САЩ си спомниха за жертвите от 9/11

Съединените американски щати си спомниха за атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк и Вашингтон, в които загинаха близо 3000 души.

Обратно в новината

Коментари - САЩ си спомниха за жертвите от 9/11 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преводите са хубаво нещо, адаптациите не съвсем. В английския език"remember" освен основното си значение "помня, спомням си" означава и "почитам паметта на". Езиковото познание е изискване в журналистиката, или поне беше.

Бравооо, браво! Дано си спомнят после и за Обама, ах как наближава крахът на този "кърлеж" - Съединените Американски Щати

безмерно лицемерие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

българина отново лее злоба и знае всичко..... .мир на загиналите

Гнусна еврейска държава избила собствените си граждани.Колко евреи загинаха в "атентатите" ?

Съединени еврейски щати! Само на това място от смърта на хора мислят начини да правят пари. Има още едно интересно филмче по въпроса 9/11 по фаренхайт!

Пак видяхме, че кулите се сриват от взривени основи, а не там където се удрят самолетите!

То самолет нито един очевидец не е видял; самолет има само в кадрите на телевизията...

ivo10

Американците най-после да се поинтересуват кой стои в действителност зад атентата.

Те не се интересуват кой ги взриви.Това са "американци" и ги интересуват само парите.

...да ги "помнят",след като сами си ги "планираха" и осъществиха...затова бяха ограничени до 3 000... ...Ако бяха истинските терористи,щяха да ударят,в пиков час ,когато небостъргачите са препълнени със служители...

ivo10

Да и интересно защо в същия ден в СТЦ нито един американец с еврейски произход не е бил на работа. Дали арабските терористи не са ги предупредили?

big_uncle@dir.bg

Италианците тогава твърдяха, че двете кули са собственост на евреи - и през август 2001 са застраховани срещу...удар от самолет! Дали това е случайност? А н авъпроса как е паднала сграда 7, след като не е ударена от самолет, никой не иска да отговори. Жалко само за жертвите, Бог да се смили над душите им!

Всъщност има само един загинал еврейн, но не бил от "техните ора" и затова са го пожертвали! Тъжното е че и до днес "зомбитата" в САЩ вярват, че атентатът е дело на Алкайда и Бен Ладен (Бог да го прости нещастникът дето го отрепаха, ама за пари какво ли не правят хората!).

Куриозен и един друг факт - за "атентата" са обвинени 19 човеса, всичките - араби. Да, ама има и журналисти, които не спят - и странно как се е оказало, че всичките 19 са живи и здрави, но в различни държави... Впрочем, ако някой още не го е направил, да изгледа "Духът на времето" и "Загадка 911", и двата филма (документални) са на тази тема и са западни, а не "източна" пропаганда (вече съм обвиняван в това!)...

ivo10

И интересно защо човека пръв обявил с факти тази теория загина нелепо с цялото си семейство?

Каквото сам си направиш,никой не може да ти го направи!

Тия циркаджии на снимката какво ми ронят крокодилски сълзи? Никакви терористи не могат да организират подобна операция, а и нямат интерес да го правят.

САЩ, най-разрушителната терористична държава в историята на човешката цивилизация, причинила смърт на десетки милиони цивилни през 20-21в., щети за трилиони долари в засегнатите от нейните терористични актове държави и десетки трилиони разходи на собствените си данъкоплатци, си спомня за най-успешния контра-терористичен удар срещу нея. Бог да прости загиналите, защото те не са виновни.

света, че те не си направиха сами тези атентати. Особено фрапиращо и необяснимо е малката дупка в сградата на Пентагона, през която не може да се промуши и делтапланерист, камо ли огромен Боинг. Също необяснима е виртуозността на арабите-терористи, като се има предвид точността и безпогрешността, с която са действали. Затова да оставим историята да се произнесе, а пък ние да си спомним жертвите сред мирното население от американските бомбардировки на София и на други български градове, тъй като както знаем, когато над София е имало лоша видимост, бомбите да не ходят зян, са били хвърляни над други градове. Не над военни обекти, а над мирното население. Имало е и екстри - хвърляли са играчки, запалки и други предмети, в които е имало експлозив, и са избухвали в ръцете на децата и хората, когато са ги намирали. Целта не е била да бъдат убити хора, а да бъдат осакатени, с което се постига допълнителен психологичен ефект на насаждане на страх и ужас - типични похвати на терористи. Ефектът, който са търсили е същия, какъвто сега джихадистите искат да постигнат с рязането на глави.

България по-добре да си спомни за жертвите на терористите след девети септември, същите болни фанатици са били.

Още жертви може да има ... Новини от щата Колорадо! Губернаторът на щата Колорадо Джон Хикенлупер (John Wright Hickenlooper) е написал открито писмо до президента на САЩ Барак Обама. Джон Хикенлупер моли президента да повлияе на киевските власти с цел изключване от употреба в СМИ и интернет на израза "колорад". С тази дума привържениците на киевския режим наричат противниците си. Според губернатора, трябва да се даде указание на ССУ на Украйна този израз да бъде изваден от употреба, тъй като възникнали непредвидени проблеми с населението на Щата Колорадо. Според писмото, 60% от населението на щата смятат, че техни съотечественици воюват успешно с някаква хунта в Африка! Жителите на щата особено се радват на съобщенията за свалените съветски самолети на хунтата. 25% от мъжкото население на щата се явили в пунктове за вербуване на войници, за да се запишат за доброволци в отрядите "SEPARATIST", за подкрепа на своите земляци. Ветеранската организация на щата създала 2 отряда за самоотбрана, които се готвят да заминат в Юго-Изтока, за да защищават жителите от фашистите на хунтата начело с диктатора Porosenkо. (по данни на чуждия печат) ))))))

Американския народ постигна голям напредък в хуманитарното си развитие. Предишния им президент избиваше американци, докато сегашния само чужденци! Браво!

САЩ си спомнят за жертвите от 9/11 То и Япония си спомня Хирошима всяка година .Но тогава жертвите бяха 300000 човека от взрива и още няколкостотин хиляди от лъчева болест.

И Нацистка Германия си спомня жертвите на Червената армия, ама какво да правиш - история...

И Русия си спомня жертвите в "Отечествената война", и и Израел си спомня концлагерите...

Да не говорим пък за Пърл Харбър

В пърл Харбър са загинали по-малко хора , отколкото при атентатите в Ню Йорк.Или около 2500 души.

Американските управляващи са търсели причина и повод да влязат във ВСВ. За да получат подкрепа от обществеността /а тогава са нямали/ са се направили на разсеяни за опасността от нападение от страна на Япония. Но са знаели, че ще бъде нападнат Пърл Харбър. Затова са изтеглили самолетоносачите от това пристанище, както и всички по-големи кораби в открито море, за да не бъдат засегнати при нападението. А на другия ден: "Ох, ние горките бяхме нападнати... Америка трябва да отвърне на удара.." И получават подкрепа от целия народ. ... Не стана ли така и след 9/11?? Същия сценарий! .... А преди 150-200 години са преобличали бели затворници като индианци и са ги карали да нападат ферми и малки градчета на белите заселници, за да имат после оправдание за нападат истинските индианци и да ги изтребят... Тактиката не е променена и работи добре.

Бог да прости жертвите.

Джон Маккейн, който не пропусна да кацне в Киев по време на мирните протести на Майдана призна външната политика на САЩ е зависима от петрола на Близкия Изток.

През 2011г. републиканеца Рон Поул, прави изненадващо признание: САЩ е под голяма заплаха, защото сме окупирали много държави.

Каквото сам си направиш и господ не може да ти го направи!