96-годишна бивша учителка не е пропускала избори от 1945 г.: Мечтая за България на 3 морета

Баба Лалка обяснява тайната на дълголетието с това, че и до днес не спира да върши нещо вкъщи и да копае в градината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво цъкате минуси, бе, подчовешки утайки?! Трябва да сме нация под пагон и да вземем това, което самият Бог е отредил! Слаби и скапани дегенерати. Защо съществува държавата, ако не да се бие?! Да умреш на фронта трябва да ти е най-голямата радост в живота! Направо се отвращавам от вас, бе! Трябва да се милитаризираме напълно тия гадини ми говорят за икономика. Икономиката има смисъл само ако поддържа военната индустрия за да водим тотална война! Един цитат завас отрепки: Боен доклад на 2. СС-Танкова дивизия Дас Райх юни-юли 1941: ... Врагът имаше почти пълно въздушно превъзходство. Бомбардировачи и щурмоваци нападаха пехотата ни през целия ден. Те бяха атакувани само от четири от нашите ПВО оръдия, които свалиха няколко самолета през този и следващия ден. За първи път вражеските сили сражаващи се срещу Дас Райх използваха тежки танкове. Ставаше въпрос за Т-28. 37 мм. оръдие не можеше да пробие бронята. 50 мм. оръдия бяха доведени до фронта срещу танковете, които бяха пробили и започнаха да търсят стоманените гиганти. Но дори те не можеха да направят нещо. Затова няколко смели мъже, въоражени с бутилки с бензин скочиха на танковете отзад, заляха ги с бензина и ги запалиха със сигналните си пистолети. Един разчет бяха пленили коктейли Молотов и ги използваха успешно. Един подофицер се покатери на танк, повреди картечницата с брадва, за да не може да стреля, стреля с пистолета си във визьорите и впоследствие запали танка... ТОВА ТРЯБВА ДА НИ Е ИДЕАЛА И МЕЧТАТА!

Браво на жената. Между другото в момента България е на три морета! Всеки може да иде в Гърция или Хърватска и да си купи къща и земя. Знаенето на език е само предимство. Но за добро или лошо, колелото на историята се върти и не се знае до кога ще е така. Утре може да се наложи да пазим нашите територии.

От някои коментари се вижда че българите не искат още територии, също мразят своята собствена. Знащи може да отстъпим наши земи, ако ни ги поискат.

Едно време и в училище, и вкъщи са ги учили на патриотизъм, а сега - само предатели и продажници.

Не ви е "баба", ами е Госпожа. Имайте малко уважение поне.

Да ги застроим и тях с бетон и да ги направим на кочина. Не можем да си оправим малката мизерна държавица, но ламтим за още територии.

значи можем да отстъпим тия презастроените да се отървем от тях ?

Ще стане бабе ще стане, не на три морета а на три океана. Ти само почакай да измрат всички ваксинирани... България и Румъния ще са новите хегемони на планетата Земя, а Кондьо ще е гранд маршал!

Ми лека полека става. Кавала, Ксанти, Тасос- вече има много българска собственост. Половината Цимисхи ( най- скъпата улица) в центъра на Солун, сградите и съответно магазините са на българската църква. Сега , ако Албания реши да се прави на Велика Албания, ще си вземем поне част ит Македония - Струмица примерно. Та кой знае. Преди 10 години ако някой ми беше казал че Украйна и Русия ще воюват щях да му кажа че има богата фантазия !

Бабо.до 22 годишнината ме храниха с патриотизъм и в буркани съм си слагал даже. От 23 години съм свободен човек, живея в Бяла дуржава, кадето съседите си уважават териториалната цялост и просперират. Стига с тези балкански нрави. Станете бели хора вече.

Молодец!

За какво са ни "три морета", за какво са ни още територии всъщност? Това значи гърците да си отстъпят от тяхната територия, а Албания да изчезне (за Северна Македония пък- там работата е съвсем мътна). Как го виждате да се случи? Пък и защо? Ако е заради комплекси- запознайте се с географията. Днес на Балканите има 10 държави (без да се брои европейската част на Турция), и от тях България е на 3-то (трето!) място по територия. И е по-голяма от Белгия, Нидерланция, Португалия, Унгария, Дания, Чехия, Словакия, Ирландия, Исландия и Австрия! Днес времената са съвсем различни, и териториите започват все повече да си губят значението, независимо дали ни харесва или не. Това е факт! Войните за територии са на път да приключат, стават все по-безсмислени. А иначе, който наистина иска три морета, просто си изкарва един ПСР тест, пали колата и отива, ако иска в Албания, ако иска на Керамоти в Гърция, ако иска и по-далеч, има и още морета. :)

Айде, още един скапан пацифист. България докато не стане 215 000 или поне 170 000 кв. км. не трябва да спираме фанатичната борба!

Искаш война с албанците и гърците ли? Между другото, що не си купиш фанелка на която пише "България на три морета" и не отидеш с нея на екскурзия в Албания. И ако там албанците те питат какво значи това, ще им кажеш.... абе измисли нещо там, какво да им отговориш. :)))))

Националният идеал трябва да бъде постигнат на всяка цена! Ако мога да перафразирам един толераст и идеал на сганта тука, дървото на национализма трябва периодично да бъде поливано с кръвта на мръсните небългари и на българските патриоти! Иначе аз не пътувам до Гърция и Албания. Как ще им давам пари на тая сган?!

ли ти чете лекции

Винаги съм бил фанатизиран привърженик на славния Вермахт и славните Вафен СС. Най-добрите въоражени сили в историята, които могат да ни бъдат само пример как да действаме! Сега отивам да чета за славния VI СС Доброволчески корпус (Ι-ви латвийски) и отбранителните боеве по линията "Пантера". Аз само колко книги съм прочел за славния Райх тука пацифистите не са виждали на едно място.

Тази баба е баба-патриот и това е крещящо и скандално противоречие с европейските ценности УУУУУУУУУУУУУУУУУ ,, ДОЛУ очаквам да ми пишете само +++++++++++ благодаря

Под патриот разбираш почитател на НРБ?

То Дунава и територията на север от Балкана вече ни е излишна, камо ли за 3 морета да мечтаем :-)). Всъщност доста софиянци биха заменили цяла дунавска България за малко гръцко море и някой остров или Странджа-Сакар за малко Адриатическо крайбрежие. Тов е новата мечта за България.

Не говори пълни глупости ! Морето в Северна Гърция е супер отвратно, плажовете , с малки изключения също. Спасява ги сравнително по- доброто време, въпреки че зимата в Солун е гадна - влажна и ветровита ; и добрата храна. А Странджа Сакар, струва повече от половината Адриатика. Явно не си бил и не знаеш за какво става въпрос. Миже би само водопадите в Хърватска са равни по хубост и усещане !

Бабо, стига глупости! Държавата ни е 4 пъти по голяма отколкото трябва да бъде за толкова народ. Белгия и Холандия заедно правят половин България а имат население 4 пъти по голямо от нашето. Не ни вкарвай във война със съседите. И ние искаме да до живеем до твоите години.

глупасти..исторически Македония се е наша..за съжяление нечисти интереси на великите уж сили ви я отнеха

да си жива и здрава, бабо....на 120 да гласува и ще си по -добре от чалгата Луна...а и от много други...

Тая мантра с 3-те морета със сигурност е плод на комунистическата идеология...

Мечтайте не за територия на три морета, а за богата и просперираща икономика, създаваща иновативни технологии и добавена стойност!

След ученията на нато сме на три морета бабе- черно, кафяво и жълто. хахахаха

Бабче, стига с тази алчност за територии, че много човешки животи коства. Ние тази шепа длан не можем да я оправим още след 45-години социализъм, та не искам да си мисля ако станем на 3 морета какво чудо ще е. Гледай си внуците, научи ги да ходят да гласуват и се радвай на живота.

Това с "шепата длан" трябва да престанем да го спрягаме вече, защото явно само комплекси създава. Запознайте се малко с географията- България изобщо не е "шепа длан", а средно голяма държава по територия в Европа. Държавите Португалия, Белгия, Нидерландия, Унгария, Австрия, Чехия, Словакия, Дания, Исландия, Ирландия, Литва, Латвия, Естония, както и поне още 7 балкански държави са ПО-МАЛКИ по територия от България! И доколкото знам, май нито една от тях няма комплекси! От 10 балкански държави, България е 3-та (трета!) по големина на Балканите! И изобщо, какво всъщност значение има големината на територията?

Какви са тия глупости? Германия е средноголяма държава. България е малка държава. И ще си остане такава с такова мислене!

Не, Германия, Франция, Италия, Великобритания, Испания, Норвегия, Швеция, Финландия, Беларус и Украйна са ГОЛЕМИТЕ по територия държави в Европа. Погледни точната географска статистика: от 51 държави в Европа, България е на 16-то (шестнадесето!) място по територия!

Не, Германия е не е голяма държава в световен мащаб. Тука говорим за готовност за тотална война срещу превъзхождащи сили! А България и по-малка ще стане с тая пацифистка измет. Голяма била. Люксембург ли ще нападаме, бе?!

Бабо, да благодариш на 200.000 умрели руснаци дето са дали живота си за България ,иначе още в Турция щеше да живееш. С един крак в гроба ще гледаш чужди държави.

Ама вярно ли 200 000?

Да благодариш на Александър II. Никой руснак нямаше да дойде по собствена воля

Пак ще живеете във Велика Турция ! Картата и Путин я видя и ...нищо не каза.

За кво ѝ е на България три морета? Едно го оср....ме, та пази Боже още две да имахме. Все мечти за велика, голяма, воини, ръководители. Все едно слушам поредния лозунг на БКП от 1978!

Е, с лозунга малко се оака, де. С морски риболов тогава си бяхме в Атлантика и ручахме прясна океанска скумрия.

Кажете на каката, че вече сме се включили в Триморието, да не се кахъри.

Ъхъ! Кеф!! ТРИмор... ,- три пъти ще мрем което си е пак кеф.

Браво на баба Лалка! Една достойна българка !

коя съседна държава с излаз на море напада първа смелата ни и изключително боеспособна армия? Щото за добро или лошо скоро след това ще загубим София.

тези с минусите сигурно са ефрейтори и им е известна боеспособността на БА - 6 литра вино и едно агне не се опира на никой боец.

Хаха. Бабенце. По тежко от х... имикал не си държала. Комунистически продукт. Три морета сънува още.

Бабче и ние мечтаем за същото, но държавата ни все някой друг дърпа конците и. След псевдо демократите се навъдиха либеристчета, дето ще ни променят светогледа. Няма да го доживееш Бг на три морета. То дали моите внуци ще го дочакат,само един Господ знае.

Те тия демократи и либерасти все от едно място изпълняват. Най ярък пример Бойкикев!!! Не толкова ярък Командира!!! А и най баш либераст в Европа русначето СТАНИШКО

И По-добре, че нямаме три морета, че с тоя манталитет си представям на какво щяхме да ги превърнем :(

За кой ли е гласувала в продължение на 45г?

Винаги за комунистите, разбира се - 45 години не е имала друг избор, а сега по инерция.

Такива чугунени глави и изветрели мозъци гласуват за БКП И Мунчо Естонски. С какво право такива ми определят бъдещето и аз трябва да търпя последиците? Тя ще си отиде след някоя и друга година, както и другите дърти амеби, но аз ще им тегля последствията!

Е няма как всички да гласуват за една партия

Откъде знаеш до кога ще живееш Заради такива боклуци като тебе България загива Боклук!!!

След някоя друга година и ти ще си отидеш! Всички ще си отидем, и всички го знаем! Докато сме живи трябва да се движим и да мислим, после май, няма да можем!

Ти търси причината на метър и 60..70 над земята...!?

Успокой се бе, след двайсетина годинки, ако доживееш, и ти ще си дърта амеба .

Аз мечтая да съм без морета като Швейцария, и също толкова беден като швейцарец , и толкова досадна работа като часовникар на четири дневна работна седмица . Мъка мъка ,швейцарска .

Ами защо не изпълниш мечтата си? Много е просто.

Швейцария няма русофили.! Само русофилските сметки!

Аз мечтая мръсните пацифисти да се затрият в адски мъки. Тия са по-вредни от болшевиките. Всичките в щрафбатальони да разминират с голи ръце!

Малко останаха тези истински хора от онези поколения. Сега, боклук до боклука, като тея дето са писали тук, че не мечтаели и че сме били и на океан. Неграмотни нещастници.

Аз мечтая да няма такива българи ,които мечтаят за три морета. Който му е кеф сега може да ходи не на три а на тридесет морета и пет океана . С този български шовинизъм се лутаме векове наред.

Прав си, но дали е шовинизъм или комплесарщина не знам. Само макетата са по комплексирани от нас.

Е тва е щото имаш робско мислене. Колко му трябва на роба, едно легло и коричка хляб. И да служи вярно на господарите си.

Е ти не си роб, ти си по-по-най…

Аз мечтая мръсните пацифисти да се затрият в адски мъки. Тия са по-вредни от болшевиките. Всичките в щрафбатальони да разминират с голи ръце!

Какво цъкате минуси, бе, подчовешки утайки?! Трябва да сме нация под пагон и да вземем това, което самият Бог е отредил! Слаби и скапани дегенерати. Защо съществува държавата, ако не да се бие?! Да умреш на фронта трябва да ти е най-голямата радост в живота!

България,като член на ЕС е и на океан....но,бабата няма да го разбере

Българите са на три морета. До днес. Разбира се, че по океаните има партийни секретари и децата им мутри. Но те не са българи а интернацеоналисти. Разбирам, че ти е трудно на теб и голяма част от Тролетариата в ДИР....да мислите символно!

Едно море цементираха,та още 2 за мутрите . Тази истерия за Македония и 3 морета но изяде главите и България се смали.

Искаме морето да е от бира Ариана ама за сега не е

Браво на бабата! Но тук сганта няма да я разбере. Фанатизираният национализъм трябва да стои в основата на държавата.

Браво на баба Лалка, страхотна овчица! Да живее България на три морета и на десет океана! Поздрави на всички бабки и дядковци, които не пропускат да гласуват за своите овчари!

Хаха, че тя е гласувала само на незаконни болшевишки избори досега! Ех това НРБ как ви е промило мозъчетата.

Българите поне да не забравят , че сме най - старата държава в Европа, която я има и днес , да не забравят богатата ни история и да не забравят желанието на съседите ни и Великите сили- България да е орязана и малка, с нисък стандарт на живот и марионетки които да я управляват .

От 1944-а насам има ли България или незакоинна болшевишка кочина НРБ?

Мяза ми на гласуващ за Румен Радев

Респект към г-жа Лалова. Може би Единствената жива, живяла в Реалната България. При изградено в тази България самосъзнание. До ДИР: пенсионерка и баба ще наричате майките си. Има жени, към които може да се обръща единственно чрез Г-жа. Бих помолил съмишленици, да открием банкова сметка с дарения за Г-жа Лалова. Когато г-жа Лалова е учила в Царска България, дарителството е било част от МОРАЛНИЯТ ОБЛИК НА БЪЛГАРИНА.

Все още име живи хора, виждали истинската България, преди да бъде закрита през 1944-та.

Не се хващай за буквата!

мечтай да я има България! Щото тия от последните 32 години правят всичко за да я затрият. ТРи морета.....

За НРБ ли плачеш, бе, шумкар?

НРБ - 1989 - 9 милиона капиталистическа полуколония България 2021 - 6,5 милиона Коя е за оплакване бе соросоид???

"Мечтая за България на 3 морета" - тъжно ... толко прости и самовлюбени фокусирани в собствената си дребнавост. Кои са трите морета .. в коя точка средиземно море се дели на 2 морета ... сложни въпроси .. айде живейте си с дребнавите националистични мечти ... които някой ви е набил в кухите глави но никога не сте имали възможност да осмислите. Дайте нещо да свършим, с което света да се гордее с нас. Това да ни е мечтата.

За тези морета: https://youtu.be/Xoicr_3lk2k говори учителката! Българите са на Три морета. До днес. Ако си българин, трябва да знаеш мелодията на тази песен "РУСА коса имам". Това е БЪЛГАРСКОТО хоро "Трите пъти". Любимото на дядо ми и на мен от Загоре. Ритъмът на това хоро е закодиран в моето ДНК. Да се откажа от същността си и да се превърна в същество с инстинкти? Щастието не е да умреш като Матросов на амбразурата а ден след ден и век след век да живееш всред род и Родина предавайки на децата си миналото от предците. Щастлив съм, че живея във времето на Дядо Добри, светла му памет, и г-жа Лалка Лалова. Те дават повече храна за Душата, отколкото ти можеш да купиш от мола храна за стомаха чрез Бърз Заем.

Тая баба хич не е изкукала - всеки българин патриот мечтае за България от Черно море до Охрид и от Дунав до Бяло море! Младите хора трябва да вземат пример от нея.

Хайде, тръгвай с танк, със самолет, с бомби. Що чакаш ?

Ако мразя някого, това са комунистите и то заради националния предател Добри Терпешев, който 1945 година пред очите на цялата ми рода харизва Беломорието на гърците! Ей така, щото бил комунист! Да се пържат в ада до девето коляно! Преди това заради въшливата Македония семейството ми емигрира от Одринска Тракия, а през 1945 втори път емигрира заради тъпите комунисти подарили Комотини на гърците без един изстрел и без един лев. И после имат наглостта да се наричат българи!

Не е имало как да задържим беломорието, великите сили/по точно англосаксите/ щяха да ни изритат от там , като съюзници на немците, безмалко Родопите на гърците да подарят...

Бабката е тотално изкукала. Мечтаела за българия на три морета, ама най-ценния и спомен е пътуването на колежката и до София. Ай сиктир от такива мумии да определят бъдещето на държавата.

Що бе то човек всичко може да си мечтае, макар и неосъществима мечта. Още на времето сакскобурготите профукаха бъдещето на нашата държава....

Ако станем на три морета, кого ли ще опрапостим...

Киро обещава България да е на три пола. Гарантирано от Промяната и ИК.

Значи ще имаш по-голям избор. Гот.

Алцхаймер не прощава на никого. Дано Госпид не ме оставя да живея до тобкова късно,че да ставам за присмех и на внуците си. Инак, всеки си има мечти. Моите са свързени с живота и здравето на близките ми.

Какво не и хареса на приказките бе Ани, какъв Алцхаймер? Виждала ли си човек с тази болест, щото аз съм? Много си е наред бабето, пожелавам на всеки такава възраст, що се отнася до Луна чалгарката е напълно права...... всякаква измет президент ще става....

Браво. Пожелавам й 100 минимум!