Тръмп: САЩ са страна от третия свят в сравнение с Китай

Доналд Тръмп сравни САЩ със страна от третия свят, обсъждайки с представители на консервативни медии нивото на инфраструктурата в Китай.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: САЩ са страна от третия свят в сравнение с Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИНИЦИАТИВЕН И КРИТИЧЕН

Докато китайците наводняват САЩ, а не, американци Китай, ще съм скептичен към това колко е хубаво в Китай, сравнение със САЩ. :)

"Китай прави невероятни неща. Ние сме като страна от третия свят., каза Тръмп. Понякога Тръмп има доста точни попадения в изказванията си.

Да Тръмп си гледа от неговата камбанария, на строителен предприемач, и наистина САЩ в това отношение са назад, те даже къщи нямат като хората, бетонните основи са лукс за тях. Обаче Китай са на 3-то място след САЩ и ЕС по брутен вътрешен продукт на държавата, а като на глава от населението са даже след нас.

"Строим мост и това се възприема като чудо в страната" Да ви е познато? От 10 лета Примитива и СМРАД ни заливат с такива "чудеса".

САЩ със от третия свят! Русия от Петия, а се пуйчи като от Първия!

1. По думите на Тръмп - САЩ са страна от 3-тия свят. 2. Излиза че Европа (ЕС - но без България) е във втория свят , поради малко по-добре развитата инфраструктура (ако това е критерият) 3. Китай е страна от първиат свят - NUMBER ONE 4. За България остава кръглата НУЛА - "0" 5. Братушкистан на Путлер - Твърдо е на позиция "00"

Вярвай на шефа, че ще ядеш дървото. Ще спират парите на путьовците. Ко ше прайте после без мангиз?

Тръмп го е забелязал след обиколката на всички америк.щати, след като е излязъл на 15 км.от центъра на Вашигтон или Н.Йорк, а далеч преди него нобелиовият икономист Дж.Стиглиц предвил спуканият фин.балон 2007г.го заяви :САЩ това е бананова република останала без банани.

SS-Nebel

Първото умно нещо което чувам от Тръмп!

Имаше сблъсък между Китай и Русия за остров Даманский. Та китайците провокативно построили на техния бряг на река Амур модерен град с небостъргачи и реклами. Населението на град Комсомолск на Амур се пренесло на китайския бряг. Пак при милиардерите. Свои хора, рийш? ИНФО оправи малко словореда и граматиката си! Преди беше жена, сега си мъж! Хехехе

за коя година говориш, за какви небостъргачи ми пишеш ама знам че от китайска страна в Русия точно в района на Амур ,Хабаровск и прочие градове е пълно с китайски бачкатори които бачкат /спорде техни думи/за доста повече пари сравнено с пограничните китайски райони.

Така така, дойде време вие да сте догонващите.

Китай строи войни не води

Ко каза?

Феноменално изказване. Сериозно накърнява чувството ми на горд европеец-демократ. Какво да кажа, освен нервното ха,ха,ха, което изобилства в коментарите по-долу.

Между другото по отношение на американците и страните от Третия свят, по повод изказването на Тръмп, че "САЩ са страна от третия свят в сравнение с Китай" искам да вметна, че специално по този въпрос преди време съм се интересувал - по съвсем конкретен повод и подобна реплика (имах един тиквеник за директор (вече го няма), който веднъж си позволи да нарече България "държава от Третия свят", но зад гърба ми, и негови хора имаха глупостта да я повторят пред мен. Та като извод от проведените след това разговори аз установих И ДОКАЗАХ, ЧЕ ТЕЗИ НЯМАТ И ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО ГОВОРЯТ! Това, което исках да кажа, е че много от американците изобщо си нямат и хабер, никаква представа какво означава точно страна от Третия свят - за тях това е символ на бедност и немотия! Сигурен съм, че и Тръмп няма представа, така както няма представа и какво точно представлява едно гето - от първа ръка, просто защото е роден със златна лъжичка в устата. Но ако наистина приемем, че Америка е като страна от Третия свят, то тогава аз се питам а България като каква страна е - от Петия свят ли? Ако сме реалисти.

"отделиха" САЩ за да разрушат Ирак, Афганистан и други страни по света, където се държат като колонизатори от 17 век?

Не САЩ, приятелю, а РЕПУБЛИКАНСКАТА ВЪРХУШКА, и по-точно - Джордж Буш, сивият му кардинал Чейни, Уолфовиц и останалите, тоест ХОРАТА НА ДЪРТИЯ БУШ, ако трябва да сме точни и прецизни и ДА ОТГОВОРИМ НА ВЪПРОСА КОЙ! Да ти поопресня паметта, когато Буш и шайката му се мъчеха да продадат войната в Ирак и провеждаха подготовката за започването й под формата на мащабна кампания за надъхване на американския народ срещу Садам Хюсеин и сменяха и търсеха доводи, ЕДИН ОТ МАЛЦИНАТА МЛАДИ ТОГАВА СЕНАТОРИ В КОНГРЕСА СЕ ИЗПРАВИ И ОСТРО И ОТКРИТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТАЗИ КАМПАНИЯ И ЖЪДЕЩА ВОЙНА! Името на този тогава млад сенатор бе ... Барак Обама! Нека да сме наясно с ФАКТИТЕ, такива, каквито са! И именно Обама, когато по-късно стана президент, започна изтеглянето на американските войски, КАКТО БЕ ОБЕЩАТ, И каза, че е готово да разговаря със всеки, дори и с врага, И ТОГАВА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ И ТАКИВА КАТО ТРЪМП СЕ СКЪСАХА ДА ГО АТАКУВАТ, КРИТИКУВАТ И НАПАДАТ И ЗАРАДИ ТЕЗИ МУ НЕГОВИ ДУМИ!

Обама наистина изтегли войските от Ирак и Афганистан, с което освободи терена за Ислямска държава. Когато някой е на толкова висок ръководен пост, не може да си позволи да взема решения като някой бохем-интелектуалец, който цяла нощ е развивал мъгляви теории на купон на умници. Просто трябва да мисли по-далновидно и взема в предвид всички последствия от действията си. Дори и някоя война да е била погрешна, може безотговорните действия след нея да влошат нещата още повече. Ето, сега се налага тези територии да бъдат завоювани отново - води се битка за освобождаването на Мосул, който дълго време е в ръцете на ИД. По-лошо ли щеше да бъде, ако не се беше изтеглил и не беше позволил той да попадне в тяхно владение?

Браво на комунистически Китай, ако ние не бяхме се отказали от комунизма, сега щяхме да сме наравно с Китай по икономическо развитие !

Китай сега има най-много милиардери от всяка държава в света въреки забавените темпове на растеж. Китай има 568 милиардери докато в САЩ те са 535, което го поставя на 1-во място в света по брой на милиардери! Тоест, Китай е държавата, в която през последните години има най-голям ръст на милионери и милиардери. Ако правилно си спомням комунизмът проповядва като крайна цел равенство на всички в едно комунистическо общество и изчезване на парите в крайната му фаза. Това ми напомня на онзи пияница, който твърди, че пие за да унищожава алкохола, понеже е вреден, та и в страните с т.н. самонарекли се комунистически върхушки забелязваме голяма концентрация на капитали В ДИКТАТОРИТЕ И ВЪРХУШКИТЕ ОКОЛО ТЯХ, вероятно с целта в бъдеще като ги съберат всичките пари, ДА ГИ УНИЩОЖАТ:) , ЗА ДА СЕ ВЪЗЦАРИ РАВЕНСТВОТО?

Да, обаче в САЩ имало над 12 милиона милионери. Т.е. в Китай има свръхбогаташи, а и населението е поне 4 пъти по-голямо. докато в САЩ много по-голяма част от хората живеят в благополучие.

китаи се отказа от съвецкия комунизъм много преди нас!

Китай се отказа, ама твойта тиква си остана в "комунизма".

Всъщност виждам, че много хора не разбират точно смисъла на посланието на Тръмп, и той НЕ е реалното сравнение на САЩ с Китай (в полза на Китай). Така или инае Тръмп живее в друга, паралелна от тази на 90% от американския народ (а и останалите хора) реалност и гледа на нещата от друга гледна точка, с друг поглед. Тръмп е известен със своята сприхавост, егоцентричност и отмъстителност - той няма проблем да напада почти всеки и за почти всичко, вкл. и с нереални и безпочвени доводи. Но вижте как рязко "смени плочата" по отношение на Китай - какви ги говореше ПРЕДИ изборите, и какви - сега, какви метани направи на китайския президент и ... ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ПРАВИ: "Внучката на Тpъмп cмoя китайкaия пpĸзидент (Видeо) 08.04.2017; 11:40; 24 часа Внyчката нo Тpъмп Арабела Фaксимиле: Инcтагpам 5-гоидишната внyчка на амеpикaнcкия пpезидент Доналд Тpъмп -Анабела, впечатли китайcкия лидеp Си Цзинпин, cлед като мy изпя cпециално подготвена пеcен на майчиния мy език, пpедаде Dаіlу mаіl. Майкатoа на момиченцето Иванка Тpъмп cподели в cоциалните мpежи видео c изпълнението нo дъщеpя cи. "Иcкаме дo Ви нaкаpаме да cе почyвcтвате y дома", заяви Иванка на китайcкия пpезидент, докaто заедно cъc cъпpyгo cи Джаpед Къшнъp мy пpедcтавя двете cи деца. link

Когато преди години президент стана кандидатът на Демократическата партия Обама и той открито заяви, че няма проблем да се види и с врага, стига да могат да говорят цивилизовано, И ЧЕ ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ПОМЕЖДУ СИ, ... ИЗБУХНА БУРЯ ОТ КРИТИКИ, ВЪЗМУЩЕНИЯ И НАПАДКИ ОТ СТРАНА НА РЕПУБЛИКАСНКАТА ПАРТИЯ И ЕЛИТА Й - спомняте ли си това? Не се спряха от епитети, обиди как се накърнявало достойнството на Америка, от подигравки... Сега виждаме как Тръмп се мазни на китайския президент (подобно на Путин, преди да се разбере, че доста от приближените хора на Тръмп са се намирали в нерегламентирани контакти с хора на руските служби и дори са получавали необявени парични суми от тях...), а как обяви, че ще се срещне и с диктатора на Северна Корея:) Поведение и послания, КОИТО РЯЗКО КОНТРАСТИРА С ОНОВА, КОЕТО ГОВОРЕШЕ, И ТО УБЕДЕНО, И ОБЕЩАВАШЕ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ!!! Не че има нещо лошо в това - напротив, СТИГА ТЕЗИ СРЕЩИ ДА ИМАТ ДОБЪР РЕЗУЛТАТ ЗА ХОРАТА, но...нека да видим какво ще излезе от всичко това, какъв ще е крайният резултат.

Оказа се, че Маркс бил прав и комунизма е най прогресивният строй. А ние отново отидохме в грешната посока и по стара традиция се оказахме на страната на губещите.

За комунизма не съм съгласен, за страната на губещите - да.

"Тръмп: САЩ са страна от третия свят в сравнение с Китай Доналд Тръмп сравни САЩ със страна от третия свят, обсъждайки с представители на консервативни медии нивото на инфраструктурата в Китай.." Всички отлично знаме, че основният слоган на Тръмп прикандидат-президентската надпревара бе: "Да направим Америка ВЕЛИКА отново!" Нали се сещате КАКВО ЩЕ СЕ (ГО) ПИТАТ ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ В КРАЯ НА МАНДАТА МУ, АКО СТИГНЕ ДО НЕГО И РЕШИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ВТОРИ МАНДАТ? Едно е да криктикуваш и обещаваш, съвсем друго е ДА СЕ ОТЧИТАШ, ПОКАЗВАШ И ДОКАЗВАШ РЕЗУЛТАТИ С ОБЕКТИВНИ ЗНАЧИМИ ПОСТИЖЕНИЯ И КРИТЕРИ ПРЕД НАРОДА И ОБЩЕСТВОТО!!

Знам че всичко е хубаво в Китай но се питам - защо се мъчат хиляди китайци в България. А в щатите има китайски градове и квартали-китайски гета от мъченици. Защо китайци се жертват в ръцете на трафиканти за да влезат в САЩ? Живея там и ги гледам всеки ден.

за държавна политика в областта на инфраструктурата, а не за социалното положение на хората. Виж какво става и у нас, строят се инфраструктурни обекти, магистралите, но виж какви са доходите и условията на живот на преобладаващата част от населението и си дай сметка защо и нашите млади хора бягат да си търсят работа в чужбина!

Оранжево небето оранжево морето оранжева свинята, оранжеви миркански леминги.

Ганювците от БГ са коментирали, та чак са се о...... оляли. Много са виждали Ганювците Китай, Корея или Япония, много знаят какви пътища, магистрали, железници, влакове и мостове има. Абсолютно е прав Тръмп, че при тях такава инфрастуктура липсва, особено в средните щати е като в пустинята в Австралия. Ама добре, че е Ганю да му каже на Тръмп истината за света.

В Китай се пресичат всичките глобални интереси.Ако стане там нещо хъра-мъра,и вземат да се ловят за гушите,то точно тогава започва ,,Голямата Веселба'' и спиране няма да има.Всички се пускат от хорото и всеки го играе за себе си.Но за сега Китай усвоява Руските суровини,и прилага последните Американски технологии и нещата за сега са ОК.За сега.

Мислиш,че комунистите ще направят КНР първа сила в света!?Ех,че си чугун!

Те са, първа сила.

Ако трябва да бъдем по-точни, САЩ са страна от "оня свят"!

Посоката е ясна.

Ами кой да чете... Чукчи писатели... Толкова тъпи глави има тук, че даже не вдяват, че Китай са изнесените финанси на САЩ! Карай да върви, тъпанарщината в беге е повсеместна...

Изнесени производства има. Но в сравнение с американския дълг, който не могат да си го проброят. За какви американски финанси говорим. Това са финансите на света, иззети от рекетьора.

иска САЩ да бъде като Китай, но няма как да стане, с тоя генетичен боклук дето се е събрал там от цял свят, щатите са помийната яма на планетата

нали сме боклуци, връщаме си боклуците обратно вместо да ги захвърляме в океана https://link

не ще да приеме линка за видеото на youtube ама вместо да го печатам иди го виж сам. Space X ракетата. ако познаваш други боклуци които правят нещо подобно можеш да ни ги пратиш и тях.

Гледам някакъв пишман еколог си се извъдил та да те питам. За плаващите пластмасови острови чувал ли си? Има ги и в тихия и в атлантическия океан. Сащ просто натоварват боклуците си на шлепове и ги извозват няколкостотин мини навътре в океана, където се сформират грамадни острови с големината на София!

Мурзилаж, най кадърните хора все още отиват в посока запад.

Вероятно си прав. Миналата седмица в полета за Лондон беше пълно с камериерки и берачи на селскостопанска продукция. Предполагам, че това са най-кадърните чистачки и градинари в България.

Мммм , да .... "генетичният боклук" е там и президента им разбира че има какво да се желае и подобри, но важното е че такива като теб са в България и тя затова е "цъфнала и вързала"!

изглежда ще избяга в Китай, като първо мине през северна корея..

Eй на ви тука да гледате, как треторазрядната компания SpaceX от треторазрядната държава САЩ прави ракети, които излитат и кацат, докато първокласните ракети от първокласните комунистически държави дават 100% фира! :))))) Е това е от днешното изстрелване: youtu . be / EzQpkQ1etdA

Pesh0

Абе къде излитат , къде кацат и къде гърмят ,е малко проблемно за компанията .

Руските ракети са на руснаци, китайските на китайци, индийските на индийци. САЩ още нямат собствена. Ракетата за която пишеш е на Южноафриканец с европейски произход. И сега я учат да каца, а кога ще литне бог знае. Предишните които изстрелваха в САЩ са на германеца Вернер фон Браун.

точно това е американец. на другото му се вика индянец.

"Строим мост и това се възприема като чудо в страната" Да ви е познато? От 10 лета Примитива и СМРАД ни заливат с такива "чудеса".

Тртия свят е доста оптимистична оценка

Странно. Китай все още е след България по доход на глава от населението.

ти нормален ли си бе?

Чети повече

Баце смени дилъра

Мурзилка, чети

ах, добре, че съществува русия - витрината на човечността и благоденствието. скоро товариш путин ще направи така целия свят!

къде бихте се установили със семейството си в Китай или САЩ? Кофти въпрос нали. Айде лека !

в Китай. Лека.

Не бързай питай жената първо.

А ти къде би работил - в мафиотска фирма за 5.000 долара на месец или в хуманитарна организация за 1.000 долара на месец?

Браво на Бойко Борисов! Вижте България, как дърпа като парен локомотив! Още два мандата на боце и сме средноевропейска държава с проспериращ народ!

Kато педрог на флингстоун.

ми просто в Китай няма негри...

Перука не си прав, в четвъртия свят! Сравнете Детройт и Шанхай.

N. S.

Прав е перуката и чест му прави, не се свени да бъде реалист. Аз ако си продам къщата в GTA, мога да купя почти една махала в Детройт. Айде, да не е днеска, но преди 6 - 7 години можех да купя поне пет къщи. И кво щех да ги правя, да си ги чукам у главата.

ВЪПРОСА С НОВАТА СИЛА КИТАЙ ИМА МНОГО ИЗМЕРЕНИЯ. И НЕКА ВИ КАЖА, КОЕ Е НАЙ ВАЖНОТО ОТ ТЯХ. КИТАЙ ПРАВИ СВЕТА ОТ ДВУПОЛЮСЕН НА ТРИПОЛЮСЕН. А ТОВА Е МНОГО ХУБАВО ЗА МИРА И СИГУРНОСТА В СВЕТА.

Света е двуполюсен - Китай и САЩ!! И е така от няколко години.

КИТАЙ ГО ИГРАЕ КОМБИНА И С РУСИЯ И С АМЕРИКА И ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА. НО ИГРАЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ТОВА СЕ СМЯТА ЗА ТРЕТИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПОЛЮС.

кой е втория полюс??? Индия ли??? Знам те, че си дърт, ама плиййс отвори гооглето Мапс, виж какво е източен Китай като магистрали (прав е Дъмп-Тръмп тук), виж как е източен САЩ (доста назад от Китай) ииии накрая миж Мижукистаня баце ... Но комент ... В Сахара е по-добре. Факт. Тиквара у нас е направил повече. Ако някой ден Мужикурия има пари за пътища ще и трябват 2-3000 години да стигне древен Египет, после още толко за древен Рим, после още 2-3 пъти по толко САЩ и за Китай ... ваааа ли го колко.

А ти виж територията на Русия и населението и, в сравнение с територията на Китай и нейното население.

Китай е чисто робовладелска държава. Робите там работят до живот от 10 годишни, без право на пенсия. По 10-14 часа на ден 6-7 дни в седмицата без право на отпуск. САЩ трябва много усилия да положат за да ги стигнат в тази насока, както и заплащането, което в Китай е около 10 пъти по-ниско средно.

И това къде го прочете.Ясно на соросоидите пак са им отпуснали по някой лев.

Да, така беше допреди 10-15 години. Вече не е!

Китай винаги си е бил и ще си остане робовладелска държава. А който си мисли, че китайците ще го харесват или сам е китаец или е кръгъл идиот - азиатците са върли расисти!

Абе цървул ти кога си излизал от цървуландия? Земи от сорос некой долар и се разходи до Китай да видиш че живееш в кенеф :) И недей като профан да ми сравняваш доходи като абсолютна стойност а какво може да си купиш с тях и какви са ти разходите, данъци и такси и тогава тегли чертата. Иначе все едно говориш с дупарата си!

какво да очакваш от 70 годишен идиот? Човека е умствено болен. Не разбира от нищо. Сега каза че щял да се среща с Ким Ун?? Всеки с мозък знае че това няма как да стане.

за щатски президент след Кенеди имало ли е някой, който да не е такъв?

Този ръси същите бисери, като ББ, само дето ББ не е (явен) милиардер. Брей, направо почвам да се чувствам горд, че (ще) ни управлява идентичен на Тръмп кадър! :D

Гатанка : В кой свят е България след 8 години с ГЕРБ и Боко ..след като САЩ се самоопределят в Третия Свят ??

Явно и четвърти свят ще да имало!?

българия е като педрог на флингстоун.

Ами това развитие на Китай, ще ви докара до страна от третия свят....а какво да кажем ние с гайдите, ние ще приличаме на Флинстоун и Барни Ръбел от Бедрок:-))))

тия сега ще станат и те комунисти...

Бавно и полека сАЩ осъзнаха полагаемото им се място в промененият вече свят .

пътища и пречиствателни станции като китайците! Американците, ако си платят може да им построим много неща. Може да им построим и КОМУНИЗЪМ , ако искат !!!

Малее...ми аз ко да кажа?

ми хареса много!!!

китай събира най-първо капитал, технологии, колекционира западни фирми и растеж в световното производство. днес може да си позволи да строи инфраструктура, но и други неща. докато други бяха концентрирани в печалбите направени от огромни дългове. та, нека пак да видим фокусът: раздвижване на икономика, чрез печатане на пари ще проработи. и ецб се надява на врачуването над казана с врящите пари...

кравария се сдоби с тяхната тиква в лицето на прецедента ;)

6 трилиона долара за възстановяването на Ирак и Афганистан, а путлерастите продължават да плямпат за петрол. Ирак добива годишно за 200 милиарда като 90% от тези пар остават в Ирак.

И двете държави са много мръднали откакто стъпи американския ботуш там. Цъфтят и връзват.....Не 6 трилиона, а 66 да кажат, че са налели - все тая. Действителността каква е? Източват петрола на Афганистан и им дават жълти стотинки. Как иначе се поддържа този измислен стандарт на средния тъпоглав американец.