Тръмп иска $18 млрд. за стената с Мексико

Правителството на Тръмп иска $18 млрд. за 10 г. за граничната стена с Мексико.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп иска $18 млрд. за стената с Мексико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не че не е правилно това дето го правят говедарите, ама след като сами го правят защо се месят на други на градят стени когато трябва

ако ги поиска тези пари от кнесета, те ще му ги гласуват. все пак имат опит в изграждането на стени. ако книгата за тръмп бе издадена без комерсиални цели, или печалбата от продажбата ѝ отидеше за благотворителни цели, но не във фондацията на хилъри, щех да повервам на "детето", което ни уведомява, че "царя" бил гол. нещо много нездраво трябва има в мисълта да свалиш президент на най-демократичната държава на всички вселени с една книга, след като цялото либерастко войнство на пресата не успя.

Някой трябва да спре тая циганска напаст прииждаща от Мексико ,18 милиарда са нищо в сравнение с пораженията които нанасят тези маймуни ,половината са престъпници ,наркомани и пласьори ,гетата им генерират престъпност и източват социалната система ,като нашите цигани правят по много деца ,бяха удобни за демократите защото гласуват за тях и черния ги толерираше ,разбира се от тях има и свестни и работливи хора ,но те повечето са със статут и не пречат.

Storen

По принцип когато нещата в една държава не вървят, властта се нахвърля на уязвимите групи в обществото и ги превръща в изкупителни жертви, защото иначе хората ще започнат да си задават по-важните въпроси свързани със самата власт. Това си е класика. Според американската статистика нивото на престъпност сред хората дошли от Мексико е леко по-ниско от това на други общности в страната. Тези неща които сте писал(а) важат в пълна сила и за така наречения "бял боклук" (white trash) само дето там цифрите ще са малко по-потискащи защото "белия боклук" не обича да работи като мексиканец. Най важното нещо обаче е това, че фамилията на Тръмп е в строителния бизнес и когато се кандидатира за президент всички очакваха че ще започне някакви тлъсти строителни проекти за да осребри позицията в която се намира. По същия начин както Буш би арабите за да им вземе петрола защото семейството му беше в петролния бизнес. И този тип далавери свързани с президентската институция също започнаха да стават класика в Щатите.

Тръмп прави оградата, защото си изпълнява обещанията? Но доколкото си спомням, той обеща, че Мексико ще плати оградата. Нещо да се чува по въпроса?

Storen

Чу се смях откъм Мексико. Да не са го те избирали че ще плащат за щуротиите му.

Чета по-долу коментарите и се чудя как един не се намери да коментира що за птици са латиносите. Да ви светна по въпроса. Изключително престъпни банди, сравними с косоварите и чеченците по жестокост и агресия. Да сте чували за Мара Салватруча? И не са само те. Свирепи наркомафии, които водят войни посред бял ден с автомати по американските гета за територии. Тонове наркотици се внасят в САЩ. Невероятна криминална престъпност. Дори най-кротките са нещо като нашите ц-ни, мръсотия, шум, агресия, източване на социални системи и раждане по 10 деца. Научават по пет английски думи за години престой. Бъдете реалисти, САЩ имат огромни етнически и расови проблеми. Стената им е убийствено необходима. Както и на нас впрочем. Недъгави племена напират към труда и живота ни. Отворете си очите. 18 млрд $ са нищо за САЩ. Те харчат за армия по 700 на година.

ситият на гладният не вярва ...

Тоя по-ач и от Симеонов се оказа!

... умно & гени(T)aлно...

Това са 155 милиона на 1 км. стена Това е нереално висока цена , дори за щатите. На всеки кол от оградата да има по един диамант пак по-евтино може да се направи.

... само 11,6 милиона/км... показва простото троино правило...

Очакваме г-н Путин да бъде поканен на официално посещение в Мексико, да посети стената и да се изкаже: Г-н Тръмп, разрушете тази стена!

Симионуф ето нова идея: "Планът също така включва 651-километрова заменяща или вторична ограда. " Калкулирай по мерикански цени и да се почва пак...А, че тези съоражения си ги имаше и дебили ги събориха няма ли да се търси отговорност ?

имат си пари - харчат си.

Тоя надмина наш Чоко-Боко..... 18 млрд за телена ограда, и то с дупки???

Наши фирми ще я направят на половин цена, стига да желаят

А кремълската ботоксова кокона на високи токчета "нестабилен" гений ли е! ха...ха...ха... А интимната му турска приятелка, която си пада по атентатите? ха..ха...ха...

Някой да не си помисли,че тази стена е като онази в Берлин. Тази е правилна, защото е за защита на Демокрацията.

да ама нашата била като китайската велика стена...така казаха от парламента...хаха...те 100 фирми участваха,колко ли пари са усвоили...може и да са над 18 милиарда хахаа

Да дава адреЗа на пощенския клон и в понеделник сабале му ги пращам със запис.

Взимат незаконната търговия и така ще съберат дори и много повече.

...... да видите как се строят огради.... а не като нашите 150 милиона евра, половината джобни....., ефекта нулев....

Storen

Тази лудория е много типична в неговия стил. Не ми се вярва строежа някога да бъде завършен. Той със сигурност няма да е президент още 10г. а и не ми се вярва някой от следващите да има същите умствени проблеми. Разбира се близки до него фирми ще се опитат да облажат добре от цялата тази работа. То май на всички е ясно, че това е идеята. В крайна сметка завършена или не, цялата тази глупост ще бъде платена основно от хората които и сега едва връзват двата края. Чудя се дали това ще ги активира или ще продължават да позволяват на един откровен идиот да се прави гаргара с тях.

"Тръмп иска $18 млрд. за стената с Мексико" Да поиска от Боко. ТОЙ ще му даде - анален отвор!!!

Шило

Нали мексиканците щяха да я плащат?

Storen

Абе той щеше да връща и производството от Китай в Щатите ама се оказа че да се харчат чуди пари е по-лесно и приятно.

предлагам оградата да се построи от бг фирми с опит а за строителен контрол - елена иончева!

По-добър е от бабоблъскача Симеонов!

за тия хюмнета мое а за нас не?

Който и да застане на кормилото на потъващият кораб, истината е една ФАЛИТ. Миналата година бездомниците са се увеличили с 50 000, само за миналата година! При това при подобряваща се икономическа среда, тоест при напечатани 700 милиарда при предвидени за печат 600, само пак за изминалата година. Ако ще Христос да отиде и да ги храни с по три риби, пак няма са сколаса. Фалит, рестарт и златен стандарт. Иначе винаги ще има един с повече пушки от другите, който ще иска да излапа всичко сам.

А бе още преди 50 години ни учеха, че краха на капитализма е предстоящ и соц-комунизма ще тържествува по цялата земя най-късно до 1980-та... Ама каква стана тя? (Та това ще се случи и с тия прогнози за фалита на щатите... ще отидат на maйната си)

Отвратена, омерзена, омърсена и погнусена съм от ярките садистично-ексхибиционистични мизерийки на американския духовен гном Тръмп! Тръмп, веднага спирай строежа на стената!!! В пламенната епоха на необратима глобализация, на физическо и ментално сливане на нации, етноси и малцинства, издигането на тази стена-преграда е брутално-шовинистичен и антитолерантен акт на Омразата и Злобата! Стената на американския палячо с отблъскващо-оранжева е символ на една друга каменно-ледена, ДУХОВНА преграда, която да раздели завинаги единството на човешките пориви, мечти, щения, нагони, инстинкти и вдъхновения между народите!!! Само аз ли виждам ПАРАЛЕЛ между градежа на тази омразна стена с нарастващите напоследък стени-прегради, въздигани от българчетата срещу всички 123 малцинства в България? Само аз ли усещам наддигащата се антихуманно-ксенофобичена вълна, способна да помете като огромно-развълнувано цунами крехко-неукрепналите права и свободи на малцинствата в България? Тръмп, безбожнико, невероятно- честните и безкрайно- работливите мексиканци вършат най-черната работа в САЩ, така както техните братя-еквиваленти по съдба роми и турци в България работят предимно в строителството, на полето или се реят в безбрежните ниви със златното злато на Родопите - ароматния тютюн... Но, млъкни сърце.... Има надежда, има изход!!! И това е най-великият и мъдър президент на Земята Ердоган. Ердоган-ага, моментално се заеми с остраняването и навирането в кучи задник на мерзко-бруталните идеи на недоразумението Тръмп. Вярата ми е дълбоко-емоционална в теб, защото ти си ненадминат Цар-Султан на действията, атентатите, арестите и преследването на терористи и други вредни за демокрацията и мира елементи! Веднага направи един сюнет-импичмънт на американския грандоман и покажи на света, че без теб и просперираща в културно и духовно отношение Турция светът няма да може да процъфтява по толерантно-демократичната крива! Целият световен елит ти благодари и ти прави един предълбоко-любовен метан!

Дааа, експресивно. Но не се разбира накрая тезата на автор(ката) затисната под тежката ирония. Всъщност кого иронизира и на чия страна застава ? Не е лошо да се загатне все пак, не може да се утвърждава нещо само чрез отрицание !

"Пъстър е света", болест дебне от всякъде...

Цената на квадратен метър е направо умопомрачителна - 35 000 долара за 1 м2.

Наистина колосална цена. Да, то не е само ограда, но и застави, път покрай оградата, изкопно-насипни работи (черен път). И все пак такава сума !? Все едно да наредиш изправени ребром чисто нови Ford-ове. A са прости ламаринени листове. Е, има и видеокамери, но Ford-овете имат много повече електроника. Май и в Америка печелят добре от държавните поръчки ...

Така както си го сметнал, е за линеен метър, не за квадратен метър. Отделно, не знаеш какво се разбира под ограда. Може да има прилежащи пътища, КПП-та, видео наблюдение, сигнално- охранителни системи и прочие. Тоест, не е телена оградка дето да си огради човек лозето с нея...

stan_posta@

Точно за квадратен метър съм го сметнал. И съм отчел и пътища, и застави (доста повече са от КПП-тата) и сигнално охранителна техника. И сметката излиза, че по-евтина е да забият изправени нови автомобили, вместо ламаринени листове и бодлива тел.

Да се обърне към Валери Симеонов. Ще мине по-тънко...

А докато дава акъл за стената, Валерката ще намине и през Лас Вегас, да им се скара и да ги глоби за ШУМА :) И покрай стената ще постои кабинков лифт ... няма значение че няма планина, той и планина може да им построи !