Коментари - 9500 домакинства ще имат шанс безплатно да получат фотоволтаици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

9500 къщи за гости на наши хора ... че малко им бяха по 400 000 Няма такава .... лоши думи бол ... изберете си някоя Терминал(НО)2

Поредната далавера, проблема да няма фотоволтаици по покривите на къщите в България, не е цената им, а процедурите за узаконяването им и включване в мрежата. Разходите да си сложиш фотоволтаици са горе долу като да си сложиш 2-3 климатика. Българите имат пари сами да си купят и монтират фотоволтаици, проблемите им са узаконяването и включването към мрежата. Държавта трябва да помогне за това. А не да радава пари на приближени до властимащите и роднини, да си сложат безплатни фотоволтаици.

ше получите турски кюмюрокюмбаци.. ббаахаха

с раздаването се говори и за промяна в законодателството! а дано!

По-скоро е поредната кражба и раздаване на държавни "помощи" на богаташи. Поредното "Болен здрав носи". Както стана с пенсиите, не се помогна на най-бедните пенсионери с мизерните ниски пенсии. а се "помогна" на и без това богатите, пенсионери с максималната пенсия, като тя се повиши от 2000 лева месечно, на 3400 лева месечно. Т.е. с 1400 лева, докато минимланта пенсия се повиши само с около 200 лева. Проблемите в България не са цената и покупката, проблемите с фотоволтаиците са узаконяването им и включването към мрежата. Поне 2-3 млн. българи имат пари да си купят фотоволтаици покриващи 20%-35% от месечното им потребление.

Ами вместо да раздават пари, да вземат да променят законадателството. Това ще е достатъчно да се сложат не 9500, а 1 000 000 фотоволтаици. И то без държавата да похарчи и един лев.

Стигат ли за една малка спретнат партийка или са за джоба на Кирето ?

Нещо ти е сбъркана сметката 12 000 кВтч при цена 0,1 евро на електричеството преди една годиа, сега е по-висока цената. Означава, че един фотоволтаик би трябвало да струва 1200 евро. Но в момента цента в магазина с 20% ДДС, транспортни раходи и печалба на търговеца е около 300-500 лева = 150-250 евро. Един обикновен фотоволтаик е от 250 до 400 ватпика, ако няма облаци произвежда лятото над 1 кВтч на ден, който се изкупува по 0,50 лева. Т.е. носи печалба 0,5 лева на ден, като се отчетат облаците и зимата вероятно носи по около 150-200 лева на година,. Е трябва да се купи и инвертор, за още толкова пари. Т.е. ще се изплати със субсидирана цена на електричеството за 3-4 години, а ако не е субсидирана за 7-10 години ще се изплати. От фотоволтаиците има ефект, само че малък защото не работят нощем и когато е облачно. И защото зимата когато трябва повече електричесвто слънцетро свети наполовина по-малко отколкото лятото, когато трябва по-малко електричество. Умното е не да се купуват акумулатори, а с електричеството да се добива водород когато има слънце и да се складира. А когато няма слънце, водорода да се използва за горивни клетки снад 40% КПД за производство на лелектричество. Инфраструктрата за съхранение и транспорт на водород и за отопление с водород я има. Това е сегашната газопреносна мрежа на света.

Е щом не вдяваш гледай туй: https://youtu.be/D1ALNg3z2gk?list=PL5A1F134DF2403435

Вие или сте малоумен или не знам.... Как може толкова простотия в 1 пост ...

Кое ти е малоумно, че да ти го дообясня.

Долу-горе мога и да изброя имената на тия 9500 домакинства,които ще ги получат тия пари,макар и за тях да са джобни,ама пуста лакомия.

Хайде почвай!

Това е нещо като с катализаторите по комините преди няколко години, или нови серии на Кашпировски!

Мда и с 10000000 фотоволтаици всички ше стоим на тъмно! Кой ще им направи дублиращи мощности. То не е направено случайно да не може сульо и пульо да си сложи фотоволтаик и да продава на енергото. Явно не знаете колко такива фалираха в Испания.

Гледсм дирници, сте ми изтрили менението, че това с апяри хвуршени на вятъра. Бе, никаква ефективност и полза за икономика, освен пе ще направят ощр инфлация. Тези дотации са пълен тк.

Какви фотоволтацици ?! Дай на Бай Ганьо дръва и кимур ! Само от това разбра той !

Безплатен обяд няма. Ще има бумащина, ще има допълнителни екстри без които не може, ще има проблеми с енергоразпределението. С такава държава не искам да танцувам

Къщурките за гости трябва да се дооборудват.