”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ

Българското кисело мляко „Тримона” бе избрано за №1 в американската класация Dairy Foods за нови млечни продукти. Това не е първата висока оценка в САЩ за българската марка.

Обратно в новината

Коментари - ”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

6 000 галона са 22 700 литра мляко годишно. Или има грешка, или този човек продава бутикови количества мляко, които не са проблем на нашенска баба с 5 крави.

Браво на нашенеца! И все пак ... американците не са опитвали/ а и няма да опитат/ това овче кисело ,което аз правя САМО ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ! И тази Нова година си отворих едно бурканче ... и с една ракийка... Няколко пъти... :-)))

Пише месечно

Щом приходите надхвърлят разходите и са достатъчни! Защо пък не? А големите количества свалят пазарната цена.

Вярно, извинете.. Но и за месечно е много малко - това е микро мандра. Жалко, че не успяваме да пробием на сериозно ниво - САЩ са огромен и престижен пазар.

Не знам колко мляко им продава нашенецът, но българинът ежегодно поема многократно повече американски боклук, под формата на продукти на Макдоналдс, КФС и т.н.

Открай време българите правим само две неща на световно ниво - кисело мляко и предатели ! :)))

Нима някой насила тика някому тия макдоналдси и прочее хубавини?

И как се завладява 320 милионен пазар с 6000 галона (23 000 кг.) на месец?

"Българско кисело Мляко" , произведено от американско ГМО мляко!?, издоено от ГМО крави и предназначено за ГМО "хора"... БОКЛУК, предназначен за БОКЛУЦИ, които помагат на алчни БОКЛУЦИ да постигнат "американската мечта", която означава забогатей на всяка цена. Жалки човекоподобия.

Ха! Пропуснах! Моето не отговаря на изискванията на БАБХ / не се яде с лъжица ,а с вилица и не пуска вода/. ;-)))

ако е истинско , да продава и в БГ , че ние тук сме на сухо кисело мляко

Постепенно - би бил най-вероятният и правдив отговор.:)

Ако беше с груба сила, едва ли щяха да имат такъв успех, по-перфидно се действа тука - с реклама и ПР.

На мен не ми влияят рекламите. До Макдоналдс и КФС не припарвам :)) Реклами, реклами, но всеки си има глава на раменете. Всеки сам прави своя избор.

Тримона от Тримунциум ли произлиза? И ако да, не е ли по-добре да бъде Тримонциум?

E, и? Всеки има право на избор, ако вместо мозък имаш бръмбари в тиквата, тогава се влияеш от рекламите, новините и пр. пропаганда, ако поне една гънка се е образувала в тиквата ти, тогава значи има шанс да започнеш да мислиш и да не се влияеш. Просто е!

Тримонциум е латинско, а Тримона е побългареният вариант, което със сигурност и от маркетингова гледна точка звучи по-добре.

Безспорно и ти и негативизма ти сте за БОКЛУКА

Ето ви един прекрасен пример че макар и да имаме неща, не знаем как да ги ползваме. Един прост и необразован турчин започна да продава кисели млекца (Чобани) в Щатите и стана милярдер! Ние печелим златни медали и оценки, но няма една българска фирма да се прославила на пазаря и да е направила пари!

Браво на нашенеца! Не е лесно да пробиеш на такъв наситен пазар. Успех и да става по-голям!

..ама млякото го развалихме, та останаха само предателите ;))

защото фирмата не е спечелила общественна поръчка контролирана от герп,на колко хора тук (в бг)боеко отне готови разработени фирми ,ей тъи наготово

както е тръгнало, скоро ще внасяме българско кисело мляко от америка...

Както щете и да го напудряте това НЕ е българското кисело мляко а на този ''гений' на мисълта дето приказва как българската бактерия виреела навсякъде ще му препоръчам да попрочете малко истински изследвания от истински международни уени. Това че се прави по български начин не го прави българско, но все пак нека да им е сладко и да продължават да затъпяват нотките на носталгия с такива неща:((((

как е заминал тоя в началото на 1990г. за Сащ???Абсурдно бе без протекции и само с 1 китара?Хахаха

Браво да че е направил нещо за да се закрепи там, но 6 гиляди галона МЕСЕЧНО си е капка в морето на техния пазар,та че хайде да не каваме ''хоп'' преди да сме скочили.. Няма вкус на българското което опитвам веднъж на 3-4 години

поредното българско изхвърляне зад граница.. Сигурно 5 човека на кръст са чули за това мляко там.. Колкото "известен" е и оня пробиотик с кокиче в САЩ, та толкова и това мляко.

Ако го обичаш /нашенското / и няма от къде да го вземеш ,обади се ! Ще ти пратя едно бурканче. То не е само до бактерията. Толкова билки дето ги пасат овчиците ... Няма начин във вкуса му да не остане нещичко. 0878807778 :-))))

Млякото е супер. Ние се купуваме редовно. Има и едно друго мляко което го правят в Тексас и го продават в бурканчета, но Тримоната е по-вкусно. Факта, че вече проби в престижната верига Хоул фуудс е красноречив. Като чета обаче коментарите отдолу и не се учудвам. В тази България 50% от хората са тъпанари и завистливи за съжаление. Това не са мои думи, а го чувам от хората в България.

В Западна Европа киселото мляко става известно благодарение на френския крал Франсоа I. Той страдал от тежка и нелечима диария. По съвет на своя съюзник османския султан Сюлейман Великолепни се доверява на лекар, който успява да го изцери с диета от кисело мляко. В знак на благодарност френският крал разпространил информацията из Европа за храната, която успяла да го излекува.

уайт маунтин е по-хубаво мляко. освен това го продават в стъклени буркани.

заглавието не е течно. не сме чували за такова кисело мляко. днес ще мина през холе фоод стора да го потарся. пожелавам на производотеля млякото му деиствително да завладее америконския пазар

и буъ гроцериес ат крогер, невер сеен ит тхере. вхоле фоодс ис фор сукерс.

Хол фуудс не е "престижната", а единствената верига в мозайката от корпорации, която продава понякога неща, които не вреди на здравето. Тъпанари сме но ядем органик от магазина или селския пазар, а вие умните и красивите се тъпчете с пластмасови боклуци и пълните джобовете на Монсанто. Вижте физиономията на който и да е, живял повече от 5 години в САЩ - прилича на угоен добитък

Правилно, американците не могат да произнасят дълги думи и по традиция ги скъсяват до 2-3 букви.

живеа в хамерлука от почти 20 години. 177 см. тея 8з кг. и даже изглеждам слаб. моите наборе по бг са от 100 нагоре всите

ми според изследванията.. повече от месец не се задържа..

80% от храната на американският пазар-боклук и безвкусица.За 1 м.+5 кила отгоре.

Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.

Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.

Това беше вярно преди години. Сега у нас само сиреподобни, млякоподбни, захар в лютеницата, месото не е ясно какво е и т.н. За съжаление май храната в България стана по-пластмасова и от американската.

До всички, които казват, че човека е слаб като бизнес бих им направил следната сметка. 6000 галона = около 21 тона месечно или около 46000 кофички х $4 = $184,000 месечно. При надценка около 100% (толкова е при киселото мляко), човека изкарва около $90,000 месечно. Да приспаднем данъци и други разходи, пак му остават поне $40,000-$50,000 печалба на месец. Това дори и за Америка са си пари, а отделно за пазара на органик продукти е доста добър доход. Вярно е, че в България има хора, които с измами изкарват толкова на ден, но тук говорим за честен и почтен труд с платени данъци. Пожелавам на всеки български предприемач да изкарва поне толкова.

Сметката ви е много ангро, ама много ;)) Само една регионална рекламна кампания - в един Щат, не национална, започва от 400К - на ден. Млякото се прави в САЩ - там няма бабички, дето работят за 500 лева. Само санитарните разрешителни и сградата са няколко милиона. ..и още, и още..

да, точно така е, 80% боклук, гмо, риба изкуствено оцветена. това мляко не е. затова и бизнесът на човека ще върви. той е от другите 20% които сте оставили. успех в развитието

За какви регионални рекламни кампании говорите като вече ви казаха, че не се предлага в големите вериги, а само в специализирани магазини, където се рекламира само в самия магазин. Производството на кисело мляко е силно автоматизиран процес и 20т. на месец се правят в много малък цех. Вярно е, че ми е ангро сметката в смисъл, че съм завишил всички възможни разходи. Работя с амеркикански производители и знам кой колко и от какво изкарва.

Кога точно сме измислили термина "кисело мляко"? Басирам се че преди век бабите и дедовците са му викали юурт....

Това не е вярно!Храната в България е много по-некачествена!Sorry! !!!

С удоволствие бих си купувала ако го има в Salt Lake City!