Източна Германия все още изостава

Равносметката от обединението на Германия 20 години по-късно е силно положителна, обяви германското правителство в доклад.

Обратно в новината

Коментари - Източна Германия все още изостава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виновни са борисов и костов ,ако бяха начело Доган и Станишев на Дойчланда,досега 3 пъти да е цъфнал и вързал..А форумните психопати ,щяха най после да са спокойни.....

Източно германците бяха невероятни щастливи с обединителния акт на двете Германии. Обединиха се две различни по ниво демокрации- източногерманската неразвита и западногерманската- развита. Западна Европа предаде и наложи на източна Германия своите железни добре смазани и работещи обществени правила обвити в законодателство и по този начин скъси нейния път към истинската демокрация. Това спомогна да не се родят тези страшни явления, каквито се случиха у нас- разграбването на държавната собственост, унищожаване то на икономиката и държавата и от там ограбване на обществото и пропадане на негови жизнен стандарт. Благодарение на опита на по-големия брат- Западна Германия Източна Германия избягна тази тъжна и тежка съдба, случила се на нашия народ и държава през грабителския и криминален преход на Блъгария. Идея за България- алтернатива на статуквото

Охххх , да им имам проблемите на бившите гедерейци... мечтая си за това. Пък в краен случай да съм грък, ааааа не , искам да съм негър в щата Алабама. Ама добре го измислих , ааа ???

ехеее, да им имам проблема на западните немки - щом съпругът изкарва достатъчно пари, защо ти е да ходиш на работа вместо да се грижиш за него, за дома и децата? ние като работим, та какво - да не сме прокопсали?

Това пък защо е новина? Или се явява в ролята на успокояваща информация? Незнам каква е целта на текста, но аз не си правя илюзия, че ние сме на куйрука на опашката, че и малко оттатък. По - ме вълнува факта, че 15 е пъти е разликата в нивата на заплатите между нас и западна Европа. И на какво се дължи голямото ни изоставане даже в сравнение с бившите соц.страни. Източна Германия какво да я мисля - рано или късно историческите последици там ще се заличат. Кажете с България какво да правим. Народът от това се интересува. И ога тоя преход ще свърши. Или не е преход ами блато, в което се намъкнахме и няма излизане.

Ех да можехме и ние така да изоставаме.......

Ние като си нямаме Западна България, след колко години ще се изравним по заплати?

А, ние сме си добре - изцяло оправени :) ББ и ЦЦ мислят за нас.

Как да нямаме? Ами Македония?