Щайнмайер: Президенте Ердоган, внимавайте!

Франк-Валтер Щайнмайер положи клетва като 12-и президент на Германия. В речта си той отправи остро предупреждение към турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Щайнмайер: Президенте Ердоган, внимавайте! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Щайнмайер се оказа скрит гюленист!

Щайни, само така ! Дръж здраво кормилото на Евросъюза !!!

Боли ги германците като им напомнят за нацистите но това е факт и нещата в тази държава все натам клонят

На големите европейски политици и държавни мъже вече е пределно ясна позицията и големите мераци на -"Президенте Ердоган, внимавайте". Макар и трагична, ситуацията за случая, вече през 21 век, идва да покаже на Европа лицето и наглостта, вече без маска и без грим, на наследниците на османската империя. А представят ли си европейските ръководители как са вилняли, убивали, изнасилвали, опожарявали по българските земи същите тези османлии през дълбокото средновековие? Трудно е да си го представят преди една година. Сега вече го виждат с очите си. Помнете Батак и баташкото клане!

СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ , ЗА КОЕТО ТВОЯТА ТЪПА ТИКВА ЕДВА ЛИ Е ЧУВАЛА! ПОМНИМ И СЮЛЕЙМАН ПАША - /преподавателя от френската СОРБОНА/ който стоеше начело на шиптърите изклали и опожарили града. Помним и АНГЛИЙСКАТА КРАЛСКА ФЛОТА която довлече тези варвари от АЛБАНИЯ за да извършат това което ПРЕДИ ТОВА се роди в главите на същата тази КОБУРГСКА ДИНАСТИЯ сменила властта на СУЛТАНА с тази на АНГЛОСАКСОНСКАТА ДЕНАСТИЯ СЪЩАТА ТАЗИ КОБУРГСКА ДИНАСТИЯ ни докарала до там българин да коли българина така както ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ!! СИГУРНО НЕ СИ ЧУВАЛ ЗА ОТРЯЗАНИ ПАРТИЗАНСКИ ГЛАВИ НАБУЧЕНИ НА КОЛОВЕ!! ТОВА НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ГО ПРАВЕХА НЕ ТУРЦИ, А БЪЛГАРИ СЛУЖИЛИ ВЕРНО НА ТАЗИ АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ. БРАТ УБИВАШЕ БРАТА. СЪДБАТА НА ГЕО МИЛЕВ ПЛАТИЛ С ЖИВОТА СИ ЗА СТИХОТВОРЕНИЕТО "Септември" ПОКАЗВА ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ БРАТОУБИЙСТВОТО В ЕДНА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДНЕС НАРИЧАМЕ РЕПУБЛИКА, И КОЯТО СЕГА ИМА ЗА ЦАР представител на същата тази династия. СТРАХА ДА НЕ ИЗГУБИ ЦАРСТВОТО СИ, КАРА ТОЗИ МАДРИТСКИ ТАРИКАТ ДА НИ ПРОЖЕКТИРА ФИЛМА ЗА ЛОШИТЕ ТУРЦИ И ДОБРИТЕ БЪЛГАРИ. НАЛИ СЕ СЕШАШ ЗАЩО НИНОВА ПОДМЕНИ ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НДСВ?! АКО НЕ ГО РАЗБИРАШ ЗНАЧИ СИ МНОГО ТЪП!!

Да вдига вермахта ,и да мачка !

ГЕРМАНИЯ Е ОКУПИРАНА ДЪРЖАВА! КАКЪВ ВЕРМАХТ ТИ Е В ПРАЗНАТА ГЛАВА БЕ? НА ГЕРМАНИЯ СКОРО ЩЕ БЪДЕ ИЗПУСНАТ ВЪЗДУХА. ЩЕ ГО НАПРАВЯТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ Й ОТ АМЕРИКА. РИТУАЛНОТО ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ ЩЕ СТАНЕ ЗАЕДНО С ДРУГИЯТ ОТТЕГЛИЛ СЕ ОТ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ КОЛОНИЗАТОР - Русия!

Абе то, като че ли се опитва да плаши куче със салам ? Да внимава, щото турчина го е хванал здраво за шлифера и то на няколко места.

ти си Асан помака

С ръка, положена на Основния закон, 61-годишният Щайнмайер обеща да защитава гражданите на Германия и да изпълнява задълженията си... e, ще видим... когато почнат гражданите на Германия да се бият по улиците с "мигрантите" на чия страна ще застане. Защо ли имам лошо предчуствие...

Турция ще постигне най-много , ако амерканчетата се качат на аеропланчетата и напуснат всички военни бази!! Достатъчни са им тези в Гърция!?

Браво!!! Крайно време е лудия Ердоган да си намери майстора.

По стабилен "майстор" от Тато Ердоги тука, не съм виждал!

ГЕРМАНИЯ ЛИ?? ТА ТЯ Е ОКУПИРАНА ДЪРЖАВА БЕ ТЪПАНАР! НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ "БАФ" , ДОКАТО ЧИЧО Й ОТ САЩ НЕ И КАЖЕ! Пък и да и каже - НЯМА НИТО АРМИЯ , нито флот какъвто имат ТУРЦИТЕ!!

ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ за целия ЕС е ПРЕМАХВАНЕ на двойното гражданство ЗА ВСИЧКИ!!!

да съм съгланен с това заглавие Президенте Ердоган, внимавайте! Културата на германица няма да допусни да се говори с турски или други маниери. Истината е, че Ердоган е призован да престани с някакви нелепи сравнения. В Германия не се говори с грубото ВНИМАВАЙТЕ! Това е доста махаленско.

Много правилно, не ми е ясно журналистите защо си позволяват такива "преводи". Никъде в речта на Щайнмайер не се среща подобен просташки израз :" Внимавайте". За тези , които са учили немски: An Erdogan gerichtet sagte Steinmeier: "Beenden Sie die unsäglichen Nazi-Vergleiche! Zerschneiden Sie nicht das Band zu denen, die Partnerschaft mit der Türkei wollen." Weiter forderte er: "Respektieren Sie den Rechtsstaat und die Freiheit von Medien und Journalisten! Und geben Sie Deniz Yücel frei!"

Продължавайте да гледате читаците със загриженост докато не са ви срязали гърлата, малоумни либерасти.

еврогейзерът се произнесе от коневръза. ти това с шмеркел дали го координира.

МЕЖДУ СУЛТАН ЕРДОГАН И ТОЗИ ОТ СНИМКАТА КОЙТО МЕ ВКЛЮЧВА В НЯКАКВИ ПРЕДАВКИ НА ВТОРА И ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ХОРА - избирам да бъда човек, а не животно както ме третира този, чиято държава практически чрез храните които ядем ни е превърнала в ПОЛУФАБРИКАТ! НЕ СЕ УСМИХВАЙ ФАШИСТЕ, СКОРО ЩЕ ВИ ДОЙДЕ КРАЯТ НА ТРЕТИЯ ВИ РАЙХ! ТОЗИ ПЪТЩЕ Е ЗАВИНАГИ!

ха ха хаааааа.

Рязаните като теб бегом в гаджалия че иначе! и

Ох, тоя квато усмивчица е извадил... така ще пляска ердоганя по дупето, че...!

и вече е време в Европа да се появи трезвомислещ и стабилен лидер!

Сега Ердоган дали ще иде в Берлин или Брюксел да се извини? Както ходи да поднася извинения на Путин в Москва.

В Германия има над 4 милиона турски гласоподаватели. Те вече са електорат, с когото Щайнмайер и Меркел са принудени да се съобразяват. Ердоган това го знае прекрасно и затова толкова се зъби. А Германия страда от собствената си алчност за евтина работна ръка. Единственото решение за целия ЕС е премахване на двойното гражданство ЗА ВСИЧКИ!

1 400 000 гласоподаватели.

Това според уикипедия ли? Щото според немската статистика турците с немско гражданство са над 4.5 милиона. Изобщо не включвам кюрди, иракчани, сирийци, ливанци и други съседни.

в превода

е глупаво момче, за каква алченост пишеш? Ония се натискат да работят в Германия и никой не ги използва -проста работа, ефтина ръка и добра заплата /по висока от тази в къщи/ иначе няма да са там и са щастливи че имат пари.

Укипедията и си го запиши. Виж сега в Германия- двойно гражданство имат само 530.000 турци. Твоите данни са кофти т.е. неточни. От тях едно голямо цисло предпочитат германският си паспорт.

но срещна проблем с превземането на ТУРЦИЯ! За швабите ние несме трата предавка , а трета категория хора, които за разлика от НЕМСКИТЕ граждани , сме длъжни да лапаме произведените от фирмите им вредни за здравето ни храни! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗА РЕКЛАМИРАНОТО НЕМСКО МАСЛО И "кравалката в десния ъгъл" ОПАКОВКАТА МУ Е СЪЩАТА КАТО В ГЕРМАНИЯ, НО ФРИЦА ЛАПА ИСТИНСКО МАСЛО , А НИЕ ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ СИНТЕТИКИ! ЗАТОВА МРЕМ КАТО МУХИ, А ТЕ ЖИВЕЯТ КАТО КРЕСОВЕ! ЖИВОТНИ ЛИ СМЕ?!! НЕ Е ЛИ ТОВА ГЕНОЦИД?! КАЖИ БЕ ЩАЙНМАЙЕР?

Третият райх не е воювал с Турция. През Втората световна война Турция запази неутралитет и спечели от това.

Никой не ти е виновен какво ядеш Яж нещо друго /заеш какво/ Стига сте хвърляли вината на другите. Значи, да ни ти пиша какво да лапаш! Сега щъ дойят германците да тъ наранът, Много знаеш историята български Ердогане.

са новините, та да разберем, че Германия имала и Президент! А то само Меркел тук, Меркел -там....Не ги зная дали са нацисти, но че са канцлерска държава, това се вижда!

В един идеален свят Германия ще си изтегли инвестициите и заводите от Турция, ще й върне всичките гастарбайтери от пъривия турчин до последният кюрд; ще наложи ембарго за всякакъв внос и износ от ЕС към Босфора и... Ердоган най-накрая ще се сдобие с османската си империя, върната три века назад!

може това и да цели, така че изтеглянето на инвестициите да не го плаши въобще!

ДА НЕ ГИ ВРЪЩА, ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ КОЙ ДА РАБОТИ! В СЪЗДАДЕНИЯТ ОТ ФРИЦОВЕТЕ ТРЕТИ РАЙХ ТЕ САМО НАБЛЮДАВАТ И РЪКОВОДЯТ, А ГАСТАРБАЙТЕРИ СРЕД КОИТО СМЕ И НИЕ ИМ ВЪРШАТ ЧЕВНАТА РАБОТА! ЕВРОПА СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР С ВТОРА И ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ХОРА НИЕ СМЕ ПРИ ЧЕТВЪРТАТА - хранят ни със сентетика и мрем като мухи. С ТЕЗИ ТЕХНИ ХРАНИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗЛОЖИМ И НЕ СТАВАМЕ И ЗА ТОР!!

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ СА СЕ БОРИЛИ ЗАЕДНО С РУСКАТА МОНАРХИЯ ПРОТИВ ТУРЦИЯ....ТАКА,ЧЕ КОГАТО НАРИЧАТЕ ЧИСТИТЕ ГЕРМАНЦИ,А НЕ МЕЗЛЕЗИТЕ С ЦИОНИСТИТЕ,''НАЦИСТИ'' СИ ПОМИСЛЕТЕ ПАК ИМАТЕ ЛИ ПРАВО ДА ГО ПРАВИТЕ... ''Принца на Кобург генерал-фелдмаршал Фридрих Иосия, комуто Хайдн посвещава станалия емблематичен за този европейски дом Кобургски марш е един от най-добрите пълководци на Свещената Римска империя в 18 век, тежко разгромил нееднократно турците сам и действайки заедно с великия си руски съюзник генералисумус княз Александър Суворов в столетната битка на християнска Европа слещу ислямските нашественици, освобождава де факто Молдова и Влашко. В боевете с измаилтяните първо разбива 30 000-ната армия на Осман паша, а след това и 100 000 ната армия на Коджа Юсуф паша, пленява 116 турски бойни знамена и на 9 ноември 1789 г. влиза в Букурещ, горещо приветстван от местното влашко и българско население, но внезапната кончина на Австрийския император прекратява поредната освободителната война и е подписан Свищовския мир, дал несъществени териториялна придоббивки на Империята, но принудил турския султан да облекчи чувствително положението на християните отвъд Дунав и в Поморавието .

Евала за историческата справка. Но тук сме така -малко на евала и аферим - остатъци от 500-те години все пак. И все пак да не забравяме - през тези 500г. сме били от най-напредничавата част на султаната.

Хайден, то той написа и по важното: музиката на германският химн!

Циганина ви плаши с терор по улиците на Европа, а вие удължавате санкциите към Русия? Е това, вече е висша форма на ШИЗОФРЕНИЯ!

Ти забеляза ли циганина от кога започна да се репчи....Откакто ходи при Путин..........................................................................

Ти руснак ли си бе глупак ?!

Мъчат ли го Путин санкциите, че ги споменавате. Ако е толкова велика Майка Русия, да не обръща внимание на закъсалите европейци, да се обърне на североизток и да се радва на Сибир. Нека остави Стара Европа да се оправя сама.

Не "мили" Гого. Не съм нито руснак, нито съм глупак. Просто гледам трезво на нещата. Това, с Русия, го давам, като пример!

дипоматичен намек - млъкни,че ти резнем квитанциите...

и ня вярвам на ушите си... европедал да се репчи на Ердоган... сигурно е заради изборите - запазва остатъци от достойнство...

В скоро време очаквам горещи прегръдки и целувки в устата между местните комунисти и диктатора на държавата държала ни 500г под робство....Ето това са комунистите...те винаги изпълняват заповеди на държавата отвъд Черно море....

договорената сума за бежанците?

Ердоган е свикнал да размахва сопата и може да разбере не от думи, а само от сопата.

храни турче, да те лае.

изявлението направено като първа реч на немския президент, който макар и да не е райхсканцлер означава, че турците ще изгубят всички европейски инвестиции. Ако се огледаме, турците, гърците, македонците, сърбите вече са по- назад в общественото си развитие по начин на мислене. Мисленето, обаче е решаващо за забогатяването на една нация, защото опазва събраното богатство и дава почва за събиране , а не за разпиляване на богатство. Немците буквално търпят турците и в даден момент ще ги изгонят всичките от Германия, което никой в Турция не вярва, но е на път да се случи ако Ердоган и самите турци арогантно нахалстват за власт. Важното е, че Турция стана прекалено голяма, за да получи власт и влияние над ЕС и я чака пътя на Украйна. За да получи влияние, Турция трябва да приеме християнството. Отново е немислимо, но в името на властта е допустимо.

Много точно и навременно. Резнякът да се усеща.

Щайнмайер не беше ли този,който подписа едни договорки при преврата в Киев,а после не ги спази ?

Мегакорпорации в Турция (напр. Коч холдинг) са немски още от ПСВ. Според мен Германия днес повече се изсилва с подобни изказвания, отколкото Турция. Геополитически Турция не е толкова притисната и има възможност за избор, докато Германия се е оплела в собствените си идеологически кълчища и не припознава автентичната геополитика, заради къде добрповолната си, къде нарочена зависимост от морските сили (наглосаксите). А Германия не е типичната талосокрация, тя е повече телурокрация и това са думи на големия немец Хаусхофер, който оценява величието на един потенциален съюз между евразийските сили Русия и Германия в противовес на класическите океански запад(ащи) изтърсаци.

Докато не каже че ще поставят санкции като на Русия заедно със щатите, все едно не е казал нищо

Резнякът ни плаши с убийства, а насреща няк`ъв евромек скопец му чете морал и го плаши с... дупе?!

Германците много търпяха преди да почнат война с русия, много търпят и сега. Много разходи правят за тези дето никой не ги поглежда и не ги иска в страната си - бежанците! От араби няма място вече за "бели" хора по германско ... а ние се надяваме да изкараме по някое евро от работа в германия.

какво е това мислене бе ? да изкараме някое евро? Що бе - лесно е - връщаш се тука - махаш всички безсмислени дебили от властта и почваш да изкарваш левчета тука. И то по селата, не да ми се набоете всички в София. Просто е, толкова е просто. Остави ги германците - те ще си патят , тов ае ясно.

ти трябват като въздух!

ти не знам къде си спал в часовете по история, но немците са доказали, че от нулата за 20 години могат при добра мотивация да направят първокласни въоръжени сили (всички видове) и да окупират половин Европа. Ердоган е много ербап, ама ако продължава да лази по нервите на Фриц го чака много неприятна изненада. Това, че немеца дава със задника не значи, че няма и предник и то доста корав.

Все тая

Зубър като мен да спи в училище?! Абсурд! Ще се радвам, ако нещата стоят както казвате, но се съмнявам. Мат`рялът е друг. Ако нещо се става, то няма да е след 20 години, по-скоро поне толкова е подготвяно и с риск да прозвуча параноично, ама май на нас ни пада неудоволствието да се насладим на резултатите. Надявам се да греша!

знания, повтаряш чужди брътвежи. по време на ВСВ американски и авглийски самолети са бомбардирали София, НО нито една тяхна бомба не е била взривена в Бавария, те са пазили всичките немски заводи и фабрики, след това са помогнали с луди пари за възстановяване на немската икономика. За сметка на това пък сравняли със земята Дрезден и източната Германия, която по Ялтинско съглашение била разпределена към СССР. Сега поне ти е станало ясно - кой, защо и кога?

Щайнмайер - най-голямата машина за празни приказки.

Уважаеми собственици на сайта, писна от вашите изскачащи реклами , които блокират всичко и не могат да се спрат!!!

верно не се търпи! трябва да излезем всички оттук, за тва...

AdBlock Plus е решението

още един взе да ме плаши :)

или е изкуфял, или е зомбиран. Меркел такова таковата на цялата Европа, те пък се заканват на Ердоган, който толкова време сдържа цялата паплач от арабския свят да не залее Европейските държави.

Ердоганя е типичен комунист, близнак на Путин.Самозабравил се дивак, който разчита на малоумното, примитивно стадо..Национализмът е характерен за изостаналите комплексари..Понеже са мизерници, та с какво да хвалят, освен да веят байраци и да се блъскат в гърдите, като маймуняци....Подобно на рекламите на японски коли..."Това е премиум автомобил...дрън-дръ-дрън..Мерцедес на казват, че са премиум...Няма нужда да го казват

А ти си типичен галфон-трол. Некадърник търсят работници в чистотата.И за там не ставаш.

отиваи да чистиш витоша бе дъновист

АКО СТАВАШЕ С МОЛБИ, БЪЛГАРИТЕ НЯМАШЕ 500 Г. ДА СА В РОБСТВО !!! БОЙ ИМ ТРЯБВА НА ТУРЦИТЕ, А НЕ ЛИГАВО ШИКАЛКАВЕНЕ !!!

Шило

Така е, ама няма кой.

Ами явно че господ след 500 г. молби към него , накрая ни е чул.

Шило

Точно немците го разглезихте...

и какво ще направите на ердоган, ще му дадете още милиарди, като ви знам западняшката логика, по-точно липса на логика...ердоган направо ви е бил вече