Канада и Ватикана били посредници между САЩ и Куба

Процесът, довел до пробив между САЩ и Куба, е започнал миналата пролет, когато Барак Обама дал разрешение за тайни разговори. Те са били в Канада и Ватикана.

Обратно в новината

Коментари - Канада и Ватикана били посредници между САЩ и Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според мен, ватиканът изигра една доста по-успешна роля от оон. обаче изборът на кубинците бе между чума и холера. американската политика никога не се е променяла от времената, когато окрадоха земите на индианците. и днес първите три най-ценни неща за семитите са: пари, печалби, прегазване на ценностите на другите. а първите им три заповеди гласят така: 1. изкарвай колкото се може повече пари. 2. убий брата си за пари и намери не печал, а печалба в случката. 3. подчини всичко около тебе на парите - твоят идол, бог и водител. - което са и заповедите на мамона - господарят на света... но да видим докога. може би трябва повторение на сценария с динозаврите. време е.

Stiga im samo Miami da im izprati malko pomosht i skoro shte se opravjat.Buissnesa s hot road koli she procafti,zashtoto karat koli ot 50-te god.Za goreshtite cubinki znaem,kolko sa lesni.Vschko tova sachetano s pusti plazove,rom i puri l za 1 godina Cuba shte e pak lubima dastinacija na koi?Americancite.aide sega,slozete edno minusche i si ljgaite,zashtoto utre pak she revete,kolko ste zle v BG.Have a good night.

Сатанистите изцяло са завладели Ватикана.

като са го подкарали толкова "благородно" от САЩ барабар с Ватикана..да признаят за огромните кражби на българска история от страна на Германия Русия и Гърция. Ама..то Ватикана е в центъра на всички разцепвания, бати лиземерните същества са тия западните началници

трябват им само цитатите на Мао или на лилипута и ще папкат пури и ще пият ром и самбата на шест:)))

Да извикат Ран и Ът, да ги оправят набързо, като нас.

Май на кубинците ще им остане само банана. А при съвременната военна техника на руснаците не са им нужни военни бази в Куба.

Не успяха със сили, сега ще се пробват с хитрост. Ще си пробутват фалшивите ценности с шоколадова глазура и ще се надяват мишката да се хване в капана. Да се надяваме, че кубинците не са тъпи като българите, все пак имат база за сравнение, като гледат какво става при нас, трябва да са наясно с нещата.

ЯЯЯЯЯЯ каква била далаверата.Сега китай с северна корея като сложи база в куба и хамериканците ще свалят цялото енбарго на кубинците само да ншма бази при тях.

Относно санкциите ще цитирам твоя най любим човек: "Санкциите не проработиха по отношение на Куба" Барак Обама Те не им проработиха и по отношение на Северна Корея, на Иран, на Сирия, нито пък най-пресните спрямо Унгария.

"По-лошо от война с англосаксонците е само приятелството с тях" - Сталин

Като не успяха с война и санкции, сега ще опитат с "приятелство".

ще падне ли цената на кубинския ром?пурите вече ще са законни...няма контрабанда :д

се е случило? Американците станаха смешни с техните блокади и санкции.

Русия фалира и в Куба!Сега кубинците ще видят нормален живот и свобода и ще са благодарни на Янките!

САЩ са крайно зле с трилионите дългове и отчаяно се нуждат от "лъч надежда" за да обнадеждят нови покупки на държавни облигации. Т.е. да продължават да им дават пари на заем - с надежда, че нещо положително ще стане. Сега извадиха и Куба от мазето на дълбоките резерви. Ще им стигне за 3-4 месеца - подобно на оскубването на Либия, Египет, Тунис и т.н.

ами те х,американците нали са книжен тигър какво направиха с дървените рубли,станаха на трески и сега и за разпалка не стават (нямам спомен едно време корекомите да се пазарува с рубли а каква валута бяха самоооо) та комуноидното зомбирано племе все храчи с/у тия зелени хартийки но все се чуди как повече да придобие от тях (по-равните от тях добре се натъпкаха с тия миризливи хартийки ) та вие си вийте тук побеснели пенсии,виете като гладни псета на гробищата

Античовеци, масони и евреи управляват САЩ.Време е велика сила да върне баланса в полза на обикновените хора.Това ще бъде от полза за всички.Малко им остава...Не трябваше да се бъзикат с Русия...

Раул Кастро много прилича на Кисинджър.

селски,те х,американците не са античовеци,те са антиматерия и за сега няма оръжие за това така,че......пийни си хапчетата и лягай:)))

Кубинци с руснаците не ви е комфортно нали Затова се и радвате

ехааа,днес е най-щастливия ден за Фидел Кастро-да види империалистите паднали в краката му.........а те го бяха погребали от години,кой е вярвал че би могло да се случи!? VIVA KUBA! VIVA LA REVOLUCION!

Струва ми се че Ни трябват Хора Българ(к)и във Ватикана и Канада... - Колегата 'Веселина от о.Малта' за Ватикана ? (Загуби се тива момиче....) - Колегата 'ДЕТРОЙТА' да попопрескочи Ambassador Bridge ?

та то Куба излезе победител от санкциите та камоли Русия

Че то какво друго да очакваш от печен агитпропчик като този? Нищо старо не е забравил ...

===Баш шефа нарежда какво да става=== "По думите му папата изпратил в началото на това лято лични писма до Обама и кубинския лидер Раул Кастро, в които ги призовал да си разменят затворници и да подобрят двустранните отношения. На аудиенцията на Обама при папата през март във Ватикана двамата говорили главно за хода на тайните преговори. "

САЩ СЕ СТРАХУВАТ, ЧЕ ОТВЕТНАТА МЯРКА НА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ДОСТАВКА НА РАКЕТИ С СРЕДЕН ОБСЕГ НА КУБИНСКА ТЕРИТОРИЯ. СЪЩО И БАЗИ НА СИЛИТЕ РУСИЯ-ИРАН-КИТАЙ-ИНДИЯ В ЗАЛИВА. СТРАХ ТРЕСЕ ЧЕРНИЯ ДЖЕНТЪЛМЕН И ТОВА Е. САЩ ГУБИ И ТОВА Е ФАКТ.

Ни съ нъпъвъй, шъ съ сецниш!

Щели да напълнят ракетите с рубли

ЛюбоФта на САЩ към Куба е всъщност омразата на САЩ към Русия... няма любофф изгардена на омраза :(((

Преди едно от условията янките да си оправят отношенията с Куба и да свалят блокадата, беше Куба да върне активите на национализираните кубински поделения на "Юнайтед Фрут Къмпани", хотелите и казината на американската мафия, и всички национализирани американски активи общо за милиарди. Как са решили този въпрос е много любопитно?

Ако Не се лъжа - Куба И Днес Е туризъм, пак туризъм и Само туризъм, Колега. - Не бих очаквал сградите/хотели от 50те да са живи - Не бих очаквал Авоарите (Е, ясно че И на Андолини де ;-) - да Не са попокастризирани И ! - имайки предвид че де-факто Туризмът се Води от Сериозни Глобални Уважавани компании - Съм убеден че ще Видим Реално Партниране Америка-Европа-Карибите.

туризъм , туризъм колко да е туризъм - големите круизни лаинери я заобикаляха :д

Действията на САЩ са една измама и са предизвикани от възможността Русия да разболожи воеена база в Куба. Искат да изпреварят руснаците там. Ще видим какво ще стане.

на руснаците отдавна не им е нужно да разполагат военни бази в Куба! Със стратегически бомбардировачи облитат цялото крайбрежие на САЩ! Тук далаверата е в друго! Хаити, Доминикана и Пуерто Рико са вече остъргани до дупка и Куба се явява добър източник на суровини! Американските монополи ще я изсмучат за нула време!Е, ще им подхвърлят малко лъскави опаковки!

Демон, да си чувал за "Гуантанамо".не знаех, че е руска...

Империята най-после прекратява изолацията на малкото островче до границите и позволило си да и противоречи. 50 години им трябваше на колонизаторите да схванат, че кубинския народ няма да се пречупи от мизерията на която го обричаха.

не се пречупиха ,но надебеляха , само на тръстикова захар я карат :д

Не мога да разбера за какъв пробив става въпрос?! Американците и преди 20-50 години можеха да си решат да водят диалог и преговори с Куба. Друг е въпроса какви ще се резултатите...

Не лъжи хората бе чумо.Това че те е страх от рускат база и търсиш с измама да се добереш не значи че им мислиш доброто.

Горките кубинци! Мислят си, че ги чака нещо хубаво... В най-добрия случай ще станат това, което бяха - хазартният курорт на американската мафия. Американската "демокрация" е по-скоро форма на негатив за една страна, отколкото нейн позитив и това ние го знаем от личен опит.

Съгласен съм с вас. Ще потупат ръководители им по рамото и ще превърнат Куба в Сомалия. Жалко. Хубави хора са. Усмихнати, ведри и оптимисти.

Ей, шшш, много си зле!!!!!!!!

Лейката... След като ги ожали кубинците, кажи каква им алтернативата... Защото сега мизерстват. Гледай малко филмчета за там.

То, ако помните и ние така говорихме за себе си 88-ма година! Ау, че сме зле - банани има само на Нова година! Ау, че сме зле - не ни пускат до САЩ! Е, сега? Наядохме се с банани и до САЩ така и не отидохме, че билета е 700 евро.. Но затова пък загубихме сигурността си, здравеопазването, образованието.. всичко останало, освен БАНАНА!