САЩ готови с контраоферта към Гърция заради ”Газпром”

“САЩ биха били готови да направят контраоферта за газопровода на Газпром“, съобщава гръцкият сайт Нюз.ин, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ готови с контраоферта към Гърция заради ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато България посика да направи нещо не по вкуса на американците, просто изпращат тука някой държавен чиновник, който казва "не може" и толкова. На непослушните гърци в такива случаи им правят "контраоферти" .

Браво на САЩ! Покарай тях и Бълаграия от влияние на съветското гето ще се цивилизова!

Хитрите Византийци може и да спечелят от това противопоставяне между Европа и Русия от една страна ,и Русия и САЩ от друга.Важното е ,че покрай тях може и ние да се уредим с нов източник на газ!Тогава вече Русия ще не ще остава без избор!Докато изгради нужната инфраструктура за пренос към Китай ще минат 8_10 години.Така че ще сваля цената, само и само да остане в бизнеса!

Не знам доколко е правилно да се нарича "нов източник" руският газ дошъл по заобиколен път през Турция и Гърция.

buRgbuRg1

:) Да сте чули някоя страна да е прокопсала с Русия ? Няма и да чуете ! Вижте азиатските республики , вижте Украйна , Молдова Грузия , Армения , Монголия , .... вижте Куба и КеНеф Дере , все с "братската помощ на СС Сере " , на Русия ! :)

Кой кретен ти плаща бе?!

"Газпром е направил една много добра оферта" и че "Джон Кери му е казал, че САЩ биха били готови да направят контраоферта". И ОФЕРТАТА Е: Внос по море на втечнена американска пръдня.

Гръцките политици,показват нагледно,как се защитават национални интереси.

Драги ни БГ политици! Поучете се от гръцките си колеги! Така се прави - продаваш се, ама хитро и скъпо! Не мислете само за вас помислете и за бълагарските интереси! Станахме за смях! Малко го играем - приластени и изоставени!

Джим Кери, пардон Джон, абе що не направихте и на нас контраоферта, бре джанъм? Или тук в БГ направо спирате проекти, щото наш'те продажници, пардон политици де направо ви се слагат, та чак и кръстчето след това ги боли от чупки, а?!

става сега? Сечено ли ще играят американците или искат те да продават газ на Европа? Контраоферта! На всяко гърне похлупак.

Много мрънкате всички! Не забравяйте теорията на Дарвин за еволюцията!

И сега малко относно цената на втечнения природен газ. В момента той се търгува на борсите на цени между 350 и 490 долара за 1000 нормални м3. Преди една година цените бяха между 580 и 650 долара. Очаква се цените още да спаднат, защото Япония планира да пусне някои от спрените си атомни реактори (Япония е най-големият пазар на втечнен природен газ). Въпреки това цените няма да се понижат драстично. Много ми е интересно каква цена ще предложат на Гърция, че да конкурира турския внос.

шарената прати линкове! Чети! Тенденцията е за спад на цените на компресирания газ. Това естествено води и до спад на природния газ по тръбите, спор няма. Но още малко да падне цената от посочените от теб 490$ за 1000м3 и ние(България) веднага почваме да купуваме.. все пак е по-евтино от днешната ни газ... да не говорим, че си дал долна граница от 350$

Вие двамата правите ли разлика между компресиран и втечнен газ? Щото с кораби за компресиран може да захранят само Гърция, но не и Европа. Аз чета анализ на федералната комисия за енергийно регулиране на САЩ. Там малко по-различни анализи правят от линковете на шарената. Относно цената - долна граница 350 е на канелката на газовоза. След газифициране и транспортиране през Гърция цената за България ще стигне 480-490. Това за момента са най-оптимистичните числа. Ако се сбъднат - супер, ама до момента с практиката американските обещания показва друго (Контур Глобал, Ей И Ес, ВяЕЦ Св. Никола и други).

Брейййй, шарената гаванка непрекъснато се оплаква, че комунистът собственик на сайта я цензурирал. А гледам, че линковете й стоят непокътнати. Аз, с моята доказана комуноидна пристрастност, само да пусна линк към каквото и да е и веднага бивам цензуриран. Тук нещо любовна история се заформя май :)

шарената ви скъса днес, спор няма. Не само с линкове, които показват лоши за вас факти, ами и с упоритост. Аз, ако съм на мястото на моника станишева или хер боленчо днес няма да получите нищо... НИЩО. Да подхванем кампания, "Върни се в 4 клас, наваксай пропуснатото!!!"

Американците няма да Ви кажат какво да отговорите на народа си. За това попитайте Бойко. Само че пак ще имате проблем защото народа Ви е гръцки а не български!

/bgc.bg/uploadfiles/CNGMNkorigirana.pdf "...Обикновено за реализацията на средностатистически LNG обект, от фаза на проект до първа доставка, са необходими от 4 до 5 години. За сравнение при CNG това време е сведено до 30 36 месеца. Реално технологията CNG е атрактивна за бърза реализация и осребряване на малки резерви и залежи, които не отговарят на условията за тръбопроводен транспорт или транспорт на втечнен газ.От изследването става ясно, че има място за съревнование между двете технически решения за транспорт на газа. LNG е силна при транспорт на големи количества и дълги разстояния, но при по-малки или полуизчерпани резерви, както и при условия на свит пазар, CNG става значително по-атрактивен вариант за транспорт.."

Цитираният текст е от стр. 10.

Браво!! Айде сега,пусни на търсачката и "инертен материал" за подържане на налягането и ни кажи откъде ще го намериш:):):):)))))))) Полуограмотена и смешна,както винаги:):)))) Или има конвенция нЕк`ва??:):):))))

анонимен

Не съм руски "енергиен експерт" като теб- руският трол, но това не ми пречи ДА ИСКАМ ДА ЗНАМ, да търся и да отсявам обективно НАУЧНО инфо - в това, руски троле, е разликата между мен и теб! Не разчитам на въображаемо същество, наречено бог, да поеме стойността на транспорта на природният газ, а чета НАУЧНИ статии по въпроса. Толкова за разликите между нас- приеми, че няма никаква прилика между моята любознателност и твоят спам!

чети инкубаторе, чети линковете! Иначе пак ще се излагаш, че във Владивосток русопитеците живеят по-добре от хората в Амстердам, които ги според, ги грози смътна опасност. Аз се чудя и на моника станишева и на хер боленчо... ама как не ви правят някакъв тест за завършен поне 8 клас и лека обща култура извън образователната система, която си напуснал още по соц. време???

инкубаторе, ти по-долу за газ в ЕС ли говориш или за секретни бази на НАТО???? Сигурно си много забавен на маса. Като една постановка на Иржи Менцел...

ЮЖЕН И ТУРСКИ ПОТОК СА ЗАМИСЛЕНИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТ - ДА ИЗНУДВАТ УКРАЙНА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРАЗИЙСКОТО ПРОСТРАНСТВО. АКО БЕШЕ ПОБЕДИЛ ЯНУКОВИЧ РУСИЯ ПАК ЩЕШЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЮП. ТУРСКИЯ НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ И ТОЙ, ВЕЧЕ Е МНОГО КЪСНО ДА СЕ НАТИСКА УКРАЙНА ДА ВЛИЗА В ЕВРАЗИЯ. ЕВРАЗИЯ НА ПРАКТИКА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА. ДА СЕ ЗАОБИКАЛЯ УКРАЙНА ПРЕЗ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ Е ИКОНОМИЧЕСКО БЕЗУМИЕ И ПУТИН МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕ.

е замислена като инструмент да се откъсне Европа от Евразия и да се включи в TTIP, където ще има честа да обслужва американския дълг.

КАКВО Е ТУЙ ЕВРАЗИЯ, ХАХАХА

До ник "созе"- намерих и тази статия- поне на мен ми беше интересна: http://www.su-varna.org/izdanij/MNauki-12/Pages92100.pdf

До ник" созе" - "...Тенденцията обаче е поевтиняване. Ако допреди пет години втечненият природен газ струваше 3 - 4 пъти повече от газа по тръбопроводната мрежа, сега съотношението в цената е 1.3 :1 и крайната му стойност - след втечняване, транспорт и трансформиране отново в газ в страната вносител - продължава да пада. Техническият прогрес снижава себестойността на втечнения природен газ и го прави конкурентоспособен обяснява, експерт от консултантската фирма по енергетика A.T. Kearney пред сп. Фокус..." temanews.com/index.php?p=tema&iid=457&aid=10737

мерси за информацията, ще я прегледам. Но не гледай цените само от последните 5 години. Били са доста по-евтини, качвали са се... не само пазарна икономика е отговорът и технически прогрес. Мерси за инфото

Предлагат контраоферта защото тръбите които в Украйна след 2019г ще останат празни и може синчето на Джо байдън да си транспортира и предаде за желязо.Много са долни тези американци , но се чудя защо българите като разбираме какви са още търпим нашите политици без Атака така самодоволно да им подаряват нашия живот.

България плаща на русия най-високата цена на газа в цяла Европа. Този факт не е свързан със спирането на Южен поток. Така е било ВИНАГИ през последните 25 години! русия вече четвърт век граби бедния български народ, като буквално му изземва и без това скромните финансови ресурси чрез тази чудовищна, безбожно висока цена! Така че, да спрем да говорим за "братство" и "предателство" - това е пълна демагогия! Да си гледаме нашия БЪЛГАРСКИЯ интерес. А той е: алтернативни доставки и разработване на собствени находища!

КАК БЪЛГАРСКИЯ БЕ, СЕГА ПУТИНОИДНИТЕ БЕЗРОДНИЦИ ЩЕ ТИ НАПРАСКАТ МИНУСИ, ХАХАХА

ЮП е политически проект за спиране на Украйна да отива в ЕС.Това и Обама го призна , но ние в България позволяваме на някакви нодорасляци като Мартин димитров и Реформатори кривоусти да ни будалкат че проекта е икономически.Путин много хитро и справедливо си е решил и ще го изпълни и няма да транзитира никава газ пре зУкрайна.Нашите политици са трътки и немогат да мислят -съветниците им също , но трябва народа поне да проумнява това което вижда и чува.

Значи на гърците ще направят хубаво предложение,а на нас защо не направиха?Защото имаме за мин. най-големия лизач на ам.зад.

ЗАЩОТО ИМАМЕ ДОСТА ЛИЗАЧИ НА РУСКИ ЗАДН.

Ако приемем твърденията Ви за верни то тогава американците е трябвало да ни направят не по-добри, а направо фантастични предложения за да неутрализират руските лизачи... а те се задоволиха само с едно потупване по рамото-_

Българските управляващи послушно изпълниха заповедите на Брюксел и Вашингтон и загубихме Южен поток. Сега Бойко и Офшорко чертаят някакви вертикални, хоризонтални и диагонални газови коридори от никъде за никъде. Газов хъб нямало да има. Чакаме газ от Гърция и Румъния. Може и от Сърбия или Македония ... Или втечнен газ от САЩ, който щял да идва с аероплани. Вместо ние да сме газоразпределител за всички.

Всички досега работеха за НАТО - БСП, ДПС, ГЕРБ, НДСВ, само сега беловласия Болен се изметна. По-рано и той гласува за НАТО. А Първанов беше президент и подписа договора за влизане на България в НАТО.

А, ТО Е ЯСНО, КОЯ РУСИФИЛСКА ПАРТИЯ ЩЕ ПРЕСКОЧИ 4%, ХАХАХА

Че кво да го търся - аз си знам, че ние го плащаме най-скъпо - доколкото помня около 500 долара. Това е, щото сме добри и примерни следовници на Вашингтон - справка БСП (Орешарски) и МакКейн, а за Боко-2 правителството изобщо няма кво и да говорим.

ААА, ГОЦЕ ВКАРА БЪЛГАРИЯ В НАТО, ВЕЧНО ЩЕ ГО ПОМНИМ, ХАХАХА

това, кой следваме си е наша работа, не е на русопитеците. Газта е стока и тя се търгува, независимо от влияния. За това искаме да се освободим от руското влияние, понеже то е политическо.

За политическото влияние - да, така е. От няколко десетилетия всички енергиини източници са под политическо влияние, а не икономическо. Цените на нефт, газ, ядрена енергия, дъвра, въглища и каквото друго се сетиш се управляват. По политически, а не по икономически съображения. От всички, които имат възможност да го правят.

ще си подобрим състоянието,когато продажници като вас изчезнат от хоризонта,заедно с вашите Т...чи.Ние бяхме с най-евтината газ и петрол ,докато няколко боклука като вас не заразмахваха ръчички срещу кладенеца от ,който ние пием вода.Къде са ви шамарчетата,може би навряни в г..а щото глава нямате.

Преноса на компресиран газ е абсолютно нерентабилно ,особено на големи разстояния ,самото компресиране и транспорт излиза по-скъпо от стойността на газа ,това е голямата мъка на животновъдите ,защото имат огромен добив на шистов газ а не могат да го продават ,но това не им пречи да дават оферти и да блъфират ,но когато и един танкер с газ стигне до Гърция тогава ще разберем колко струва.

Самият ник "гру" говори достатъчно- това е абревиатура на "Главно разузнавателно управление" на русия:) Да не мислиш, че има толкога глупави българи, които да ти се вържат на идиотиите? Каква ти е професията и какво знаеш за сгъстения природен газ от нея?:)Че чак и цените обсъждаш...Всички руски тролове сте такива лаици - нямате елементарно средно българско образование, тръгнали да плашат образованите българи- пълен ЦИРК:)

шарената, все пак да не забравяме, че може би има и инженери, които да разбират малко повечко. Втечнения газ е скъпо удоволствие, но за услугата се плаща. Мое лично мнение е - по-добре малко по-скъпо, но с надежден източник и партньор, а не с русопитеци

Нещата вървят както се очакваше, Южнният поток пропадна, натам върви и Турският, руската икономика е в колапс, Евразийската химера зацикли, Натовските сили са вече в Украйна, руснаците обедняват, антипутинските настроения започват да се засилват.

О, да! Така е - щом ги слушам тези приказки вече 25 години! Ко;кото загниващият капитализъм се срина, толкова и Русия се разпадна. Само дето ние станахме бедни и продължаваме да обедняваме. Айде - сложи си още едно плюсче и се кефи!

ОБЕДНЯХА ПУТИНОИДИТЕ, НИЕ СМЕ ДОБРЕ, ХАХАХА

Нещо неверно да написах?

О, ами разбира се! Само дето просто няма как да им предложат цената на газа, която Мосва даде на Гърция по време на посещението на Ципрас в Москва. Няма как САЩ да предложат цена от по 247 долара за 1 000 кубика, колкото ЕС изби за УКрайна, а Ципрас - за Гърция. Потърсете това: Колко плаща Гърция за руския газ?!?

А ТИ ПОТЪРСИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА НА НАГЛИЯ ГАЗПРОМ НАЙ-СКЪПИЯ ГАЗ В СВЕТА. РУСИЯ Е ВРАГ.

Че кво да го търся - аз си знам, че ние го плащаме най-скъпо - доколкото помня около 500 долара. Това е, щото сме добри и примерни следовници на Вашингтон - справка БСП (Орешарски) и МакКейн, а за Боко-2 правителството изобщо няма кво и да говорим.

после потърси, колко плащаме ние- България за руски газ и после пак пиши, че няма нужда от алтернативи. За справка - всяка алтернатива ще породи конкурентна среда и това е предпоставка за спад на цените - пазарна икономика от най-лесен за разбиране начин

Само едно не са взели предвид... Че в Гърция,няма как да им се хванем на празните приказки и да ни накарат да направим майдан,срещу празни обещания и раздаване на бонбонки на централния площад:):):):))))))

ако не си забелязал от има няма 4-5 години гърците живеят само от бонбонки от ЕС и САЩ и въпреки това им е разрешено да си имат свое правителство, което е в разрез с европейската политика. Демокрация, евроатлантически ценности - нещо непонятно за комунягите

Ако не си забелязал,едни "демократи" и едни"евроатлантици" с "цености",започват лееееко да треперят,защото Гърция започва да рови за да намери къде са отишли парите които дължи.... Събуди се,преди да те оставят без гащи:):):):)))))

не съм русофил и никога не съм бил, но вече се дразня от това непрекъснато заяждане на американците с Европа и Русия. Ако продължават по същия начин, ще ги намразя.

А аз намразих вече Русия на Путин, защото е агресор.

ти си толкова русофил, колкото аз марсианец.

ЗАД ПИШЕЩИТЕ ТУК ГЕРБЕРАСТИ СТОЯТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ, ПАЗЕТЕ СЕ.

как само се палят златките и гласоподавателите на бкп и боленчо, а? Това е просто оферта, нищо по-различно от бизнес предложение. Спокойно, ако рашките предложат по-добра цена/качество... ЕС ще задължи гърците да купуват от тайгата. Нарича се пазарна икономика в конкурентна среда.

Това не е оферта бе Айнщайн... Това е изказване,което твърди,че би могло и то евентуално,да има оферта... Тоест,празни приказки!!

и защо си против?

Русия е велика могаща и неубятна.

що не бегат в Русия кат е неУбятна??

Турците са зли, но умни хора. Забраниха през Босфора да минават танкери със втечнен газ, защото при първата авария Истанбул ще изгори целия. Тоя дебил на снимката ако смята обаче, че гърците са по- прости, мнооооого се лъже. Никой грък няма да рискува приходи от 14 милиарда евро от туризъм, заради един газ.

Гърция и сега има терминали за газ. Не и трябват нови! Така че прочети, преди да пишеш. И да прав си, не са хич тъпи гърците по отношение на кое е по-евтино и изгодно за тях.

Никга не съм била мъж, ама може да се оперирам специално заради поста ти!

АА, КЕ ГО ПРЕКАРАМЕ ПРЕЗ МАКЕДОНИА ГАЗОТ.

ДА СЕ ПАЗИ ДУПЕТО НА БАТ БОЙКО ДОРИ АКО ТРЯБВА ДА СЕ ЛАПАТ ЧУЖДИ НИКОВЕ :))))

Ситуацията намирисва на мутренски рекет с намек от американците от сорта на: "Елате вие, да не идваме ние!" "Предложението" на Кери за контра-оферта, по-скоро звучи, като ултимативна заплаха отколкото, като "приятелска загриженост"... Но това не е нещо ново - това си е "American style".

да видим, дали САЩ ще нападнат Гърция, ако тя спазва всички права на човека, а? Няма никакъв ултиматум, а въпрос на бизнес оферта. Но комунист и пазарна икономика трудно се получава симбиоза.

Говедовъдите произвеждат много шистов газ ,скапаха водата и природата на няколко щата ,но за тяхно съжаление не могат да я продават на големите потребители в Европа и Азия ,за да я компресират и докарат до Гърция ще трябват много много пари ,така че това са къор фишеци за гъдел на гърците.

А МОСКАЛИТЕ НЕ РАЗВЪЖДАТ ГОВЕДА, ЩОТО ПИЯТ САМО САМАГОН И ЯДАТ СУХ ЛЕБЕЦ.

Ех, да те е.. У главата овча...!!

Контраофертите на хамериканците не са от икономическо естество, а от политическо и даже военно. Те звучат като заплаха. Но гърците добре си правят анализите и сметките. Хамериканците и Брюкселската мафия така ги набалбукаха с кредити и задължения, че хамериканската контраоферта направо ще ги загроби. Но гърците винаги намират исход. А той е само един - дългосрочни доставки на газ от Русия, на префициални цени, с предплатени печалби. Няма по-добра оферта.

да кажем, че ако не бяха тези кредити и безвъзмездни помощи към Гърция, сега те щяха да са положението на Молдова, така че по-спокойно говори за загробващи кредити.

Типичния англосаксонски манталитет. Очаквайте отново разпад на империята, както и предишната се разпадна.

трябва да уважат избора на правителството в Атина от януари тази година, дошло на власт с програма срещу рестрикциите ---------- Рестрикции или не, ти кажи как ще върнете изядените пари?

МОЛИХ МОИТЕ РУСКИ ГОСПОДАРИ ДА ДАДАТ НЯКОЙ ДОЛАР ДА СЕ МЕСТЯ ПРИ ТЯХ, АМА НЯМАЛИ, РУСКАТА ИКОНОМИКА Е В КОЛАПС.

...май, в колапс си САМО ТИ!

ААА, ВСИЧКИ ПУТИНОИДИ СА В КОЛАПС, ХАХАХА

ЯВНО ВИ РАЗКЪРВЪВИХ ХЕМОРОИДИТЕ НА ГЕЙБЕРАСТЧЕТАТА ... ЩОМ ПОЧНАХТЕ ДА МЕ НАПАДАТЕ ЛИЧНО :))

ТОВА Е ХАМЕРСКАТА ПОМИЯ БЕГЕЕЦ А НЕ ДЕТРОЙТА

ИВАНУШКА ГЛУПАКА НЕ ПОЗНА, ХАХАХА

краварите много ги е страх от руснаците.тази газ където я предлагат ще я бутилират в шишета от кока-кола ли ааааа...

Може да измислят по-евтин вариант- въпросът е вас, руските кравари какво ви засяга американската контраоферта или казвате, че цитираният от мен по-долу коментар важи и за Вас?:D:D:D "пъстър свят ( регистриран ) 23.04.2015 10:35 "...-открито противопоставяне, граничещо с война..."ХАХАХА- ЗАЩО, РУСКИ ТРОЛЕ? ЗАЩОТО НАД 50% ОТ ПЕЧАЛБИТЕ НА ГАЗПРОМ ОТИВАТ В РУСКИЯ ДЪРЖАВЕН ФЕДЕРАЛЕН БЮДЖЕТ ЗА ВАШИТЕ РУСКИ ПЕНСИИ И ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ВИ СЛУЖИТЕЛИ И АКО СЕ НАМЕСИ САЩ, ГУБИТЕ ТЕЗИ ПРИХОДИ, А ТИ КАТО РУСКИ ГРАЖДАНИН, СИ ПРЯКО ЗАСЕГНАТ ОТ НЕПОСТЪПВАНЕТО ИМ В РУСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ФЕДЕРАЛЕН БЮДЖЕТ ЛИ?:D:D:D:D"

айдееее, говедата пуснаха тръбата под атлантика и газът потече.

пазарна икономика, конкурентна среда. Сега гърците могат да избират по критериите цена/качество на услугата. Да споменем, че те и досега не са на 100% зависими от руския газ. Това се опитва да направи и България, когато се говори за диверсификация. От всичката олелия печели ЕС, а в това число и ние- България. Само да споменем на господин Кодзиас, че Турция не е член на ЕС, не ползва достъп до ЕЦБ, не ползва евро-субсидии, турците нямат право да работят свободно в ЕС... това са права на всички гърци! Та по този повод ЕС няма никакво влияние върху Турция, къде, как и защо и от кого ще взима газ, но Гърция е длъжна да се съобразява с партньорите, които и дават пари и я хранят.

Към Гърция всеки ден летят оферти. България никой не иска да я чуе!!!!!!!!!!!!!

ние да приемаме контра оферти. но толкова ни е акъла

Ами то, на нас, вече никой нищо не ни и предлага...

На това хората му викат курвенски номера.

На кое, по-точно?... На отчаяните опити на америкнците да вкарат клин между Европа и Русия или на безпътицата, пред която са изправени гърците, попаднали, като между чук и наковалня?

Цената на втечнения американски газ ще бъде според слухове носещи се в нета 250 $ за 1000 куб.м. Това е цена на обещанието 250 $,тоест 250 $ струва само обещанието за евтин газ,ако се откажеш от руски. Към тия 250 $ после се добавя реалната цена на газа от 250-300 $ и потребителя ще плаща 500-600 $ за американския втечнен газ. Същото беше с Мариците,не бяха ефективни,произвеждали скъп ток,но американците ги взеха и сега те ни продават скъп,субсидиран-неефективен ток и в никакъв случай американците не искат да се откажат от тази сделка,така както ни убеждаваха,че България трябва да се откаже от Марица Изток. Налага се принципа,че всичко което не е американска собственост е неефективно,остаряло,неекологично,тоталитарно,терористично-но с лед като бъде придобито от американците на минимална цена същото това неефективно оборудване и производство с превръща ефективно,демократично,екологично.

Гърците са "печени" и ще получат това, което е най - изгодно за тях. Измисленият турски поток, не е нищо друго освен възможност за получаване на максимална изгода за Гърция от нейните западни партньори.

ФАЩ готви газови камери за Гърция?!