Протестна вълна обхвана 37 щата, полицаят няма угризения

В САЩ продължават протестите срещу съдебното решение да не се повдига обвинение на полицая, застрелял невъоръжения 18-годишен афроамериканец Майкъл Браун.

Обратно в новината

Коментари - Протестна вълна обхвана 37 щата, полицаят няма угризения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Световната общност остро осъжда употребата на прекомерна сила над мирно протестиращите американци на майдана! Исканията им за справедливо правосъдие, свобода и отхвърляне на олигархията са изконни човешки свободи! Призоваваме правителството във фашингтон да изтегли въоръжените си сили от майдана, да ги прибере в казармите по постоянна дислокация и да предприеме мерки за деескалиране на напрежението! В противен случай на мегдана ще дойдат да раздават банички и кебапчета правителствени служители от Русия и Китай!

прости хора има и тука...има вусможност да прогресират...ама не им удисва...трудно..требва да се учи..тешко им е ..по лесно да обвиняват некои друг.....абе черните са си мурзеливи..това си е истината

При 12 куршума ква самозащита бре, при положение, че другия е нямал оръжие. Не знам колко патрона му събира пълнителя но има вероятност да е презаредил и да е продължил стрелбата. Тези американски куки са по-тъпи и от нашите, малко да им се стросне някой и изпразват 2 пълнителя на момента. Това са хора без грам мозъчна гънка и пълна липса на психика за тази професия.

Вие да не очаквате полицая да остави оръжието на земята , да запретне ракави и да започнат ръкопашен бой защото черния нямал оръжие. Пистолета на полицая е имал 13 патрона . Полиця е повтарил няколко пъти да спре да се приближава и дори е стрелял няколко пъти във въздуха. Още Левски е казал че нама власт над оная глава която е готова да падне от раменете . Жалко за момчето но не може да нападаш полицай

Що бе? Да не би полицаят да е Господ? Да не би полицаят да му е разрешено да си прави с теб каквото му е угодно? А ти човек ли си или домашен любимец?

натрапват се едни мургавели,които демонстративно претендират,че правилата не са за тях.дори действат съзнателно срещу правилата на обществата и отказват да поемат отговорност за това.напротив - захващатх се с размирици и анархия.това се вижда сега и в САЩ.очевидно се бламира демокрацията.

Сащ и демокрация!? Та тя отдавна е бламирана! Лобисткия им закон е само парче от бламацията!

Обама какво става нали призоваваше Путин да усмириРУСНАЦИТЕ а тук няма изгорени , изкормени, застреляни от снайперисти или бомбандирани хора .

Скоро попаднах на видео как разстреляха 3-ма човекоподобни жена пак там. Имала нож и не поискала да го предаде и ги напсувала. После стана ясно, че жената е била майка на няколко деца, имала е психични проблеми. Била е уважавана и обичана от семейство и съседи. Ами понякога на човек му писва от нещо. Трябва ли всеки път вместо да обезвраждат такива хора, да ги разстрелват като диктатори пред трибунал?

А дали ''свободията'', а не свободата на Америка, но довежда до такива инциденти? Там почти всеки може да си купи и регистрира оръжие, а в ЕС и в България и други държави има много повече контрол в това отношение.

Най - страшното е, че при нас ще стават подобни конфликти както сме тръгнали да копираме американците. Вместо афроамериканци тук участниците ще са роми, казано без обида.

хайде стига с тоя негър,няма да се свършат,расте броят им в геометрична прогресия,като нашите римляни

Така е, Пророк. Но не се притеснявай да наричаш нещата с истинските им имена. Че откакто негрите станаха "афроамериканци" и циганите "роми" нещата отиват много на зле. А и негрите и циганите не зачитат правилата и законите, не искат да работят и си изкарват прехраната с престъпления. Та, лошо ни чака, прав си.

Обикновено в Щатите с незаконни действия се занимават тези с "различен цвят на кожата", както самите те искат да бъдат наричани.. Така че убитото момче не е било застреляно случайно. Ако то беше застреляло полицая, също толкова млад, тогава какво, това щеше да се води "убит при изпълнение на служебния си дълг" ли? Белият човек също има право на защита и живот и стига се е вяло знамето на расизма, защото расизъм срещу негрите и азиатците и всякакви други, които работят и не нарушават законите в Щатите не само че няма, ами живеят много по-достойно от много други /който не вярва , да отиде да се убеди на място, като мен/.. И навсякъде по света трябва да стане така - заплашваш живота на полицай или някой друг - получаваш съответната реакция. А приказките, че момчето, застреляно от полицая, било с вдигнати ръце и нищо не правело, за да бъде застреляно, ги оставете на децата в предучилищна възраст, но май и те няма да повярват на това.

да де , ок добра идея...ама негъра е заплашил живота 12 пъти ли?! Та полицая го е застрелял 12 пъти..Не един, не два, не три...12 ПЪТИ!! Побира ли ти го главата това а?! Едно е да пуснеш един или 2 куршума при самозащита в крака..Ама да направиш негрото на решето с 12 куршума..Абе не мяза на самозащита!!!

Rick

по закон в уса няма самозащита и стреляне в краката, полицаят трябва да стреля в трупа между главата и круста

Същите методи като в Турция. Научете Бойко как да се справя с протестите, така, че утре като дойдат комунистите да искрват танковете срещу назе.

Убава работа, ама циганска!

Ко ще даде коментар за екипировката на полицаите? Срещу мирното населения! Приличат на "БЕРКУТ" от Киев? Смърдливи,долни хамери!

САЩ,бял полицаи оглежда трупа на негър с 30-40 дупки от куршуми и си мърмори-такова жестоко самоубийство не бях виждал!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добър виц, от къде го взе?

Бляк енд уайт майдан. Очень харашо!

Като не го знаеш руския, що се мъчиш да пишеш на него?

Не му и требе

В чест на истината дори само от тази година има далеч по-скандални клипове от полицейски разстрели (по друг начин не могат да се нарекат). Не мога да разбера защо се протестира само срещу един случай след като явлението е масово. Прекаленото залисване по псевдо-борба с расизма доведе до фактическа сегрегация в Америка дори на места, където преди 3-4 десетилетия не е имало и помен от южняшкото отношение към черните (сега това важи вече доста често и за други групи). За съжаление през последния половин век Америка измина пътя от страна на свободата (или поне борба за такава) към страна на лицемерието. Според мен това не е резултат на лява, дясна или друга казионна политика, а резултат на структурна деградация на доминиращата култура в страната. Ако се загледате, най-малко ексцесии (от какъвто и да е тип) има в културно устойчиви райно като Юта, например. Това е малко парадоксално на пръв поглед, главно заради относителната строгост и крайности на мормоните, но от друга страна, въпреки странностите и крайностите си, те устояват успешно на кризата на идентичност завладяваща страната. Не, че одобрявам мормоните, но без значение колко извратена е основата на една култура, липсата на упование в нея за отделния човек винаго води до абсурдни заместители като "войната с тероризма" и "разпространяването на демокрация". Тия заместители служат като знаме на лицемерно самоопределение, което все по-малко отговаря на ежедневната реалност, касаеща обикновения човек. И понеже мнозина сравняват с Русия - там след хаоса и малкото ново самочувствие носи полезни плодове, а националната годост е лесна за събуждане, докато в Америка тази роля е отредена на "свободата" като символ на идентичността. Свободата се отглежда много по-трудно и много по-лесно се компрометира от лицемерието, отколкото националната идея и опитите да се решават Американски проблеми с анти-Американски средства само ще влошават положението. Полицейската държава не е "Американската мечта", а нейния антипод, иронично е, че именно черни по времето на черен президент стават индикатор на задълбочаването на проблема.

Казваш, че мормоните нямат проблеми поради сплотеността и идеалите си. А колко от тях са черни или латино, само за информация?

да се избиете! Успех на всички!

защо... защото приемат хора от цял свят и ги посрещат с Добре дошли в къщи....... Затова ли.......

..ТАКВИЗ ПРОТЕСТИ В ТАЗ ВЕЛИКА И ПРЕВЕЛИКА ДЕМОКРАЦИЯ?! МИ ТАМ НАЛИ СИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ?! СКОРО НЕКЪВ НАШЕНСКИ ОЛИГОФРЕН В "ДИРА " ГИ ВАЗХВАЛЯВАШЕ,ЧЕ ИМАЛИ ОРЪЖИЕ,ЧЕ БИЛО ПО-СПОКОЙНО ТАКА,ЧЕ ПОЛИЦИЯТА СИ ВЪРШЕЛА СТРИКТНО РАБОТАТА И ПРОЧЕЕ НЕЛЕПИЦИ!!! ТА СИ СПОМНИХ ЕДИН СКОРОШЕН СЛУЧАЙ,ДЕТО ОХРАНАТА НА БЕЛИЯ ДОМ ЗАСТРЕЛЯ ЕДНА МАЙКА,КОЯТО С ДЕТЕТО СИ БЕШЕ МИНАЛА ЗАГРАЖДЕНИЯТА...ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ ???

А у нас ? Полицайката с "невинното детенце на тати" колко пъти се явяваха по телевизиите да ни трият времето с глупави обяснения ! Детектори на лъжата и тем подобни глупости ! Кукловодите ни отвъд океана не си поплюват в това отношение ! Едно ни учат нас - друго правят у тях ! Та къде е "демокрацията",че не разбрах...?!

имаш предвид кукловодите отвън морето Защото при нас всичко се движи от москва която ни кара да Не спазваме демократичните принципи Виж само комко имоти има сащ и колко имат руснаци и по това ще разбереш кой колко има интерес в БГ!!!

Янките не си играят на покупка на имоти... те играят на парче. Пример: Косово, страните от Арабския свят.....

Gregory MacAllister

Ти демократичните принципи по имоти ли ги мериш? Ако руснаците не купуваха, ако не бяха хвърлили личните си спествяния тук, ти щеше да мрънкаш колко е страшна кризата, но нямаше по американски да започнеш да гониш щастието си на лична отговорност - други щяха все да са ти виновни. Не е добре да сме под ничий контрол, но руският посланик не суфлира на министър-председателите ни в ефир, нали? Зам. премиер и министър на вътрешните работи не седи по 3 седмици на вербуване в Русия, нали? Ако, и каквото да прави Русия, поне го прави, без да се излага, докато американският контрол се набива на очи и дори подчинението се рекламира като добродетел. Извинявай, но това са двойни стандарти и цялата ти тирада звучи като реклама на двойните стандарти. В настоящата ситуация виждам как България може да устоява собствена политика и култура в Руска орбита, но не виждам как това може да стане в Американска. Включително демократичните ни напъни, вместо да се подкрепят от най-голямата демокрация на света, се разрушават именно от нея, когато демократичният ни избор не я удоволетворява или когато изборът ни може да се манипулира със средства, които създават граждани-безумци вярващи в абсурди като Бойко-антикомуниста. Сделките с едни отрочета на компартията срещу други не са демокрация, а пропагандата им ни пие акъла, вместо да ни стимулира да търсим нашето си решение.

Все някой друг ни е виновен...

и ся кво праиме, като циганите бият наште полицаи, а те имат не 12 а само девет патрона в патлака?

Къде са ония мили мамини измекярчета да идат в знак на солидарност да боядисат амер посолство в черно в знак на солидарност със справедливата борба на нашите черни братя за свобода и демокрация.

Ако искаш да знаеш - ДЕМОКРАТИЧНО е САМО боядисването на Съветски паметници ! При това - пост Съветско време !

Мммммм е това е любимата ми демокрация по хамерикански! Двойни стандарти, та дори и тройни:) Полицая може да застреля някого с един куршум, ок...Но с ДВАНАДЕСЕТ КУРШУМА?! ТО ПОЛИЦАЯ КАКВО, ИСКАЛ Е ДА Е СИГУРЕН ЧЕ НЕГЪРА Е МЪРТЪВ И НЕ ШАВ ПОВЕЧЕ ЛИ?!Който не е съгласен с държавната политика на Краварника...под ожа!!! Па било това и собственото им население:)

Когато гледат това, СДСарите и цялата либерастка паплач сигурно коментират: "Дългата ръка на Москва стига чааак до Фъргюсън"Рубладжий навсякъде бре.

ПИПО

"Мъж уби 12 души в изблик на ярост във Вашингтон, преди полицията да го застреля. В Чикаго, при престрелка между престъпни груби бяха ранени 13 души, включително 3-годишно дете". Масови убийства в училища, масови убийства в супермаркети, непрестанни убийства по улиците. Убийството на чернокожия просто преля чашата. Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?"

Всички цветнокожи са потомци на Африканци - отишли ДОБРОВОЛНО в Хамерика със зелена карта ! Така , че няма логика да има такова насилие ! Направо да се чуди човек КАК стават тия работи ???

ПИПО

Просто не им работи системата. Манталитета им е грешен. В Холандия, Англия, Франция също са били робовладелски държави и те си имат своите проблеми с черните, но не на такова високо ниво.

Нормално си действа полицията, кой каквото иска да говори - демокрация, дикататура и пр. - това вече са само думи. На мен не ми харесва двойният стандарт на САЩ когато такива неща се случват другаде, но принципно органите на реда там си действат както трябва, за разлика от нашите.

СРЕД ТИЯ 2200 ВОЙНИЦИ КОИТО ВКАРАХА ВЪВ ФЕРГЮСЪН НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН ЧЕРЕН .... ЯВНО НАЦ,ГВАРДИЯ НЕ СА МНОГО ЕТНИЧЕСКИ ТОЛЕРАНТНИ :)

Липсват само коктейлите молотов, за да усетим мириса на демокрация рано сутрин.

45 БИЗНЕСА ПОДПАЛЕНИ , 70-80 АВТОМОБИЛА , КОЛКО ОГРАБЕНИ МАГАЗИНИ .... САМО ВЪВ ФЕРГЮСЪН :)

Това е истинската демокрация! Когато не си доволен от действията на властта, го показваш! За разлика от една друга държава, където диктаторът има 80% одобрение, а недоволните се преследват!

има 35-40% одобрение хахаахахха:)

Ми ходи да си живееш в " Демократичния Фъргюсън , където ще ти подпалят колата и къщата само защото някакво изтрещяло полицайче решило да се прави да Клийнд Истууд по улиците ! А когато ти пламне къщата и излезеш С ПРАВО да протестираш - съвсем демократично ще те застрелят ! Ха ха ха !

Ех,Мишо, Мишо, дори до устата в лайна, демокрацията винаги е права.Между другото, каква е била популярноста на Рузвелт?

Съвсем случайно Франклин Рузвелт е бил личен приятел с Йосиф Сталин ...

Горкото тъпаче. Ами като изберат някого с най-голям брой гласове и който има и най-висок рейтинг. Това се нарича реална демокрация. Особено, когато всички международни наблюдатели са обявили изборите за честни. И са поставени камери от избирателните секции, всеки да гледа. Това се нарича демократично избран президент, а не диктатор. Когато лидерът в една държава е назначен от малцинство и няма поддръжката на хората и използва насилие спрямо народа си, това се нарича диктатура. Такава диктатура има в САЩ. Където от много десетилетия управлява един и същи режим, който само подменя действащите актьори. Това представлява САЩ.

Затова Европа, където държавите имат хилядолетна история следва да е в челните редици на световната дипломация. Американсият модел е млад - около 200 години, което в исторически план е изключително малко. Ако се окаже нестабилен или сгрешен ще е световна трагедия.

САЩ са открили свое посолство в САЩ, Псаки объркала страната. Голяма грешка!

Всичко се връща на този свят- всичко! Обама прави платени протести, създава и измисля мними проблеми с държави, за да започне необеспокояван войни с цел налагане на мир- уж, но тогава чергата се запалва под неговите крака- когато най- малко очаква, когато вече съвсем самозабрави и се вземе на много на сериозно, когато интересите му да се прави на най- великият в целият свят вземе надмощието да гледа нацията и проблемите и, нация, която го избра именно за това, а не е да троши парите на народа си, за да става по- богат той и шепа кърлежи око него.

черния майдан.....досега майданите бяха все цветни и демократични,а този какъв е?

хаиде пътин слагаи кърабиите в тополите и ги прати в америка!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е бате коментара ти ме разсмя от сърце:)

ВКАРАХА ЦЩЛ 1 ПОЛК АРМИЯ + 300 ФБР АГЕНТИ + 700 ПОЛИЦАЙ В ГРАД С НАСЕЛЕНИЕ 21-22 000 ЧОВЕКА - ФЕРГЮСЪН МИСУРИ .... ... НА ВСЕКИ 5-6 ЧОВЕКА ПО ПОЛИЦАЙ :))) ЧАКАМ КОГА ЩЕ ПЛАМНЕ ФИТИЛА ПРИ НАС В ДЕТРОЙТА :))

Един полицаЙ, много полицаИ! Аман от неграмотност.

Прилагане на двойни стандарти в света води до развал в собствената страна. Хамериканците направиха много войни, преврати и майдани за своя изгода. Хамериканският демократ Барак запали света с войни и цветни революции. И те започват да се връщат на територията на САЩ. Не може да се живее само с лъжите на хамериканската управляваща клика и смешките на разни Псакита и Виктории. Истината винаги излиза, въпросът е каква цена трябва да се заплати за нея.

Според достоверни източници, НЕцитирани от Псаки: Путин е виновен! Путин е бил забелязан сред тълпата негри, намазан с вакса и облечен кат рапъра Еминем и пеещ гангста рап- призоваващ за свободата на черните!!! Докато Володя е пеел, намацания с вакса Медведев е раздавал курабийки фридъм на бедните протестиращи ! Курабийките са били бели, което допълнително е настървявало цветнокожите! Забелязан е и Рогозин в костюм на Дядо Коледа с чувал от който е радавал рубли! приблизително 50 милиарда рубли!! ТАКА ЧЕ, ДА ПУТИН Е ВИНОВЕН!!!!

Я да видим какво става .. Гладните , неуки комунисти си чешат клавиатурите на тема демокрация.... Комунисти кога вие с по 150 зелени на ден ... кога ?

К'во е т'ва " комунисти " и къде са те ???

Чети надолу... Ще ги познаеш..

куй? Куй кат теб добре ли поема вурста на Кончита а? Европедал?

Хихихих Атакистка латерна...... И кво викаш . Филип Киркоров - руския Ем Джей си е як мъжкар а ?

Бъркаш нещо. Сега всички настоящи и бивши комунисти и техните чада, като тебе са американофили

Паралел между САЩ и България е възможен! И в САЩ и в БГ тъмнокожите се множат усилено и са незаобиколим фактор. И в САЩ и в БГ им се наливат социални и финансови инжекции на които белите нямат право. Дискриминация отдавна няма и са навлезли във всички нива в обществото докъдето им стигат амбициите и умствения багаж. Не мога да не отбележа че пристпването на закона от тези групи е в пъти повече. Въпреки че премахването на дискриминацията минава през интеграция в обюеството, тъмнокожите държат да живеят по собствени правила, така както им изнася в ситуацията.

Е поне ние като протестираме не мислим, че посягането на чужда собственост е някаква форма на протест срещу неправдите в управлението на държавата. Което иде да покаже, че на нас твърда ръка не ни трябва и е най-добре законите да бъдат по-либерални. За разлика от САЩ, където явно за да има ред трябва да има и тояга. И в Русия е така. Просто американци и руснаци не са още дорасли до възможността да живеят толкова свободно колкото ние. Може би защото ние живеем на територия , на която има държавност от хилядолетия за разлика от тях. Това е и причината тези държави да забъркват най-големите каши в съвременната история. Едните се опитваха да правят от африканците марксисти, другите се опитват да правят от хора, които бият жените си демократи. И накрая и едните и другите е ясно, че ще стигнат до момента да подкрепят диктатори. СССР навремето подкрепяше един канибал щото бил от нашия лагер. Та и ние барабар с тях.

СЛЕД ТРЕНИРОВКИ В ИРАК И АФГАНИСТАН , 2200 ВОЙНИЦИ ОТ НАЦИНАЛНАТА ГВАРДИЯ ПРИЛАГАТ НАТРУПАНИЯ ОПИТ ВЪВ ФЕРГЮСЪН - ПРЕДГРАДИЕТО НА СЕЙНТ ЛУИС :))

Доколкото разбирам този Браун е бил някакъв магьосник. Според статията той е: ударил полицая и избягал, стоял с вдигнати ръце, държал му е пистолета.

Световната общност остро осъжда употребата на прекомерна сила над мирно протестиращите американци на майдана! Исканията им за справедливо правосъдие, свобода и отхвърляне на олигархията са изконни човешки свободи! Призоваваме правителството във фашингтон да изтегли въоръжените си сили от майдана, да ги прибере в казармите по постоянна дислокация и да предприеме мерки за деескалиране на напрежението! В противен случай на мегдана ще дойдат да раздават банички и кебапчета правителствени служители от Русия и Китай!

Питам се, американския зет на дядо Иречек дали участва в погромите?

Клечи отзад и приготвя коктейлите молотов, гледа да не се набива на очи, че тъста да не остане без надник.

Ха ха . На ви демокрация дебели американски прасета.Нали нямало расизъм в аМЕРИКА. Черните се размножават ката нашите цигани и след 20 години ще ви изколят докато спите. Ама ще се задавите от тъпата си демокрация. Че целият свят подпалихте , мръсници такива. Заради вас е на това ниво Сирия и ние търпим бежанци. Ама дано да се задавите ,дано.

Ако искате да знаете , този протест в САЩ е насочен срещу Кремъл и срещу режима на Путин !

Печелиш едно Псаки!

... а аз се чудя къде са изтекли тиражираните в медиите 40 млрд. годишни "загуби" на Русия!? Явно с тях "финансират" хамереканския гетомайдан!

И кво сега, май се заформя едно ново "Майданче" но този път пред... Белия дом. Що така бе Миме, пак ли Путин е виновен че вика да не си стреляте по негрите. Ами че това си ви е най-демократичното ПРАВО, практикувано още от времената на Мартин Лутър Кинг.

Този път май "цветната " революция се преоцвети изцяло в Абаносово черно ... Е , поне пък е автентична а не платена ...

ТОВА Е АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО Я НАЛАГАТ И НА НАС УБИЙСТВА НА МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА.

Демокрацията е в опасност !!! Световни санкции моментално, спешно свикване на комисията за сигурност в ООН и вкарване на сини каски и т.н.