Милиони американци връщат коледните подаръци в магазините

Коледа отмина, а в магазините в САЩ отново се извиха дълги опашки - този път не за покупки, а за връщане или замяна на получени на този празник подаръци.

Обратно в новината

Коментари - Милиони американци връщат коледните подаръци в магазините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ще добавя и това да купиш, поизползваш и върнеш в магазина, т.е. на производителя покупката щото не ти е харесала, коства количества електричество, бензин, вода, време, заплати, застраховки, здравни, майчински, пенсионни, работни места и т.н. от страна на производителя. Остават търговци, превозвачи и други съпътстващи, които са ни лук яли, ни лук мирисали. И ако се окаже, че капризния клиент работи във фабрика производител, то може би си е подписал предварително заповедта за съкращение.

Връщат милиони, защото пазарува стотици милиони. Аз работя в обувен магазин и цялогодишно върнатите / спрямо купените/ стоки са около10% - 15%. Освен това от всички клиенти които връщат, около 20% - 25%  не си връщат парите, а само заменят за друг номер или модел. От всички клиенти които връщат стока над 60% са тези с кредитни карти на магазина и те пак харчат върнатите пари в същия магазин. А това за опашките ...въобще не е вярно! Тази година не само, че няма опашки, но клиентите са значително по-малко от предната. След Коледата всичко си беше съвсем нормално / като изключим "нормалното" 24 часа работно време на магазина/ :-) , освен това пак имаше 2 дни разпродажби с намаления от 50% до 75% намаление и дори след това намаление, клиентите можеха да ползват купони от 15% и 20% намаление!!! Срока за връщане на стока е 180 дни и за причината се пита за да се отбележи на върнатата стока, но в поне 70% от случайте не се посочва причина. Ако клиента има касова бележка или оригиналната кутия, може да върне дори стока купена преди 2-3 години, ако не е използвана. 

продългавам - та след като са шили на нея наи-малко един месец я връщат дoбре почистена. никои не пита за причината за връщането на която и да е стока - не трябва да е видимо ползвана.

да бе,да. живея във вашингтон и съвсем не е така. вси4ко може да се върне до един месец, но с касова бележка и етикети, не трябва нищо да е повредено. лично аз си купувам по три блуси, а купувам една след проба и размисъл в къщи. но много българки вземат шевна машина. добре почистена.

И в България е досущ както е написано в статията, ама друг път! Но това да не ви спира да мечтаете.

И, защо трябва да е като във "великата" Америка???

Виждала съм в магазин да връщат полупразна бутилка прясно мляко и кутия сириел,също и кашонче с липсващи бири.

В щатите често не те и питат, защо я връщаш. Освен за информация тук таме, не и като повод да те разубеждават. Аз носих две седмици едни маратонки и ги върнах :Д. На туй отгоре бележката я бях хвърлил в кошче и се бе омирисала на немай какво.

То да ги вземеш под наем ще е по-скъпо. Но защо изобщо използвате пари. Просто взимате стоката, носите, ползвате и после връщате. Това с парите е губене на време само или е залог, че ще ги върнете стоката в срок може би.

Представих си кошче, неизхвърлено 2 седмици...

Тази статия е за българските мизерници наричащи себе си търговски обекти и прочие. Нека видят как е в нормалните държави,а не само да свалят кожи и после да се чудят,защо фалират.

Мушмул, в нито една нормална държава не може да си носиш дрехите половин месец и след това да решиш че не ти харесват и да ги върнеш. САЩ е най- идиотската държава на света и освен че са измислили кока колата и Макдоналдс нямат нищо общо с останалия свят, а ако ти мислиш, че може да си купуваш и връщаш в магазина каквото си си купил, си пълен идиот

Да направиш правилната покупка е въпрос на интелигентност! Като си тъп - влачиш си последствията! Българите се натискат да връщат покупки и втора употреба! Никакво уважение към труда на търговеца!

ти си толкова тъп, че чак си вдлъбнат! тръгнал ганьо да критикува природните закони.

Идеята на това с връщането, много ясно е казана в статията. Като отидеш да върнеш, ще си купиш и още нещо. Най-лесно се връща в голям магазин, защото магазина директно изпраща върнатото на производителя. В много случаи, например това е практика на Wall-Mart, те плащат на производителя, след като са си продали стоката, затова не им пука някой като им го върне на тях. В по-добър магазин ако си носил нещо, няма да ти го вземат обратно. По-принцип навсякъде, неизползвана стока с етикет не е проблем да се върне.

Изненадам съм че стадното чувство действа и при покупка на стоки.

Тези "Диви западняци"!?"- явно нямат" Продавалник"! Много по-интересно е!?

Бате ,ако ти внедрят препоръката- ставаш милионер,...а може и милиардер... в центове, ма се е нещо!?

в копейки, в копейки

Истината не е само една. Блазе им на американците(повечето) за жизнения стандарт. Този стандарт обаче е извоюван с оръжие, икономически лостове и политика за сметка на по-голямата част от останалото човечество. Всеки обаче се стреми към хубавото и малцина биха имали скрупули и биха се отказали от благинките. Другата истина е че все пак и в САЩ парите не ги раздават по улиците и за да се добереш до тях се изискват много жертви които кой знае дали си заслужават. Конкретно за връщането на стоки ние и те сме в двете крайности. Тук често не можеш да направиш и основателна рекламация, а там пък така са разглезени че не мислят като купуват, защото знаят че могат безпроблемно да връщат. Това си е прахосничество, но както казах, то е за сметка да останалото човечество.

Накратко.. Ебават Целия свят и - си живеят добре!!

а ние каде сме ,а???

повече от 2 часа ме мотаха в магазин на технополис, докато ми "разрешат" да заменя един телевизор с друг (и то по-скъп)...

Не е навсякъде така. При мен консултантът се мота два часа заедно с мен, докато си избера друг телевизор, след като бях върнал предишният от който не бях доволен !Може би зависи и от човека.

Да де, 2 часа те мотаят, докато го СМЕНИШ. Ква е разликата, че не се видя? А сигурно си им го върнал чистак бърсак.

В този ред на спомени се сещам как ме излъгаха вивакой и не щяха да си признаят четири дена след непоискана услуга как мамят, а после се оказа как не съм се бил отказал по правилния начин. Пазете се от мошениците.

докато има телета ще има и касапи

американската коледа, в която най-централен момент на ценностите е всъщност ценноста на подаръка е пълна идиотщина. нуждата от това да подариш неква вещ на някого само за да му докажеш че ти е скъп е сбъркан в генезиса си. от друга страна желанието, да затрупаш децата си с ненужни пластмаси, за да откупиш невъзможността да им предоставиш добро образование или възпитание е комедиен. начин по който коледа се празнува в България е поне 200 пъти по изискан от тази свинщина.И това го казвам като човек, който не живее в бг.

ами варни се вав булгаря да живееш,стига си се оплаквал от гниля капитализам

виж какво където и да съм тази глава ми е дадена за да расъждавам и да поставям под съмнеие. това не е случаят с тебе явно щото охотно си заменил тези функции само с една - консумиране което е твой избор.

обама ще обяви орязване на бюджетът със четири билиона долара!!! не от въоръжаването!!! ясно от къде!!!

вместо да си връщат подаръците, да почнат да си връщат борчовете

да върнеш подарък си е чиста свинщина, подаръкът е знак на уважение, а не стока за размяна, такова им е обществото, такива са им ценностите

не знам защо мислиш че връщането на подарък е свинщина?? какво да кажа, като след сватбата имахме 4 сокоизтисквачки и 3 фритюрника ? ако имаше къде да ги върна, можеше да взема нещо полезно, а не 10 години да се чудя какво да ги правя, докато не ги подарих на който иска...

явно си пресмятал стойността на куверта и не ти е давала мира мисълта, че подаръкът не я възстановява, защо въобще си правил сватба тогава, само за да се покажеш ли

на старите български сватби младоженците са дарявали сватбарите в знак на уважение и признателност, че са споделили радостта им, такъв обичай са имали още древните гърци и траки, но ние сме друга бира

Купища безсмислени боклуци на кредит, докато милиарди хора по света живеят с под $1 на ден..

аре стига сме се изхвърляли с такива коментари...

в България може да се връщаш дрехи в моловете за пример в Н&М срока е 30 дни за връщане без въпроси

това защото моловете са наи българските магазини.. между другото така както българин мами българина, никои друг не се осмелява да го мами и за всички неволи първо в нашето общество трябва да погледнем пак след това да търсим причината и другаде знам че думите ми не означават нищо за 95% от българите, ама пак да се опитам..

Зомби 78 част епизод 3768. Кретени без 1 си %

промити мозъци, страховита работа

Обяснявам за пореден път, че потребители които нямат права не могат да съжаляват потребители които имат права и да ги обиждат и наричат промити мозъци. Ако се повтори ще си имате с мен работа. Татяна Лолова.

потребители на подаръци, хахаха, това само в америка го има

виж какво аз не съм нито потребител нито консуматор а просто личност която си купува разни неща. потребителите и консуматорите са неква маса от офце чийто мозък примерно не стига до извода, че да им струват маратонките 50 долара се налага 10 годишни деца да работят по 10 часа на ден. но това не е важно щото така наречените потребители не се вълнуват от нищо друго освен собствената си консумация.

Замяната или връщането на покупки в американските магазини става лесно и не са нужни обяснения. Достатъчно е клиентът да каже, че покупката не му е харесала. ---------------------------------------- ИСКАМ И В БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ТАКА ИНАЧЕ ЕМИГРИРАМ ЗА ДЪЛГО И НЯМА ДА СЕ ВЪРНА! Преди няколко дни купувам една стока от наш голям маркет, обещават ми че има 3D бас, че свирело почти така, прибирам се, пробвам, нищо подобно,нося обратно стоката искам си парите,обаче ми заявяват че пари неможе ли да връщат, да съм си изберял друго до тия пари. Е няма такава държава! Гледат само да ти вземат парите, изродщина от всякъде и мошенници! Как 40% от 320 милиона американци връщат подаръците без да се налагат никакви обяснения дори, само е достатъчно да кажеш,че не ти е харесала стоката, и ти връщат парите веднага. Заради много ето такива неща българите в България ще изчезнат,и сме обречени на гибел и изчезване, заради абсурдните закони у нас, да се задължава безработен да плаща здравни осигуровки, заради огромната безработица у нас и бедност на населението, живот в мизерия, заради злобата на хората у нас и не културното им отношение. И много много други подобни...

Много се разстроих, че ще ходиш на майната си..

не знам за какво говориш - всяка стока в бг може да бъде върната в 30 дневен срок. ако си си загубил касовата бележка е друга история.

Не мога да си представя тази ситуация,защото отдавна не купувам нежелани подаръци,при съмнение еврейските картички са най-добрия вариант.

+1000 В ДЕТРОЙТ НА ЕВРЕЙСКИТЕ КАРТИЧКИ ИМ ВИКАМЕ БЕНДЖАМИНКИ :)

Е няма тема ,по която БЪЛГАРИНЪТ да не е компетентен.

Защо да не е, 2.5 милиона сме по света.

това показва в какво са превърнали Коледа тъпите американци или по-скоро алчността и безкруполността на американския начин на мислене!Коледа за тях е единствено времето за големите печалби!Кой каквото и да пише и казва самия факт говори сам за себе си достатъчно!

Ползват си правата хората. Сега срещу техните човешки права ли ще се обявите. Сгрешили с покупката и я заменат или връщат ако може. Какво толкова?

УОРЪН БЪФЕТ - НАЙ-БОГАТИЯ ЧОВЕК В АМЕРИКА Whether socks or stocks, I like buying quality merchandise when it is marked down. НАЙ-ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ КУПУВАШ ЧОРАПИ И АКЦИИ - ВАЖНОТО Е ДА ГИ КУПУВАШ КОГАТО СА НА РАЗПРОДАЖБА :)))

Замяната или връщането на покупки в американските магазини става лесно и не са нужни обяснения. Достатъчно е клиентът да каже, че покупката не му е харесала. Единственото условие е да се представи бележка, доказваща, че стоката е купена от същия магазин - А ЗАЩО И В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТАКА?!!?!??!!!!!!!

В САЩ има закон за защита на потребителя . Не винаги се прилага и някои се опитват да го заобиколят. Но ако се заядеш проблемите могат да бъдат сериозни. Големите магазини не се шегуват с това . Българинът няма представа за силата на американския потребител.

Закон за защита на потребителите има и в БГ, ама друг е въпроса, как защитава нас потребителите.Иначе не само в САЩ, а и във всички демократични държави,можеш да върнеш всичко в определения срок.

Където живеят хора е така. Не е така където живеят овце.

Наистина у нас има много осакатени червени мозъци,щом умните за тях са тия,които лижат задниците на Путкин,Лукашенко,Ким Чен Ун,при които идва дядо мраз с глад и бедност!Червената тъпотия,некадърноста и зависта са на показ от безсилна античовешка злоба!

Елементарната соросоидна пропаганда пуска корени само в кухи тикви като твоята !Тъпакът на лъскава опаковка се радва!

Вече изтрезнях и на чиста глава мога да кажа, че обидни квалификации за правото на потребителите да върнат закупена стока, от потребители които нямат такива права е доста жалка работа. Това е все едно роб да съжалява свободния.

Въпрос на предпочитание-явно предпочиташ да лижеш задник с по тъмен тен! Да ти е сладко!

първо харчи, после мисли

А СЕГА НЕЩО И ЗА ЦЕНИТЕ ПРИ НАС : - ЗНАЧИ НОВАТА СТОКА СЕ ПУСКА НА 100-200% НАДЦЕНКА .... - МЕНИДЖЪРА НА СЪОТВЕТНИЯ БИЗНЕС СИ ИМА ХОРА (АКО Е ГОЛЯМ МАГАЗИНА) ИЛИ САМ , ПОСТОЯННО НАБЛЮДАВА ПРОДАЖБИТЕ НА ДАДЕНАТА СТОКА - КАТО СЕ ПРОДАДАТ ДА РЕЧЕМ 15-20% ОТ СТОКАТА С ГОЛЯМАТА НАЦЕНКА - СЛЕДВАЩИТЕ 20-30% СЕ ПУСКАТ С НАМАЛЕНИЕ 20% - КОГАТО И ТИЯ 20-30% СЕ ПРОДАДАТ, ОСТАТЪКА СЕ ПУСКА НА РАЗПОДАЖБА САМО СЪС 50% НАДЦЕНКА ... И ТАКА УСРЕДНЕНО МАГАЗИНА ПРАВИ 60-70% ПЕЧАЛБА ... ... А УФЦИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА КУПИЛИ СТОКАТА ИЗГОДНО - НА РАЗПРОДАЖБА :))))

ТОВА ПОРАЖДА КУРИОЗНИ ЦЕНИ ...ЕТО ЕДИН ПРИМЕР .. - ДИСТАЦИОННО ЗА ОТВАРЯНЕ НА ГАРАЖА ОТ КОЛАТА - 40 ДОЛАРА - ЦЯЛАТА МАШИНА ЗА ОТВАРЯНЕ НА ГАРАЖА С МОТОРА , ДВЕ ДИСТАЦИОННИ , СЕНЗОРИТЕ И ХАУЗ-ЛИНК-А - 95 ДОЛАРА :))))

Е гати глупавия народ.

Глупавите оценки са резултат на много натрупани глупави асоциации. Когато стане ясно, че и асоциациите са глупави минаваш на правилни асоциации свързани с факти към темата. В случая някои хора са решили че подъръка не им харесва и го заменят или връщат. Имат права и го правят.

Ха-ха-ха, "глупав народ" били, а!? Ти драги що не се пробваш в БГ да замениш нещо с дефект в магазина, да им се обадиш 20 пъти за 30 дни, пък после, ако благоволят да ти го подменят, да имаш още мерак да му се радваш! Та кой бил сега глупав - една смачкана от живота, НО регистрирана в ДИР завистлива душичка, дето е на всяка манджа мерудия (апропо единствената й радост в живота) или тия американци?! Нищо де - важно е, че робите се смеят на свободните - така се носи хомота по-лесно явно!

милиони деца и бедни са гладни и без подаръци, а янките се чудят какви още подаръци да си вземат за първоначлно похарчените си пари.

Много сте добри да правите сметка на чуждите пари. Като толкова те боли за гладните деца, иди ги нахрани, или плати на някой да го направи. Аман от лицемери като теб!

ЕХ,МЕЧТИ,МЕЧТИ!!!КОГА ЛИ И В БЪЛГАРИЯ,ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА? ОТГОВОР:НИКОГА,НИКОГА!!!ТАКА Е В ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ!?!?ЗАТОВА НОРМАЛНИТЕ ХОРА,БЯГАТ НА ЗАПАД И САЩ!ДОСЕГА НЯКОЙ ДА Е БЯГАЛ В РУСИЯ,КУБА,БЕЛАРУС,СЕВ.КОРЕЯ??

Дано никога българите НЕ оглупяват като хамериканците - дето първо се бият за закупуване а след това за връщане,,Само по това можеш да разбереш колко са ''добре''и материални и умствено защото едва ли купуват подаръци за незнайни хора та да не знаят какво им е необходимо,,,ама нали можеш да кажеш ''не ми харесва'' и след това да отидеш да си го купиш през поредното им''намаление''

Значи страната на Стив Джобс глупава така ли? А на Ботев и Левски по-умна? Развии си мисълта да схвана.

Не си свикнал да имаш права и да ги ползваш, затова така разсъждаваш. Да не си въобразяваш, че близките ти винаги харесват това, което им подаряваш? Едва ли, само че няма как да го върнат - затова и събира прах някъде, захвърлено и непотребно. Не се заблуждавай, че това не се случва и с твоите подаръци.

Моля, изчистете всички тролщини по адрес на всичко извън темата. Можете да почнете с тоталния нонсенс за Путин и Русия, и да свършите с парламента.

Това за Путин и Русия цепи мрака. Ако го изтрият значи нямат коледно чувство за хумор.

Иречек, май сам си се смееш на булшита.

Путин правилно видя и каза, че НАТО е заплаха за Русия. Виждате ли? Купуват, а после не им харесало и връщат. Оправия няма. Чувам, че НАСА планирали кацане на астероид. На нищо не прилича това.

Иречек, с повод и без повод все за Путин говориш.

Ама след 3 кани вино съм направил страхотна асоциация нали?

Дали НАСА ще осъществи кацане на астероид не се знае,но че скоро САЩ ще кацнат на К...ра на Путин е сигурно,предстои ни да видим доста интересни неща ! Жалко е само ,че сме в губещия лагер!!!

В губещия сме защото загубихме Дядо Мраз, а този Дядо Коледа който пие Кока Кола нещо не мога да го разбера.

Тия чернилки на снимката със сигурност са от никога не работилите дембели живеещи само от държавни помощи, които са около 50 000 000 в САЩ.Ние гладуваме ,за да може скапаняците отвъд океана да имат този лукс, но скоро ще им се стъжни битието и то много!!!

Що гладувате бе? Яжте. Или някой праща вашата храна на тях.

Ако,ти плюскаш от соросоидна копаня,повечето българи сме подложени на бавен икономически геноцид,схващаш ли разликата, или да ти го обясня по-популярно?

Никой не я праща (нашата храна на тях). Те сами си я вземат, не гледаш ли телевизия? Например свършва им дрогага, отиват в Афганистан и си вземат, свършва им петрола, отиват в Ирак (Либия и т.н.), "чупи им се демографията", тръгват по света и си вземат двукраки (включително и БГ-та, т.нар. зелена карта). Вече можеш да продължиш списъка и сам.

Потребители нещастни, само цапат планетата да им произвеждат всякакви боклуци, че и недоволни консуматорите гнусни.

Ти я чистиш с л...та си, а те не искат да ги ядат и с това подкопават световния ред.

вие ТАСС ли четете бе дирници, не знаете ли английски

Дали парите от продажбите са издържали поне седмица владение на магазинерите? А подаръци за рожденни дни могат ли да се връщат?

а продавач-консултант /който нищо не знае/ :)

Този дето прибира паричките от касите накрая как се казва, консултант ли продавач ли?

Коледа, подаръци, че пък и връщани или замяна ако не ни харесат! Как е възможно това? Вчера гледах един филм по NG Channel за смъртта на Сталин и властта след него. Там нито са имали проблем с коледа, нито с подаръци, а за връщане никой не би могъл дори и да си го представи. Така че да опростим малко нещата и да си дойдем на въпроса. Трябва ни здраво управление.

айде пак, Путин виноват... а във филма казаха ли, че Сталин е грузинец?

Обслужването в Европа, или по-скоро липсата на такова (България не я слагаме изобщо в класацията) никога няма да се доближи до това в Америка. Казвам го безпристрастно като човек живеещ 15 години тук, а преди това още 5-6 години в Западна Европа.

Като сте толкоз ''живеещ'' из канада и европата какви ги дирете в този сайт????дето няма как да намерите писания на вашия вече ''интелектуален'' капацитет????Престанете да се правите на това което не сте защото едва ли някой го интересуват фантазиите ви,,

Уау!!!! Колко интересно , колко смислено занимание .... Първо се млатиха като макаци по моловете , сега пак същото : ))))) Много благодаря на дира за ежедневната информация , касаеща близкия географски и на сърцата ни братски народ ! Моля , дайте повече подробности !

Я сега си преставете,че по същия начин се направят разпродажбите и в България,с 70% намаление и връщане до месец,/ако не ни хареса покупката/замяна или връщане на парите,безпроблемно?Все пак ни пущат на промоция с 25% намаление на застояли колбаси и месища,но пък в любимата на някои путинофили,Русия ,това не само ,че е невъзмоэно ,а цените са станали 2-3 пъти по-високи и я им направят 70% намаление ще има милиони жертви в тълкучката,без право на връщане,оти и те са велики,нали!