”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ

Българското кисело мляко „Тримона” бе избрано за №1 в американската класация Dairy Foods за нови млечни продукти. Това не е първата висока оценка в САЩ за българската марка.

Обратно в новината

Коментари - ”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Българи юнаци!

има ли го това мляко и в балгаря??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Голямо Браво на трудолюбиви и предприемчиви Българи! Препоръчвам на "критиците" и "разбирачите" да произведат поне едно нещо, за което са необходими екипи, машини, материали, и маркетинг, и да успеят да го пласира дори и в един магазин. Можени би тогава ще оценят труда на Тримона.

Не харесвам това мляко- лично мнение. Отидох и с голямо желание си купих, за да подкрепим българското, нали така? Обаче остана само разочарованието.

Има отдавна мляко на фирма от Остин ,Тексас казва се White mountain Bulgarian yogurt.Може би най близкото до истинско Бг кисело мляко.И се продава във стъклен буркан.Цената е от 4-5 $ за 907 грама.А това го видях за 7 $ и въобще не го и пробвах.

Парите са му много за качеството , което предлага..

пробвах го 6 долара му иска на кофичка. изобщо няма нищо общо с балгарското а даже не е на нивото и на whole foods бранда 365. реклама си прави човека ,кофичките му стоят на рафта ..народа купува другите брандове...а за лафовете че балгарското мляко може да се прави навсикаде нямам думи ..манхаттан нев йорк

И а з го пробвах, но не ми хареса. "Малинчо" внесе веднъж истинско кисело мляко на "Димитър Маджаров", което беше прекрасно, но няма вече.....:(

Можеш ли да си с помниш дали някога си подкрепил нещо родно, направено от трудолюбив човек?

И на мен не ми харесва, пробвах и да заквася мляко с него, но става лигаво и се точи, не става достатъчно кисело. Доволна съм от Straus - Organic Plain Whole Milk Yogurt- цена $4

Не "слоган" а "лозунг" драги ни "журналисти"!

С удоволствие бих си купувала ако го има в Salt Lake City!

Кога точно сме измислили термина "кисело мляко"? Басирам се че преди век бабите и дедовците са му викали юурт....

басираж се. кисело мляко е било името в еленскя балкан, ямболско, казанлак и по ришкя проход. оттам са роднините ми, сведенята са за преди 85-95 г от родителите им (прабаби ми се падат)

Точно от Елховския регион съм и там се казва и се е казвало " йогурт"

До всички, които казват, че човека е слаб като бизнес бих им направил следната сметка. 6000 галона = около 21 тона месечно или около 46000 кофички х $4 = $184,000 месечно. При надценка около 100% (толкова е при киселото мляко), човека изкарва около $90,000 месечно. Да приспаднем данъци и други разходи, пак му остават поне $40,000-$50,000 печалба на месец. Това дори и за Америка са си пари, а отделно за пазара на органик продукти е доста добър доход. Вярно е, че в България има хора, които с измами изкарват толкова на ден, но тук говорим за честен и почтен труд с платени данъци. Пожелавам на всеки български предприемач да изкарва поне толкова.

Сметката ви е много ангро, ама много ;)) Само една регионална рекламна кампания - в един Щат, не национална, започва от 400К - на ден. Млякото се прави в САЩ - там няма бабички, дето работят за 500 лева. Само санитарните разрешителни и сградата са няколко милиона. ..и още, и още..

За какви регионални рекламни кампании говорите като вече ви казаха, че не се предлага в големите вериги, а само в специализирани магазини, където се рекламира само в самия магазин. Производството на кисело мляко е силно автоматизиран процес и 20т. на месец се правят в много малък цех. Вярно е, че ми е ангро сметката в смисъл, че съм завишил всички възможни разходи. Работя с амеркикански производители и знам кой колко и от какво изкарва.

Iskam i az da vzema otnoshenie,po-skoro korekzia,ot 1 galon s epoluchavat 4 kofichki,zastotot sa po 2 lb,zenata sxshto ne e 4$,smjtaite natam,a predi tova vijte pokupnata zena na mljkoto.

80% от храната на американският пазар-боклук и безвкусица.За 1 м.+5 кила отгоре.

да, точно така е, 80% боклук, гмо, риба изкуствено оцветена. това мляко не е. затова и бизнесът на човека ще върви. той е от другите 20% които сте оставили. успех в развитието

Това не е вярно!Храната в България е много по-некачествена!Sorry! !!!

средностатистически американски сандвич или храна в ресторант срещу средностатистическа закусвалня в бг и ресторант пак там? грешиш.

ми според изследванията.. повече от месец не се задържа..

заглавието не е течно. не сме чували за такова кисело мляко. днес ще мина през холе фоод стора да го потарся. пожелавам на производотеля млякото му деиствително да завладее америконския пазар

Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.

Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.

В Западна Европа киселото мляко става известно благодарение на френския крал Франсоа I. Той страдал от тежка и нелечима диария. По съвет на своя съюзник османския султан Сюлейман Великолепни се доверява на лекар, който успява да го изцери с диета от кисело мляко. В знак на благодарност френският крал разпространил информацията из Европа за храната, която успяла да го излекува.

Млякото е супер. Ние се купуваме редовно. Има и едно друго мляко което го правят в Тексас и го продават в бурканчета, но Тримоната е по-вкусно. Факта, че вече проби в престижната верига Хоул фуудс е красноречив. Като чета обаче коментарите отдолу и не се учудвам. В тази България 50% от хората са тъпанари и завистливи за съжаление. Това не са мои думи, а го чувам от хората в България.

уайт маунтин е по-хубаво мляко. освен това го продават в стъклени буркани.

и буъ гроцериес ат крогер, невер сеен ит тхере. вхоле фоодс ис фор сукерс.

Хол фуудс не е "престижната", а единствената верига в мозайката от корпорации, която продава понякога неща, които не вреди на здравето. Тъпанари сме но ядем органик от магазина или селския пазар, а вие умните и красивите се тъпчете с пластмасови боклуци и пълните джобовете на Монсанто. Вижте физиономията на който и да е, живял повече от 5 години в САЩ - прилича на угоен добитък

живеа в хамерлука от почти 20 години. 177 см. тея 8з кг. и даже изглеждам слаб. моите наборе по бг са от 100 нагоре всите

Това беше вярно преди години. Сега у нас само сиреподобни, млякоподбни, захар в лютеницата, месото не е ясно какво е и т.н. За съжаление май храната в България стана по-пластмасова и от американската.

Млякото е супер за теб, но не и за моя вкус. Радвам се, че българско мляко пробива на американския пазар, защото навсякъде е залято от "гръцко".

поредното българско изхвърляне зад граница.. Сигурно 5 човека на кръст са чули за това мляко там.. Колкото "известен" е и оня пробиотик с кокиче в САЩ, та толкова и това мляко.

как е заминал тоя в началото на 1990г. за Сащ???Абсурдно бе без протекции и само с 1 китара?Хахаха

Както щете и да го напудряте това НЕ е българското кисело мляко а на този ''гений' на мисълта дето приказва как българската бактерия виреела навсякъде ще му препоръчам да попрочете малко истински изследвания от истински международни уени. Това че се прави по български начин не го прави българско, но все пак нека да им е сладко и да продължават да затъпяват нотките на носталгия с такива неща:((((

както е тръгнало, скоро ще внасяме българско кисело мляко от америка...

Браво на нашенеца! Не е лесно да пробиеш на такъв наситен пазар. Успех и да става по-голям!

Браво да че е направил нещо за да се закрепи там, но 6 гиляди галона МЕСЕЧНО си е капка в морето на техния пазар,та че хайде да не каваме ''хоп'' преди да сме скочили.. Няма вкус на българското което опитвам веднъж на 3-4 години

Ако го обичаш /нашенското / и няма от къде да го вземеш ,обади се ! Ще ти пратя едно бурканче. То не е само до бактерията. Толкова билки дето ги пасат овчиците ... Няма начин във вкуса му да не остане нещичко. 0878807778 :-))))

Ето ви един прекрасен пример че макар и да имаме неща, не знаем как да ги ползваме. Един прост и необразован турчин започна да продава кисели млекца (Чобани) в Щатите и стана милярдер! Ние печелим златни медали и оценки, но няма една българска фирма да се прославила на пазаря и да е направила пари!

защото фирмата не е спечелила общественна поръчка контролирана от герп,на колко хора тук (в бг)боеко отне готови разработени фирми ,ей тъи наготово

Тримона от Тримунциум ли произлиза? И ако да, не е ли по-добре да бъде Тримонциум?

Тримонциум е латинско, а Тримона е побългареният вариант, което със сигурност и от маркетингова гледна точка звучи по-добре.

Правилно, американците не могат да произнасят дълги думи и по традиция ги скъсяват до 2-3 букви.

ако е истинско , да продава и в БГ , че ние тук сме на сухо кисело мляко

"Българско кисело Мляко" , произведено от американско ГМО мляко!?, издоено от ГМО крави и предназначено за ГМО "хора"... БОКЛУК, предназначен за БОКЛУЦИ, които помагат на алчни БОКЛУЦИ да постигнат "американската мечта", която означава забогатей на всяка цена. Жалки човекоподобия.

Безспорно и ти и негативизма ти сте за БОКЛУКА

И как се завладява 320 милионен пазар с 6000 галона (23 000 кг.) на месец?

Постепенно - би бил най-вероятният и правдив отговор.:)

Открай време българите правим само две неща на световно ниво - кисело мляко и предатели ! :)))

..ама млякото го развалихме, та останаха само предателите ;))

Не знам колко мляко им продава нашенецът, но българинът ежегодно поема многократно повече американски боклук, под формата на продукти на Макдоналдс, КФС и т.н.

Нима някой насила тика някому тия макдоналдси и прочее хубавини?

Ако беше с груба сила, едва ли щяха да имат такъв успех, по-перфидно се действа тука - с реклама и ПР.

Браво на нашенеца! И все пак ... американците не са опитвали/ а и няма да опитат/ това овче кисело ,което аз правя САМО ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ! И тази Нова година си отворих едно бурканче ... и с една ракийка... Няколко пъти... :-)))

Ха! Пропуснах! Моето не отговаря на изискванията на БАБХ / не се яде с лъжица ,а с вилица и не пуска вода/. ;-)))

6 000 галона са 22 700 литра мляко годишно. Или има грешка, или този човек продава бутикови количества мляко, които не са проблем на нашенска баба с 5 крави.

Пише месечно

Вярно, извинете.. Но и за месечно е много малко - това е микро мандра. Жалко, че не успяваме да пробием на сериозно ниво - САЩ са огромен и престижен пазар.

Щом приходите надхвърлят разходите и са достатъчни! Защо пък не? А големите количества свалят пазарната цена.