Бури в Германия, торнадо опустоши град (снимки)

Мъж стана жертва на бурите в Северна Германия, след като отломки паднаха върху колата му в Хамбург. Торнадо нанесе щети на сгради и автомобили в градче до Рощок

Обратно в новината

Коментари - Бури в Германия, торнадо опустоши град (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неоспоримо доказателство, че глобалното затопляне поради дейността на хората води до драстична промяна на климата предизвикваща неизразими вреди за човечеството. link

Oстровът се казва Хелголанд!

Само след седмица пак ще е добрата стара красива и чиста Германия...

че то вече чистачите издухват последните парчетии със дизеловите духалки..

И в България тук-там са минавали торнада. В края на 80-те, когато бях в казармата, един ден ни закараха да разчистваме пораженията от смерч, минал през стопанския двор и част от село Бохот, Плевенско. Там, където беше минал смерчът, не беше останала тухла върху тухла. Разни многотонни стационарни машини в стопанския двор, захванати за бетонни постаменти чрез болтове дебели по 4-5 сантиметра единия, бяха отскубнати и запратени на 70-100 метра встрани. Ние трябваше да вадим мъртвите телета и крави изпод руините и да помагаме на хората с разрушени къщи. Чист късмет беше, че нямаше загинали или ранени хора. За идиотите по-долу, които се радват, че господ бил наказал немците, нямам думи. Какво са им виновни немците, не е ясно. Сигурно това, че немците са построили и движат напред цяла Европа барабар с нас.

Коя година това торнадо в Бохот? Слушам тази история вече 100 години . Веднъж минало торнадо в Плевенско и се предава от уста на уста ,сега вече и по форумите. Явно е било ХААРП. Торнадото не е характерно за бГ.

Лятото на 1989 г. Не е било голямо торнадо като тези в САЩ по научно-популярните филми, а по-малко, локално, пак с въздушна фуния, в която се засмуква всичко, през което мине. Беше минало през стопанския двор и единия ъгъл на селото. Ясно си личеше къде е минало. На 50 метра от разрушените постройки другите къщи бяха непокътнати.

1989 не е било HAARP. Може да е била е руската СУРА. Тя работи от 1982 година и е дядо по технология на пенсионирания преди три години HAARP. А, да. И торнадото в Европа носи звучното наименование Смерч.

бухолц е окръг харбург и е близо до хамбург, не до рощок!

Така е,скъпи нацисти от германия.Сяхте ветрове,а сега ще жънете бури.Очаквайте след американските и афролюбовници вдовиците ви отново да си лягат вечер с руски солдати.

Гошо, ще ме извиняваш, че точно на именния ти ден ще те попитам "Ти кретен ли си?"

въпросът е риторичен...

Гаранция, че Ципрас се е катерил до върха на Олимп и е говорил със Зевс. Това торнадо не е случайно. Ама така им се пада на немците като си мислят, че могат да прецакат смътните балкански субекти.

Съвсем случайно в миниатюрното ти мозъче минава ли мисълта, че не немците са прецакали гърците, а гърците са прецакали немците като са взели от тях пари назаем, а не искат да им ги върнат?

за разлика от българина обаче, германците не стоят със скръстени ръце и не викат с/у правителството и не чакат за помощи. Вместо това излизат заедно на улицата от деца до баби и разчистват. Тези с изпочупените коли не чакат на правителството да им смени стъклата, а се обаждат на застрахователя си към които имат КАСКО, а тези с изпочупените къщи званият не на Меркел, а пак на застрахователя си, защото хората се застраховат !!!! А не чакат на правителството, което същност има задачи да прави закони. На българина винаги правителството му виновно. Я за градушка, я за наводнение.

Стига де. Още малко и ще поискаш българите да станат европейци.

Малка поправка - тука няма Каско, както в България /освен най-скъпите застраховки със самоучастие от 500 евро, ама за Голф 4 надали някой ще направи/ :) Застраховката я правиш заради другите участници на пътя. Общо взето ще си вземат други коли.

напротив. Има КАСКО -частично и цялостно. Напълно различно нещо от KFZ-versicherunga за който говориш. И може да е със и без твое участие. Просто плащаш различна сума в крайна сметка. аз имам КАСКО и на 2-те семейни коли макар едната да е вече 10 годишна.

Само, че в Немция заплатата е в пъти по-висока от тази в България и хората спокойно могат да отделят някакви 20-25% от месечната си заплата за застраховка. Тук като дадеш 300лв и после ще се чудиш с какво да си платиш сметките и ще ядеш печени киселец с газиран цвик. И що си мислиш, че у нас като стане нещо такова всеки седи у дома си и чака някой да му разчисти? Явно не си ходил по селата и малките градчета, за да видиш как е в България. Сигурно там и корупция нямат, нали? Ние сме я открили. Това, че сценаристите им са по-добри и на огромното население (сравнено с нашето) това не се забелязва не означава, че ние сме открили топлата вода или пък те.

Дори и в момента немските железничари се борят за "в пъти по-високата си заплата". А ти какво направи за твоята?

И е по-скъпично, не мислиш ли? Наемите, застраховките, данъците...

В България пълна застраховка на жилище за 500 000 лева е около 1 000 лв на година. Тези, които изкарват 300 лева не би следвало да живеят в толокова скъпо жилище. Освен това може и да се покрие само част от пълната цена и да се плаща по-малко. Просто Българина и 5 лв да е застраховката манталитета е да не се плащат.

"което доведе до промени в разписанията на влакове" ехоооо... пак сте преписвали простотии на ТАСС :) та те влаковете са в стачка :))))

Така е, но това значи, че са намалени бройките, а не, че няма никакви. Вместо 3 или 4 влака на час има само един. И на този един му се нарушава разписанието, заради паднали дървета на или до релсите.

Не. Незначи това. Този път стачкатс е ТОТАЛНА!!!!! Хайде да не дпекулираме кото незнаем.

Буря е нищо, чакайте да видите Магнито кат дойде...

Жалко за човека, но това е само началото - оттук нататък това ни чака, че и по-лошо! Повярвахме си, че можем безнаказано да експлоатираме и унищожаваме природата, но очевидно няма да ни се получи! Земята е един огромен организъм, който ще намери начин да противодейства на нарушеното равновесие от човешката напаст! Катаклизмите ще намалят човешката популация до поносими за планетата размери, това е жестоката истина и рано или късно ще се случи!

глупости на търкалета. сега ще кажеш че е нямало урагани и торнадата преди 10 хил или млн години... бе като почнете с предсказанията и измишльотините си.....

Ами точно за това говоря - имало е и пак ще има, въпросът е, че сега промените в климата са предизвикани от нас и са съвсем видими, а не измишльотина. Колко милиарда човешка популация може да поеме планетата при сегашните темпове на размножаване без да има осезаеми промени в околната среда - аз не мисля, че още много.

Преди 100 години това, че дърво е паднало в Германия и убило човек, щеше да го научиш точно никога. И поради това нямаше да те притеснява. Сега научаваш, за всяко такова нещастие и си мислиш, че са се увеличили. Ами не, увеличила ти се е информираността. Колкото повече хора има, толкова повече странни нещастни случай ще има. Теория на вероятностите.

Вчера за малко имах чувството, че съм в аквариум. Дъжда валеше срещу прозорците.

Никаква изненада - то у нашио град е същото, и то без торнадо...