиват непознати хора, които нищо не са им направили в името на "демокрацията". Този просто стреля на грешното място, за да бъде USA HERO.

От стрелби, случващи се не по-рядко от веднъж на две седмици, много изводи могат да се направят!

Тези дни беше издадена книга за държавите и народите които не обичат САЩ -нарича се Световен атлас. Джей Лено Често български отворковци говорят за нова конституция -Ами да вземем американската ,тя на тях, и без това вече не им служи. Пак по него/Дж.Л/

През цялата година се издава една книга за хората, мразещи САЩ, както и заобичащите ги такива. Казва се Wikipedia. Прочетете List of countries by GNI и ще разберете защо хората в България мразят САЩ и Западна Европа.

СВЕТЪТ СТРАДА ОСНОВНО ОТ 'ИНДИАНСКИ НОМЕРА". ДАЛИ СА АМЕРИКАНСКИ, ИНДОЕВРОПЕЙСКИ, АФРИКАНСКИ, АРАБСКИ- ВСЕ СА ИНДИАНЦИ. ЕТО И ПРИ НАС ВСЕКИ ДЕН НОВИНИ ЗА ИНДИАНСКИ ПОСЕГАТЕЛСТВА.

Обама поискал помощ от Плевнелиев за справяне със стрелци. Те, българите, се казва в съобщението, имат много стрелци и много жертви, но преживяват някак. Трябва да ни обяснят как става това.

Щели да строят стена по границите ни. Напливът на американски бежанци не е по силите на България, даже с действащите 70 бежански лагера и новостроящите се 210. Всичко живо бяга от стрелците в Америка.

Иронизираш, но аз не познавам американец, които да не желае да живее в Европа!

Аз познавам. Например моите внуци. Но не говорех за Европа, а за България, т.е. за Евразия.

Българското посолство в САЩ е задръстено с молби на американци за убежище в България. Те отначало искали в Русия, ама Русия не можела да приеме толкова. Страх ги е от стрелящи ученици.

Тия хамериканци съвсем изперкаха,ама нали много ги хвалим,не виждаме че са по-шантави и от нас

ти ще приемеш ли в Русия цялата хамериканска паплач от негра, латиноси и боклуци от цял свят ?! Виж, ако е за Едуард Сноудън, тогава може, Русия е чиста държава !!

ами сега да си каже плевнелиев-българия е притеснена за демокрацията в америка,кво се притесниява данеби да загуби пари след това ли....

Няма угодия за панелния комунист от бг ... в ЕС били гейове, в САЩ много стреляли, в Русия голяма мизерия, много катастрофи и студ ...

ами мисля, че е съвсем нормално да не искаш да се стреля постоянно около тебе... а за Русия, за ква мизерия става дума ??, че не можели да си позволят всяка вечер черен хайвер ?

Ало,пръдлива мрежа да вземе веднага отношение по въпроса.

Откакто Колумб откри този скапан континент,то там или бели убиват индианци и обратното, или бели убиват негра и обратното.

"Една изгладняла лисица, като съгледала на една лозница да висят гроздове, поискала да ги достигне, но не успяла. Отивайки си, тя си казала: Зелени са. Така и някои хора, като не могат да уредят работите си поради некадърност, оправдават се с обстоятелствата." Пак да питам "Зелено ли е?" (В САЩ, ако форумецът не е разбрал.)

Не, най-вече черно от негри и на места червено от случки като тази в новината.

АКО СИ КАДЪРЕН И ЧИТАВ,ЩЕ РАБОТИШ В БГ !!! АКО ЛИ НЕ,ЩЕ ТЕ Е..Т В ЧУЖБИНА И ЩЕ КАЗВАШ,ЧЕ СИ НА ВИСОКОПЛАТЕНА РАБОТА. 2 МИЛИОНА ИЗМЕТ КАТА НАПРАВИХА! ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ! ОТ ДРУГА СТРАНА МАЛКО СА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ,ОБРАЗОВАНИ ЧИСТОКРЪВНИ БГ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА ИЗПЛУВАТ ЗАРАДИ ЦИГАНИТЕ,ТУРЦИТЕ И НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ СЕЛЯНИ!! ИСТИНИ,ЗА КОИТО НЕ ГОВОРИТЕ..

Демокрация по американски.

Амвриканците са като нашите цидани (пардон - роми). Имаше виц по цоциалистическо време: "Ако искаш да изтребиш цицанската махала, трябват две неща: буде с ракия и щайфа с ножове. Оставяте ги в центъра на махалата и ...." Американците са същите само без ракията и вместо ножове - автомати (например). Защо беа ракия - те са непрекъснато зомбирани: или от телевизията им, или от алкохол , или от наркотици. Какво може да се очаква от една сбирщина от внуците на престъпници?

Ех, социалистическите "знания" трудно се забравят. Да, пращали са в Америка каторжници, но са заминавали и втори или трети синове на лордове, защото в Англия имението се е наследявало само от първородния син(за да не се разпокъсва земята). По-малките получават пари и много от тях са заминавали да развиват бизнес, да обработват земя и т.н. И всъщност колко от каторжниците мислите са оцелели, излежали присъдата си и заживели като свободни граждани в Америка?Но дори и да са били много, колко поколения са минали оттогава?Какви са тия тъпотии не разбирам!Очевидно не четеш, но поне филми не гледаш ли?А ти, сладурче на кого си наследник а? Когато се открива континента Америка и след това се създава държавата, ние сме под турско робство! И като знаем "табиетите" на турците, слабостта им към бели жени и многоженството!!!!Е, замисли се за наследствеността, за географското положение на България, за преминалите какви ли не племена, походи, робства и т.н.-е, лесно е да се изказваш за другите, а за себе си помисли ли?

Няма ли министъра на полицията, Обама и други да поддадат оставка. Когато стане подобно нещо при нас троловете веднага започват, че не сме държава, търсят виновници, оставки. Това е демокрацията която САЩ искат да наложат в света, а ние я подкрепяме и жадуваме и при нас да пристигне. Ай сиктер от тук американофили, който желае такъв живот да хваща терминал 5.

САЩ не избират пряко президент.Имат 27 вида полиции. Пребройте в колко държави по света имат военни бази и как се държат там техните войници.Попитайте гърците за 6 флот.Те ще ви кажат какви боклуци са. Каква демокрация, каква робовладелска форма на управление. кога овце са избирали овчарят си. Толкова тролинги.Мачът свърши. Загризаха казашкото дръвче говедарите....

Прекрасната Америка, дето толкова заблудени я боготворят!! Най-прогнилата страна е САЩ!!

Е противна е за теб, аз си мечтая

ами то на това лежи американската лüбов,на мечти и холивоод,а реалността е друга .няма емигрант завърнал се от америка да не е русофил....

Най-подредената и най-истинската демокрация в света е Америка!Но хората са си хора навсякъде по света. И там както навсякъде някой изтрещява от време на време! Просто, за разлика от тук, всичко излиза в новините. А вие си злобейте, мозъчетата ви колкото аспиринчета- не четете, не се информирате, не мислите! За това сме на този хал като държава! Хората ни приеха в ЕС-вместо да гледаме напред-само злоба и простотии. Поне веднъж погледнете себе си!Колко криминални прояви имаше в малка България само за изминалата седмица?

Нито една подобна масова стрелба не е имало тази седмица. Нито в България, нито в Русия, нито някъде другаде в Европа. Изтрещелите граждани с пушки са патент на САЩ.

dsco@

Живял ли си в САЩ? Или това са комсомолски лозунги от типа на "Да здраствует Советский Суд ..." За твое сведение САЩ не е Демокрация, а Република по Конституция. И изборът ти се свежда до един от двама Президенти, като този с по-малко гласове (Буш-Гор) може да бъде избран. Ела, поживей на средно ниво дори само година и ще разбереш.

драги журналисти. Това не е новина. В щатите това е ежедневие.

Нали са тръгнали да "оправят"("демократизират") целия свят. По-добре да се занимаят със собствената си кочинка. Лошото е ,че са на път да развратят и нашата младеж.

Вие от Хелзинския комитет и в събота ли ви карат да работите и да пишете коментари срещу здравия разум? Новината е за растящото поколение в САЩ, а не за Русия. Или на вас ви се плаща допълнително, ако откриете всяка ниша да нападате традиционните ценности, било то в Унгария, Русия или България.

Добра школа-нали тях ги готвят от малки за терористи това е практическо обучение супер.

даже и такъв неприятен инцидент показва колко по напред в демокрацията са САЩ от нас, иначе би ли се осмелил някой да тръгне да стреля в заведение, ако не е сигурен в закона, че при задържането и арестуването му към него ще се отнесат по цивилизован начин, а няма да се гаврят, бъркат по дупките и опипват, както постъпва нашта полиция с нищо неподозиращи невинни студентки

Ечо има доста филми за затворите в щатите и там има яко бъркане по дупките така че от това цивилизовано отношение можеш да обърнеш резбата.погледай и други тв канали не само фен тв:-)

Психо си пич психо и това е.

Много народ е ликвидирала Америка, много богатства е заграбила, но Господ си знае работата......

Един от многото минуси е от мен ечо!

Лекция за путинофили" публикува в профила си в социалната мрежа : Фактите! От сайта на руското МВР става ясно, че годишно в Русия се извършват около 20 000 убийства, а близо 50 000 са случаите, както това е през 2010 г. на наранявания след което умират още 15 000 души. Статистиката мълчи за какъв тип хора става дума и защо така един друг се избиват. Но затова пък казва, че Русия заема пъпрво място в света по брой на годишни убийства. И това е поразяващо, като се има предвид, че в статистиката са включени дори африкански държави, в които от десетилетия се водят граждански войни. Кое кара много хора в Русия да посегнат на живота на човека! Това в природата им ли е заложено или е резултат на определени социални и политически условия. Не мога да приема, че руснаците по природа са лоши хора, убийци. Явно нещо друго е направило така, че да водят в световната класация по убийства.

това им е наследството от комунизма и за съжаление се е превърнало във генетична вроденост, тъй като при тях е вече 100 години комунизъм нормалните хора са избити или претопени и е взела превес генетичния код на комунистическите перерзници

Щерев това какво общо има със статията ако има статия за убийствата в Русия тогава сигурно щеше да пишеш за щатите така ли да те разбирам?

Щурчо, прочети тук-там, има интересни неща - като например че ежегодно 10 хил. деца биват ранени или убити с огнестрелно оръжие в САЩ. При това става въпрос само за деца. А колко възрастни дават фира?

Демокрация...ценностна система...Сорос...да живее САЩ и все такива новини да четем.

Бог да ни опази от такива правителства и хора. И на враговете си не им го пожелавам. Така че върни си обратно думите, за да не ни постигне същото!

Каквито управляващите, такива и гражданите!

Точно! И при нас е така. И при унгарците е така. Пазят си родината и затова имат Орбан. Само при Русия не е така. Елцин беше като повечето хора там - пияница. Но Путин сега е трън в очите на Америка и на западната част от ЕС.

МЕЖДУ 30 И 41 % ОТ МЛАДИТЕ АМЕРИКАНЦИ ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДОКАТО НАВЪРШАТ 23 ГОДИНИ . % ЗАВИСИ ОТ ЩАТА ... СЪОТНОШЕНИЕТО АНГЛОСАКСОНЦИ - ДРУГИ Е 1 АРЕСТУВАН АНГЛОСАКСОНЕЦ НА 3-МА АРЕСТУВАНИ ДРУГИ

двама колеги преди 22-23 години ги арестуваха в пощата, защото на служителката не и се работело и не искала да ги обслужи в работно време.

Путин е виновен!

в русия убийствата на глава са два пъти повече от същия показател за щатите в България няма американски монопол но има руски газпром лукойл

Как успя да намесиш и Русия в тази статия тоя коментар е за друг филм.или при теб е "едно си баба знае едно си бае".

Нормално. Тук няма достатъчно оръжие затова се самоубиват самостоятелно.

би трябвало да има повече новини за русия ,все пак,е по-близко до нас в европа е,не само да се пише за америката то до там е 24h..път със самолет ....не етолкова важно другарката какво казала на индянчето в училище....