Германия потвърди ветото си за Шенген

Германия засега остава против присъединяване на Румъния и България в Шенгенското пространство на свободно движение на хора в Европейския съюз, заяви днес германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

Обратно в новината

Коментари - Германия потвърди ветото си за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ти сигурно сиот тия дето и преди 10-ти ходеха когато и където си искат

благодарение на тошовци, ще трябва да висим за визи пред посолствата, а тия от българската държава ще заминават когато си искат

много си прав

Ама вие сериозно ли си мислите,че тези,които ни карат да си спираме АЕЦ-а, и да не наказваме техните погазващи законите ни компании ни мислят доброто ? Я се приземете малко ! В ЕС приятели няма - има интереси.

Нещо да ви учудва? Това не е новина за външния свят. Просто нашите мили политици ни държат в един оптимистичен сън, говорейки пълни измислици.

Правилното заглавие е: Германия наложи вето на Боко Тиквата".

Какъв е проблема с Шенген - никакъв. Който иска де си ходи п Европата си ходи, който не иска си стои дома. Айде баста стига с тия изнудвания. Европейците като идват в България ще си показват картите и толкоз. Нека си има граници и МИТНИЧАРИ

Извинявай, как е правилно Kozl или Kozl. А сега по въпроса: Die Welt""В България ПРАДПОЛАГАЕМИЯТ реформатор Бойко Борисов упражнява властта си с машинации, които трябва да бъдат определени като близки до МЕТОДИТЕ НА МАФИЯ. Е защо ли те питах, сигурна правилно е Kozel.

Поздравления на печелившите, очакваме следваща серия как Бат Бойко ще обиди на лошите европейци.

Рано ви е още, не сте готови.

В България да се проведе референдум относно влизането в Шенген! Аз съм за "не"! Нека да тръгне икономиката, да получавам заплата, колкото колегата от Шенген, пък тогава ще говорим пак.

ти наясно ли си какво означава шенген? или си някаква патка

С това мислене и на Шенген не им трябваш....

янче янче, само европа би могла да озапти наще

И са квоо? Тук се изтрепат да опъват магистрали, кръстовища, молове, за да се чувстват шенгенците като у дома си. Границата се пази с два хеликоптера и бодлива мрежа, та пиле не може да прехвръкне. ДС-дипломатите ги разкараха. Митниците се разръчкаха като кокошарници. СРС-та се залагаха. Напразно било, значи! А?

Влизане на Румъния и България в Шенгенското пространство за свободно движение на хора би застрашило сигурността на Европа, заяви френският министър за европейските въпроси Лоран Вокиез, цитиран от Франс прес. "Ако базата данни на Шенгенското пространство попадне в ръцете на хора от международната организирана престъпност, цялата вътрешна европейска сигурност ще пострада", заяви Вокиез на пресконференция в Хелзинки, имайки предвид използваната от граничните полиции обща европейска база данни, предаде БТА.

Чакахме да мине дебата в Българския Парламент и Вано Танов да даде показания за да затворим изхода от психиатрията :)

Като мнаят,че 4 г, ни е управлявал п.....с ,какво искате да мислят за нас?!

Тия май не се лъжат толкова лесно за разни фалшиви вотове на ...

Абе, будали, ако у Шенгенско беше чак толкова убаво нали ние първи щяхме да сме вътре : по право и по ред! Даже ние щяхме да го измислим тоя номер! Явно не сте слушкали внимателно другарят К.Маркс , пък уж ви беше "учител". Той ви го каза : навсякъде по света , къдети има далавера за нас и мацало за вас - сме го измислили Ниее! Я, тая сложна световна банкова система : докато цоцаме от цял свят - това сме Ние; като се осере(м) - виновни сте Виее :D А, ние някога да сме загубили война? Вие се тепате - Ние печелим . Берлинския конгрес 1878 г. кой ви го спретна? И к'во стана с вас?На баница с късмети ви направихме-оппаа на 5 парчета. И още сънувате Македония, Беломорска и Источна Тракия , Южна Добруджа , Западни покрайнини - хаха! А, после - I-ва Световна , II-ра Световна, все сте прецакани и сте откъм битата и е*аната страна. После ви продадохме за 40-50 годинки на чичо Сталин за да открием 2-рия фронт 1-2 години по-късно.

А, сега , когато се научихте да слушкате ви изпратихме едни добри чичковци с хубави планчета - Ран-Ат , Сорос и други да ви научат как се става бананова територия без електроцентрали, промишленост и селско стопанство, да ни харижете ж-п линиите си и заводите си за скрап , да помръзнете докато си построите газопровод до централна Азия, пък може да ви пуснем и газ ... да се поизтепате малко един друг у вас , а младите ви , дето сами сте си ги образовали да ни ги пратите да ни поработят малко ангария при нас... Абе , всичко сме го измислили ехе , от кога .. Малко ви беше Европейски съюз , АЕЦ Козлодуй, Ел.Р.Д-ва, Софийска вода, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, серни газове, смешна армия и военна промишленост, наши търговски вериги , картофи и боб , домати и чушки от внос, и т.н., и т.н. ... А, сега се натискаите и наддавайте за да ви "приемем" в Шенген... 'щото изобщо не мойете да си представите какъв *ур-капан сме ви заложили тук !?! По 1000 евро ще ни плащате за всеки мангал, когото хванем без документи в ЕС...щото е минал през вашата външна граница и вие не сте опазили Съюза добре! Както 500 години ни спасявахте от турецкий ятаган ! Ха да ви е честито !

20 години воняща държава и естествено - аут, вот и т.н. Да, при толкова (моля около 1000 души) се упражняваха в "управлението" на тази държавица, върху тъпия гяурски народец. И какво очаквате, Дами и Господа ????????????????

България в Европа?Още се чудя как и защо сме приети-разликата е от земята до небето.Румъния страда от това-те са светлинни години пред нас,колкото и странно да звучи-Турция е в Европа по стандарт мноооооооооого отдавна!Жалко свестните хора в България.Понякога се питам-какво толкова са съгрешили,че живеят като кучета в прекрасно място.А най-страшното е,че няма алтернатива.Това е.

Да си гледат работата? Да си направим и ние едно шейновско споразумение с Румъния и да не ги пускаме и тях. Ако може да им пресечем вече започнати инвестиции.

Голям праз,че ще ми гледат личната карта на границата!!!СТРАХ ГИ Е НА ЗАПАД ,ЧЕ комунистите ще плъпнат натам като хлебарки!!!

Май някои идиоти забравиха откъде се появи комунизма. Нещо да си чувал за Парижката комуна, а името Карл Маркс нещо да ти говори (Das Manifest der Kommunistischen Partei), да не си забравил кой е Джузепе Гарибалди. Впрочем и Джани Радари и Пикасо са били комунисти.

бг няма място в Европа,та какво остава за Шенген!

При сегашното българско правителство това е задължителна мярка от страна на всяка демократична държава.

Тия шваби завиждат на Бойко. Не могат да понесат, че има подкрепата на фашист като Волен. Меркел и тя иска да я подкрепят местните фашисти, но някак си не е приемливо и затова завижда на Бойко! Него го обичат всички - и фашисти и комунисти, дори и Путин!

обичат го още чърчил, рузвелт и сталин

Казвах ви аз, че не ви щат, ама вие - на, та на..... Ха сега пак си сложете портрети на Меркел и Шамот там по бюрата, а защо не и на Бетон или Хоросан. Чакайте приемане на едно особено птиче лято. А пък да знаете примерно словенците колко ви либят и чакаа-ат.....

Веднага щом усетих словенската любов вече ги заобикалям. И ми е по-културно сега, и по-евтино даже. Нека хапнат още хляб, нека пораснат, милите!

Словенците биват,ама хърватите още си просят цигари на границата,тънкана,ама си искат !

Като не искат България в Шенген да си вземат Турция в ЕС да си изкарат готино.

Е няма луд който да пусне България при нормалните държави. Това няма да стане докато в държавата на власт са пълни некадърници, които освен да се облагодеталстват и да прикриват мафията, за държавата нищо не правят! Докато ГЕРБ е на власт аз съм убеден, че нито кризата ще свърши, нито ще влезнем в Шенген!

Ало, швабичките! Нали бяхме съюзници?!

Правосъдие и вътрешен ред... Дрън дрън, ярина. На друго място ги стяга чепикът. Страх ги е от румънските цигани и от турците, иранците, афганистанците, иракчаните и негрите от Африка, които ще минат през българската граница. Нямат доблестта да си кажат истината. А на нас какво по-добро ще ни се случи ако влезем в Шенген, че не ми е ясно? Нека някой да ми го обясни. Ако е за свободно придвижване, аз и сега си се придвижвам свободно с едната лична карта. След като влезем в Шенген, ще сме виновни за всяка "сажда", открита че е влязла нелегално в Шенген. Същата работа като Агджа - обиколил половин Европа, стоял с месеци и години в Германия, Австрия, Италия - все мноого демократични страни, но всички повтарят, че спал няколко дни в Японския хотел в България. Като са толкова демократични и правови, защо никоя демократична полиция не го залови и никой демократичен съд не го осъди заради пребиваване с фалшиви документи преди атентата? Ще ми отговори ли някой аргументирано?

Границите между ЕС и двете страни Румъния и България са положени и яко експлоатирани от тях. ЕДИН МОСТ ПРЕЗ ДУНАВА и СУРОВИ ТАКСИ "МОСТОВИНА" НА ДУНАВ-МОСТ. С това смешно положение гласуваме с две ръце срещу балканския манталитет!!! Министър обеща да ги намали и едностранно да ги премахне! Лъжииии....

като ни гледат каква измет сме и какви ги вършат точно тия , които ни управляват- направо ще ни вземат в Шенген... ама друг път. Не се съмнявам, че рУмъния е по-добре от нас- та ние сме направо безобразнио във всяко отношение как да убедим някого в противното?

на европеискя съюз видни икономисти като пол кругман му дават още малко.......да не се навираме отново между шамарите.

Посмали малко! Съюзът освен европейски е и съветски. Да не би Пол да е гол?

за жалост са прави, тукашната дива ориенталщина още не е за там...

Хубаво де, хер дье не-знам-кой-си -- това го разбрахме ! ... А Вие/вие алеманчетата -- нали разбрахте че не само ние българските данъкоплатци, а и целия ЕС, няма да ви оставим на мира докато не кажете ясно/кратко/прозрачно кой-какво-как-защо `натвори` в сименсо-подобния скандал с нашите документи за самоличност, също както и за релсовите-ви не-знам-какви-си изделия изпедепсани под името `Дезиро` ?!

ВЕТО ДО ДУПКА ЗА БОКЛУЦИТЕ ЧЕНГЕТА

Ветото е заради боклуците като теб.

У Софето довереници фраш ....хи хи хи що тка ва Боко? що тка ва Цоко?

мсиа на Боко прителите нещо май а

Слава Богу! Не ми трябва нещо, за което не сте питали хората с референдум!

Това е действителния вот към мутренското ни управление а не получен от осрани мижитурки.

Изобщо нямаме нужда от това членство в шенген. Това е таралеж в гащите. Видят ли някъде имигрант в европа ще обвинят България, че го е пуснала. Не виждам изобщо, защо се натискаме за шенген!

Конгратюлейшънс:)))))

О-о-о, ма ние и за Шенген не бързаме! За кво ни е тоа Шенген! Ми той кат горяща плевня, бе!

Калфин, ти ли си? На много елементарен се праИш ...с Леви от " Монд" беше ...по-яко!? Ай сритай го пак да надращи нещо, ужким, че ми доскуча нещо...?

тъпи немци, я не ни давайте акъл, Бойко знае какво прави, гледайте си диоксина там...

Те чакат ти да им решиш проблема с диоксина! Със сигурност знаеш какво изобщо е диоксин!

не беше ли някакво лекарство? срещу липса на чувство за хумор?

Моля активистите на ГЕРБ да дадат разяснения!Особено държа да прочета KGB / ника имам предвид/.Това другари и другарки е истината отсята от плявата!

Другарю червенотиквенов, зле платен от бсп, предпочитам да не влезем в Шенген (от това няма особена полза) но да гледам как се гърчат червени фашаги като тебе e направо върха!!!!

Няма да сме само ние. И вие ще се гърчите.

Ами като няма полза защо се хвалеше ББ, че ще ни приемат?Или тогава искахме, пък сега като те не ни искат и ние ги не щем!!Нали навсякъде го приемат и хвалят?За какво го хвалят и дали го хвалят!??

Ето го и вотът на доверие на Европа към ББ и Цв-Цв!

ха-хаааа, има ли българи, които да не се радват на това решение? лоша съдебна система и корупция - право ти куме в очи, както е казано......хайде, управляващи, заслужете си заплатите и постовете, де!

Защо са тези гневни коментари това,което се случва е резултат от предишното управление и ,който и да беше днес начело щеше да се случи същтото.Аз лично съм много разочарована за решението за отлагане на влизането ни в Шенген,но знам че рано или късно ще влезем и това ще бъде края на ЕU.Успех!

ЕЛИ, ти сериозно ли? сегашните са на власт от 1,5 г., какви предишни?