Бунтовниците в Либия договарят сделки с петрол

След като в събота си върнаха контрола над Аждабия, бунтовниците превзеха източните градове Рас Лануф, Брега, Угаила и Бин Джавад и настъпват към Сирт - родния град на Кадафи.

Обратно в новината

Коментари - Бунтовниците в Либия договарят сделки с петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ИНФОРМАЦИЯТА Е ТОЧНА!АПРОПО АЗ ТОВА ГО НАПИСАХ ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА НА BTV РЕПОРТЕРИТЕ,НО НИКОЙ НЕ МИ ПОВЯРВА.ИНФОРМАЦИЯТА Я ИМАХ ОТ ПРИЯТЕЛ ОТ ЕГИПЕТ,ТЕ МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ ОБИЧАТ КАДАФИ!

може и да е така но как да повярваш - садам уби з0'000 за з0 години, буш само за 3 години порази 1 милион(съгласно данни на червеният кръст - предполагам че това включва и ранени или с разрушени жилишата - насилственно бездомни) ... и сега окупацията на ирак продължава и няма никаква следа за установена демокрация.

САЩ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА! ОСВЕН ДА КРАДАТ И УБИВАТ ДРУГО НЕ ЗНАЯТ! ЗАПАДНИЯ СВЯТ ЗАТОВА Е БОГАТ, ЗАЩОТО ВЕКОВЕ КРАДИ ОТ ДРУГИТЕ!

може и да е така но как да повярваш - садам уби 30'000 за 30 години, буш само за 3 години порази 1 милион(съгласно данни на червеният кръст - предполагам че това включва и ранени или с разрушени жилишата - насилственно бездомни) ... и сега окупацията на ирак продължава и няма никаква следа за установена демокрация.

А този твой приятел не ти ли каза, че в Либия бече има американски пехотинци? А каза ли ти каи са тези "мирни" бунтовници? Ал Кайда признава, че има нейни хора между бунтовниците. Забележете, един от тях се бие в Ирак, а сега се е преместил в Либия. Поредното доказателство, че Ал Кайда е част от ЦРУ! Тия направиха цял свят на маймуни!

В началото историята изглеждаше да бъде краткотрайна и с ограничена важност, но уви -- вече има всички признаци да се превърне в един нов/съвременен Ел Аламейн ; А като добавим, че от вече две поколения наследниците на Монтгомери и Ромел плащат данъците им оттатък Атлантика, питанката става бая питанка .

Някой дали им вярва на американците-най-лъжливите политици са техните, а нашите са им достойни ученици!

Войната в Ирак не може да се сравнява с конфликта в Либия. В Либия се върши за подпомагане на силно организираната опозиция на Либия( образована в метрополията Франция), докато в Ирак се вършете чисто окупационна война. В Колаци ята за Ирак начело беше САЩ и тази война нямаше подкрепата нито на ООН, нито на НАТО. В Либия има военна коалиция начело с Франция, в нея участват още САЩ и Великобритания, но тя си има ПОЛИТИЧЕСКА ШАПКА , ръководеща военната коалиция от ООН, Арабската лига, ЕС и много други граждански организации от цял свят НАБЛЮДАТЕЛИ на военните действия, които са заявили, че няма да позволят на военната коалиция да допусне цивилни жертви. Ако има цивилни жертви, тя ще спре подкрепата си за нея. САЩ участват във военната коалиция вече не като ръководство, а като трета сила под шапката на друго ръководство. Това показва и още нещо- намаления фастор на САЩ като първа военна сила( сега станала вече бивша първа) и прекратяване соловите военни акции на САЩ. д-р Чакъров от Идея за България.

Уважаеми, добре правите като потвърждавате, че Кадафи убива и поставя труповете там, де са паднали бомбите на интервентите. Вече може да се предполага, че труповете са на демонстранти срещу Кадафи и на дечица от "живия щит" на Кадафи. Добре е и като посочвате, че информаторът Ви е от тез, които не обичат Кадафи. Така вече е по-достоверно. А и се доказва, че Кадафи е в изолация, защото не го обичат в Египет. Браво! Ето това е точна информация! Убедихте ме. Вече съм на Вашето мнение. "Повервах" Ви! "Много сте!" А пък и "Не сте сами!".

Вижда се края на Кадафи.Не му отава много чудя се на какво се надява все още.

Много ми е интересен "принципа" на НАТО. Бомбандират Кадафи за да не води боеве и да не се дават жертви и в същото време подпомагат в боевете бунтовниците??

види се нее ами направо те боде в очите....то пък след тия дето ти плащат да дращиш сигурно само цветя и рози остават....смешко лизачев уорков....

А източния свят затова е беден, защото краде от себе си.

Бунтовниците са ОПОЗИЦИЯТА на сатрапския тирански средновековен режим на Кадафи. Опозицията е израснала и образована метрополията майка Франция в европейски демократичните ценности , тя е оглавена от силни интелигенти и отдавна работа в самата Либия за повдигане съзнанието на обществото. Ако не ти е известно, Либия има 6 милиона граждани, във Франция има 6 милина либийска опозиция. Ако ти не разбираш, че бунтовниците са опозиция и то истинска , се дължи на все още индивиди в българската общество с ниско съзнание. Ние излязохме от тоталитарната държава 1989 г. без опозиция, за това позволихме на шепа червени барони от ЦК и БКП които имаха цялата власт в ръцете си, да яхнат прехода и покровителстваните от тях паразити и крадци, да ограбят и унищожат държавата ни. И до сега продължаваме да нямаме опозиция срещу криминалното статукво на преходната държава, поради това продължаваме да въртим същите стари муцуни в политическото пространство и да избираме същите гробокопачи да ни управляват, продължават грабежа и ликвидирането на държавата. д-р Чакъров от Идея за България.

Антисоциалист, а ти какво знаеш за режима на Кадафи? Що не покажеш тук твоето мислене по този въпрос?

защо не си написал че си от идея за българия най-отгоре, за да не си правя труда да ти чета целите тъпотии!

Защото е провокация за такива като теб, които никого няма да разберат нашите идеи.-:)))

Докторе, иди да се лекуваш, че то и по докторите ходи! Каква е тази "опозиция", обучена, въоръжена и с помощта на артилерийската и авиационна поддръжка на запада? Че и Алкайда (най-големия враг на запада) помага!!! Мирише ми на откровена агресия с използване на :петата колона"! Или не си учил история или си кон с капаци! А относно сатрпския режим на Кадафи, мисля, че либийците живееха много по-добре от нас, сега!!!

ООН трябва незабавно да излезе с резолюция за спиране на бомбардировките над либия и изправяне на страните от коалицията пред международния съд в Хага.

Имаш се за умен явно. Е, тези , за които пишеш че са те яхнали, червените барони, излиза че са по-умни от теб, и с право такива като теб ги наричат гпупендери с високо самочувствие без никакво покритие.

Да ти кажа ли каво мислят либийците за нас- че сме един малък но много прост народ. Продаваме се за шепа доларчета.:)))

Докторе, спри с тоя CNN, че са промили мозъка ти! Много скоро цял свят ще разбере какво ще се случи в Либия. Американските пехотинци и английските специални части от няколко седмици са в Либия. Либия е племенна държава, а знаеш ли за какво се бори партията "Мюсулмански братя"? Стига с тая измислена от американците демокрация!!! Най-бруталния окупатор на 21 век е САЩ! Хитлер е направо като комикс!

А, ти от бъканите с идеи, идеоти ли си?

Д-р Чакъров, за теб личен лекар няма ли ? Баси ,промития мозък. Цял свят вижда, че става въпрос за неоониална политика и ламтеж за нефт. Тоя си дрънка реститутските глупости.

Единственото което ще стане е, да се смени диктатора от неудобен с удобен за "великите" сили. Само дето може и от почти изграден комунизъм да отидат в ДИВИЯ капитализъм, финансите от петрола да отиват в "декократичните държави", а местните да гладуват и вече да няма сегашните си възможности.

Съгласни ли сте Бойко Борисов да въведе почасово заплащане от 6(шест)евро,като парите ги вземе от тези с доход над 100 000лв. годишно?

Това, че Франция е най-педалската и циганска държава в Европа е известно на всички

Индианска работа-насъскват ги да се бият едни други докато им вземат всичко и после ще се правим на добри да им даваме помощи.

Съгласни ли сте Бойко Борисов да въведе почасово заплащане от 6(шест)евро,като парите ги вземе от тези с доход над 100 000лв. годишно?

Четах некъде, че дал обява за доставка на трупове от цел свет и плащал добре

Време е сатрапа Кадафи да си получи заслуженото. Да бъде съден за геноцид към своя народ и да бъде затворен доживот.

Някаква си лицемерна коалиция бомбардира суверенна държава, лудият полковник подхвърля трупове пред камерите ... пълна лудница! Голямата политика е голям отврат! А и никой не знае в кой точно момент народът му ще се преметне и ще почне да напада и коалицията, и да се трепе помежду си - клан срещу клан, щото те са си зациклили в 13 век и оттогава наникъде не са мръднали ... само оръжията им стават все по-поразяващи!

В случая доктора пробутва тезата, че това е "европейската` демокрация. Дори пише, че едно от племената били ЕнтЕлегени и се били обучавали от Франция. Нещо като терористичните тренировъчни лагери на Ал Кайда. Между другото, в превод талибан означава нещо много бличо до неговите `учени` опозиционери.

Върха на лицемерието е това. Резолюцията на ООН целяща защита на цивилното население се използва за да се оказва военна подръжка на хора излезли да воюват срещу официалната власт в суверенна държава. И при това хора който спокойно признават че в техните редици има привърженици на Ал Кайда. Питам само какво ще се случи когато тези "бунтовници" достигнат градовете в които живеят привърженици на Кадафи

Тия вземат пример от нашия Премиер с опрваднията.

Дир, нещо ви се е скапала системата за вход на регистрирани потребители

Тук, в този форум , привържениците на Кадафи и режима му са два чешита: 1) залупеният българин без познания са света и без да разбира, че си е направил държавата си свинска кочина, 2) червените барони от политическата мафия, която добиваха нефт в Либия и продължава да добива с благословията на Кадафи, след като пълнеха джобовете му с комисионни. Те са тези които си присвоиха за 1 лев бившите държавни външнотърговски дружества и заедно с тях и 1,9 милиардния Либийски дълг, който потъна в техните джобове и нито цент не влезе в държавната хазна. Те същите са платили на отряд драскачи на тяхната слава, тук, да им прикриват далаверите и никога да не се разбере далаверата с Либийски дълг. Да ,ама НЕ! Дълбоко се лъжете. Такива престъпления никога не са останали вън от зрението на потърпевшите- сиреч народа! НИКОГА!

Американското разузнаване сигурно има вече и данни за либийско ядрено оръжие на велосипедно шаси.Очакваме да ни покажат снимки от космоса.

До Лекар14:23! "Живеенето по-добре от нас" е плод на мисленето на недоразвит интелигент, нарекъл се "лекар", дето познават живота на вън само до Калотино и обратно и има представа какъв е бил живота в Либия, както и за истината за режим на Кадафи от устата на някои "медицински сестри" подвизавали се там. Либия няма развита никаква икономика, нито производства, народът и бе 70 % безработен, психопатът Кадафи прибираше еднолично парите от добива на нефт и даваше привилегии и заплати само на приближените си верни кучета, противниците си посичаше с ятагана- избил е над 2 милиона хора в 43 години управление, без нито един избор. За да даде пред света вид, че е "отворен демократ и социалист", канеше от Филипините и страните с по-нисък жизнен стандарт работници само в сферата на обслужването, да му обслужват гъза и им даваше по 600- 700 долара заплата, така демонстрираше стандарт в очите на света- ама фалшив to be continue

арабите не плащат ток, те не знаят какво е лихви по средит, какво е това да живееш под наем, получават по 7000 долара за новородено, 64000 долара за сключвано на брак за закупуване на жилищу, ученето и здравеопазването е безплатно, ученето и специализацията в чужбина е безплатна, при безработица получават по 700 долара и т. н.Сега ще дойдат на нашия. Борбата при арабите е кой клан да управлява.

Нашите българи скачаха от радост за тези мизерни 600 долара заплати, защото родината им България им осигуряваше едва 200 евро, никакви работни места и труд при тази разбита и ограбена българска икономика. Западна Европа е отгледала либийската опозиция. Защо бе джанъм не се занесеш до някой западен ТВ западен канал и информационна агенция да чуеш исканията на тази опозиция? Европа има нужда от демократични управлявания в Близкия изток, тя е най-близо географски до него само демокрацията може да им развитие икономиките и даде работа и труд в собствената им страна. Иначе тяхната емиграция ще залее Европа и ще настъпи краят и. Ти знаеш ли, че в Близкия изток живеят вече почти 1 милион араби, как ще ги спреш ако те нямат работа и живот в собствените си страни?

В Египет е същото положение като в Либия- 70% от населението беше безработно при Мубарак. И в повечето Арабски страни.Но успяха да го свалят безкръвно. Лудият Кадафи се е обкръжил с наемна работна ръка и въоръжен до зъби с руско оръжие. За това Русия се "въздържа" за гласува, как ще си продава после оръжията си? Ти помисли само над факта, че той държа Либия без икономика и без да направи нищо за нейното развитие. Либия е на 9-то място в света с нефтените си запаси, а Норвегия на 40-то. Норвегия има богат живот за всеки и 4000 евро средна заплата и върхова в света развита демокрация, Либия няма нищо???

ако намекваш за Ирак, и да имат и да нямат ядрено оръжие си заслужаваха US ракетите :)

"Манго 2", това е държава в която от земята блика петрол, където и да копнеш! Какво очакваш? И тези пари не са нищо спрямо това което трябва да имат хората там! В Кувейт дават по 24000 долара на новородено! Познай разликата кой я прибира!

бунтувам се срещу лицемерния запад всичко се прави да слоят ръка на либиъския нефт .запада залязва и се спасява с разбоънически воъни това помага до време

Пардон-грашка- 1 милиард араби живеят в Близкия изток!

Нищо бодобно, прочети моя постинг по-горе.На 9-то място е в света по нефтозалежи, Либия продържава да няма развита никаква икономика, нито производства, народът и бе 70 % безработен, психопатът Кадафи прибираше еднолично парите от добива на нефт и даваше привилегии и заплати само на приближените си верни кучета, противниците си посичаше с ятагана- избил е над 2 милиона хора в 43 години управление, управлявал без нито един избор. За да даде пред света вид, че е "отворен демократ и социалист", канеше от Филипините и страните с по-нисък жизненстандарт работници само в сферата на обслужването, да му обслужват гъза и им даваше по 600- 700 долара заплата, така демонстрираше стандарт в очите на света- ама фалшив!

аайдее поредния спамер от хейтърския сайт "идея против България". Казваш САЩ вече не били първи и не толкова силни международно, а? Ами то тогава Русия трябва да е пред изчезване :)

За момента ли сте само доктор или сте забравили че сте и Наполеон или Саркузи??? Много сте слаб в познанията си за Либия и за арабската същност ако въобще може да схванете за какво иде реч.