Ирански катери са минали близо до боен кораб на САЩ

Четири ирански военни катера са предизвикали инцидент с американски боен кораб край невралгичния Ормузки проток, каза представител на Пентагона.

Обратно в новината

Коментари - Ирански катери са минали близо до боен кораб на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баси, тия сметнаха, че светът вече е техен! Какво прави там щатски миноносец? Да се маха, тогава няма и да има инциденти!

Аз

Като се види къде е Ормузкия пролив, става ясно, че пиратски американски цървул е минал близко до Иранските катери, които са си били у дома. "Български гранични катери са предизвикали инцидент, като са се доближили на прекалено близко разстояние до турска риболовна гемия във Варненското езеро."

Абе, "невралгичният" Ормудзки проток, някъде около Мексиканския залив ли е!?

не вогат да бъдат прохесионалисти... част от денонощието им минава с удряне на чалмине о килимчетата и призоваване на Всевишния да ги дари с разум.

И какво правят американски бойни кораби до иранските териториални води? Какво ли ще стане, ако ирански бойни кораби се доближат до щатски териториални води?!

Наглите янки каква работа имат да се врат край иранските пригранични води на 10000 км. от Фашингтон?! Кого дирят там, чий дърпат?! Така че иранците с право може да недоволстват, че янките са минали прекалено близко до техни води. Хубаво би било вече руснаци, китайци, иранци, северно корейци да шпорят във води близки до американското крайбрежие, е така, на разходка с ракети на борда.

Погледнете къде е Ормузки проток. Тия са плавали до Иран. Можеха да напишат, че кораб на САЩ е минал до ирански катери. Интересно дали са им нарушили териториялните води. И пак ли слагат мислени линии, като за НАТО в Черно Море, пък било и извън въздушното/морското пространство? Пак САЩ се бута където не им е мястото.

Режима в САЩ трябва да информира по-подробно за случилото се, имаше ли напуснали кораба си моряци пак, някои с рапорти за излизане от армията и т.н.

по-скоро американският кораб е минал близо до иранските катери, защото иран е на 150 километра от там, а щатите на 15000.

Навсякъде само новини от Ройтерс.Тук таме ББС,АП и Дойче Веле. Все англо-саксонски медии ни информират,като в комунизма все съветски. Новата диктатура,но с лъскава опаковка.

От това печелят само производителите на памперси в САЩ

В Щатите не са памперси, а дайперси.

Офф, дано утре тия непрокопсаници не прихванат български риболовни лодки в Черно море......, че ще ни отрежат за визите!Нагли!

Хамериканците около ирански води ли са били?

тия вече кой къде гио набара ги позлва за боксова круша. Руснаците ги насраха в Черно море, китайците ги ебават в южнокитайско море, а сега ги набараха и персите! Абе седите си дома и не се излагайте,че цял свят ви видя кафявите гащи!

Краварите да не би пак да са се усрали???

От там им е бил пътя, от там са минали.

Шило

Корабът да не е бил случайно във водите на Иран? Че това обстоятелство доста бли изяснило поведението на персите.

NADIA

Че е бил там, там е бил, но не случайно.

Че няма да им е първица. Преди години американците, ей тъй случайно, докато бяха в ирански териториални свалиха ирански пътнически самолет щото го взели за ирански Ф14, а по-късно вместо да се извинят за грешката пратиха командоси да превземат ирански платформи за добив на петрол намиращи в Ормузкия пролив, и то пак в ирански териториални води. А когато американците си търсиха падналите в Залива пилоти на хеликоптери иранците най-учтиво ги пускаха в териториалните си води че да си ги прибират ако случайно морските течения са ги отнесли към иранския бряг, ама туй според днешната журналистика не са "правилни"новини.

Иранците имат Ф-4 Фантом!И след инцидента със пътническият самолет Американците са признали и са изплатили обезщетение на роднините.За разлика от Русия!Инциденти стават,но Американците са по хладнокръвни и се държат на висота винаги в такива случаи!

ТАКА СЕ НАРИЧА елитният корпус на цитираният в статията военно крило на ислямска РЕПУБЛИКА Иран, НАЧЕЛО НА "АЛ КУДС" СТОИ ЛЕГЕНДАРЕН ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОТ КОЙТО ТРЕПЕРЯТ НЕ САМО ИДИЛ , НО И САЩ ЗА НЕГО "Гардиън" ПИШЕ: Иранският генерал Касим Сулеймани тайно управлява Ирак !! И САМО ИРАК ЛИ? Директора на ЦРУ Дейвид Петреъс разказва в дните си като генерал в Ирак: "В началото на 2008 г. по време на сражения между САЩ и иракската армия от една страна срещу шиитски бунтовници от друга на Петреъс е бил предаден телефон със специално текстово съобщение. Негов автор е началникът на елитните ирански сили "Ал Кудс" генерал Касим Сулеймани. То гласяло:"Генерал Петреъс, трябва да знаете, че аз, Касим Сулеймани, определям политиката на Иран по отношение на Ирак, Ливан, Газа и Афганистан. Посланикът в Багдад е член на "Ал Кудс". Човекът, който ще го замени, също е член на "Ал Кудс". ИРАН Е ДЪРЖАВАТА КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ И СЛУЧВАЩОТО СЕ В СИРИЯ. АКО ЗАВИСЕШЕ ОТ МОСКВА, СИРИЯ ЩЕШЕ ОТДАВНА ДА Е ТОВА КОЕТО Е БИВША ЮГОСЛАВИЯ ЛАВРОВ СТАВА И ЛЯГА С КЕРИ ЗАВЪРШЕН ПРЕДАТЕЛ!

Успокой се малко!

къса памет! Само преди 34 години демократичните американците свалиха ирански пътнически самолет щото си изнасяха демокрацията. Сега пак на там са се запътили!

Истинското заглавие трябва да бъде- американски кораб предизвика инцидент с ирански катери. Но при тези политици и медии не можем да очакваме истински и реални новини. Четете истината в чуждите издания! Тука всичко е фалш и заблуда!

Като гледам къде е станал "инцидента", то май е предизвикан от американците (разбирай: к..а ми ли дирАт там)...

Не стига че се завряли до територията на хората американските изроди, а и се оплакват! Щеше ли да е същото ако беше същата ситуациа до американска тертория?

Тия иранци къде се врат на майната си в Ормузкия проток та пречат на братята, а не си стоят в Иранско море? Всяка жаба да си знае гьола!

vasil

Ормузкият проток е между Арабско море на ЮИ и Персийския залив на СЗ,наричан в Ирак и др.арабски страни наоколо АРАБСКИзалив.

Новина от тази нощ: САЩ си признаха, че са превели на Иран нов транш от 1,7 милиарда долара. Ето как си осигуряват спокойствие, американските военни по фронтовете, подкупвайки руските съюзници. Накрая всичко опира до парите, те ги печатат в неограничени количества и така си запазват имиджа на военна сила. само че воините са силни на фронтовете, а не с фискалната мошеническа печатница, която корумпира съзнанията... За съжаление това не може да се каже за бъзливата американска държава. Така и в Афганистан си плашат на талибаните да не им развалят окупацвионния рахат на натовчетата. Господи, кога ли ще слезеш да си прибереш вересиите!...

Пак са се оказали оплескани до ушите нашите атлантически брадъри, и по едно чудо не им се е разминало да целунат дъното. Жалко, че паметта им е къса, а малоумието - пословично; така че - не очаквайте да си извлекат поуки "великите" пиндостански морски воини, които преживяха поредния си резил.

Абе чудех се аз защо на сателитните снимки днес водите на Ормузки проток са мръсно кафяви, а то хамериканците "оцапали" положението поради "непрофесионалното" поведение на ирнаците.....

Чий го дирят американците там?!

NADIA

Ти да видиш! Край Калининград им пречат руснаците. В Сирия им пречат сирийците. Край бреговете на Иран им пречат иранците. Всички гореспоменати нагло предизвикват американците, които нямат дори възможността да протестират по дипломатически път. Ако следваме тая логика, то на Земята им пречат земляните. И като не могат да ползват дипломатически средства, ще бъдат принудени, горките, да прибегнат до други.

Много точно казано.

А у САЩ им пречат негрите и си ги отстрелват по график, ден през ден...

Разбрах, че иранските катери са се доближили на 200м от американците, но не разбрах американците на какво разстояние са били от иранските териториални води? П.с. "влезли поради невнимание в ирански териториални води" Много са ми забавни такива обяснения, хептен като за стадо овце.

Чудя се само - не можеш да четеш? - не можеш да мислиш? - и двете по-горе? - или просто ти плащат, за да правиш упорити напъни да сравняваш ябълки с круши...? :)

По-скоро ухилен, гадно. Като "американски" политик. Водещ нечовешки нагла политика с десетки милиони убити.