Марсоходът ”Кюриосити” 5 години броди по Червената планета

Преди пет години на днешна дата марсоходът "Кюриосити" на НАСА се спусна на повърхността на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Марсоходът ”Кюриосити” 5 години броди по Червената планета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А онези с петолъчката кога ще стъпят на някоя друга планета, или могат само ди изпращат старите бръкми в космоса да прещат високотехнологични УСА спътници и совалки.

МОРЕ, БИРА, ЦАЦА, НАПИТКИ, ЖЕНИ (МЪЖЕ) - НЯКАКЪВ СИ МАРСОХОД! ДРУГО СИ Е ДА ПРОЧЕТЕШ КУРВЕНСКИТЕ ИСТОРИИ НА РАЗНИ "ПУБЛИЧНИ" МАДАМИ, ВИХРЕЩИ СЕ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ! ИЗОБЩО - ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТВСЯКЪДЕ !!!

Чета коментарите и се убеждавам, че си заслужаваме съдбата... Как един коментар по темата не прочетох. Половината се въртят около Русия, а новината е за нещо съвсем друго.

Ми хората нямат какво да ядат ще се интересуват как ходел марсохода на Марс и как заснемал камъчета.

Как ми се иска сега да съм на Марс и да гледам как робота функционира.

Горкото. Да ти имам проблемите.

Нема нужда- холивуд е по близо ще видиш как ги правят работите.

Молодци са тия ПРИМИТВИ! На Луната няма, защото не са ходили,ама иначе на Марс били пратили!

колхозник, прекалил си с боярищника :)))) хайде ходи сега в милицията да даваш доноси за това как кака ти Пена ти мушнала точилката :))))

Лети, лети!! И само се снима!

БРОДИ ПО МАРС-АМА ДРУГ ПЪТ? Броди по Марс,така,както ония идиоти от МКС,се въртят като пумпали,и се плискат с вода,а около тях е апаратура,която командва космическа станция.....???

планетата Земя е по-червена, тук призрака на комунизма броди от 100год.

Майтапа си е майтап. Обаче цялата тая работа е без бъдеще. Защо - не ми се отваря тема.Който иска да се интересува.

Иначе си сериозен!

Гледам как няколко посиняли от нисене пред клавиатурите соросоидни кретала се впечатляват и се сещам, че всъщност разработките на "американците" са си чисто европейски. Не вярвате? - Пребройте колко са родените в говедарника от екипа и колко са родени в Европа.

Навсякъде се раждат талантливи хора. Трудното е да ги привлечеш и да им създадеш условия за да реализират таланта си.

Напротив, много е лесно. Печаташ пари - и раздаваш. Докато продадеш всичко. Следва криза - и отначало.

И веднага можеш да го провериш: Този цирк струва две хиляди и петстотин милиона бакса.

ПАК ЛИ ТИ БЕ ,КРЕТЕН

Батка, ти си толкова натурално прост, че е кеф да ти чета напъните.

в говедарник си роден само ти, смешно селско чучело! крув дрискате вече столетие срещу америка разни ялки болшевишки мерзавци като теб, ама напусто ... пук и за "европа" ще ми разказва, олеее, ялук субект! каква европа, какви пет лева, бе шебек? като си голиям компетент, прочети какво е писал великият бисмарк още в краия на 19-ти век, и за европа, и за америца, и за русия ... всичко е познал! или ти маи за по-умен и по-прозорлив се имаш, а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

- путлер: има ли съществителни на марKс? - медведев: не съм експрес по тези въпроси. - путлер: това е все още хипотенуза.

А има ли глупак във външна тоалетна? Отговор: има

А кога Рашистан ще изпрати един путиноход на Марс? ха....ха...ха...Като гледам всички марсоходи до сега са на пропадналата Америка. ха...ха...ха... Нека Булгаристан един път да даде пример и да изпревари Рассия като изстреля летящата чиния на Бузлуджа до Марс барабар с всички червени путеноиди. ха...ха...ха...

САЩ и Русия са от един отбор.

но путлер е от друг отбор.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

КЪВ МАРС, КЪВ КЮРЕОЗИТИ- ДА ЖИВЕЕ ХОЛИВУД.ОСВЕН АНИМАЦИЯ ДРУГО ДА СТЕ ВИЖДАЛИ???? КРАДАТ ПАРИ БЕ. НИЕ СИ ИМАМЕ НДК, А ТЕ СИ ИМАТ МАРС,ЛУНАТА И ПОДОБНИ ХОЛИВУДСКИ ПОСТАНОВКИ

душевно болните мурзилки страдат ли страдат, хахахахахахаха!

Простотия и силен вятър спирка нямат!

ДРЪН ДРЪН

Мърсоход-куроход. БОРЯШНИК МУ Е МАЙКАТА. СЛАВА ПУТИНА, СЛАВА РУСИЯ

Великата Америка! Символа на демокрацията,просперитета,свободния човешки дух!! САЩ е страната,водеща човечеството към свобода и технически напредък. Горд съм като българин,че сме заедно с тази велика страна!!!

Още ли си тук продажник бегом при кравите.

Димана,недей да развяваш дебелия си задник по българското Черноморие,а се връщай в руските степи при тъпите колхознички.Купувай редовно водка на съпруга ти Серьожа Пияндуров,иначе току виж те разкарал.

опитите да се сравнява русия със сащ са временна путлерска пропаганда това ще отмине ше остане само спомена за глупаците които са се вързали дори само кюриосити а и опортюнити който работи от 13 години са достатъчни доказателства да не говорим че има още доста апарати на наса в космоса

Така де,ще остане спомена за наса и сащ

Марсохода не е само Американски,както пише.Франция също участва и то в най-технологичната му част-така написаната"бормашина",която всъщност е лазерен прибор за взимане на проби.

Французите са качили Лазър на марсохода да ходи да пробива и да взима проби. :D

те един танк не могат да подкарат...

руснаците направиха 1-2 опита, всичко им е разби на марс, и се орказаха, преди 2 десетилетия. факт.

те си имат необятна страна,за какво им е да бродят като клошари по планетите в търсене на михаля

да бе, няма водка на другите планети.

Не ни трябва да се мотаем по разни далечни планети и да търсим някой си Михал(вероятно и той е някакъв соросоид).Предпочитаме да търсим подходящи места за землянки в необятните руски простори и да си правим външни тоалетни.И най-важното - да си варим най-хубавата напитка самогон!

Когато става дума за Космоса, всякакви дразги на тема геополитика са неуместни. Неминуемо развитието на човечеството е свързано с покоряване на космоса - стъпка по стъпка. Кюриосити е стъпка в правилната посока, за която мога само да поздравя американците. Има няколко факта, обаче, които ме озадачават - как е възможно след като сме кацнали на луната преди повече от петдесет години да не можем да повторим? Защо я зарязахме? А реално станция на луната е логичната първа стъпка за покоряване на космоса. Този факт буди известни съмнения, че нито американците, нито руснаците са успели. Защо, не знам. Но определено има нещо. Тъжно е, когато се отделят в пъти повече ресурси за войни и ненужни вещи. Рано или късно ще трябва да се отделим от земята. Да налееш пари два пъти повече, отколкото си дал за мисия като тази на Кюриосити само и само да гониш михаля и да биеш пустинните хора ... приоритетите на човечеството са изкривени. Това е големия ни проблем!

чудиш.Беше им забранено.От кого ? Иди в Ю ТЮБ и на пиши Лунната Мона Лиза и ще разбереш.

Инженерче

Честно казано, сега прочетох относно съответното нещо. Смятам, че чета доста, но точно този тип истории не ме вълнуват. Не съм привърженик на конспиративните теории. Смятам, че само хора, които са психически нестабилни и вътрешно в себе си таят страх вярват в подобни неща. Аз съм човек реалист. И си задавам въпроси от сорта на - защо тези хипотетични извънземни не са направили пръв контакт? Защо не са ни експлоатирали до сега? Защо някои от нас си мислят, че сме толкова важни, че точно на луната да има междугалактическа спирка за слънчевата система? Защо не е на Юпитер, например? Ако някой извънземен ми се появи ще повярвам, иначе всичко си остава в сферата на фантасмагориите. Колкото до извънземните ... е, тези, които притежават такава технология, с която биха могли да дойдат до тук надали биха се впечатлили от хомо сапиенс. По-скоро биха ни оставили да се оправяме сами, и може би ще имаме пръв контакт, когато се отърсим от човешкото си его, което, ако имаме късмета да не дръпнем много назад след някоя глобална война, би било постижимо след 2-3 хилядолетия, може би.

Ще ти го обясня така: Комшията ти си купува нова лъскава кола. Теб те хваща яд и решаваш да заделиш голяма сума от бюджета си за да си купиш още по лъскава кола... все пак поддържаш реноме в квартала че си по по най от злия си комшия. Купуваш колата и правиш две три кръгчета из квартала да те видят всички. Целта е изпълнена но тук идва един друг момент. Осъзнаваш че доходите ти не стигат за да пълниш резервоара на тази мощна лъскава кола а данъците и ще те съсипят... за това я спираш от движение и прибираш в гаража с мисълта че ако някой ден ти потрябва или стане икономически изгодно да я караш отново ще я изкараш. Те това беше голямата надпревара за луната.

Инженерче

Това е така, но всички съседи след 1-2 години виждат, че вместо да си човек на място, си просто най-обикновено дупЕ, което и след 50 години разказва, как е направило няколко кръга из квартала със съответния автомобил. И това дупе осъзнава, че икономически по-изгодно е да се водят войни, отколкото да се мисли за бъдещето. Жалко, но факт. А в действителност дори не се знае, дали не е взело колата на лизинг и просто не си е направило няколко селфита с нея. След толкова години, има вече почва за съмнение.

Иди да си доучиш за ИНЖЕНЕР,та дано спреш да пишеш ГЛУПОСТИ!

Инженерче

Винаги са ми били интересни изказвания, които не са подкрепени с доказателства. Това, което сте написали е все едно, без да ви познавам да напиша, че сте хомосексуалист! При определена ситуация бихте се обидил, при друга, бихте се зарадвал, но без каквато и да е обосновка от моя страна това изречение хвърчи във въздуха. Та, не знам, дали сте гей или не, но без каквато и да е обосновка думите ви нямат стойност. Аргументирайте се, в противен случай сте просто поредния смешен трол в дир-а.

И ти не се сещаш сам защо? Защото на Луната няма вода, а на Марс намериха, затова той е по-подходящ за разработване.

на Луната! Индийски гаганавти първи откриха наличието на вода на Луната, при това с детектор на НАСА, а след тях, октомври 2009 г. и учени от НАСА- по друга методика са "открили" вода в пробите, взети от непрекъснато засенчен лунен кратер. Вода на Луната има, но каквото и да правят там "експертите"... ще си липсва атмосферата!

Има един въпрос в Библията , който задава Исус Христос "Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?" Марко 8:26 Ако си инженер и умен човек отговори си на този въпрос . Остави който иска да се надлъгва да се надлъгва.

Руснаците започват производството на Путиноход за риболов на Марс.

а у нас си имаме соросоход,да обира соросите от кофите че пречат на изхвъргането на боклука

Първият стратегически обект,който руснаците ще построят на Марс ще е огромна фабрика за евтина водка.Иначе няма да техни сънародници,желаещи да се преселят на Червената планета.

а пък краварите игрище за гоуф

Спи ли шефът на "Строго секретно", та не я разобличава на пух и прах ?

далеч превъзхожда марсохода ;)

сороската глупост е базкрайна

путлер няма нищо на марс.

Снимаш на холивудската пустиня и ..хоп златна монета.

лашкаш ти майка си, гнидо кръвожадна! марш в най-близкия гулаг, за путино!

Колко руски Лади има на Марс?

това ли измисли с единствената си гънка?

Добре,че американците им пуснаха въдицата "Путин" за отклоняване на вниманието! Тия нашите "русофоби" бивши лакеи на СССР клъвнаха веднага. Забележете, че колкото са били по-"леви" преди, толкова сега са по-френетични "десни" и русофоби днес, сякаш тежките усилия да скрият миналото ги е докарало до крайна агресия и комплекси.

niki_nikolov116@abv.bg

Има и без гънки ,като рибаря Путин.

niksan46,гледай по-внимателно през телескопа!Ти не си ли забелязал моята служебна волга на Марс?Ще те предложа за партийно наказание,а може да те пратим и в Белене!

Космосът не е нито на Русия нито на САЩ за да отива темата на ниво селската кръчма. Даже много бавно се развиват нещата, открития дето се знаят отпреди 20 години се представят все едно са от вчера. Претоплят манджата само.

Сега ;Кюриосити; догодина и ;Армата; ще закрачи по цървената планета.

Ако запали...

Ша запали, ша запали иначе Путин ще му пусне щуката и не виждам какво ще остане от него, ако не запали.

Скоро НАТО ще праща "рашаходи" из Раша, да търсят дали е останал някой рашист неизпепелен, след като им сготви една " уранова гъбена каша".

пак си ял развалена храна по кофите бе чиче,а как е зетя?

Що го питаш, и от Марс се вижда че зетят се справя отлично. Иначе тоя нямаше да е така възнесен.

Какво се харчат да търсят живот на Марс. На въпросът " Има ли живот на Марс" радио Ереван много отдавна еднозначно отговори " И там няма"

Разправят, че и в Хирошима имало живот, ама американците като разбрали и до там.

Кюриосити е едно мощно доказателство за възможностите на свободният свят на свободните хора. Той се явява един апотеоз на демокрацията и доказателство за безалтернативността на вечните и непреходни евроатлантически ценности.

Ще надминеш и Плевнелиев по кухи фрази, недей така!

Стига глупости

Каквото и да обясняваш на тъпите путиноиди,техните дървени глави не възприемат,защото са възпитани да се кланят само на "страна,где так вольно дышит человек".Ако комунистическите пропагандатари им наредят,те бодро ще запеят: "Червено е морее--то,червено е небее--то!" Зомбирани комуняги от всички страни,съединявайте се!

Да ходищ да се гръмнеш ли!?....Или да раз цепиш на майка си пичката отново и да се завреш там и да не излизаш въобще?!...Избери си! Ама недеи да лаеш повече че ми се повръща от такива смрадове като теб!....

вече не си върху куриоситито малко да го покараш свободно и демонократично. Приятно КУРмуване.

А кога колхозна Раша ще изпрати нещо на Марс ??? Тяхните космически Лади до някоя година ще бъдат за старо желязо. Да благодарим на ВЕЛИКА АМЕРИКА за всичкокоето е дала на чоесчеството.. God Bless America !!!

И кое е това "чоесчество" ?!

Хубава работа е този робот, интересна, впечатляваща и вдъхновяваща. Най-вече заради прекрасните изображения, които стигат до нас. Иска се талант, като на тъпанара от горе, да го обърне това на геополитика.

И нито дума за задвижването му с плутоний 238. Ми днес е 6 август за Бога. Един път да използват този елемент за нещо свястно.

МИ СЕМЕНА ЩО НЕ ПРАТИХТЕ? сееш,нали има вода? мож па да се разлистът и да почнат реформациата там. ама не, чист и неопетнен, докът не пратиме човек....

За 5 години изминал 16 километра. Средно по 160 метра на час. А аз се чудех защо още не е стигнал до наше село!

А ми на електрокара му са полагало 2Kw/h за целия ден. Как да измине повече. Обаче щял да устиска така още 10 години.

Е,пет години като броди,какво откри?На служителите на НАСА дипломите!

-Докога американците ще продължават да се фукат с този марсоход и да ме ядосват?Искам да изпратите агенти на Марс,които да унищажат Кюриосити!

Много филми гледаш.

Първите агенти ще носят две баки бяла боя. Обаче да видим кое първо ще напишат СССР или Coca-Cola.

Вече не се срамуват и открито си го пишат и изтъкват - "достойно за завършък на холивудски филм". "Поради тази причина беше проектирана сложна система, наречена "небесен кран", благодарение на която - достойно за завършек на холивудски филм - "Кюриосити" успешно кацна на Марс. "

пет години ама на марс ! по земята, електората живее за да плаща бензин, ремонти, части, каруци, застраховки, кредити и никога да няма достатъчно пари! няма времен да се сети живее във век назад от реалността.

И като е горе да не ме е хванал за у я.Дират ми дедовия.

Интересно дали са изстреляни с "руски двигатели", каквито басни съчиняват някои луди хора.

Марсоходът Кюриосити е създаден в московския научен институт Ломоносов.За създаването му американците са заплатили милиарди долари.Изстрелян е в посока Марс с руска ракета Протон.Цялата електроника е дело на руски специалисти.

Слагам ти плюс за оригиналната шега.

имаш предвид лъжа...

Заблудените путинофили вече ще заспиват по-спокойни и доволни,а мъдрият спец "Клевети и глупости" предстои да им разкаже как руснаците първи са стъпили на Луната.

данните пращани на Земята се ипращат по два канала, истинските до Роскосмос а фалшивите до НАСА.Оказва се, че на Марс отдавна има живот и руска колония в която живеят хиляди руснаци.На Марс е побито руското знаме и територията му е обявена за неразделна част от Русия.

Трябва и Путлер да споменеш няколко пъти днеска.

Вярно ли е че на нашите хора са започнали да строят нова фабрика за водка на Марс?Ако е така,веднага излитам за Червената планета и постъпвам на работа!

5 години ровър на Марс, близо 50 години от многократните разходки на американците по луната... А в тези години пияните , тъпи ватенки само пишат " ще, ще, ще ..." и нищо. Диво лъжливо азиатско племе.

За коя пустиня става въпрос !!

Най близката до Холивуд.

Можем само да поздравим нашите американски приятели и да им пожелаем скорошно казане на Марс!

Ама на всичките "приятели" !

Със своите 5 години работа Кюриосити е рекордьор. Руският Луноход 1 издържа 10 месеца и половина, Луноход 2 - по-малко от 6 месеца.

А кой - кога е произведен?

Има значение и кой го управлява. Луноход 2 беше блъснат в скала и затрупан с прах и камъни. След това загуби възможност да се зарежда и угасна.

Научна фантастика+холивуд= наса.

Ако беше руски как щеше да е? Виж по-горе.

Тия спорове са на ниво "моят татко е по силен от твоя".