Германия и Франция подкрепиха протеста срещу олигархията в България

Посланиците на Франция и Германия Филип Отие и Матиас Хьопфнер призоваха в съвместна позиция гражданското общество в България да бъде чуто и предупредиха, че олигархичният модел е несъвместим с принадлежността към ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Германия и Франция подкрепиха протеста срещу олигархията в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ми е ако се опитаме заради МЕТРО и ЛИДЛ да вкараме поправка да не работят денонощно а до 18 ч. както е при тях какво ли ще се случи с тяхната демокрация дето ни е хванала от всякаде.

Май е време да се чупят прозорци. Само с домати няма да стане!

Присъединяването на бившия американски посланик Сол Полански към германския и френския показва кои са олигархическите интереси, които защитават протестиращите! Помните ли Македония как изгони американския посланик преди години за 24 часа, а ние го приехме??? Така трябва да направим сега и с немския и френския, които защитават своите олигарси в България и се месят във вътрешните ни работи! Какво да чуе правителството ни от протестиращите? Нали преди два месеца имаше законни избори, законен парламент и правителство? Да ги махнем заради интересите на САЩ, Германия и Франция? Това ли е тяхната демокрация? Международното право гони такива посланици!

mahame gi zaradi interesite na bqlgariia

Сега разбрахте ли кой какви цели има в колонията. То да си колония на целия свят е ужасно нещо.Искат да те разпокъсат.

Точно представители и на тези страни са олигарсите и мафиотите.Колко милиарда губим от това членство в ес.Само не платеното ДДС на година е около 10 милиарда.Да излизаме възможно най бързо от тази прогнила олигархично-буржоазна структура мислеща единствено за нийния си задник.РЕФЕРЕНДУМ за излизане от дупката /ес/

Иересноо, защо не се намесваха във вътрешните работи на страната, когато Тиквата си разиграваше коня и имаш далеч по-масови протести? Двойно германско аршинче.

Гея, Бея и Злодея да се измитат! Искам нов тип управление!

върни царя :))

БКП не слязоха от власт само смениха логото и някои мениджъри от рекламните отдели и развойната дейност, а сега двама посланици,които още не са заседняли на седянка с родните мошмороци говорят популярни приказки,докато държавите им пренебрегват цял народ.

Преведено на обикновен език ни казват, че не искат червените боклуци..... И следващата мярка е спиране на Еврофондовете за Бьлгария. Колкото и да реват червените боклуци, това са фактите!!! Никой не ги иска в Европа.... Познават крадливия им нрав!!!

Тези двамата защо не си гледат в своето канче, Ако и в техните страни лумпени започнат да се търкалят по кръстовищата полицаите ще обърнат листото.

".."Доброто управление на страната е в интерес на всички българи. Но е в интерес и на всички европейци: в качеството им на данъкоплатци (около 40% от отпуснатите на България еврофондове идват от немските и френските данъкоплатци.." Ето за това.

Тия педали ги оправя цар Калоян,ама не се е родил! Само боковци и цоковци и ....

Тези дваамката защо преди изборите не отидоха при техните приятели и да ги накарат да гласуват, а сега плачат на чужди гробища.В момента в България има управление ,правителство избрано в пълно съответствие с конституцията на страната и който не е доволен да се сърди на себе си.Някакви протестиращи заявиха пред медиите, че те не били гласували на изборите, но сега били против това управление ?Оставете правителството да си свърши работата, всичко останало е в нарушение на законите. Чудя се на министъра Цв. Йовчев докага ще търпи нарушението на обществения ред в София.? А на недоволните и протестиращите ще кажа да се готвят за следващите избори , а не да ходят за гъби, пък после пак протести !!!

абсолютно си прав

ХАМСТЕР, ТЪРСИ СИ РАБОТА ИЛИ АДВОКАТ ДА ТЕ ЗАЩИТАВА В СЪДА! ДНИТЕ ТИ СА ПРЕБРОЕНИ!МАСОНИТЕ ОТ ЕС СЕ НАДИГАТ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ!ЩЕ ТЕ ЕЛИМИНИРАТ С ЕДНО ЩРАКВАНЕ НА ПРЪСТИ!

Пропуснали сте в статията съществена част от обръщението на посланиците: "Парламентът е естественото място за водене на политически дебат. И този дебат предполага всички избрани политически партии да участват в него."

Какво по силно доказателство, че системата на управление в България е не ефективна. При всичките правителства системата генерира корупция. Костов, Сакскобурготски, Станишев, Доган, Борисов през годините подариха за стотинки не само златните находища но и всичко, което може да се продаде или откровенно да се открадне. Системата на държавно управление в България ражда, култивира и умножава корупцията без значение коя партия управлява. В случая не са виновни партиите, защото която и партия да е на власт тя ако не е била досега тя ще се корумпира. Трябва да търсим лек за причината за болестта, а не за симптомите. Причината е системата.

Интересното е, че в България нищо не се е променило от освобождението от Турско робство. За нас, българите е нормално, който дойде на власт да се облаже. Не че не мърморим под мустак, не че не си мислим "Я аз да падна там, че ще им покажа", но явно ботевият яд "Народ привикнал окови да носи" е оправдан. Дано сега да му се вижда края. За мене едно е сигурно - ако не ни се наложат морални норми отвън, няма как да се оправим само на принципа на барон Мюнхаузен.

Кога господа за един месец научихте кои в правителството работят за олигархията? Къде са Ви критериите за предишните правителства и по специално това на ГЕРБ? Тях ги приемате като света вода не напита въпреки, всичките им зулуми? А това на един месец /подложено на постоянен натиск/ го осъдихте!

Говорим за мераклиите за власт днес.

Марш,от Европа болшивишки подлоги.Вашето любимо място е Сибир.

Не можах да ги разбера тия чиновници , те разбират ли кои са олигарсите в България !Дали са наясно, че именно сплав от олигарси и мутри вече 4 години върти на шиш целия народ!!!И Президента е от тях , и Борисов , и "Типинг поинт"и т.н. , но защо ми се струва че и посланниците са от тях!!!Хитри лисицииии!!!

Само при нас нема лабаво.Станишевич е наше момче(няма значение че е роден в Херсон,Украйна).Комунистическата школа е добра и обединява комунистите по всички земни кълбета.

толкова ли сте тъпи , че да научавате истината все от чужбина. това правителство е нечута мафиотска структура от фалиращи некадърни мафиоти, които разчетат на вашите пари за да се върнат в играта.Всеки ден тяхно управление е кражба от вас.

Изолация на червените олигарси в Европа.Като Лукашенко,да не стъпват на европейска земя.

Червени боклуци спрете да цапате образа на България пред света и подайте оставка. Търпим загуби от вашето управление , белият свят не иска да комуникира с вас . Аут сте .Не го ли осъзнавате.Само интереси ли имате , нямате ли чувсство за отговорност. Как ще управлявате като посланиците на водещите в ЕС държави ви припознават като мафия.

без да защитавам червените, ама тия посланици или не са чели на Боко биографията, или ги тресе канска демагогия.

Я ги изгонете. Не могат да се месят в политиката на независима държава.

Какво и е независимана държавата ни бе, келеш. То не е независимо , а зависимо то олигархията и мафията. Нали това ти казвата, ЕС не търпи такива и с право .Няма да контактуват с българската мафия и да и дават пари? Ще ни изолират, заради червените боклуци и некадърните им олигарси, които също ги чака фалит и изолация , а ние ще мизерстваме.

Явно си доста заблуден, с Боко си контактуваха, пък той иначе няма ама нищо общо с мафията. ЕС не ще да си контактува с проруския клон на българската мафия, иначе с проевроатлантическия нямат особени задръжки. Обаче както и да го гледаш, и едните и другите са си мафия. Па вие си рипайте по площадите.

И мутрите са наши и комунистите са наши и сидеровци са наши. Все някак ще се оправим. А тия мазни белокожи да престанат да си пъхат носа навсякъде. И благодарение на тях достатчно се осраха нашите политици. Рибата мирише откъм главата - тоест откъм Брюксел.

Ежко, бе някак не върви аутсайдерите на европа да обвиняват и да дават акъл тези които са я създали , ръководят, и ни приеха по милост.

Изобщо не са ни приели по милост, там милост няма. Приеха ни защото им трябваме и то точно такива, бедни и послушни. Съветския Съюз 2.0 Reloaded

Източват ни френските и германските монополи в България.Посланиците са на хранилка при тях и затова ги защитават!Не взимаме немски пари-вноските ни в ЕС са по-големи от получените пари от Европа!Кризата в Европа я правят Германия и Франция!

Да, така е - винаги другите са ни виновни. Ние се скъсваме от работа, изградили сме гражданско общество, имаме разделение на властите, ама пусти германци и французи....

сменяй хапчетата!

тъп си много брат.

Когато комунистите,управлябащи България сега не искат да чуят гласът на народа,е редно тъй като сме членове на ЕС,страните в ЕС да покажат какво точно иска народа.Толкова ли е страшно да погледнат истината в очите.А истината е ,че на народа е омръзнало да бъде грабен и унижаван.

Народа не са политиците на ЕС и бългаските им слуги.

а тези двамата къде бяха до сега? в България от 4 години всички европеиски фондове се крадат, точат и какво ли не, без дума за това от страна на европа. за справка - милионите за буклука в софия!

Те не се месят. Те сигнализират, че до ушите сме в лай.а.

Жалко, че трябва разни лица от чужбина да казват неша, които 99% от българските медии премълчават. От друга страна добре, че има все пак някой да забележи, че на хората им е писнало да бъдат мамени от ВСИЧКИ правителства до сега.

Защо не вземат и двамата да ни врътнат по едно фелацио? Да видиме кой го прави по-добре.

като почнете лично да връщате лихвите на взетия заем от настоящите правителствени мераклии.

Като са такива големи демократи защо ни гонят циганите и ни вземат на работа , която никой от техните ситизенти не желаят да работят.Виновни сме си ние/т.е. управляващите/, че не гледат първо интереса на България и българите, а гледат да се харесат наевропейците и то в повечето случаи за сметка на нашите родни интереси

в кои свят живеете? имигрант сам от двадесет години. имам цамо средно и вече знам езика и още не сам станал програмист, енжинер, доктор или президент за което никои не ми е виновен (само толкова знам и мога). що се отнася до ромите, много добре си познаваме стоката че да ги обвиняваме европеиците които те не са светци и за разлика от нашите защитават интереса на народа си. не си спомням как е било през комунистическо, но чувам че тогава са се полагали неща дори и без да си ги заслужил (стига да си член на бкп). *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Филип Отие и Матиас Хьопфнер са едни най-обикновени канцеларски плъхове. Те си нямат понятие от политика! Единственото, което те са управлявали през живота си, това са няколко чистачки, шофьори, секретарки, портиери и готвачи.

Франция и Германия, двете страни, които от 2007 системно източват българската икономика чрез свободно прехвърляне на капитали и в същото време ограничавайки брутално пазара на труда, чрез формални и не формални рестрикции?! Тези господа защитават интересите на Кауфланд и Карфур, а не на българските граждани, поне в този конкретен случаи, както и подкрепят политическата върхушка, която поради невежество или от користни подбуди им позволява ограбването на българите.

хахаха плъхчо, кауфланд и карфур са никой в Германия и Франция бе. Ама на тебе ти стига само до там пипето. Имащи право на глас са фирми като Фолксваген, Сименс, Рено и др. Но за един изпростял дебил може би Кауфланд е най-важното.

А поне малко се уважаваме като хора,нация и държава,трябва да скочим срещу тези посланници.Все пак не сме техни провинции,че така нагло да се месят във вътрешните ни работи.Чудя се на тези българи,които им ръкопляскат.Хей,хора без достоинство,опитайте да ги посъветвате как да работят в собствените им държави и ще видите реакция.

102, остави ги тия- и те са ГЕРБ- ери!

Браво на посланиците за подкрепата и това,че виждат истината,виждат борбата на народа срещу олигарсите,задкулисните далавери на шепа хора управляващи.Тези хора ние сме ги избирали но те не оправдаха нашето доверие. 24г ни мамиха и лъгаха докато не сринаха България И НАРОДА.НА ВСЯКО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО СМЕ ДАВАЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОКАЖЕ СВОЯТА ЛОЯЛНОСТ КЪМ НАС НО НИТА ЕДНО ОТ ТЯХ НЕ НАПРАВИ ТОВА.ВСИЧКИ РАБОТЕХА САМО ЗА СЕБЕ СИ ,УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧНАХА ДА УНИЩОЖАВА И НАРОДА НО УДАРИХА НА КАМЪК.НА БЪЛГАРИТЕ ИМ ПИСНА ОТ ВСИЧКО ТОВА И ЗАТОВА СЕГА ТЕ КАЗАХА БАСТА СТИГА ТОЛКОВА.ТЕ СЕГА СА НА УЛИЦАТА И ЩЕ СА ТАМ ДО КАТО ВСИЧКИ ТЕЗИ ОЛИГАРСИ НЕ СЛЯЗАТ ОТ ВЛАСТТА И НЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА И НАРОДНАТА ВЛАСТ ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.БЪЛГАРИ НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ И НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ОТ ТЕХНИТЕ ОБЕЩАНИЯ,БЪДЕТЕ ЕДИННИ И СЕ БОРЕТЕ ЗА ВАШЕТО БЪДЕЩЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ И НА ВАШИТЕ ДЕЦА,ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ОТНОВО СИЛНА АВТОРИТЕТНА СТРАНА А ВИЕ ДА СИ ЛЯГАТЕ СПОКОЙНИ И ДА СЕ СЪБУЖДАТЕ С УСМИВКА .ЕТО ТОВА ВИЕ ТРЯБВА ДА ИЗВОЮВАТЕ.....ПОБЕДА.

Важно е, че сега виждат истински и неумолим граждански протест срещу задкулисните ужаси и далавери! Браво на посланиците за подкрепата!! Напред България да се отърсим от наглите далавераджии-милионери от сладки държавни постчета и поръчки!

Къде 'спаха' преди години посланниците на Германия и Франция, както всички техни европейски партньори и САЩ, вместо да наблюдават с изключително внимание кризите в България 'парламент, съд и прокуратура, МВР, АРМИЯ, министерства с неизброми към тях агенции и ГОЛЯМА БЮРОКРАЦИЯ. И къде видяха 'гражданското общество'..., но много 'държат да приветстват решителността на президента Плевнелиев' - най-безличния до сега. А 'отпуснатите на България еврофондове' са откраднати от нас чрез всевъзможни схеми съвместно с представителите на 'Олигархичният модел', като преди това се погрижиха да се унищожи икиномиката на България, за да се превърне в една 'независима' държава, защото нищо не зависи от нея.

Човече,да ни си мислиш че някога ги е интересувало тези леви китки там дали на нас ни е добре или зле? Те само надигат вой когато някой се опита да им накърни интересите ...понеже сега останаха без лобисти в парламента -от така наречените десни(боклуци-крадци-иван мангъра и винету-боко) се насраха от страх да не би да изритаме някой монополист и да не могат да ни смучат!!!! Сидеров започвай един по един да ги изритваш тея дебелогъзи чичета и да си върнем Челопеч от -Дънди прешъс метал,ерп-тата,мариците 1 и 2 и още много други пазпродадени-подарени национални богарства-от бай иван мангъра-основния изпълнител на планът Ранът проектиран от господин Андрей Карлович Луканов!

Да си върнем златото от крадливата канадска фирма-Дънди Прешъс Метал,да си върнем ЕРП-Тата,Да си върнем Мариците 1 и 2. Вън на всички неолиберали от крадливия вашингтон и Псевди европейски съюз. !!!! И НЕФТОХИМА ЗАБРАВИХ!!!! Не на ФАШИСТКИЯ МОДЕЛ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!!!!!!!

Въпреки уволнението на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, парите за глобите няма да са нито от неговия джоб, нито от джоба на премиера Борисов, ще ги плати пак българският данъкоплатец. Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около 4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. Едва ли закъснялото уволнение на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев ще промени с каквото и да било поредната надвиснала над страната ни заплаха за санкция. Европейската комисия сезира Съда на Европейския съюз, защото България не е спазила директиви, заложени в изискванията от Запада. Този път делото е заради нарушение на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар. Страната ни е извършила непълно транспортиране на енергия и поради този факт ЕК предлага да ни бъде наложена дневна глоба от 8448 евро за всяка частично изпълнена директива. А директивите, отнасящи се за страната ни, са две за транспортиране на природен газ и за транспортиране на електроенергия, което прави обща глоба от 16 896 евро на ден. Тези средства ще бъдат плащани, докато правителството не се съобрази с европейското право. Всичко това става ясно от прессъобщение, изпратено до всички медии от Европейската комисия в края на миналата седмица. По този начин управляващите глобяват българските данъкоплатци защото на всички е ясно, че именно от джоба на обикновените граждани ще бъдат елегантно откраднати средствата, необходими както за тази, така и за всички останали санкции, наложени ни от Съда на ЕС.

Въпреки уволнението на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, парите за глобите няма да са нито от неговия джоб, нито от джоба на премиера Борисов, ще ги плати пак българският данъкоплатец. Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около 4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. Едва ли закъснялото уволнение на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев ще промени с каквото и да било поредната надвиснала над страната ни заплаха за санкция. Европейската комисия сезира Съда на Европейския съюз, защото България не е спазила директиви, заложени в изискванията от Запада. Този път делото е заради нарушение на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар. Страната ни е извършила непълно транспортиране на енергия и поради този факт ЕК предлага да ни бъде наложена дневна глоба от 8448 евро за всяка частично изпълнена директива. А директивите, отнасящи се за страната ни, са две за транспортиране на природен газ и за транспортиране на електроенергия, което прави обща глоба от 16 896 евро на ден. Тези средства ще бъдат плащани, докато правителството не се съобрази с европейското право. Всичко това става ясно от прессъобщение, изпратено до всички медии от Европейската комисия в края на миналата седмица. По този начин управляващите глобяват българските данъкоплатци защото на всички е ясно, че именно от джоба на обикновените граждани ще бъдат елегантно откраднати средствата, необходими както за тази, така и за всички останали санкции, наложени ни от Съда на ЕС.

Доказателство за това са извършените преди седмица пет наказателни процедури за един ден на Европейската комисия срещу България две в областта на енергетиката, две в околната среда и една при конкуренцията. Това е равносметката от публикувания на 25 януари пакет с процедури на Брюксел, в който страната е шампион с най-много отправена критика. Заедно с неизпълнението на енергийните директиви, едно от най-сериозните нарушения е свързано с нашумялата наскоро кампания за цифровизация. Брюксел установи, че следваната от България процедура по издаване на разрешения за цифровия радиочестотен спектър се е основавала на прекалено ограничителни условия, което е довело до изключването на потенциални кандидати от пазара. Останалите две наказателни процедури срещу България са свързани с опазване на околната среда. Еврокомисията призова страната ни да се заеме незабавно с мръсния си въздух, като такива предупреждения имат още 16 държави от ЕС. Качеството на атмосферния въздух е влошено в много държави от ЕС, въпреки задължението на правителствата, съобщи Европейската комисия. Тези констатации са направени след извършени измервания на въздуха във всяка една от страните. Проблемът касае фините прахови частици, които могат да причинят дихателни проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт. Лошото качество на въздуха е резултат от пътното движение, промишлената дейност и отоплението на сградите, се казва в становището на Комисията. Припомняме, че от влизането на България в ЕС, държавата ни е претърпяла много присъди от Съда на Европа. През 2009 г. ЕК заведе иск за 15 200 евро дневна санкция за боклука на Бойко

Много си прост, бе кьорпе! Върни си законно само това което е направил дедо ти и баща ти!! Какво се пънеш айдушки към чужда собственост!! Атакаджиите са в парламента от сумати години, защо не пищяха когато се продаваха тези държавни ДМА??!!

От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро А сме усвоили 4,5 милиарда от 2007 до сега! Математиката е проста.......направете я сами.

"Германия и Франция, както всички свои европейски партньори, наблюдават с изключително внимание настоящата криза в България, втората за по-малко от шест месеца: криза на доверие в начина на управление на страната, както показват протестите". ...защо винаги когато ни наблюдават с изключително внимание, аз се запиням като магаре на мост?, ...незнам защо е така.

За какви европейски пари става дума? Всички досега, а предполагам и сегашните управляващи няма да направят изключения ги присвояват- много хора направихме богати каза борисов преди време.Пътят за Своге още стои в дупки , а срока за изпълнение е септември 2013 г.Дали фирма Трейс е взела за него някой лев европейски пари?

Прави са посланиците , сляп трябва да е човек за да не види и разбере , че нещата у нас не са наред и трябва коренна промяна - оставка на правителство , мерки против корупцията навсякъде ,внос на съдии и прокурори от ЕС , контрол върху митниците.Иначе това което следва е бежански поток на българи и задръстване на КПП - тата , чак тогава някой може би ще се усети

Какво е казал Хьопфнер-много важно. Нали сме суверенна държава, ние трябва да казваме. Болшинството от нас трябва да иска нещо за да се случва, не отделни платени нереализирани и недоволни от себе си хора

КОМУНИСТА колкото повече говори и обяснява, толкова повече прикрива крадливата си същност.

Франция и Германия. Не съм злопаметен за това си записвам.

Нали и те са в играта. Оня Уорлик ако беше тука, да видиш какво щеше да стане.

До някой си "АЛО" Не е хубаво да си уличен тъпак и кресльо! Франция и Германия не ни плащат данъците. И малкото умни българи не са гърци, за да им дават помощи... ЗАПОМНЕТЕ, БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ 700 000 000 евро ГОДИШНА ТАКСА В Е С. ПРИБАВЕТЕ И 3 МИЛИАРДА МИТА ОТ ВНОС ОТ Е С И... БЪЛГАРИЯ Е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА УСПЕШНОТО РАЗПАДАНЕ НА ЮГОСЛАВИЯ = НА 120 МИЛИАРДА ЕВРО, а може и повече. Много си тъпо,Зайче. Има Косово - питай САЩ, колко струва! И ГЕРМАНИЯ Е ТРАЙНО НА БАЛКАНИТЕ...! А, КОГАТО ГЕРМАНИЯ Е ГЛАВНИЯТ "СЪВЕТНИК И "ПРИЯТЕЛ" НА БЪЛГАРИЯ" - СЛЕДВА Н А Ц И О Н Л Н А К А Т С Т Р О Ф А. / N B - ТОВА Е КОНСТАНТА!/.

Тя катастрофата е факт. Въпроса е дали ще загубим и територия - че това също си е било константа.

"За 2011 г. е била 835 млн. лв., за 2010 г. - над 700 млн. лв., за 2009 г. - над 600 млн. лв." (става дума за таксата на България за членство в ЕС) - от статия, като сведенията са от Димчо Михалевски... За сравнение - очакваните фондове от ЕС са над 15 млрд. евро, стига да успеем да ги усвоим, разбира се, като съм скептик за по-голямата част. Ще си спестя личния коментар - просто като говорим с факти - да говорим с факти...

допълвам се само, че 15-те млрд. са за периода до 2020 г.

Колко си прост!!!

Е няма друга страна в ЕС с толкова много комунисти. Нямаха ли край тези червени баби. Колкото и да се прикрива комуниста, говорейки за патриотизъм, независимост и други неща, той си остава прост комунист. Уж са прости и са влубени в Русия, а си купуват Мерцедеси. Що не се возят Москвичи?

Ами защото не е комунист,бе глупаво седесарче.

И къде точно я видяхте тази олигархия бе, драги поддръжници Боко-Боклуковски ???

По-скоро точно от тези идват самите навивки за скачане на балъци по улиците. Този път - за въвеждане на удобна за чужди сили "избирателна система" - чрез намаляване броя на народните представители (много скъпо им идва да пазаруват цели партии и цели парламенти със стотици депутати). И второ - чрез хиперболизиране на идеята за мажоритарни избори. Последното може - но в определени рамки. Иначе то също е лесен начин за вкарване на подставени хора именно на чужди сили и олигархически интереси, на търбуси с пари, които могат да пробутват точно определените си лица, който да им слугуват при прокарването на лобистките закони. ТЪЙ ЧЕ НЕ Е ЯСНО КВО СА ПОДКРЕПИЛИ И ДАЛИ НЕ Е ИМЕННО ПРОКАРВАНЕТО НА ПЪТЯ НА ОЛИГАРХИЯТА, ВКЛ. НА ЧУЖДАТА, ВЪВ ВЛАСТТА У НАС. НЕ ЧЕ НЕ ПРИТЕЖАВАТ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ, ОТКАК СИ Я СПЕЧЕЛИХА ВЪВ СТУДЕНАТА СИ ВОЙНА СРЕЩУ НАС. НО ИМА НЕЩА, ЗА КОИТО ТРЯБВА ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ, ЗА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ СЪВСЕМ УДОБНО, ТА МОЖЕ ДА СА СТИГНАЛИ ДО УРЕЖДАНЕТО ИМ БАШ СЕГА. МОЖЕ ДА СИ ИМАТ ПРИЧИНИ И ДА НЕ МОГАТ ДА ЧАКАТ ПОВЕЧЕ. ТГА ТОЙ Е КАЗАЛ КАКВО СА ПОДКРЕПИЛИ ТИЯ ЧУЖДИ СИЛИ, ПРОИЗНАСЯЩИ СЕ ЗА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА УШ ВСЕ ОЩЕ ФОРМАЛНО СУВЕРЕННА СТРАНА?!?!?!

И кой казал, че "протестът" е "срещу олигархията"? И че тия били "подкрепили" нещо си "срещу олигархията"? Не че се чуват някакви конкретни искания, но с тия "протести" май се иска пробутване на идеята за намаляване броя на депутатите - т.е. подготовка на почвата за завладяване на парламента именно от олигархията. Тъй че може да е "в подкрепа на олигархията" и на чужди сили като тях самите. Тъй че кво са подкрепили? Себе си! Като през 89-та, когато навиваха пружините на наивниците да им скачат за интересите - пак на тия същите, "великите" в криза, дето си я лекуват с кльопане на чужди държави. Да не говорим за нашата - който е чел поне в училище исторята на България, знае кви са ги вършили тия същите със страната ни.

Кой ти чете вече в България. Не виждате ли, че "умните, интелигентните и проспериращите" били на протестите? Ако това са тези проспериращи, значи сме стигнали дъното. Българите винаги съм твърдял че сме мазохисти. Колкото и да ни е зле, все глдаме по-зле да си го направим. В момента всеки говори за някакви олигархични интереси, но нито се споменават имена нито се споменават фирми. Просто едни думи се хвърлят в пространството. И въобще какво искат тези протестиращи? Избори? А после какво? Е те до "после" не могат да мислят. Първосигнални телета.

Протестиращите май не знаят кво искат, освен ако не го пазят нарочно в тайна. Прав сте, че са им подадени няколко лафа за реплики, както беше през 89-та, измислени в някакви канцеларийки за политически маркетинг и реклама, ползван дотогава в идеологическата им война на тия горе срещу държавата ни, която те си я нарекоха "студена". 89-та двата инфантилни лафа бяха: "Кой не скача е червен" и "45 години стигат". И балъците скачаха като папагали, вярвайки, че утре-други ден, като си съсипят социалната държава, баш те ше се събудят милионери. Ама само 5% от тях го направиха чрез крадене от бившото държавно и по няколко други начина. След 24 години самите те (макар че много от тях изпукаха от собствената си глупост да дадат рамо на чуждото грабителство у нас, вкл. на съсипване на здравеопазването и всичко друго социално) видяха колко са били заблудени и непростимо тъпи да услужат на чужди завоеватели. Ама сега сценарият се повтаря, само дето целта е друга - не нахлуване и заграбване, а доизкусуряване на механизмите за пълно подчинение на държавата ни: чрез свиване на народното представителство в законодателната власт (вамаляване броя на депутатите) и чрез измисляне на механизми за по-лесно вкарване на отделни хора във властта, когато са подкрепени от търбусите с парите (тези, дето им е по-невъзможно да купуват цели партии и парламенти със стотици народни представители), но за конкретни "мажоритарни" лица и "граждански организации" - да. Скоро ще стане ясно що за "граждански организации" ще се нацвъкат, ако идеите се осъществят: все такива за даване на Добруджа за шистов газ и пр. мръсни производства на търбуси, наритвани всобствените си страни заради безочливата им наглост и алчност, за превръщането ни в опитно поле за ГМО, за военни площадки и пр. и пр. нещица, които в момента все още не "не им достигат" на "демократизаторите" ни... Поне в този смисъл говори логиката

Е, че тия подкрепиха и завладяването на страната ни от тях след 1989 г., когато спечелиха студената си война срещу социалната ни държава. Половин век воюваха и накрая успяха да си ни вземат като военен трофей, който да наложат като компрес върху поредната си закономерна за капа им ЦИКЛИЧНА "КРИЗА", която се лекува единствено със завладяване на нови пазари и заграбване на нови ресурси, каквото направиха с нас. 89-та пак сума ти балъци, избудалкани с инфантилните политпропагандни балони на чичовци от западни миризливи канцеларийки, които това са работели целия си живот (иделогически войни и пропаганда), скачаха като маймуни в ентусиазма си да събарят собствената си държава по чужда свирка. " И сега - 24 години по-късно, оцелелите и пострадали от собствената си глупост виждат резултата - моргата, до която ни "реформираха" и "демократизираха" горните "велики", дето ни завладяха. Сега икат да повторят тоя балъшки сценарий - пак зад умопомрачително нелепи лозунги да накарат балъците да си съсипят пък сега избирателната система, щото само тя вече пречи на чичовците да доизкльопат останалите, недоизядени парчета от държавата ни. Това е завладяването на Добруджа за мръсните им грабителски производства, ГМО-тата им и пр. окончателно вграждане в държавата ни и разпореждане с нея. За целта искат да вкарват по-лесно именно те- чуждите сили, корпорации и пр. търбуси, конкретни техни ора, което може да стане с намаляване броя на депутатите и хипертрофиране на идеята за мажоритерни избори. Не могат да пазаруват на едро цели парламенти и партии - търсят начини да вкарват хората си така, че от по-малко да зависи повече. И тези с парите да ги определят. Мислете, балъците! Мислете. Не като през 89-та - да скачате и тресете задници по чужда свирка и чак след 24 години да ви светне кво сте направили.

И каква стана тя? Членът на ПЕС, другаря Оланд, подкрепя протести срещу правителство, поддържано от лидера на ПЕС... луд свят! :)))