Американка завеща $800 000 на поповско село

С нова дограма ще посрещне учениците си на 15 септември основно училище "Отец Паисий" в поповското село Водица. Парите са от неочаквано завещание от 800 000 долара, което американката Хелън Ринкър Ашли прави в полза на селото.

Обратно в новината

Коментари - Американка завеща $800 000 на поповско село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм от село Водица.Радвам се ,че моето село ще получи тази сума?!дано ръководството на селото правилно ги усвои и малко живне селото?!Всичко добро желая на моите съселяни?!Х.М..

Да направят хубава чешма и спа хотел, нали имало минерална вода. Да има там снимки от живота на бабата.

Та какво казвате казват било известно (в последните три-четвърти век) Попово ?

Браво, така са възпитани хората в тази страна.Дано се похарчат така както е искала дарителката.Пра-пра дядо ми Христо от съседното село Горица също е бил емигрант в Америка.Поработил там доста години, но България го теглила обратно, върнал се и създал доста работни места в Поповско/направил циглена фабрика, даракчииница и др./, но дошли комунистите и не му оставили нищо, всичко му отнели. Но той въпреки това не паднал духом, намерил друг начин да преживява и предал тази борбеност и на внука си/моя баща/.Та мисълта ми беше - тук са научени да национализират или приватизиратчуждото, дано по-скоро дойде времето, в което и тук ще се цени и уважава труда на всеки, желанието на дарителя и никой и по- никакъв начин няма да посяга на чуждото.

Браво Ваня! Юначен дядо имаш. Дано е предал силата си на всички вас! Благодаря за споделеното :) Да, аз вярвам че един ден и у нас, в България ще изгрее слънцето на истинската свобода! Че дивите комунистически/бандитски сили ще са само минало. И при мен е подобно - и по бащина, и по майчина линия комунягите са заграбили започнат, успешен бизнес, както се казва днес. Моите деди не са уники от грабежа, но не оставиха у нас/мен любовта към комунизма/измамата ... Бъдете живи и здрави братя антикомунисти! Множете се!

Най ше се облажат усвояващите - така става винаги в БГ. За селото, каквото остане

Страхотна новина! Дай Боже, на всяко село такива благодетели! Мир на праха на бабичката. И поклон!

а как можеше да му свършат работа на цветан цветанов

ее, как хубаво ще се усвоят парите, и как ще се употребят за добруване на селото, и най-вече на замесените в усвояването...

Поклон пред подобна постъпка! Нека не се делим, не си противоречим, а да почерпим пример от един невероятно красив акт на дарителство! Само така ще ни има: когато сме единни, помагаме си и мислим за българското!

Ми добродушно, но дано е измислила и контрола върху завещанието си, ако не е, сетете се как ще се УСВОЯТ!

Честито на селото-късметлия! Да си ремонтират всичко, което успеят, и да кръстят училището на нейно име! А след това да го напълнят с дечица, да са живи и здрави!

ТОВА СЕ КАЗВА РОДОЛЮБИЕ НЕКА ИМА ОЩЕ ТАКИВА ХОРА ПО СВЕТА ....ДА МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ

Досега не съм чул някой руснак да е направил подобно нещо, иначе са братушки.

1. Първо- не са длъжни да ви даряват така наречени от вас "братушки". Научете се да работите!! 2. Второ- след такива коментари, прочетени вчера след самолетна катастрофа в г. Ярославль, аз бих дори и газ ви спрял.

Ти "аз" със сигурност си до мозъка си руснак. Добре, че Бог ви е отредил в такава богата земя да се заселите, иначе как бите се прехранвали не ми е ясно. При всяка възможност изнудвате народите с газа, сигурно защото силите ви стигат само за това...

не щем да даряват, просто да ни върнат всичко заграбено през комунизма. 45 години доиха България нашите "братушки"

браво на жената! дано наистина се употребят с добра цел. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Със здраве да си ги харчат във Водица и дано никой не им ги открадне!

Ами супер! Точно по американски. Дано само да не се окаже че парите са стигнали само за дограмата и книгите, че това ще е точно по български! Данот да се намери механизъм и се проконтролира за какво щи бъдат похарчени парите!

Дано отидат тези пари за добруването на селото,каквато е била волята на дарителката. Ама надали...има ли замесени алчни българи. Евентуално ако от американската фондация отпускат парите целево и следят за тяхното използване по предназначение...

защо мислите че само българите са алчни?

Ами сам си отговори.Сравни жеста и манталитета на българина...кога Бай Ганьо ще даде,а няма да вземе,да открадне,да прецака другия...ей такива едни дребни нещица,нищо работа...да дариш 800 000 долара на едно бг село.Една по тв каза:"Имала-дала,иаз да имах,щях да дам."Типично Бай Ганьо:"Имал бол-дал",пък той горкия си криеше това което носеше и от себе си и тайно ядеше...та и тази,дето щяла да даде,ама...друг път.Неблагодарници...Сега даже очаквам да се скарат ...за чуждите пари,дарени от една щедра и широка душа,която нека да почива в мир.

Ами защото друго не съм видяла,затова!Ти да не мислиш,че сънародниците ти са великодушни,почтени,честни,благотворителни,щедри и добри души?В Булгаристан такива екземпляри няма.Алчни са като г.з...

Не 800 000$, 8 млрд$ да беше дарила пак щяха да стигнат само за дограма и някоя книжка...

Евала!!!!!!!! Това е!!!!!! Подкрепям на 100%!

+1 и аз така мисля!!!

+1

Българинът лъже, краде и люто яде. Това не се променило повече от 100 години, когато накратко са охарактеризирали българите след Освобождението.

Келеменце, върви си в Анадола. 99% от кражбите в България, са направени не от българи, или на върха на пирамдката е стоял не-българин. ДИРник, продължавате да пускате груби и безпочвени антибългарски изказвания....

парите не са само за училището - само една малка част са за него, другото е за селото и околностите-не мислете че 800 000 са за училището

Аве това не е вярно! Сигурно е бабата на Румен Петков или лелята на Емилия Масларова. Те са свикнали на благотворителност. Благотворителността не е позната на Запад, особено сред капиталистите и империалистите!

Браво!!! Това завещание ,ако беше оставено в България, щяха да го откраднат и нищо нямаше да се даде! Някои господа щяхя да се облагодетелстват! Но в Америка има закони, които се спазват и не се променят всеки ден от Сената!!!!

"създаване на заетост" - ето къде ще потънат парите....

Да не предлагаш да се изпият, изядат и изсет? И след една година да няма и помен от тях? Парите трябва да се влагат в нещо, което носи ползи и други пари. Казано е-"пари при пари отиват" Дано само кметът не и от ДПС, че там всичко потъва..

Много велик жест! Нека хората кръстят нещо в селото на нейно име. Дано партие отидат до стотинка за благото на селото. Нека сме благодарни.

да знаеше само колко ги плюят тук х-американците и колко ги мразят, едва ли щеше да завещае нещо

Има хора мразят и майка си. Повечето от тези дето мразят американците не са виждали жив американец ама по рождение си мразят всичко.

Мдаа. Много точно казано!

Пич, аз не мразя обикновените американци-напротив.Мразя външната им политика и мисля, че с всички нормални хора е така.

много точно! българина най-обича да мрази по-добрите от него

плюем ги тях, но плюем най-вече олигарсите им. а те не са българ(к)и.

"създаване на заетост чрез социални предприятия." дано да е за цялото село а не само проромско лапане. жената да не е с български произход?

ей на това му се вика непозната леля от америка да те включи в завещанието си. дай боже всекиму!

800 хиляди, това са приходите на селото за десетилетия

Нова дограма и книжки - и парите ще свършат. Ще видите!

В Сан Хосе и LA е 1:00 през нощта, а в Ню Йорк 4:00 през нощта ??

Точно така, разликата между тях е 3 часа.

браво

Някои даряват, други грабят като за световно...Манталитет...

Ти няма ли да завещаеш нещо, ма Тудорке?! Или пари немаш, само мъдри мисли получаваме!!!

Това да не е рода на ТЕДИ УСА?

Ти па! Не я ли виждаш колко е тъпа!

Aми да ще дари ето това сме нии американките.

За какво сте?

Да това сте. Първо ограбвате целия свят после му го "дарявате". Сценария на Америка е следния: Отива разрушава нещо след това дава пари за да се изгради отново като после народа на дадена страна трябва да го връща инвестицията с лихвите и след това продукцията произведена на територията на тази страна е вече американска собственост !!! Е това са Хамериканците. Това е се е намерила една жена да дари е една капка в морето от ограбеното от америка.

Е ...много е гадно да се плюе по дарител без да се знаят мотивите и емоционалната връзка с РБ ,същите сте като Бе сепистите,пътуват и те по магистралите,ама плюят плюят...простотийо ганьовска смръдлива....

е защо не разрушат Норвегия,Швеция...и т.н по твоятя логика

ти май си комуноиден психопат. Такива само в България и Русия се срещат все още. Жената направила дарение, а ти плюеш. Някой българин или руснак да са направили такова нещо?

Ха ха кога стана американец ? или кога стана калайджия кога ти почерня задника?

Тодорке , и аз съм с американски паспорт , но се чувствам 100% българин . А ти с твоя нихилизъм си дърво без корен , нито американка , нито българка . И точно заради този ти нихилизъм и лакомият ти з..к не си те представям като "такива " даритеки . Ти на гладно дете не би помогнала , та какво остава на някое българско село .

Теди,ти вероятно си американка с БГ произход.Но щом си решила да пишеш в БГ сайт, не е лошо да си припомниш бълг.правопис.