Папа Франциск призова за бдителност към фундаментализма

Папа Франциск призова днес във Вашингтон за бдителност към всички видове фундаментализъм, било то религиозен или не.

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск призова за бдителност към фундаментализма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

За законното използване на военна сила - ясно, въпреки, че какво точно значи законно да напаш други страни не ми е много ясно. Ама защо нищо не каза за незаконното използване ? За лъжата за Садам за помагането за свалянето на редица законно избрани правителства? Изобщо причината за съществуването бежанците изобщо не се споменава.

Явно попа с кипата не е Наместник на Пешо а откровен Ленинист....Ленин е "обосновавал" " Теорията за справедливите войни".

Братята религиозни учени ще оправят света. Най неочаквано, като да наредиха хилядолетния пъзел... Пазителите на знаието дали най-накрая няма да го използват за общото благо?

Този папа е американска марионетка. Сега го ползват за да засенчи посещението на Путин в САЩ, но няма как да стане.

Ако детето ти утре реши, че няма да те слуша и ще направи нещо, което ти не искаш, ще го наречеш ли и него, горкото, марионетка на САЩ? Аз не мисля, че има папа, който да е марионетка на някоя определена държава. Според мен той живее на съвсем друго ниво и съвсем други са интересите, които обслужва. Честно, за съжаление не мисля, че са и Божиите интереси, но определено не са на една единствена държава, която така демонизирате и към която така се стремите да емигрирате. Католиците са много по-развити от православните (поне у нас със сигурност), като мисионерство, помощи за бедни, хора в беда и т.н., нещо, което на нашата църква много и липсва. Никой в беда не отива в църквата да търси помощ, защото, уви, знае, че там ще му поискат пари. Това е тъжната истина за нашите църкви, но не е виновен Бог или Словото му за това. Това което се опитвам да кажа не е, в никакъв случай, че католицизмът е нещо прекрасно, йезуитите са ясни на всички, просто те умеят да се показват, не са глупаци и определено обслужват нечии интереси, но със сигурност не са толкова плитки, че да са марионетки на една държава, пък била тя и САЩ.

Представители на двата Библейски звяра са постигнали взаимно съгласие по важните въпроси, което никак не е учудващо за тези които познават Библейските пророчества. Втория звяр изпълнява волята на първият звяр и ще накара света да му се поклони. И мнозина ще бъдат измамени и ще приемат белегът му, защото не познават Божието слово. Защото са модерни и са попили всичко което е трябвало от прпогандната машина на комунистите без да се замислят особено. Това е особенно характерно за хората които нямат навика да носят отговорност и да приемат релността такава каквато е, но предпочитат да вярват в удобни заблуди вместо в истината.

Папата, та Папата. Католиците му се радват като малко дете на Дядо Коледа. Ако Папата не беше марксист като 0бонго, медиите едва ли щяха да му обръщат толкова внимание. В случая просто го използват.

"Хумано отношение" значи и този се оказа поредния п!

FuckTheEU

По-големи фундаменталисти и шашмаджии от католиците има ли? Инквизицията навремето е избила милиони несъгласни с догмите на църквата. А днес, през 21-ви век още ми палят огън от нищото, превръщат прах в кръв, карат икона да плаче и развяват някаква си плащеница с лика на христос! Не църква а цирк, а папата е главният клоун!

FuckTheEU

P.S. И отишъл в империята на злото, в държавата разпалила стотици войни и вкарвала света в навечерието на третата световна война да ми говори за мир?! Палячо, жалък лакей на злото,а не папа!

До некакъв факър!!! Ей,менталния-не е истина кво точно ще поемеш,ако от дивата провинция се домъкнеш във София и ми се ИНДЕНТИФИЦИРАШ бре!Просто и сложно,но няма да е ИСТИНА бре!!!

FuckTheEU

О, фанатик :) В София съм, рожбо, в люлон 7, открий ме.

тук е пълно с тотални простаци и дръвници, които се смятат за по-големи и по-умни от папата. всички под стрoи в психятрията!

А, ти кога направи IQ-ъест на Папата бре гаузин недоклатен!

Да не гледа ме на тях (нашествениците) като "числа"! Те пък гледат на нас като на "ГУШИ", заселили се на "ислямската земя" наречена Европа (погрешно разбира се). И много скоро там ще е 3-тия халифат с джамии на всеки ъгъл дарени и построени сауди-аребия и с "гушо-рези" повсеместно! И тоя ли папа не вижда, че след 50г. теази некачествена трудно да се нарече "човешка" маса от гаджали ще реши, че Ватикана обижда тяхната "религия".

+++...+++...+ !

Невероятно Нещо. Аплодирано от Всякъде и от Всички. ... Да Видим В понеделник !

доларът е кървав . това е което трябва да се чуе

в тубата.има още надежда!

.

"Ние трябва да се вгледаме в лицата на тези хора и и да изслушаме историите им, да се опитаме да реагираме по най-добрия начин на тяхната ситуация. Да реагираме по начин, който винаги да е хуманен, справедлив и братски" Най-хуманният начин е НАПАЛМ или да възкресим чичко Адолф

а тук се вижда попа в ролята на манипулатор, който говори от името на всички: ""Ние, хората на този континент, не се страхуваме от чужденци, защото много от нас, от хората тук, сме чужденци"" не се страхувате, защото сте си същите джихадисти, а вековната ви история го доказва! и днес въвеждате "светата" инквизиция, за тез които смеят да не мислят, като вас. а кладите ви подготвяте ли ги или вече горят? ей, голямо лицемерие! голяма антихристка пропаганда, голямо чудо!

Папата казал туй, казал онуй. А колко танкови девизии има Папата ;)

Доста са за съжаление. Цялото нато например.... :(

""Нашият свят е изправен пред бежанска криза, която е невиждана по мащаби от Втората световна война насам. Тази криза ни изправя пред големи предизвикателства и пред множество трудни решения". попе, вижте сега, не е редно да лъжете така! вие ни изправяте пред големи предизвикателства с вашите лъжи, манипулации и долно лицемерие! а решенията дори не са трудни! запъдът" начело с меркел престава да продава оръжие на сатанистите, които тя покани от свое има на чужда софра не без помощта на фирмите за цвангсарбайт! сирия се стабилизира, а любимите ви идилци отиват там, където и на вас ви е местото. т.е. по дяволите!

""Ние трябва да се вгледаме в лицата на тези хора и и да изслушаме историите им, да се опитаме да реагираме по най-добрия начин на тяхната ситуация. Да реагираме по начин, който винаги да е хуманен, справедлив и братски" попе, а кой се вглежда в нашите лица, в лицата на нашите деца и бедни до изнемогване пенсионери, в лицата на нашите безработни младежи, които утре" няма дори да имат пенсии? вие попе се грижите само за себе си и собствения си пи-ар. не се преструвайте на загрижен, антихристе!

"Той попита конгресмените защо оръжията се продават на хора, които имат намерение само да причиняват страдания на невинни. ...Това са пари, които са пропити с кръв, често пъти кръвта на невинни хора, каза папата." Папата има моето голямо уважение. На амареиканците не им нужен тероризъм, сигурно годишно жертвите на свободното разпространение на оръжие(масовите убииства в кина, магазини и др, битовите и тн) само в САЩ, са по-големи за тях от войната(!) която водят с тероризма.

Папата беше докаран специално за да убеди и успокои 43% от американците, че президента им не е мюсюлманин. В САЩ за разлика от Европа, будното, образовано, негладно и поради това: непокорно коренно християнско население не може да бъде подменено с мюсюлманска маса чрез имиграция, защото по-голямата част от кандидат емигрантите са християни от Латинска Америка.

...АМА ЗАЩО ОТ ВАШИНГТОН,ВЕ НАЛИ СИ ИМА ПЮПИТ, НАЛИ СИ ИМА СПЕЦИАЛНО МЯСРО, ОТКЪДЕТО ДА ПРОИЗНАСЯ РЕЧИ????

То голяма реклама за то еретек, голямо нещо... папата, та папата... Ко казал папата, къде бил папата, кога пръднал папата... Аман!

Ми католиците по света са около 1,2млрд; да, милярда не си измислям, това почти колкото държава като Китай, защо да него цитират непрекъснато. Президента на Русия може би е по-малко влиятелен от Папата защото руснаците са не повече 250млн.( и американаците също :)).

"еретик" - взаймното анатемосване и отричане между Вс. патриарх и Папата беше взаимно премахнато, тоест разделението между Източната и Западната църква е премхнато, въпреки че формално нищо не се променя. Не е коректно(възпитано) подобно изказване.

Няма "взаимно анатемосване и отричане"... Стига сте заблуждавали.... Католиците се самоотделят от Православието като си привнасят разни несъществуващи положения в Символа на вярата и като привнасят чужди за православието догмати. Самата институция на Папата е кощунство. А пък аз че съм невъзпитана - така е - късно ми е да се променям.

Всеки новопредставлен политик, от стар род безродник или новобогаташ недостоен, даже Тетка Цачева- новопредставлена, целува ръка нему и му се заклева - ПАПА! Какво добро са народите видели през вековете от милосърдието ти, потънал в разкош, от паството ти- уроди, безродници и предатели. ОГЪН ПРЕЧИСТВАЩ ЗА ВАС!

Като вдигнат джамия срещу балкончето му вече ще КЪСНО ! Защо си толкова смел от Америка А не го говориш тия неща във Ватикана ?

Хаха, ами то тоя папа с неадекватните си призиви всяка европейска енория да подслони "бежанци" направо си го е заслужил това. И какво толкова каза в САЩ, общи благопожелания.

Тоя се събуди най-сетне!

Най-после и ти се събуди,но след разговора Путин-Обама ще разбереш колко много си се заблуждавал!

Папа Франциск заяви, че е законно използването на военна сила срещу несправедлива агресия, като например атаките на ислямистките срещу християни и други религиозни малцинства в Ирак и Сирия! Путин ти си на прав път-действай!2411

Хех? На "този континент" много били чужденци и затова да не придиряме много на пъплещите сарацини? Айде нема нужда...що не питате местните на "този" континент какво мислят по въпроса? Разбирам, че на "този" континент имат големи мераци в Европа да се случи същото, ама ще видим. А папата да ме извинява, говори като политик, не като епископ. Продължава линията на предните, дето се бореха срещу комунизми, фашизми и прочие. Светска свинщина.

Ами той държавен глава на Ватикана и както казах по-горе е начело на 1,2млрд. католици по света. Престанете да показвате ниската си култура - Папата зане кой е и какво прави, вие не знаете.

Тъй де - безсмъртно наивна - къде на Боко да цунка ръчичките, къде на някакъв папа, който не й подхожда на религията! Е, моето момиче - бягай пак навън, че да се отървеш не от ТРЕТИЯ СВЯТ, А ОТ ТРИДЕСЕТ И ТРЕТИЯ! Че нещо не разбра, докато не си в България, твои любимци какво правят!

Всички хора сме равни пред Бог. Е тогава защо ни четат морал от политическат трибуна след като имаме Библията? Бог е казал всичко важно, но аз не чувам папата да цитира Боцжието слово. Може би защото католиците наблягат на човешките традиици вместо на словото Божие.

Не трябва така категорично да го нареждаш, все пак, това е Папата! Може, евентуално, да изразим съмнение към него :)))

И ще му се кланяте Сатанаилу, но ще мислите, че се кланяте на мен , а не нему..

Амин... Ако според теб Папата е Бог, от сега можеш да кандидатстваш за инвалидна пенсия и ще я получиш със съответната диагноза от психиатрично заведение. И - пак АМИН - за всеки случай!

Папа - лапа

общи приказки и нищо конкретно!

Бе може и да си от Малта, ама - я не се занимавай с коментари, които не са ти по силиците! КАКВИ християни ще "защитаваме" бе, моето момиче? След 3-4 години АРАБСКИ ПРОЛЕТИ краварите отпушиха преди 2-3 месеца ВНЕЗАПНО емигрантска вълна! МИ - КАК СТАВА ТАКА? Аз мога да ти обясня -ц ти със сигурност явно не, гледайки какви наивизми пишеш! Е, ако продължава така - след 4-5 години ще викаш пред джамията АААЛААХУУ АКББААР.

Май не следиш световните новини напоследък! Явно за Куба - изобщо нямаш идея. ТА - искам ТИ да ми кажеш ЗАЩО ПАПА пристигна за първи път в Куба.

за първи път?

"Папа Франциск призова днес във Вашингтон за бдителност към всички видове фундаментализъм, било то религиозен или не. ". аз бдя, но фундаментализма на ек, меркел, олад и други ни заля, като воняща незаконна вълна в чиито мръсни води плуват всякакви джихадисти без паспорти с деца на ръце... дайте да дадем, другари!

КОГАТО ЕДНА ГРУПА ХОРА СЕ ОБЯВЯТ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ И ТОВА ИМ ДАВА ПРАВО ДА ПРАВЯТ КАКВОТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ, ТОВА НЕ Е ЛИ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ? КАЖЕТЕ, БЕ?! КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА АРИЙСКАТА РАСА И ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ? КЪДЕ Е?

Няма превъзходство на Арииската раса, това една лъжа, модерна за времето си. Всички хора са 99% генетично еднакви, въпреки че може да са черни, бели, жълти и всякакви. Всичко е културата им и нивото им на развитие - да, европейската култура е може би по-значима от останалите.

Папата е ярък политик, либерал и прочее. Но се чудя, дали въобще е християнин? Да ми прости Бог за това съмнение.

МЪ ИДИОТИТЕ СЪЩО ЛИ СА ВЯРВАЩИ БЕ - СЪКЪН

Половин ред си написал, а въпросите, на които трябва да отговаряш, заради скудоумите си, за коет оси дал писмено свидетелство в него, са 2-3 страници формат А4, шрифт 12. Това си е успех, поздравления!

ИЗВЕНЕТЕ МЕ НЕ ЗА ВАС Е РЕПЛИКАТА !!!ИМАМ ГРЕКШКА

"В същото време Франциск заяви, че е законно използването на военна сила срещу несправедлива агресия, като например атаките на ислямистките срещу християни и други религиозни малцинства в Ирак и Сирия"- Е те тава е! Още някой да не е прозрял истинското лице на тоя папа-рдак?

Очакваме Путин да покани папата. Срещу съответна сума - ще коментираме същите теми.

Нагъл долен тип! Поканен на гости да каже, бидейки,едва ли не, Божият наместник на Земята - какво да правим всички ние, особено тъпите каубойци! Папе, защо не взе някоя реклама - да кажеш, докато се справяме със световните проблеми - АМИ И КАКВА КОЛА ДА КАРАМЕ??? Е, нямало спонсор, НО - кортежът на папата бил с ФИАТ! СЛУЧАЙНО НЯКАК ИЗТЕЧЕ ПО АГЕНЦИИТЕ! Бе то нещо по-смешно от фиат - имаше ли, че нещо съм се объркал!

И за по-бавно развиващите се - да цитирам продуктовото позициониране на най-перфектния папа за всички времена: "Папа Франциск пристигна вчера на шестдневно посещение в САЩ. Папата се качи във Фиат 500, който се "намести" в президентския кортеж на Барак Обама. Самолетът на "Алиталия", с който папата дойде от Куба, кацна на военното летище "Андрюс" край Вашингтон, малко 16.00 часа местно време (20.00 ч по Гринуич), съобщиха световните агенции, цитирани от БТА." ОЧАКВАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ И КАКВА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ Е ПОЛЗВАЛ. Определено ще й рипнат продажбите.

Не ни интересува "словото" на един от главните артисти в театрото на сатанистите.

Бдителност ? Поднесоха им Европа на тепсия ! В Германия обсъждат и ще приемат 10 000 евро за година на тарамбука ! Естествено за сметка на обикновените хора , които никой не пита дали са съгласни !

Лъсна му истинското лице на папата и не е красиво. От тях е.

Нали и той от третия свят идва...а ако питаш третия свят на тях всичко останали са им длъжни...

Папата прави добро, съвсем малко да го послушат в САЩ, може да бъде спасен нечии живот. А вие какво правите?

Папа Франциск е пич.

милиционерите от Държавна сигурност в БПЦ, известни като "Свети синод" католическата църква има ясна, разбираема и недвусмислена позиция за всички важни и не толкова проблеми в целия свят. Папата е само изразител на това!

мдаа, особено наясно са по въпросите на педофилята и финансовите далавери.

От комунима по-лошо и по-страшно няма !!!

Какво е комунима ?

ИНАЧЕ ДЖАМИЯ СРЕЩУ ПРОЗОРЕЦА

и Масква - от 14 милиона жители там 2 милиона са "драги мюсульмануи". А Путето им построи джамия с РЗП 10 декара в им ето на това, че Русия е била васал на Чингис хан, Батий и сие в продължение на 450 години. За това не реви на чужди гробища.