Ето го най-скъпото лекарство в света

Лекарството за генна терапия на наследствена слепота Luxturna бе първото одобрено за прилагане в САЩ от Американската агенция по лекарствата и храните.

Обратно в новината

Коментари - Ето го най-скъпото лекарство в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В USA само едно лечение е поето от държавата и е безплатно - хемодиализата...Затова частните фирми, правещи хемодиализа (плаща им държавата) не съветват пациентите да се записват за трансплантация (която е и по-евтина и те лекува)

Хайде де, няма ли някой да запее срещу докторите?

първоначалните цени винаги падат.

Дотам я докарахме.Адвокати -плямпала да казват кое е справедлива цена и кое не е!По-добре да е скъпо и да го има, отколкото изобщо да го няма!

"По-добре да е скъпо и да го има" И дако може, някой друг да го плаща, "СОЛИДАРНО", НАЛИ КОМУНЯГО МРЪСНА

соросоидни комундели, ривете! :)) хората хем правят пари, хем спасяват от слепота. после ще ривете, че с вноските ви от 20 лева на месец, държавата не иска да ви закупи нещо за два милиона :))

Дай Боже,Драгалевският Ай Дук много скоро да си го поръча и купи ! Амин! И Коньо,и Сашо Нерезов и останалите от оредялата им чета!

Друга гледна точка: одобрено само в САЩ. Тоест могат да разчитат на максимум 2000 пациента. Тези 2000 човека трябва да платят разработката, заплатите, комисионните, яхтите и самолетите. Нормално е!

още по-нормално би било, хитроумните комундели да измислят същото нещо и да го продават за 20 лева. да ама не, искат се много хора, учили и специализирали дълги години, както и много скъпа техника. не на последно място - и много ъкъл, ама той не е като ваночистител да си го налееш :))

Капитализъм...

Това е само началото. Всичко ще се лекува скоро с генна тгерапия...за който има парите да си го купи.

Ами, да си дойдем на думата: Имаш пари - живееш, намаш пари - умираш... Абе, демокрация, к'во да се прави ;-)

Много хора пишат, че цената на разработката била голяма ... НО КАК Е ФОРМИРАНА ЦЕНАТА - Колко е за материали - Колко е за заплати на учените - Колко е за ЗАПЛАТИ НА МЕНАЖЕРИТЕ И ДИРЕКТОРИТЕ?

разработките се финансират от други източници - заделена печалба, фондове за иновации и т.н.т... цената на един продукт се определя от вложените материали и труд за производствена единица и печалба за производителя. но, като си единствен, без конкуренция, може на себестойност един цент, да заложиш милион долара печалба.

И по-важното е колко е за акционерите. Със сигурност, първоначалната цена за разработка, мениджмънт, подкупи за прокарване на ПРО-генетична политика и др. Съвсем сериозно, не е евтино всичко това, за една компания да достигне до пазара. Много хора мрънкат, че от създаването на формулата на дадено лекарство, до пазара минават нормално 10 години (с изключение на някои ваксини, които може да бъдат прокарани за няколко месеца, ако има епидемия). Съответно, ако имаш общо 2000 клиента с дадено заболяване, лекарството ще е много скъпо. Отделен въпрос е, че цената е несправедлива. Ако обещетението за убит човек рядко е повече от 100 000 евро, то няма как едно лекарство, което спасява въпросния човек да е по-скъпо. Но, има и други заболявания, като диабет, за които има потенциално стотици милиони клиенти.

Добре измислено. Вечните длъжници са им най-обичните клиенти.

Едни разработват лекарства за милиони... Други препарат за вани.... Еххх живот....

а и бомби правят, наи големите бомби на света - цар бомба, и калашници

или Stg. 44 ли беше, заедно с елементи от М1 Grand, истинското име на "калашников"? ;)

Ами, от Американската агенция по лекарствата и храните да си го ползват със здраве!!!

Очевидно здравето струва пари.

В задника да сиго бутнат.

В USA е по-добре да си умрел отколкото болен.

и тук е така! Само че, тук и живите завиждат на мъртвите, че са се отървали от НЗОК, НОИ, НАП, и т.н.

То и люсентис не е много евтино. Една инжекция е $1900 за 0.5 грам. До сега сме на 12 инжекции за жена ми.

Авастин? 300 лв.

Преди да започнете да осъждате гадните фармацевти, само да спомена, че разработката на ново лекарство НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА струва междо 5 и 7 МИЛИАРДА долара и отнема НАД 10 години.

и според теб трябва да си избият парите с първите 1000-2000 пациента, така ли?

ами ако са толко всички пациенти по света... като нищо ще си ги избият.

БРЦК

Глупости.

Това е висш цинизъм!

Може да е несправедливо скъпо, но пък ако не бяха вкарани пари и ресурси в изработването му нямаше да съществува изобщо. Трябва самите държави да започнат да харчат повече за здраве. Като се замисли човек хората харчат в пъти повече за коли и телевизори и айфони но за здраве вноската е най малка от всички разходи.

И какво по-добре ли ти стана,като го има и никога няма да можеш да си го позволиш, като неможеш да си го купиш? Много ли те вълнува факта, че това нещо съществува като е недосегаемо за теб?

Американска вестникарска простотия. ЩЕ ми сравняват ябълки с круши. Първо от едното лекарство правиш 4000 бройки (за двете очи на тези 2000 човека - одобрено е само в САЩ) - щото толкова ти трябват, а от другото правиш 1 000 000 бройки - които продаваш по света. Второ това лекарство го слагаш по веднъж на лечение, а това за рака - никой не ти казва по колко дози ти трябва за лечение. Моля... оправете си статията. Добре ми е ясно че за разработката на лекарства се вкарват милиони (да не говорим за тестовете), но моля без глупави манипулации.

Кой каза, че здравето не може да се купи?

Каза.