Ново оневиняване на полицай за смъртта на чернокож мъж

Десетки са задържани в Ню Йорк при протест срещу обявеното решение да не се привлича под отговорност бял полицай, задушил по време на арест афроамериканец.

Обратно в новината

Коментари - Ново оневиняване на полицай за смъртта на чернокож мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека все пак обърнем внимание на фактите около последните скандални убийства в САЩ. Във всички случаи става въпрос или за съпротива на полицията, или за нападение пред много свидетели, или за реакция на спешно повикване (като в този случай хора ще лежат в затвора!) и т.н. При всички случаи има време за първо съдебно решение в рамките на максимум няколко седмици. Има съдебна санкция. А как е у нас, в България? Имаме задържан таксиметров шофьор в РПУ по подозрение, че превозвал нелегални емигранти. Оказва се, че емигрантите са си съвсем легални, но човекът почива в РПУ-то. Да сте чули до сега съдебно решение, посочени лица...? Участник в антиправителствен протест преди години е задържан в Първо РПУ в столицата. Почива при неизяснени обстоятелства там. Полицията подава в медиите данни, че лицето е било криминално проявено, било е и откраднало току-що кола и бягайки от полицията е отишло на протеста и се е престорило на протестиращ, дори се е снимал с хора и плакати. Проблемът е, че за криминалната регистрация няма данни и поемни лица, полицаи (кой го е регистрирал?!), като същевременно дванадесет човека твърдят, че е бил на протеста от самото начало. До сега да сте чули имената на задържалите го полицаи? А някакви съдебни решения? По-отдавна имаше един задушен от качулка тип найлонов чувал в кола на БОП-аджии. Някой наказан или поне съдебно решение? Твърди се, че бил наркодилър. Никой обаче не потвърждава това... И най-накрая да попитам - имаше ли граждански протести поне по един от тези случаи??? Това е разликата между американската и българската демокрация.

Е така е в най-истинската демокрация в света!!!

А ако са знаели, че е луд, какво е трябвало да направят - да го оставят да намушка някого ли? Ако са знаели, ПАК Е ТРЯБВАЛО да го гръмнат! Тебе ако те намушка луд дали ще си по-спокоен, отколкото ако те е намушкал нормален?

Защо някой трябва да защитават престъпниците. И в двата случая са били престъпници. Полицаите сигурно действат стандартно по указания.

Е добре де, ти как разбра , че са престъпници-по радиото казаха и по телевизията, че и вестниците писаха.Аз ще ти дам пример с полицаи-макар и не на служба, защото бивши ченгета няма.Чети внимателно-Братя Галеви, Алексей Петров,Румен Николов-Пашата, Златомир Иванов-Баретата и.т.н.Може да има спор дали са такива или не, но скандалите около тях са достатъчни.Това са фазаните.А ако почнем да изброяваме гълъбите и врабчетата -офицери и сержанти няма да ни стигне интернета за имената.

Какво е това "цветнокож", "афроамериканец" и прочее глупости? За обикновен НЕГЪР ли става дума? А може би за нИгър? Абе вярно ли е, че в САЩ ако кажеш на някой негър, че е негър, може да те осъди за обида? Да не стане и тук така - ако кажеш на някой ром (но не питие), че е циганин, да вземе и да те осъди за обида? ;-)

Полицаите злоупотребяват с правата си спрямо всички, не спрямо черните. Освен това съдебната система в САЩ е на много лошо ниво, доказателство за това е съотношението на броя на затворниците в САЩ спрямо населението - САЩ е държавата с най-много затворници на глава от населението. Там всеки нормален американец нарушава по няколко закона всеки ден. Не защото е лош, а защото законите са твърде много и все някой ще нарушиш, ако дишаш.

Яз тебе те познавам, ти си хамерикански законотворец от Злокучене

Какви времена доживяхме - каква шумилка за един застрелян нигер

Никой не го е карал насила да крадне пурите нито да налита на бой на полицайте.Тъпанар абсолютен-държавата му кеши 1500 лева месечно социална помощ,бензинът му струва по малко от минералната вода,на 20 години може да си купи форд мустанг или мерцедес с клас втора употреба и тъпата чернилка да ходи да скача на полицайте да ги бие щото е прекалено стиснат за да си плати некви тъпи пури...Хак му е !

Абе приятелю ти май обърка щатите с Швеция ли Финландия ли Канада ли... в щатите социална помощ няма.. там даже здравна помощ няма, ако не бачкаш. Аре със здраве

Няма здравна помощ в УСА, казваш, ако не бачкаш, а? Ами ТАКА ТРЯБВА, бе! И у нас трябва да е така! Щом не си сакат, ТРЯБВА да си намериш някаква работа и да внасяш осигуровки! В противен случай трябва да те оставят ДА ПУКНЕШ, ако се разболееш!!!

в бг няма демокрация има посткомунизъм , който ако иска ДС веднага може да стане хард

няма осуден полицаи за убииство или насилие над човек в сащ. няма значение дали е бял, черен или зелен. има едно клипче в йоутуве, което продулява 1 час. там има един случаи, кудето един полицаи пребива жестоко една жена, която оставя локва крув на земята. тя го суди, но го оправдават за липса на доказалтелства, вупреки клипчето. така че американската полицция деиства като сс *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Епа на назе баш такава милиция ни аресва, дека бие апашлетата а ги не черпава с хелзински бонбоне

Доколко държавата не обезпечи правото да работи на всеки желаещ получава се това, престъпност с цел да преживеят. В САЩ има цели градове руини от типа Детройт, работа има за половината желаещи а останалата част на социални помощи, обаче не всеки желае да мизерства, тук се ражда престъпността. Започват да работят с наркотици, контрабанда на цигари, проституция и всичко останало. При черните е повече изразено но и при другите е наподобяващо.

Оти па си мислиш, че афротата краднат, е..т и наркотрафиканстват от глад бре ? Оти аз понзавам прости момчиня от наше село дека отидоаа у хамериката и сос неквалифицарн труд си живеят,верно немат кадалици ама гладни и жедни не са

Колега, това което говориш е утопия. 100% заетост има само в комунистически държави, но там знаеш какво се случва с правата на хората. Така че, събуди се и помисли малко трезво. Какво може да работи един неграмотен и необразован човек? Чистач? Ама те не искат да работят за толкова малко пари, искат повече, а и защо да работят чистач, като държавата ти дава за помощи повече от колкото е заплатата на чистача? Преди да говориш за утопия, помисли как могат да се решат проблемите и стига с тази държава. Не е работа на държавата да решава всичките ни проблеми. Мислете първо какво ние даваме на тази държава. Обучението, образованието и самоусъвършенстването си е наше задължени, не на държавата.

Тези протестиращи американци са напълно побъркани и са расисти. Интересно, какво би станало, ако чернокож полицай, при оказана съпротива, заповяда на бял мъж да легне на земята??! Дали евентуална смърт на белия арестант, старадащ от всякакви болести, които полицаят няма как да знае, ще предизвика такива протести? Силно се съмнявам- та полицаят (чернокож или бял), как може да знае болестите на всеки?

То е очевидно. Като видиш някой дебел няма да го караш да ляга по корем, ще му кажеш да легне по гръб. Трябва да си малоумен за да кажеш на някой дебел да легне по корем... (Може полицаят наистина да не е знаел, че за дебелите е опасно да лягат по корем. Вината за това е на бюрократите, които са разрешили да започне работа без да има елементарна обща култура.)

Мъж има свекър!?... дир-а, май сме се загубили в превода...

"решението на съдебното жури е разрешително за убийството на цветнокожи" - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ТАМ! ПРЕДИ ВЕК-ДВА ВСЕКИ С ПИСТОЛЕТ (И ЗНАЧКА) В САЩ Е МОЖЕЛ ДА ТРЕПЕ НАРЕД, ДАЖЕ Е НЯМАЛО СЪД ЗА ДА ГО ОНЕВИНИ. Демек, демокрацията там е стабилна - не е мръднала!

толкова различни? -Защо при българската демокрация при арест мангала бие полицая и му нанася телесни повреди а полицая няма право да го застреля поради инструкциите на Брюксел и контролиращия орган-Хелзинския комитет... -Защо в САЩ полицая има право да разстреля афроамериканеца при оказване на съпротива при арест... -нали нашата демокрация е по патент на САЩ,защо е различна.....защо САЩ поставят в своята демокрация на първо място държавата и закона а в България натрапиха демокрация при която да поставяме на първо място циганина,защо тоя примат стои на по-високо от българската държава,а ние останалите сме задължени да го отглеждаме и развъждаме........да увеличаваме популацията му в резултат на което един ден да изчезнеме като народ -Защо е необходимо това на САЩ,какви са им геополитическите планове за българската държавата и територията и?

не си прав - американската демокрация е ОГЛЕДАЛНА на всички други, тоест Уникална! "Не ме гледай какво правя, а какво говоря!!!!"

Ами то там, ако някой пресече въображаемата граница на имота ти/ защото много къщи нямат огради/ без покана, или не го напусне , след кат ос иго предупредил, можеш и да го отстреляш, нали ? А тук, ако хванеш мангала у вас докато те изнася и недай Боже му удариш един шамар, явява се БХК и почва да ви мери размера на дланите. Ако твоята се окаже по-голяма от тази на циганина- влизаш да го лежиш, защото сте използвали "неравностойни " защитни средства. Същото е ако той е с нож, а ти с пистолет примерно. Затова, ако той е с нож- Удри с лопатата по тиквата, като бракуван кон. После, както вчера един колега тук сподели: " отъркалваш го в 2 бъркала бетон и си правиш нова алея в двора"

Отидете първо в блица, вижте видеото. Чуйте го! Обърнете внимание на дясната ръка на арестувания. Успех!

Черните имат повече права от белите в САЩ. Що черни криминал има, свят ти се завива. Въоръжени, нагли и глупави. Застрелва те за 20 долара, а после що полицията ги тормозела. Една от най-трудните и рискови професии е на американските полицаите! Шапка им свалям!

Но въпреки това, като гледах видеото ми стана жал! Гледай го!

Аз съм живял достатъчно дълго в Америка и я познавам добре. Там има прекрасни хора и живота не е обидил никого. Напротив. Но защо, когато пиша за недостатъците не ми пускат коментарите. В Америка има расизъм така, както го има и в България. Няма как циганите да вършат нечовешки жестокости, а ние да ги смятаме за човеци. Да ви припомням ли примера с моторната резачки и ужаса на старите хора. Това съществува само във филмите на ужаса и в България. Но циганите не са виновни. Те преди не бяха такива. Защото и властта тогава беше друга. Приятен ден.

Истината е че краварника си е една псевдодемократинч кочина!!!Това е!!! И Полицията служи за репресивен инструмент!Не дават на чернилките да дигнат глава иначе ги мачкат! Така става когато имаш 40 милиона чернилки и латиносаи на социални помощи! Какво може да говорим за страна в койято подслушването на телефоните на гражданите е нещо нормално! КАКТО И ПОДСЛУШВАНЕТО НА ТЕЛЕФОНИТЕ НА СЪЮЗНИЦИТЕ ОТ НАТО!!!!

Епа язе не знам , за афро-хамериканец утепан у библиотека

нема полиция бре! тя затуй трепа по улиците! По и е лесно направо от колата да думка:)

Що биете негрите бе?

В грешка си приятел! Те не бият негрите! те просто ги отстрелват като на сафари:) Полицията подържа навиците си по стрелба:)

Кънев оти краднеш на комисаря нико бре, он е железен по дзержински па ти си един мекичок и гейберален

Защо ми се струва ,че в САЩ белите обичат негрите ,толкова много ,колкото българите -циганите.

Така трябва да се действа с нашите мангали. Иначе след 30 години с референдум ще станем Мангалия.

Има видео на което се вижда как повалят чернокожия и полицаят го души с хват...а не, че като е паднал и човека се е задушил...вижда се, че има насилие от страна на полицаят който го държи здраво и продължително време го притиска към земята.

А на видеото вижда ли се как негърът оказва съпротива при ареста? Ти съзнателно ли пропускаш този факт?

КОГАТО ОКАЗВАШ СЪПРОТИВА ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПОЛИЦИЯТА ПОЛЗВА СИЛА. Ако не искаш да прилагат сила стрещу теб изпълняваш нарежданията без да се мотаеш.

Абе, ей, Обамчо, какви малцинства бе, тарикат. Следователно и ти си от малцинствата. В Америка няма малцинства - има закони. И това е много добре, защото иначе, нали... такова. А ако на твоите малцинства - ти имаш предвид негрите - не им харесва Америка, да дойдат тук - на Женския пазар в София никой нема да ги гони за продажба на цигари на черно. Те са готини. Чудим се, що ги биете.

Знаеш ли къде е проблема на хора като тебе? Когато трябва да се мисли как да стане тъй, че всички да допринасят за обществото и всички да живеят прилични, ти викаш "да се оправят", а когато се стигне до там, че не всички се оправят. ти викаш "да спазват законите", без дори да позволиш да се попита "а могат ли в ситуацията, в която са изпаднали?" Отговорността тече в двете посоки, иначе закони има - и на хартия, и на оправилите се и на неоправилите се. Всичко е демокрация, просто, когато използваш думата, за да прикриеш безразличие един ден останалите без реален глас, започват да гласуват с юмруци, камъни и пушки.

Епа он законо е за да се спазва. Па ми кажи бате, оти не стелят по китайчугите дека и по бедни, и по дискриминирани са били от афро-хамериканските ти братя у щатско?

Много правилно! Така цветнокожите ще се научат, че когато живееш не в джунглата, а в човешко общество, трябва да спазваш правилата. И убилите с чукове32-годишен босненец са цветнокожи.

Сещам се за един весел филм - ИДИОТОКРАЦИЯ колкото весел толкова и тъжен !!! - та май света на там е тръгнал с бодри крачки - тв за олигофрени, фейсбуци, смартфони, броене на офце, он-лайн ферми, кънтарстрайкър-и и накрая 5 миларда олигофрена с течащи лиги хахахаа

и правилно.полицая е деиствал по протокол - има съпротива -долу на земята!точно като с бандита чората!

Ехххххх, тия негра! Не разбраха ли че мястото им е на плаантацията под надзора на белия господар полицай!!! Дървиш ли ми се нещо негро, А!!! На мен полицая с патлака, А?! БаммммБамммБаммм и така 12 пъти:) Да съм сигурен че негрото е тотално мъртво и ан решето:) И на заден фон Риана припява бум бум:) Е това е краварската демокрация в действие! За едни може за други НЕ! И по точно за едни сватба за други...брадва или 12 куршума:)

Бате, ти осъзнаваш ли,че звучиш кат Красьо Кънев от Хелзнския?

Бате а ти осъзнаваш ли че това не е никва "демокрация" а чиста псевдодемокрация и фашизам а? Ок полицая е застрелял негрото....да беше 1 път или 2 пъти иди дойди.....АМА 12 КУРШУМА А?! Той какво спряле да презареди за да пострелял още малко ли?! Обикновено когато някой е дигнал ръце във въздуха стреляш в крака примерно или след като падне спираш да стреляш.....А полицая е направил негъра на решето.........Някак си не ми се струва много правилно, от законова гледна точка....

Комисарю,ако негърчето за което плачкаш се окаже двуметров пръч тежащ стотина кила който е гангстер от 10 годишен и е такъв убавец ако те фане за гушата и почне да те бушонира в лицето със свободната си ръка а ти си беден млад полицай с един скапан пищов в ръка насред черното гето от наркоманизирани отрепки,гангстери и всякаква друга измет къде и с колко патрона би го застрелял?

Не казвам че не етрябвало да стреля! казвам че не е било нужно д а изтрелва два пълнителя в него! Още след първия кършум черния се подкоси направо..Останалите куршуми за какво са били? Американците използват куршуми в кух връх които при попадение в тялото имат голям стоп ефект и предизвикват огрони разкъсвания..Така наречентото цвете на смърта. Дори един такъв куршум ти стига за да те просне на земята....

Защо нямаше протести при жестокото убийство с чукове на бял емигран преди няколко дни?! Само тъмнозелената сган ли "протестира"?!

Ами да излезат босненците и да протестират бе! Само че в единия случай е криминално престъпление...А в другия превишаване на полицески права додели до смърт!

Ами те излезнаха, това едно, второ за въпросния случай имаше странно мълчание от големите новинарски канали (и за това протестираха босненците), трето полицията в Сейт Луис се опита категорично да отхвърли "расовия" мотив въпреки че има и свидетели, които твърдят, че въпросните младежи са викали "избий белите" а преди това нападат и друг произволно избран босненец -бял. А протестите на афротата са не срещу полицейския произвол по принцип;)

Афроамериканците бият ли докторите от Спешна помощ, като нашите индобългарски цигани?! Или не смеят...

В България нападат полицай с брадва, той стреля и накрая го осъждат.

"43-годишният Ерик Гарнър, баща на 6 деца, " - е при тези няма празно, скоро, много скоро ще са мнозинство.

Еми и те са същите като мангите у нас. С единствената разлика, че неграта които в америка могат нещо и имат амбиции, имат възможността да работят и да израстват. У нас мангите които могат нещо, не постигат нищо щот ги мързи, иначе всички са адски амбициозни.

Gregory MacAllister

Не си прав, и у нас има и такива и онакива. Просто ние сме за бой, щото хем се имаме за голяма работа, хем когато трябва малко строгост се правим на ударени, хем когато трябва добра дума посягаме с плесник. Познавам цигани, които се оправят и е приятно да им възложиш нещо, познавам такива, които се опитват и не успяват и такива, които живеят ден за ден. Познавам и такива българи. Едните са повече и се струпват заедно като загазят, защото се чувстват малцинство - кофти е, но макар и по престъпен начин си помагат един на друг. Другите (т.е. българите) като загазят - всички забравят за тях и ги оставят да умрат в забрава. Честно казано аз не знам кои са по-цивилизовани те или ние.

Не харесвам тъпата полицейска държава Америка, но вече сериозно почва да ми писва от рева на всякаква сган за "права на човека". Ние като сме толкова толерантни какво постигнахме.... да ти влезе крадец в къщата, да ти налети на бой, а ти не можеш да го застреляш или пребиеш защото виждаш ли това било употреба на прекомерна сила - той имал човешки права. Затова се стигна до там, че вече в България е масова практика да се бият лекари от бърза помощ (и не само тях), но ако те откажат да отидат в гетото, пак започва великия вой за човешки права (нищо че не са внесли в бюджета един лев за здравни осигуровки). Писна ми да се дават права на хора които не го заслужават!!!

Лекар съм и работя само и единствено частно. Имам добра клиентела, въпреки че не ползвам "партньорството " на здравната каса. Известен факт е, че здравноосигурен циганин НЯМА! Случва се да се прокрадне някой до кабинета ми, но от години насам съм обявил, че с подобен род индивиди НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ. Да ги лекува, който иска! Аз категорично отказвам, освен ако не се касае за нещо животоспасяващо и до там. Да, ненавиждам ги тези същества! Може да ме наречете расист, фашист, ксенофоб или каквото си искате- НЕ МИ ПУКА ! Даже напротив- гордея се с позицията си ! АЗ МАНГАЛ НЕ ЛЕКУВАМ, независимо колко пари ми предлага !

Незнам дали си расист, но не си доктор със сигурност.

Поздравлявам те за позицията и смелоста да я кажеш публично. Живял съм в Щатите. Тия хора ще ликвидират Америка така, както циганите ще ликвидират България. Щом циганите за хиляди години живот в Европа не се промениха, значи са безнадеждни.

Реално цигани предлагали ли са ти много пари? То наистина циганските предложения са ненадеждни.

Докторе, сложих ти плюсче защото те подкрепям напълно.Само един съвет ако може-когато се касае за нещо животоспасяващо кажи на циганина , че ти е свършило лекарството или ти е запушена спринцовката.Така ще предотвратиш появата на поне още най-малко 5-6 индивида от техният етнос

Ако отидеш в гората и те нападне глутница вълци. Трябва ли да те изядат? Не питам дали ще се дадеш, а трябва ли? Има си причинно-следствени връзки. Ако ти нямаш работа с години, можеш да се озовеш на мястото на този дето сега искаш да го стреляш. Понеже това никога не ти минава през ум, продължаваш да ръсиш глупости. Има проблем. Това, че на тебе ти е комфортно, не означава, че всички са добре, в този смисъл, тогава и ти не трябва да се чустваш комфортно. Но понеже досега десет са с примитивни мнения като твоето така ще е!

Извърташ гледната точка. "Ако отидеш в гората" е различно от "Ако ти влязат в кошарата" - разбрали. Играта на думи и манипулирането на мнение и гледна точка лесно го хващам. Причинно следствената връзка е ясна, но не виждам защо трябва да служи за оневиняване на криминални действия. Значи аз мога да работя и в свободното си време да продължавам да уча (нищо че съм на 43 - две висши и две магистратури), а мангала, щото видиш ли, нямал работа - не бил виновен, че е принуден да краде........ Няма такава позиция като твоята. Щом го мързи и е паразит за обществото, върши престъпления - предпочитам моите пари от данъци да отиват за да го гледам зад решетки, а не да ми говорят за права и причинно-следствена връзка. Моята комфортна зона аз сам си я създавам (с труд и усилия)и не искам да ми я нарушават аборигени дето не знаят името да си напишат - но имали същите права като мен (даже много по големи) Аз от тази държава нищо не вземам - само давам, а парите ни отиват с тези с "правата" които ги научиха да са само консуматори. В природата има дума за такива организми - Паразити.

А той /онзи от другата страна/ защо няма работа "със години" ? Нима е грамотен, образован, трудолюбив, честен, порядъчен, не краде, не лъже, не мами, плаща си редовно данъците, тока, водата,.... Да изреждам ли още ? Е НЕ, НЯМА КАК ДА СЪМ ОТ ДРУГАТА СТРАНА, НИТО КОЛЕГАТА, КОГОТО УПРЕКВАШ, ЧЕ "РЪСЕЛ ГЛУПОСТИ"

Ами нещастен случай е. Няма за какво да осъдят полицая. Съдийте там все-пак се ръководят от закона и не са страхливци, които се поддават на уличен натиск.

sawo

Щом искат равенство, защо не протестират и за белите, които са намерили смъртта си по време на арест?

Щото за белите "културно" стана да отвърнеш поглед от съгрешилия.

Въййй,значи щом полицаят пази закона е лош така ли? И естествено тук се намества и расова карта и ето ти клише- белите полицаи убиват добрите мили афроамериканци!

И все изтъкват, че било дете, все едно не четем статии как 14 годишен вади истински пистолет и стреля по полицията.

коя година сме 2014 или 1914-----тия янки нали нас учиха на толерантност а пък те глеи кво праят

ИМА ЗАКОНИ и те са над цвета на кожата! Да се научат по тъмничките какво е закон и че ТРЯБВА да се спазва. Затова от БГ бягат много хора, защото тук не се псазват законите .

Gregory MacAllister

Драги мой, под мостовете в Америка живят над 20 милиона души, сред които белите са повече на глава от населението от средното. Невъзможността да спазват закона ги праща там, други (над 50 милиона) са на ръба и живеят по трейлъри и бараки, често пъти в режим на търпимост от местния закон, прокаран върху превзетите писъци на разлигавени домакини, мислещи само за суетата си. Някои си имат гета и традиции, които ги подтикват да се борят срещу изпадането по друг начин, който се оказва по-малко търпим от закона и ето ти резултата. В случая такива като тебе са за бой, защото се държат като същите тия домакини - искат всичко да им е наред и да не ги занимават с глупости.