Коментари - САЩ изстреляха пробно балистична ракета от Калифорния | dnes.dir.bg
назад

САЩ изстреляха пробно балистична ракета от Калифорния

Ракета без боен заряд, способна да пренесе ядрена бомба до всяка точка по света, беше изстреляна пробно от ВВС на САЩ от военновъздушна база в Калифорния.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изстреляха пробно балистична ракета от Калифорния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Северна Корея е твърдо против опитите с балистична ракета в Калифорния

а после се чудят защо и другите не престават с ракетните си изпитания! И с какво, в случая, са по-различни от Северна Корея?! И те правят ракетни изпитани по същия начин като севрнокорейците които "заплашват националната им сигурност", но в действителност не разполагат с ракетно въоръжение с такъв обсег и ядрени бойни глави за него с такъв килотонаж! Та кой е по-опасния не само за другия, но и за света?!

Тези ракети имат няколко сериозни недостатъка. Стари са - излезнали 1970г. По онова време изобщо не е имало ПРО и не са правени да избягват или да се защитават от такива, нямат сензори за идващи ракети и така нататък. Самото разработване е още по-старо и това важи за всичко в тях. Последната произведена е от 1978г. От страх да не придобият контрол над тях, май не се командват отвън и цялата траектория е фиксирана, която ги прави по-лесна цел - не са маневриращи. Самите установки за изстрелване са ясни къде са и не са от издържащите на удар срещу тях. Не като руските където са тествани на директни ядрени удари по времето на СССР. Носят само 3 глави с по 300 килотона тротилов еквивалент. Руските Сармат ще носят примерно 15 по 750-800 килотона тротилов еквивалент. Като дори съм виждал да пише 24. Всичките ядрени глави са отделни ракети абсолятно самостоятелни. Основната ракета е само ТИР-а докарващ ги до определена точка. Обобщено Минутемана носи някъде 1 150кг., а Сармата 10 000кг. Бойните гласи са несравнимно развити. Нещо искаха да тестват наскоро. Руските нови са тествани 2015 и 2016 година (Ю-74) - скорост във въздух 7км. в секунда, точност 1м. и маневреност и променяемост на посока, от нови разработени материали. За разработка на нови, президента не може самостоятелно да го реши - трябва му конгреса. Само че е прекалено скъпо. Според твърдения, ако сега започнат разработка, те биха излезнали някъде 2029г. По-добро е положението с Тридент 2 - другите единствени активни ядрени ракети - от подводници. Те поне са от 1990г. Така че в момента за ядрени ракети САЩ изостава с например някой тилион долара и 10+ години от Русия. Единствено имат количества, но и така ядрената мощ е по-малка, на Минутемана дори само от Сатаните/Войводите. Там са с по 10 средни глави (за всякъ 750-800 килотона тротилов еквивалент) или 1 от 18 мегатона тротилов еквивалент или 2 от сумарно 25 мегатона тротилов еквивалент.

морето! Защо не пишат,че най-новото оръжие ,което скоро ще се въведе в армията на САЩ е Плазменото оръжие.

Ти остави ракетата раиш ами те американците се гласат да монтират електромагнитно оръдие на някой от корабите си!А също и лазерно оръжие на някой от самолетоносачите си!И ник'ъв самолет,ракета,дрон или кораП нямалу да можи да ги удари раиш?Биля биле започнали и иСтребител шесто поколение ама кат ги знам кви са кой ги знай кога ша го завършат?!Към 2000 и трийста- читирста година!Те дотогава ,,братушките" ша са завършили вече изпитанията на ПАК-ФА-то!(да им се..а в устата и на тях)!

Досега новите американски лазари са достигнали като цел до 5 километра. За тях им трябва цял реактор и ги слагат на огромни самолети или на кораби. И по времето на СССР имат някъкъв Ил-76 с лазер. И Боинг са имали Yal-1. И двата огромни самолети със страни топки на носовете. Да не говорим дали изобщо вършат работа във вода и дали имат силата да пробият ракета. Между другото тези лазери не се виждали - не е като във фантастиките. Северна Корея разбили на две кораб на Южната (pcc-772) през 2010г., който сигурно е по американски стандарт, с някакво допотопно торпедо. Най-голямата сила на Северна Корея са явно малките подводници и все едно подводни лодки.

Да бе!Аз знам,че американците са изостанали много от руснаците,както и Южнокорейците са много по назад технологично от Северна Корея,но се пак ...раиш?!

Оставете ги растоянията, най- много ми хареса: "Изпитанието, чието планиране е отнело 10 месеца" :)

Докато намерят флопи дисковете на които са програмите за стартиране. ;) Това е само наполовина шега - наистина работят с такива.

САЩ са машина за разрушавне. Но все пак е неясно, защо САЩ имат право да изстрелват ракети, а Северна Корея не трябвало ...

България 2 пъти пробно изстрелва Тиква и тя все пада на премиерският стол.

А леля курни тъкмо се беше приготвила и.......пак не и се получи....до следващия път ще е не в критическа ами в деменция вече:)))))))))

sonibvc@gmail.com

Боли ме чепа за нея. Тя е никаквица без власт. Мутрата обаче се доказа като Тиква!

За них може, ама за други, примерно КНДР, не може! Оти е така?

САЩ не провъзгласяват от десетилетия как ще унищожат КНДР в ядрени пламъци, охлюв каманделски!

От така прочетеното до тук - драги форумци - разбрах, че сте и ракетчици и политици и въобще всекакви други, но не и грамотни да си оправите помийната яма, в която живеете 27 години вече !!!

Що пари потрошиха тия глупаци за бомби и ракети, не е истина. И кво? Огромната част стоят по складовете, мине им годността - и айде за скрап.

конвертират ги на ракета Minotaur и ги използват за цивилни цели

Ти имаш ли оръжие?

Имам. Законно, с разрешително за притежание и разрешително за носене. Ама не е ракета, нито бомба.

gonzales

преди да им изтече срока на годност те се "притичват" на помощ на някоя държава и бой,бой по въображаемия противник. така си изразходват всякакви оръжия. ако нещо остане го пробутват насила на някои държави. след това започват да произвеждат нова продукция.

САЩ изстреляха пробно балистична ракета от Калифорния "Пробата" да не е изстреляна към Северна Корея.

нека да посмеят,ама стиска ли им ?

ракета произдводство 1970 г. ще стигант до под кривата круша, само да не стане като трййдънт която тръгна в обратна посока вместо на изток към Флорида.

САЩ да си унищожат всички балистични ракети и ядрени заряди и след това да правят изречения на Северна Корея.

ха - х. "За САЩ може. За Северна Корея- не може. Крайно време е САЩ да бъдат изтрити от лицето на Земята. Дали с корейски, китайски, индийски, ирански или руски ядрени ракети- няма значение. Но- това трябва да се направи, час по- скоро. Само тогава на Земята ще настанат мир, благоденствие и спокойствие." Ами - правилно.

Ти си пародия на човек - неандерталец - не на европеец !! Като ти гледам снимката вече знам колко ти е сивото вещество...

То ако ставаше с гледане, майка ти щеше 2000 деца да роди, пъпеш.

И като се събудиш крачето ти цопнало в цукалото......с тия мокри сънища 45г. омайваха селенията тук но ти явно си нейно разклонение

С Минетмен III до всяка точка на Земята не могат да стигнат.

Напротив, Моника Люински чак до овалния кабинет стигна.

Всяка точка от пъвърхността на Земята ще може да бъде достигната със сега правената ракета Сармат и нейните ядрени глави, за максимум 30 минути от Русия.

Когато я изстрелят от новия руски самолетоносач с ядрени въглища

Не знам Вие как виждате бъдещето, но аз съм повече песимист ! Преди години един срещу друг съдбата изправи Хитлер срещу Сталин, сега ситуацията е подобна - един откачен - срещу друг !! Циклите в природата са неумолимо верни...- дано не съм прав !!

Защо ОТ, а не ПО? Макар че щатът дава най-големите приходи във федералния бюджет, та...

Дали ще има яростни реакции против, от световните и особено Европейски медии, като тези срещу Корея?

очакваме и новото поколение blowjobwoman да се включи

За САЩ може. За Северна Корея- не може. Крайно време е САЩ да бъдат изтрити от лицето на Земята. Дали с корейски, китайски, индийски, ирански или руски ядрени ракети- няма значение. Но- това трябва да се направи, час по- скоро. Само тогава на Земята ще настанат мир, благоденствие и спокойствие.

Диро, това е призив за агресия към съюзническа държава и ако не го изтриете ставате разпространител на вражеска пропаганда

Република България прокуратурата

Това не е призив, това е личното мнение на хората на които им е дошло до гуша от такива съюзници които живи опичаха хората и във Виетнам, Хирошима и Нагазаки.

Не си от ООН, а си от 00 т.е. от кенефа. Съзерцавай оттам "братята" ти мурзилки и севернокорейски идиоти, но не давай тъпи акъли на нормалните хора.

И аз мисля,че е крайно време цялата пета колона да ги подберем и ......Белене ви чака,нали все за него говорите та там има една готова площадка за вас само ограда ще направим и ще пуснем хрътките

точно в целта

Да, уцелиха... тихия океан!

Абсолютно вярно - САЩ са утайката на човечеството !

Каза някакъв жител на столипиново.

интересни ракети "Минетман", а остри ли са или са заоблени????

дкми

Ще има ли санкции? Как може да си позволяват такова нещо? Това е немислимо! Нека ООН и разните гей-организации да реагират по същия начин и със същите санкции както ако този тест беше направен от Русия, КНДР, Иран и т.н.

Още преди изстрелването от Кремъл им съобщили къде точно ще падне!

джуджето се е усрало от страх, сега го лекуват с отвара от билки и го поят с водка за кураж

Това са били последните думи от кремъл....

...преди да изгрее слънцето над Вашингтон посред нощ.

Очакват ли се международни санкции??

Не, защото срещу САЩ не може да има санкции!

Добре че са написали последното изречение, че това е второто такова тестване за седмица. Иначе щях да ги разкритикувам. ;) Виж това не им пречи да обвиняват Северна Корея. Само тези ракети са модел 1970г. с последна произведена от 1978г., поне според познатото. В това отношение определено изостават от Русия, която никога не е спирала развитието на ракетите си (Сармат, Булува, Баргузин, Ярс и др.) и бойните им глави (Ю-74, Ю-71, обект 4202). И Китай си развиваха бойните глави Wu-14. На САЩ единствените други активни ядрени ракети са на подводниците Тридент 2 - модел от 1990г. Поне според известното прекалено много изостават.

вие май изнасяте по-детайлни неща от уикилийкс..

Е това е от интерес по темата. Хващаш някое от пуснатите от мен имена и го търсиш в интернет. Има и Циркон ракети, Статус-6 (ядрени торпеда) и други.

И защо за тях е без мъмрене ама ако някой друг мисли как да се защити веднага започвате да го оплювате..

Готвят ни Трета световна война. Прочетете пророчествата на атонските старци за последните времена и идването на антихриста.

Иво, скотовете не могат да четат друго освен реклами и брошури за "ПРИМОЦИИ" по хипермаркетите.. Остави ги да тънат в мизерия, не им отваряй очите... Или както е писано- " не хвърляйте бизери на свинете"... Остави ги да се валят в бълвоча си- пияни,. заблудени, дрогирани и с промити от телевизии, реклами и шоу-та мозъци....

Сега Путя и оная дебела чинчила панически търчат напред назад да измислят адекватни устни заплахи за пред народите си... защото те друго не могат!

За някой интересувал се по темата, нямаш си представа колко смешно звучеш. При положение, че развитието на американските ядрени ракети е спряло отдавна. Тази е от 1970г. За сметка на това руснаците например си тестват две години хиперзвукови суперманеврени ядрени глави - скорост от 7 километра в секунда. Правят ракета Сармат, която още не е ясно дали ще има 15 или повече средни глави. Само че руските средните глави са 2-3 пъти по-мощни от тези на Минутеман-а и не са по 3 като там. Да не говорим, че са абсолютно самостоятелни след отделянето и хукващи в различни посоки, а американците не можели да разпръснат своите.

Руската пропаганда в действие!

Хе те там ши я объркат! Как не пуснат една към Кремъл наистина, та да видим "кон боб яде ли"

да не е изветрел като някои дето пият боярищник.

" до всяка точка на света"....Хм...Значи ракетата ще може да отнесе ядрена бойна главъ до всека точка на Македониja?

Международната общност трябва да протестира и наложи санкции на САЩ, заради този застрашаващ международната сигурност акт,и да ги сложи в един списък с дикаторите в Северна Корея.

межнародната общност ще сложи в един кюп и военолюбците и възпиращите сили..позна от първия път.

Мойта бойна главЪ мое да нанесе удари насекаде по секо време !

ще можете ли..

Ако е вярно тази ракета трябва да може да уцели значката та ушанката на Путя?

трябва, ама не може ;-) нали знаеш защо?

Сега Северна Корея, Иран, Сирия, Венецуела и Ислямска държава ще наложат строги икономически санкции!

За да се покрие "всяка точка по света" е необходима далнобойност 22 000 км, т.е. половината от дължината на екватора!!! А не 12 000 км! Това едно! А сега КНДР да настоява пред ООН за снакции срещу САЩ за подобно изстрелване! Аман от тоя диктатор Тръмп! Застрашава сигурността на планетата, а още не сме го санкционирали! Я да му прати Ким самолетоносачите си в Мексиканския залив за учения с Мексико или Канада, или Куба, или който и да е в района! Стига са се пищолили пред света тия янки!

Преразгледай си математиката!? Ракетата на 1 метър над земята ли лети? А има ли други възможности за обхват?

а, то щото пък атмосферата съвсем няма по-голям диаметър отколкото земята на 1 метър височина! къде ви намира тоя сорос, бе! все професори.

Ти или не разбираш за какво се говори, или само си пишеш, за да се кодошиш! Лошо няма! И си преразгледай пищовите, от които преписваш, за да не се излагаш с "обхвата на мисълта" си! А за по-любознателните ще обясня, че под далекобойност не се разбира треактория (т.е. фактически описаната линия на полета), а най-късото разстояние от точката на изстрелване до точката на приземяване! И за целта не ми е необходимо да си преразглеждам нито математиката, нито географията!

в нещата. Просто изминатото разстояние до полигона на целта е толкова. Ама да пишем....

да беше последвал собствения си съвет и да беше вникнал в нещата. написано е, че до полигона е прелетяла 4000 мили, а обхватът и е 8000.

Краварска му работа....не ядрена бойна глава, а --кравешки фъшкии ще може да отнесе до всяка точна на света балистичната ракета на военопрестъпниците- пасмина, кал, измет, утайки и долнопробна леш- наследници на дедите си- престъпниците на Стара Европа- крадци, убийци, джебчии, проститутки, сводници, рецидивисти, измамници, обирджии, комарджии, както и на негрите от Африка... Какво очаквате от този коктейл от калта и утайката на човечеството? След фиаското с ядрената армада , уж тръгнала да бомби и вразумява Северна Корея, и след като китай скръцна със зъби на Голия малоумник и откачалник- Тръмп, Жълтата коса се чуди по какъв начин да си върне част от реномето, загубено безславно по време на екскурзията към Корея... Мизерни сатанисти, масони и антихристи!!!!

Васоооо , Васо! Избърши се бе, че се оплю и тогава продължавай!

и то ударник на соц труда.

Веднага всички заитересовани, да наложат възпиращи и превантивни санкции за въздържане. Това може да се приеме като агресия към тихоокенските държави и заплаха за техния суверинитет.