С какво ще запомним този ден? 

Програмата за безвъзмездни фотоволтаици ще обхване едва 9500 домакинства, които да получат по 15 хиляди лева. Защо според инж. Станислав Андреев от "ЕнЕфект" въпросната програма е "неадекватна и със спорен ефект" чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Заради връщането на хартиената бюлетина и среднощните промени в Изборния кодекс в правна комисия, минали с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" затвориха вратата за коалиционни преговори със социалистите. БСП обаче не отсъпва от промените, за разлика от ГЕРБ, които дадоха крачка назад. Всички позиции и картина от деня чуйте в Podcast новините. 

Полша вероятно ще позволи на Украйна да участва в разследването на експлозиите във вторник, когато ракета отне живота на двама души на полска територия. Разследването на експлозиите се води от съвместен полско-американски екип, но според един от съветниците на полския президент няма причина двете държави да откажат участие на украински специалисти.

Формула 1 ще остане без Шумахер. Става въпрос за Мик Шумахер - синът на легендата Михаел, който след два сезона сред най-добрите в автомобилния спорт, изгуби своето място на стартовата решетка, предаде "Корнер". Договорът между Шумахер и американският му отбор "Хаас" няма да бъде удължен, като мястото на сина на легендарния шампион ще заеме друг германец - Нико Хюлкенберг. Около името на Мик Шумахер очаквано имаше огромен фурор, когато спечели сезона във Формула 2 и се появи на сцената на Формула 1, а мнозина предричаха, че до няколко сезона той ще бъде новият пилот на "Ферари", следвайки стъпките на своя баща. Нищо подобно. Мик изпрати миналия сезон без да спечели нито една точка, а преди последния старт на настоящата кампания, той има едва 12 пункта, спечелени след шестото място в Австрия и осмото на "Силвърстоун".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Софийската света митрополия се възмути на видеоклип към попфолк песен. Защо и на кого е изпълнението? Чуйте във вечерните Podcast новини.