Започна процесът срещу ”счетоводителя на Освиенцием”

Съдебен процес срещу 93-годишния Оскар Грьонинг започна днес в германския град Люнебург, провинция Долна Саксония.

Обратно в новината

Коментари - Започна процесът срещу ”счетоводителя на Освиенцием” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предшественик на майданци,които трябва да видят сега нагледно какво ги чака не след дълго!

Ако искат да направят нещо добро да върнат оня боклук, дето уби децата край Луковит и избяга в Германия. Този и да го осъдят все ще им личи какви смешници са

Започна процесът срещу счетоводителя на Освиенцием Този направо си е дипломиран експерт счетоводител.

Задачата му била да събира личните вещи от пристигащите в концлагера затворници. И как така е обвинен в съучастие на убийството на 300 000 затворници след като даже и съветската армия която е разстрелвала го е освободила.

На нашите комуняги им се размина за всичките престъпления ,които извършиха. Трябваше доста да ги разредят.

Ами хайде да започват и нашите убийци от Белене! Колко хора затвориха и избиха! Мръсните комунисти!

Този вампир какво ще отговаря,едва ли помни нещо! А в Б-я лагерите не са били в този вид и смисъл,така че излишно е да се пените!

На мен ли само ми се струва, че въобще не му е през вехтия уй?

Съд и обезателно разстрел! За мерзавеца.

Ама нека го оставят да говори публично. CNN да задава въпроси от различни държави.

Много навреме са се сетили, а той не се е крил.

Срам нямат, да съдят човечеца, деветдесет и три годишен дядка, при това съвсем мирен счетоводител !!! Не одобрявам това.

Аз не мога да ги разбера германските фашизоиди начело с Меркел ! Този го съдят ,а на тези в Украйна помагат !?

Аз се чудя на павета като теб как не разбраха, че фашизма е в Русия.

Той си е откровен руски националкомунист (което е още по-лошо от националсоциалист)!

Защо не го съдиха цели 70 години?

Защо не осъдиха фон Браун?! Нали неговите ракети унищожаваха английските градове

Златна кокошка не се коли!

Защото американците ,щяха да гледат космоса през крив макарон !

сега го гледат прези илюминатора на руски ракети :-)))

И за какво да съдят фон Браун?! Който загуби войната е престъпник, а който спечели - герой. Така ли? ВСВ беше спечелена от престъпници, които избиха милиони цивилни и разрушиха граждански обекти и хилядолетни паметници на културата.

На цялата германска нация или там както се наричат искам да кажа, че закаснялото правосъдие е равносилно на липсата на правосъдие. Германия не е изплатила и репарациите като агресор във войната, следователно Германия никога не е изкупвала вината си от ВСВ. Не, че може да се направи нещо, но немците трябва всяка сутрин да се събуждат с тази мисъл - виновни са за най-голямата трагедия на човечеството со -фар - войната плюс комунизма в цяла източна Европа.

Тъпчо, Германия е изплатила на Израел милиарди марки, обаче насищане няма. Ако могат, от гроба ще вадят есесовците, да ги съдят пак, че много обичат парите тези антихристи!

По време на цялата ВСВ не е имало Израел. Така че май се говори за други репарации. Явно жертвите на ВСВ са само в концлагерите, останалите убити са подробности.

Русия кога ще ни плати репарации? Окупира ни ,ограби ни. Натресе ни пещерния комунизъм и сложи простотията да жуправлява. Те пък я обявиха за освободителка.По--големи предатели и престъпници от русофило--комунягите няма.Русия е виновна за ВСВ.

Така е, но САЩ и Германия са виновни за ВОСР. Така че да не са си правили СССР.

ВСВ започна на 1.9.39. с нападението на Полша от две страни и окупацията на Прибалтика, Бесарабия и сев. Буковина. СССР единствен заграби огромни територии и открадна всичко, което можеше. Нацистите са като малки деца в сравнение с комунистите.

Да припомним, че Хитлер е искал само коридор до Данциг, но Сталин му е предложил половин Полша (?). С подтекст да си имат обща граница. За да може да го нападне внезапно... Но Хитлер (за да се спаси) го е изпреварил. Изненадващо и "вероломно" (?)...

Четох някъде за д-р Менгеле - за експериментите му с хора, вкл. и деца. Той се държал с жертвите си толкова човечно и възпитано, че когато на оцелелите разказали какво им е причинил, те трудно повярвали. По негово нареждане са били провеждани крайно жестоки експерименти с деца! Деца бе, хора, деца! И този човек емигрира в Латинска Америка и си живее живота необезпокоявано и без въобще да се крие до 1979 г. Често се чудя, след като Израел има най-добрите секретни служби, ако действително иска справедливост защо просто не са го намерили, отвлекли и предоставили на съда? В същото време се водят дела срещу никому неизвестни хора.

защото богатите евреи от САЩ са го използвали за техни разработки не сте ли чели

Този млад тогава счетоводител просто е намерил работа в едно предприятие или е бил изпратен там по някакво пазпределение, един вид по заповед. Едва ли е отишъл по собствено желание. При това е бил един книжен плъх. Събирал е документи, пресмятал е числа и е предавал информацията по-нагоре. Дали е имал някакъв избор да НЕ го прави? Дали е вземал реално участие в убииствата? Издавал ли е заповеди за убииства? Този процес е по-скоро показност отколкото нещо реално да се случи. В най-много да му вземат имотите. На сегашната му възраст едва ли има някакво значение за него. И без това няма да отнесе нищо на Оня Свят. Единствено ще преживее на Този Свят колкото Бог му е отредил.

ами за имотите е ,много ясно,евреите това ги интересува ,не случайно в българския език мошеник идва от Моше

"не случайно в българския език мошеник идва от Моше", а как да се нарече поклонникът на Луцифер - Кашел Мордохай Леви - Карл Маркс? /"марксисти"/ Или Владимир Илич Улянов, по-известен като Владимир Илич Ленин или само Ленин? /"ленинисти"/ Апропо, този последният, има утре рожден ден. ( 22 април 1870 г. Симбирск, Русия) Значи, не случайно всички последователи на Луцифер са все с еврейски корени?!

това е оправданието на цялата немска нация - не знаели, не били виновни. БАСТА! цялата нация заплюваше евреити и ги мразеше дружно. Жълтите звезди бяха достояние до цялата нация. Те всички са виновни!

прочети Геноцидът към Българите и ще научиш каква е ролята на евреите за съсипването на България

Всички от SS са доброволно постьпили.

Що да е последният? Изгорени цивилни в Одеса, Десетки масови гробове с цивилни след Националната гвардия на Украйна...процесите сега започват...

Одеса беше FALSE FLAG, всичко това беше нагласено от руските фашисти, всичко е разобличено. А Путин как ще оправдае масовите гробове на руски войници без имена!!!

.....

На умрело куче нож ще извадят.

А срещу путинските неофашисти кога ще започват процесите

не можеш да съдиш нещо, което не съществува. Толкова ли ти е плитко мозъчето, че и такива прости неща не осъзнава?

като си зарови главата в пясъка е убеден, че никакви опасности не съществуват. Точно неговото мазъче е плитко! В Русия е публична тайна, че през 1999 г. ФСБ взриви жилищни блокове за да се създаде подходяща психоза за започване на втората чеченска война. А почти неизвестният тогава премиер Путин с "високоинтелектуалната" си култова фраза "Да ги издавим в нужника!" да придобие популярност и да бъде избран за президент. А убийствата на политическите му и идейни противници? Как така стотина военнослужащи от 76-та Псковска дивизия се погребват "ударно" в безименни гробове??? Къде са загинали? Защо роднините им под сурдинка споменават, че са загинали в Украйна? Защо след Лев Шлосберг като е описал погребенията на Леонид Кичаткин и Александър Осипов от същата дивизия (със снимков материал) е обвинен, че участва в антируска информационна война, а след това е жестоко пребит от трима "неизвестни"? Може би заради следните думи: "Това е трагедия, която се опитват да скрият тези, които според моите разбирания са врагове на Русия. Това са хора, които лъжат, не казват истината за това как руската армия под някакъв предлог, който не е важен, е изпратила досега от Псков около 1000 души в Източна Украйна. Ситуацията шокира на първо място самите военни, които по устав нямат право да коментират нищо. Заповедите не се обсъждат. Въпросът е, че постановлението на Съвета на федерацията за съгласувано с президента вкарване на войски през границата е отменено. Няма заповед на върховния главнокомандващ. Няма заповед на министъра на отбраната, няма заповед на командващия въздушно-десантните войски, няма заповед на командира на дивизията - нищо няма. Но хората воюват там и загиват". А защо беше убит Немцов?

Разстреляните журналисти и закон за изтребване на инакомислещи в Украйна?! Там кога ?

А в Русия? Избитите в Русия са многократно повече! А беше и приет закон срещу "фалшифицирането на историята" !?! При положение, че огромен масив исторически документи и артефакти на по няколко десетилетия (някои повече от век?) остават засекретени и недостъпни. Значи правдата е на пропаганистките отдели на Кремъл и спецслужбите - каквото кажат те - това е! Останалите - "Молчать и не рассуждать!"

не осъдиха Скорцени, а са се хванали с този счетоводител? Нещо гнило има в този процес.

Защото Ото не беше глупак или пионка.

че някой от тях е бил глупак или пионка. Чудя се каква е тази "демократична" постановка, която правят сега с този меко казано закъснял съд.

а срещу комунисти кога, те са по-големи престъпници от фашистите и имат повече жертви

след 70 години!

Престъпленията на комунистите не са срещу евреи, за това съд няма да има.

И срещу евреи са. Сталин е избил повече евреи от Хитлер и полските антисемити взети заедно.

не разбирам защо е виновен само за смъртта на 300 000 унгарски евреи. Защо не за смъртта на 6 млн. евреи изобщо. Или направо за 20 млн. концлагеристи в цяла Германия. Нещо не ми е ясно това правосъдие. Не се ли иска да си участвал лично и да носиш конкретна вина за всяко убийство?

защо чак сега след 70 години!!!! какво чакахте и с какво ще докажете че е винивен един тогава хлапак счетоводител? та след толкова години, той сигурно не помни къде са му чехлите, камо ли да го съдят за нещо такова, сбъркана работа

Човека има имотец. Значи има какво да му вземат. Вместо да го остави на децата си, ще го остави на друг. Той така или иначе няма да занесе нищо на Онзи Свят!

Полските и чешките евреи са си имали друг счетоводител. Също е имало и друг счетоводител за славяните - те май са най-големия брой жертви на ВСВ. Няма причини да не са и съответно най-големия брой избити в Аушвиц. Или Аушвиц е бил запазен само за богоизбрания народ, а славяните са ги карали в Освиенцим.

Значи от май до юли 1944 с помощта на този счетоводител ас били избити 300 000 унгарски евреи. Ами от май до юли са три месеца ако броим самите май и юли. Значи за 3 месеца в Аушвиц са успели да "преработят" 300 000 евреина - това прави по 100 000 на месец! Някъде около 3 300 на ден! Ако не са ползвани почивни дни! По 3 влака на ден! Значи от май до юли 1944 година влаковете в окупираните територии не са били ползвани да обслужват фронта, а по 3 влака на ден са били отделяни да се карат евреи към Аушвиц, за да ги "газират" там, вместо да ги изведат в някое дере на място и без никакви транспортни разходи да ги пречукат.

Ами нафтата за камерите?

Камерите не искат нафта, ползвали са "Циклон - Б" според пропагандата. Само дето имам един въпрос дали цитирания газ става за тая работа. Знам, че става за обезвъшляване на дрехите. Нафта евентуално би трябвала за крематориумите, защото да се изгарят по 3 300 евреина на ден си е колосален труд и определено не виждам как може да е станало това в онези смешни крематориуми с количка-носилка за по един труп.

Но чисто математически от технологична гледна точка е невъзможо изгарянето на толкова много хора за такъв период.

да, ама това не подлежи на обсъждане, защото било "отричане на геноцида" още преди да се установи истината. Логически капан.

Ревизионизмът е забранен със закон. Това, което си написал нямаш право даже да го мислиш.

Да де ама е написано. Което пък не значи, че е мислено. Отделно пък дори да е мислено и написнао, не значи, че се взема под внимание от официози и се обсъжда публично. Принцип е, че лъжаъа се крепи на вярване. Истината съществува и без вярване. И не бяга от въпроси дори обратно. Тъй че за съжаление докато не се отговори на неудобните въпроси и технически калкулира кое от твърденията е вярно или поне възможно останалото е пропаганда . Груба, заиграваща се със страданието на милиони.

"процес срещу бившия му счетоводител". А кога ще е процеса срещу бившия готвач на лагера?

Очевидно няма давност за престъпления срещу човечеството. Тогава Германия да си плати на Гърция!

предполагам, че след 30 години ще съдят и хунтата в Киев за геноцида срещу рускоговорящите в Донбас

точно обратно е лъжлив комунист

Няма. Няма утрепани евреи.....

И Турция да си плати на България - веднъж за 500+ години зверства и второ, като правоприемник на Византия, която също е трепала много българи!

И по ангорския договор да плати за имотите в източна Тракия!!!

Това е прекалено, какъв е смисълът да съдиш 90 годишен човек за това, че е бил счетоводител в предприятие, в което са убивали хора?! Евреите се оказаха много по-долни отколкото останалият свят предполагаше.

Соросоидите са виновни за всичко.

напротив, бялата Златка е виновна!

Сорос също е евреин и то - унгарски евреин.

И ние си мислим,че нашето правосъдие е бавничко?!А германците са събирали доказателства цели 70 години!

Вчера 20.04 беше рожденния ден на Хитко. Вечна му памет.

Отпразнувахте ли го с молебен?

Да.

88

Сега вече евреите се оляха!!! Очаквам и дела срещу чистачките - баби на 90 и 100 г. И срещу готвачите, докерите, и т.н.

Счетоводството е дейност, която един вид регистрира какво е извършено в основната дейност! Това е все едно да осъдиш и фотографа, който е правил снимки в лагера.

Има нещо абсурдно в това, да си отговорен за масово убийство, да те съдят след цяла вечност и да те грозят до 15 г. затвор.

Има определена възраст след която не лежиш в затвора не знам там колко е точно ама според мен тоя процес е просто за "спорта"

Чоки

!

Скоро ще започнат срущу украинските фашисти.

Много сложно се изказа - За по-просто замени Украинските фашаги с по-краткото руснаци.

А офицерите от СССР дето са подложили на геноцид милиони и не падат по долу от колегите си от СС кога ще ги съдят. Нещо двоен стандарт май има. В Европа си прстъпник в Русия герой.

На времето наричаха СССР'' империя на злотото'' сега една друга държава която сее ''демокрация от 25 години заслужава да се нарича така състояща се от 50 щата и благодарение на нейните ''миротворчески мисии'' вчера също загинаха стотици бежанци в Средиземно море

Ибърши си устичката, че е останало руско семенце тук там.

Счетоводителя е смятал колко газ ще им трябва.

ИНТЕРЕСЕН ЕПИЗОД ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ... ГУГЪЛ НА ПЛАН МОРГЕНТАУ ..... КОЙТО Е БИЛ ЕВРЕИН И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ НА САЩ ...... ТОВА Е ДЯДОТО НА ПЛАНА РАН -ЪТ

дядо ти като е бил гей и ти ли си такъв?

Паисий

ако дядо му е бил гей, кой е направил баща му? Съседа ли? Ако е съседа, значи той му е дядо и не е гей. Логически капан май, а?!!!!

Ненаядаха се ей...после защо цял свят ги мрази.

Като счетоводител, сигурно е водил на отчет златните зъби на концлагеристите.

Счетоводител значи в една стая цял ден над куп с документи. С какво точно е виновен счетоводителя, това може само евреите да го измислят. Нищо чудно да го изкарат, че лично счетоводителят е пускал газта. От евреите всичко може да се очаква, стига да им донесе злато и пари.

абе няма значение какъв е бил,важно е да плати докато е още жив

Ищците могат да хванат Грьонинг за дедовия само. Нищо друго след толкова години. Явно няма вече от къде да изцоцат пари, та се сетили за тоя старец.

като гледам модератора как трие -= явно принципа е "за евреите или добро или нищо" Между другото ако имате време прочетете в гугъл потърсете геноцидът срешу българите- има много интересни факти там

Сетили се да го съдят тоя фриц на 73 години! Досега си е живял свободно и идва време да се погрижат за него и да го инсталират на топло в пансиона, докато си го прибере Дявола...

е па трябва докато е жив да се приберат едни пари ,за наследниците на евреите,че като си замине край с далаверата,нищо ,че бил само счетоводител

93-годишен

Е ще дойде време ,когато на съд ще застанат и евреите ,който продължават да убиват деца и сеят омраза ,както и политиците им.И дано тогава пак важи няма значение дали си бил чистач!!!!Значи няма значение къв си бил всички са виновни...Еми то и СС так а-щом си евреин...

Такива хора и сега отиват на съд. И ти можеш да ги изправиш пред съд. Достатъчно е да представиш доказателства.

Само че най- големите'грехове' на евреите са създаването на религийте. Ислям и христянсвто откъде тръгват. А докато психиката ти е подвластна на ипозната на някой, който я форматира, той винаги ще те и командва.

Докато трае процеса, докато го обжалят няк. пъти, ще минат още 5-6 г., а той ще си хване пътя пътя и едва ли ще се стигне до затвор.

Търговията върви с пълна пара, какво като е на 90 г., какво като е бил просто един 21 г. счетоводител?... Докато е още жив, да се дръпнат едни пари от близките на жертвите, че няма за кога... Да живее Златния телец!