Куба върна на САЩ пристигнала по погрешка в страната ракета

Куба върна на САЩ оказала се по погрешка на острова ракета "въздух-земя" "Хелфайър", съобщи говорителят на американския Държавен департамент.

Обратно в новината

Коментари - Куба върна на САЩ пристигнала по погрешка в страната ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега остава да пратят и атомна бомба на ИД по погрешка....

Хубаво. Сега САЩ да върнат окупираната Гуантанамо Бей, който превърнаха в лагер за затворници. Последният платен наем за него е първата година на стария Кастро.

От 2014 година щом чак сега сколасаха да я върнат пак е добре , но ми се струва , че малко бавно са действали и дано все пак не са я върнали със заряд.

АМА РАКЕТАТА НА СОБСТВЕН ХОД ЛИ Е ВЪРНАТА?

"Демокрация" по пощата!!! Пък където стигне...

преди няколко месеца, американци признаха за изпращане на активни спори на сибирска язва по погрешка. Как то и изпускане на една бойна глава, много грешки стават. И няма защо да триете, това са съобщения от открит печат.

Дайте линк

Ето линк от usatoday за първите няколко грешки, и от там нататък бяха намерени още много... link

Живи спори от антракс разпратени по погрешка от военни 07:40 28 май 2015 По света / Редактор Виктор Стефанов / Дир.бг -)

Da ne zabravjame koi vse oshte e na vlast tam dinastijata Castro.Sas sigurnost se e obadil na bljadovete da vidjat poslednata tehnologija da se ogramotjat malko.Da ne zabravjame Caribskata kriza.Dobre ,che se nameri edin TREZVO mislesht ruski oficer ,za da predotvarti 3WW.

DIDA

И тези дето си губят ракетете ние се надяваме да ни пазят от Ислямска държава и от "лошите"...

в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че ракетата, произведена от компания "Локхийд Мартин", е била изпратена в Европа за военно учение през 2014 г., но незнайно как се озовала в Куба, което може да е притесняваща загуба на военна технология, припомня Ройтерс.Следващата заблудена ракета, но не учебна , а бойна ще дойде в България. Тогава троловете подлоги -какво ще пишат

Вече имало една заблудена ракета в България. Кацна точно в Горна баня. Просто американски летци трудно се справят с география - къде Сърбия, къде България. А дали въобще знаят за тези две държави или бомбят ей така - където падне.

Че това си е традиция за "великите" топгАнювци! Още от ВСВ - колко му е да объркаш Германия и Швейцария. Къде Берлин, там и Базел - ПУЦАЙ КУМЕ!

между редовете прочетете, че куба няма нищо общо с кремъл :)

Идиотизъм без граници!

ракетата е купена с биткойни от премерени бежанци по интернет и поради липса на адрес за лагера в кале се е озовала в куба най-вероятно е с нея имигрантите да са възнамерявали да преминат ламанша

поисках си летящо килимче, а то пък стана еднааа.....

Докъде я докараха американците - да си получават обратно сбърканите ракети от ...кубинците! Не стига, че е пропътувала половин Европа, та и за Флорида се запътила, но се оказало,, че във Франкфурт Пегида и Партията на пиратите не спят... и така хамериканската ракета се засилила към Куба...Ами ако натофци така ще си пазят и копчетата за ядрен удар, то ...да си носим новите дрехи, момчета! Че светът се надява на здрав разум и отговорност у тези,които държат атомните куфарчета, но май светът, пък и разумът не са това, което трябва! Или, както беше казал Юлиус Фучик: Хора, бдете!

толкова добра технология, че никои не я иска.отвсякъде им я връщат.

Ама вие тука, "членче" ли почнахте да си правите с братята американци?... Алоха!..

И правилно! Ракета , макета - това е погрешен колет и трябва да бъде върнат обратно! Колко "такива колети" им останаха от Дедо Ручо??!

ОТ ТУК СЛЕДВА,ЧЕ САЩ ТЪПЧАТ ЕВРОПА С ОРЪЖИЕ!!!БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!

Глей си работата, бе! Тъкмо ша свършим за един миг - няма да се мъчим!

Русофил

ВИКАШ,ТРУДНО СЕ БОРИ МАСА НА КОЯТО ИМА СЛАНИНКА И РАКИЙКА,НА ПУК НА ББ!!!

Трябвало е да я върнат на самоход.

Даа, бе! И някоя "спасителка на плажа" да вземе да я яхне като буй??! ..остави..

Право е мацето! Ракетата трябва да се върне "по вода"! "По въздуха" е доста опасно и непредвидимо!?

Куба = големият приятел на САЩ ;-) Как се менят времената, бре-ей . . .

Куба върна на САЩ пристигнала по погрешка в страната ракета, след като беше проучена подробно от кубински и руски специалисти.

Те и да я изучават, полза няма...технологии трябват

вярно е, американци имат достъп до руски ускорител за ракети и до сега не можаха да направят собствен такъв. Пак купуват руски.

трябва сиво вещество, явно липсващо при теб.

И в ракетата открили Путин, свит на две

На който му е "скършен на две", само това му е в главата!

Патриарх Кирил и е снел ТТ данните,ако изобщо се прадставлявали някакъв интерес, и след срещата с Фидел Кастро е казал на кубинките да върнат играчката на янките;-).

Въобще не се учудвам, че Еър Франс са я натоварили за Куба. Това е компания, която е в състояние в едно двупосочно пътуване два пъти да ти загуби багажа.

И да добавя, та на журналята да им "светне в подробности" - доставката за Янките от Куба е била Free Shipping - Все едно Контейнер с Дамски Превръзки.

Тестове по лоялност.... (глава първа)

Това е "Новина", която само "Второразрядно журналистическо Жълтурче" може да роди със "секцио". Такъв Буламач, ще е обидно да се коментира.

утре Северна Корея може да изпратят някоя подобна ракета на САЩ. каква ли ще бъде реакцията ? - ще им я върнат ли или ще ореват светилата ,че едните започват война ???

Към ДИР: имайте из по на в пред вид, че в българския език един предлог е напълно достатъчен. Не съществува "по погрешка". Ако не ви се харчат пари за грамотни журналисти или грамотни редактори, поне си купете легални текстообработващи програми.

чекаи да ,,видиш,, след ,,реформите,,- кунева...???

Не си в час, драги. Изразът "по погрешка" отдавна е одобрен за употреба - за разлика от тъпото "оттук насетне", което ми писна да слушам в родния ефир.

Грешки не стават току така особено със скъпоструващо въоръжение. Нещо са замислили краварите.

Ба, "наште манджи" така ли обикалят из НАТОто? Опазил Господ!

деер

Путин е виновен!! .....Малка грешка.......Цирк!! Вярвайте им , утре като плащаме по 100 долара на барел, кой ще ви е виновен?

В товарителницата пише ли, да е минала и през Москва? ГРУ дали е плащало фактурта до Куба?

100% тази ракета е минала през Mосква, да и хвърлят едно око, и тогава е отишла в Kуба!? ;))

Американците са си търсили повод да демократизират Куба, но кубинците не са се хванали на въдицата.

А учението, от което е изчезнала ракетата случайно да не е било в Шабла.

Коя куриерска служба ползват янките да си изпращат пушкалата , за да не и ползувам услугите?!

Янките да се молят да не стане обратното...От Руската база да не изпратят една Топола или Калибър..

FuckTheEU

Е то ако не е ракета по погрешка, ще е антракс по погрешка. Терористичните щати за пореден път станаха за смях. Пак добре, че не са я пратили на собствен ход към някоя болница, като последния път...

Съвецка Русия никога няма да направи такваз ошибка.

И тези хора ще ми казват да не си бъркам с пръст в носа

Егати работата! Френците са за убиване.

Тц,тц...егати интендантската служба дето я имат, миналата година по грешка доставиха в Южна Корея и Германия активни спори на антракс а сега се оказва че и ракети им се губят заради калпава логистика.

Щур късмет са имали та ракетата е попаднала в Куба. Ако беше попаднала в Русия нямаше да им я върнат. Защото Русия смята НАТО за враг. Очевидно е обаче, че Куба не смята НАТО за враг. Само Русия. А по отношение на грешката мога само да кажа, че очевидно някои военни в Пентагона са за уволнение.

щури тъпанари в нета бол...)))

Стига глупости бе!

Хаха, айде следващия път - МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНА с ЯДРЕН ЗАРЯД ! Да не стане само Русия да трябва да блокира по море Куба, както Хамериканците правиха при кубинската криза... ХХааааааа

На тия дрогичката им идва в повече, или е за оправдание? Че нали преди 2 месеца доставиха ПО ПОГРЕШКА вместо на кюрдите на ИД боеприпаси и стингъри, да се чуди овек за какво саим на кюрдите стингъри.....

абе смотан ако ИД имаха стингъри дали щеше в небето да има жив руснак??? плямпала

Това да се ракети с голям обхват на действие бе? Тези неща стрелят на разстояние от порядъка на 3 километра и то при насрещно летяща цел. Разстоянието на догонване не превишава 1,5 км. Да не мислиш, че с тях може да се свали свръхзвуков самолет.

нещастие, вземи да читиш поне малко! още в началото рашъните обявиха, че действията ще се водят от височина 6000 м. - за да не стават "грешки" във въздуха и да не могат да бъдат поразени от преносими зенитни комплекси. престани с плиткоумните си постове и почети малко!

,,топол-ките,, са без ,,обратен,, адрес!!!

На собствен ход ли са я върнали? Хахахах! Сетих се вица за срещата на две ракети над Атлантика- руска и американска. Та, почерпили се по водка- две, и руската помогнала на американската да се върне у дома. Била тип "вежлива ракета"

Ало, журналистите! Кога ще научите, че в нашия език няма "ПО ПОГРЕШКА"?! Докога ще цапате езика ни? И по-лошото - от вас се учат и други неграмотници!

В речника на БАН от 2004 г. са на друго мнение. Правилно е да се пише по погрешка. Аман от буквояди и всезнайковци.

Как се пише: по погрешка, погрешка или по грешка? Правилно е да се пише по погрешка. В тази група бях попаднал по погрешка. Източник: Речник на българския език. Т. 12. С., БАН, 2004, с. 788.

Шило

хахахахах, ба си грешката.

А защо не са и сложили заряд и от някой полигон да са я върнали. По бързия и сигурен начин.

Такива "издънки" обикновено се правят умишлено...