17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Нещата никога няма да се оправят ! Безхаберни и корумпирани полицай и прокурори винаги се ослушват и се опитват да преядат с каквото могат... Така ще е до следващата трагедия на пътя ! Моя принос с подобни типове съм го постнал в личния ми сайт и си виси там.., за к'во ли ? Никой не си мръдна пръста, макар да са сезирани правоохранителните органи ! - нямали достатъчно данни за.... https://www.4yx.me/?p=136&l=1 Четете, ако искате, че почвам да се нервирам и на прокуратура и на полиция...

То няма държава всичко се е вкиснало като кисело зеле. За 35 години и краденекво да искаме? Да закриват я за Турция ,я за Гърция или Румъния ,барем ще крадат по малко завалиите.

Знае се всичко за нарушителя, но нищо не се предприема След като стане белята се започва, ама той има толкова нарушения, 20 акта и бля бля ! Това си продължава с години !

Гонка?

Отбивката за Бистрица не е ДО Панчарево, а В Панчарево.

Въпрос като за лаици ---- тези 16 г мацки какъв са го дирили посред нощите ? А къде са "загрижените " им "родители"? Родители моля, да обръщате повече внимание на децата си и да отделяте време за ВЪЗПИТАНИЕТО , за да няма такива случаи!!!!!!!!!

Има даже 14-годишна. Каквото са търсили са намерили. Ако оцелеят едва ли ще могат да раждат.

Касапница… Ужас

Ако не беше написал,нямаше да се сетим че е ужас и касапница. Само дето пропусна да ни информираш че след сряда идва четвъртък.

гонка ли са си правили тези "тунинги"

Няма да говорим.. Ама има и след това.. От последната матура: " Официално – 27 училища в България нямат НИТО ЕДИН взел матурата абитуриент… Съобщено ни чак сега… 27 училища със среден резултат Слаб (2)… При това не смеят да ни кажат колко училища са с резултат Среден (3)… А, че мнозинството са с Добър (4) и малко отгоре – знаем си го… 27 училища – двойкаджии – това е СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ… За който у нас не се говори. Изобщо! Говорим за цените, за газа, за ковида… За децата, не успели да покрият дори минимализираните молби за тройчица – не се говори… А учениците уж ходят на училище, учителите уж преподават, чиновниците (директори, инспектори, министерски) уж контролират и раздават акъл… При тия резултати – какъв акъл са раздавали?" Та от тез 27 учелеща.. КОЛКО ЛИ НЕГРАМОТНИ шофьори са вече по пътищата?

Общоизвестно е как се провеждат шофьорските курсове и как се придобиват (по-точно купуват) книжки. Но като пострада детето на някой високопоставен управник,ще благоволят да въведат по-строги изисквания и контрол.

Няма

Да видиш размазан келеш, карал в насрещното с 200 - хубаво, да видиш размазан моторист - по-хубаво, да видиш размазано БМВ - безценно!

Ама лошото е, че не е в скалата. Още хора заради тъпака пострадаха.

Прав си :(

По-скоро не тъпак,с нагъл и самоуверен лигльо.

От къде си сигурен, че не е този с аудито виновния?

След като пътна полиция не успя толкова години да си свърши работата, нека да бъде закрита. Трябва да бъде заменена с напълно нвоа структура. Ясно е, че от тези файда няма.

По-добре да са в команда с пожарникарите.

Борбата с корупцията при полицията е лесна. В щатите практикуват т.н. "ужилване". Подставени лица предлагат умишлено подкуп. Последствията са пагубни. Тук, при същия подход, следва да има дисциплинарно уволнение и нулиране на пенсионно осигурителния фонд (нулиране на трудовия стаж) плюс неизтриваемо досие. Глобите трябва да се премахнат и да се заменят с наказателно–принудителен труд по почистване на пътната мрежа. Защо? Представете си, че вие и Хампарцумян карате в аварийната лента на магистралата. Глобата е 1000 лева. За Вас това може би ще е месечният Ви доход, а за Левон са дневните джобни. въпросът е дали наказанието за двама Ви е съпоставимо? При няколко месечно метене на магистралите загубите и за двама Ви ще съответстват на пропуснатите ползи. Съображението, че във фиска няма да влязат постъпления от глобите е несъстоятелно, защото много повече пари няма да излязат от държавата за заплати, здравни и социални осигуровки, работно облекло, платен годишен отпуск и прочее потребности на целево назначените хора. При принудителния труд държавата може да Ви осигури само жълти дрехи, метла и фараж. Всичко друго си е Ваш проблем. Спането вкъщи, а работното време – 8 часа всеки ден. При неизпълнение на задължението или симулативно присъствие – удължаване на срока.

Харесва ми предложението!

"Фараш"!!! – Извинения!

"Няколкомесечно" се пише слято!

МИГ-29 - според мен паричните глоби НЕ ТРЯБВА да се премахват! Както за тези, които 1000 лв са им джобните за деня или за часа, така и принудителният труд на бедните не им пречи. Затова трябва да е и от 2-те, но с различна тежест. На Левон примерно 200 лв + 200 часа, на бедния 2000 лв + 20 часа - това е само примерно. Идеята е, че богатите ще ги боли от принудителната работа, а бедните от паричната глоба ... Освен това и хазната ще се пълни.

Вчера един ДНК отпадък в някаква Трощльота комби изпреварваше мотоциклет близко до отбивката от окловръстното за Бистрица и въпреки ,че ме видя продължи да дава газ и се насочваше срещу мене, добре ,че имам бързи рефлекси и имаше малко място от дясно рязко да врътна волана и се разминахме на 20 см макс. К*етена си мислеше ,че кара порше 911 турбо и ще скокне за част от секундата, ама то тромава трошльота...Такива като този бих ги бил до като пукнат, ако след това няма да ме съдят!

Родители, обръщайте внимание на децата си и ги възпитавайте !!! Точно от липса на възпитание се получава този псевдо-бабаитлък , изразяващ се в каране на БМВ с 2пъти над нормалната скорост , качване при 10г по-голям чичко каращ така и тнт ... и е въпрос на време да стане някоя мелодрама. Дано децата се оправят и да имат не 1, ами 100 на ум след това !

До кога ще се дават книжки на този и онзи? До кога курсове и всичко ще произвежда неадекватни убиици на пътя? До кога няма да има мерки по толкова важен въпрос? Бесен съм .

Опасно изпреварване отдясно в средна лента с около 120 от BMW СО2568СС срещу х-л Плиска, точно на спирката !!! - пратих видеото до МВР, но трябва и да се явявам ... - т.е. КАТ са доста милостиви и прехвърлят отговорността си на нас шофьорите, да вършим техните задължения за контрол и безопасност. А на видеото се виждат кристално моята скорост, гео локация и номерата на табелите, както и слаломът на фончо от задната камера, после и от предната. Нарушителите шофират нагло - ежедневно и постоянно - все някой да го е снимал и озаптил този от Панчарево, досега, ако регистраторите се приемаха по бързата процедура за доказателство. Та на някои ще им точките макс за 1 ден !

Пращай тези сигнали по телевизиите.Като го публикуват и отидат с камерите при шефовете на КАТ,тогава може да има някаква полза. Иначе никой няма да ти обърне внимание.

Т. нар. "журналисти" дали правят разлика между "фактура" и "фрактура"...? Иначе, жалко за децата и за всички невинни жертви по пътищата ни!

Яд ме е за пострадалите и заради това....... нали искат реформа в МВР, адвоката министър да научи от тук,че веднага трябва Пътна полиция да почнат да работят по всичко и останалите полицаи- да работят по безопасността на движението.По безопасността ни, а не по пълнене на бюджета с глоби. И оня Тенчо дето дърдори за корупцията да разбере,че докато са им дали правото и ноже те все ще взимат.Не е нормално да те оберат на улицата, да кажеш на катаджията и той да каже,че това не е негона работа , а са търсиш районното......Тва да не е Дубай ве, да не сме фрашкани с пари,че катаджиите да ги държим само за белите и фуражки.

Как така бай Ганьо в чужбина спазва правилата, а в България- Не.

Ами много просто - там всички спазват правилата, а тук - никой. Като започнеш от политиците,минеш през мутрите (те са едно и също де), после през полицаите,и стигнеш до Гошето, с голфа- всеки кара против всички правила. И го прави съвсем умишлено, с ясното съзнание, че нищо не може да му се случи. Защото корупцията е на всяко едно ниво! Правова държава??? Да , ама някъде другаде!

Спазват. Все едно в други държави няма ПТП, пияни, превишена скорост. Просто нашите са направени там, аи не им е по джоба.

Исках-наплашени. Тъп телефон.

Заради такива държавата ни загива- населението бега навън.Трябва нещо да се прави! Първото е да няма катаджиите да станат ,като другите полицаи и да работят по всичко, а не да търсят кой не си е включил късите и да праскат глоби Катаджиите да не са за разлика от обикновените полицаи някакви юристи ,че само само те да определят какви са нарушенията и глобите? Всички вън на улицата и бачкане по всичко-като в Щатите и Европа..Второто е - всички районни инспектори и полицаи по районите да знаят кои са живеещите в неговия район дето са идиоти по пътя и още при тръгване на колете да ги проверяват за наркотици и къркане. За най малкото- санккция и спиране на коата от движение.Как може КАТ да са направили 49 акта на нам кой си, а районният инспектор да не знае,че такова говедо живее в района му и той не го контролира.Иначе оправия няма!

Крайно време е застрахователите да поемат малко социална отговорност. Вижда се, че на политиците не им дреме да променят законодателството, но за застрахователите като частни дружества не е необходимо закон да направят така, че: 1. Под 25 години си, караш кола над 150 коня от определени марки - застраховката ГО - над 2000 лв. (10 пъти над средната за малолитражка). 2. Под 25 години си, имаш "досие" в КАТ (взети са контролни точки) и караш кола над 150 коня - 4000 лв. премия. Ще видим колко ще са пишман родителите, които ще си позволят да плащат на отрочетата си такива суми за да карат мощни коли. Ще видите, как бързо бързо ще се ориентират към Пежо 206, Опел Астра и подобни "нисък клас" возила.

Тия под 25г с гъзарските коли ги боли фара за 2 бона ГО. Нали тате ги плаща

И 24 годишния пише колата на баба си , дето е със златен талон , но не кара от десет години и продължава да шпори както преди... Или просто не си прави ГО - той има само колата на негово име - за какво му е ГО? В полицията и прокуратурата е заровено кучето !!

Така е, пише колата на баба си, но не я кара бабата. Нищо не пречи в полицата да се пише името на водача и при инцидент да не се признава застраховката ако водачът е друг (както в Англия). Даваш си колата на Пешо, звъниш на застрахователя да го впише. Иначе греда - удрят някой Ролс Ройс и си продаваш къщата (ако я имаш).

Принципно сте прав, но тук не е Англия. Както казах в прокуратурата и полицията е заровено кучето. Като се разчуе , че те съдят и ти вземат тунингования таралясник и на комшията идиот му се случи изведнъж ще започне да изглежда различно положението.

Знак за 30, щети като при удар със 130. Тъжно, но това е положението. Докато знаят че и да ги хванат за превишена скорост, ще хвърлят 20 лв и ще се "оправят" така ще е. Я да видим при глоби почващи от 1000 и стигащи до 20 000 лв за превишена скорост и конфискация на таралясника докато не си я плати (и затвор за полицаите взимащи подкупи) дали пак ще е така?

А защо не конфискация за "постоянно". Без кола и глоба пък после да му мисли тоя дето е дал колата...

Само че и със скорост от 50 клм в час - задължителна за населените места, както е при разклона за Бистрица, ДО ТАКИВА ИЗКРИВЯВАНИЯ НА КУПЕТО НА бялото БМВ няма как да се достигне.. Надрусани джигити са препускали по улиците на Панчарево..

Винаги има замесено БМВ! Явно има нещо свързано с колите ли? Със собствениците ли?.......

Чипа е за смяна ... Но още не са открили как ...

Така е. Хората не могат да осъзнаят, че така жадуваната промяна трябва да дойде от нас, не от кирчовци и подобни. Ако ти не искаш да се оправиш, няма кой да дойде да ти подреди градинката. Когато спреш да си хвърляш боклука през прозореца на колата/жилището, когато си платиш данъците, глобите и т.н., когато започнеш да мислиш и за всички останали освен за себе си, тогава реално може да се промени нещо.

война не ни трябва..

Ужас! Ужас! Ужас! Горките деца! Господи, помогни им!

Молбите публикувайте на дебил.ком

Ти си некъде най-накрая на класацията, дето си я подкарал, нали!

За тъпотата и олигофренията ли?

Да, ама в тая катастрофа е имало и невинни жертви. Това, че е имало 1 луд да кара несъобразено, надрусан или пиян е довел точно до тоя резултат!

Нека позная група келеши без родителски контрол са в две коли и смазват невинни хора в другата кола, като вероятно починалият е бил шофьорът. Това е, колкото и да внимаваш на пътя, някой идиот може да те убие и ти нищо не можеш да направиш. Сега келешите, като оздравеят заедно с роднините и родителитеи в затвора .

толкова много и толкова тежко ранени има заради неслагането на коланите на тези от задните седалки, не знам кога ще си го набият в главите хората, че това е много важно. всеки ги пренебрегва...

Стига с тия колани!! Пазят при нормални скорости! Като караш със 100+ и челно се вреже в тебе някой и той с толкова, кинетичната енергия е толкова много, че нищо не може да те спаси. Телата ни са по-слаби от ламарината и при удар над 70 км./ ч. рядко отцеляват.

ако си застраховал както пишеш... Когато не сте сигурни за някоя дума проверете на Google, хем ще я научите, хем няма да се излагате.

Корумпираните полицаи спят ли добре ?

Какво са ти виновни политиците, че не можете да си възпитавате идиотчетата?!

Ти си от онзи мат'рял, стой далеч от мен.

Някакъв млад чикиджия се е правил на оборотен пред девойките. Аман от комплексари

Забрави да допълниш с каруца за 500 евро, изкарана от някоя морга в Италия на "реални" 200 хил.

се пише чекиджия,а не чикиджия.

А бе я си наври граматиката отзад! Чикиджия или чекиджия,няма значение.

Ръцете горе! Тука ли стеееее?!

Излиза че този който е карал БМВ-то, е решил да изпреварва и то в завоя. Да не споменаваме че там ограничението е масово 50 км/ч и забранено изпреварването знаци, непрекъсната линия между платната... Масово се смятат за безсмъртни и за тях законите на физиката не важат!

По всяка вероятност, общото тегло на ланците на седмината пострадали тийнейджъри е в съотношение 2:1 спрямо общата им телесна маса...Това вероятно обяснява отчасти и катастрофата - превишили са макисмаланата допустима маса с товар на МПС в усложнена пътна обстановка.

Къде са били родителите на тези 16 годишни деца?

" На работа ...." - нали все с това се оправдават, че нямали време за децата си, че много работят ... Еми , не сме най- работната нация доказано е вече, но за сметка на това сме най- безотговорната и проста!

на около 80% от спечелилите неграда "Дарвин" били: "Гле'й сега како става!"

Такава добра илюстрация на обществото ни-ДЕЦА карат ефектни, скъпи коли без надзор, възпитание и внимание от страна на заетите (може и да е в кавички) родители липсват, нека се забавляват, ей-сега ще почнат “гадното училище”, те не знаят какво са правила, ограничения, съобразяване, помитат невинни хора в сапунерка (бащата и сина му), а обществото ще се възмущава 2-3 дни до следващия случай… И светлина в тунела не се вижда никъде, защото воля за промяна няма, не само на законодателни ниво. Хората с пари имат държава, но И те самите ще си чупят главите в крайна сметка… Дано оцелеят пострадалите и се осъзнаят.

ограничение за новобранци шофьори до 2г след взимане на книжката да карат коли с лимит до 95к.с и 70kw?

Честно да ти кажа, не мисля че това ще помогне. Напротив. Бързата кола, изпреварва по-бързо и при необмислени маневри може и да е по-безопасна. Защото иначе започва едно изпреварване с 5 км/ч разлика и не се знае как ще свърши.

Браво, много се радвам, дано всеки ден даима подобни новини и изродите да се махат, без да убиват някой друг,най добре е заедно с децата си,понеже изроди възспитават изроди, и след това те ще убият някой нормален.

Искаш ли да ме видиш на живо 0886432713 и ти си подобен изрод

Каква ти е тарифата? Минет, т.н.

Даваш номера на бившия да му звънят на него, а той да се чуди какво става. Тиии коклко си тролен :)))

Нещо сбъркано има в това изказване.

Чудя се какъв идиот трябва да си да караш в този участък с висока скорост. Много добре го познавам този район, защото често ходя до вилата си в Панчерево. Навсякъде там пътя е в завои, ограничението на повечето места е 50 км/ч и има непрекъсната линия между двете платна, не позволяваща изпреварване! Уви обаче все има хора които много бързат и не могат да чакат като останалите в задръстване. Освен всичко отбивката за Бистрица е много гадна, защото ако слизаш от нея, включването в главния път е доста гадно, тъй като от дясно колито които ти идват нямаш много добра видимост малко ти идват в гръб, заради самия ъгъл на включване на пътищата. Изобщо е доста гадно място. Ако обаче се кара с ограниченията там, едва ли ще има подобни проблеми.

ПРЕСТАНЕТЕ С ТРОЛЕНЕТО И ХЕЙТА!!!

Точно в тази статия ли бе....

MOГА ДА ТИ ЗАДАМ СЪЩИЯТ ВЪПРОС, ТАВАРИШ РУСЕНСКО ВАРЕНО!

Какво лошо или невярно каза човекът, копейчице?

Бая пара се изсипва за безсмислено тролене.

Тийновете са в мерцедеса и бмв-то (ако е бмв не може да се разпознае), а 44 годишния мъж е бил в голфчето. Я сега да се замислм как лапещаците карат такива коли и какво търсят в 10 вечерта по пътищата, че да се озоват в болница сега и всичките им близки да треперят.

Виж убийствата с колите на Милен Цветков и на двете момичета, какво се случва оня първия маминия лигльо си спинка у дома и му се признава за наказание, а калпавата съдебна система с полицията седят и дремят сигурно нарочно. Същото ще стане и с онзи на Черни връх.

Много селтаци след като продадоха на дедовците си нивите си накупиха срап нов внос и като слезнаш от талигата и се качиш на такова нещо и резултатите никога не закъсняват.

Че си изпреварва с БМВ-енцето пак на оня свЕт... Специално по Самоковско, където е завой в завоя, дупка в дупката и паднали камъни от скатовете да се кара с повече от 60 км/ч. си е директен билет за отвъдното...

Около Панчарево пътя си е съвсем нормален (после става такъв, какъвто го описваш), стига да имаш поне някакъв опит и уважение към другите шофьори. А и повечето местни ще те подпомогнат в изпреварването с мигач и отнемане на газта, вместо ускорят.

35год зад волана Цитирам защото е Истина::: Полигона е за умения по паркиране, спиране и тръгване. Изгледали всички серии на "Бързи и яростни", хлапетиите правят доза адреналин с глупости по пътя. Виден е резултата! Уви доста и от вече имащи стаж зад волана са абсолютно с неадекватно поведение. Рисково изпреварване, засичане, безрасъдно и нагло поведение. Все пример за хора с комплекси и чувство за безнаказаност. Ако у нас глобите са върху брутен доход, за по тежки нарушения затвор и събираемостта е до месец след налагането и, такива неща ще спрат..

Абсолютно, аз имам опит от почти 15 години и забелязвам неадекватно каране при хора на 30-40+ годишна възраст които би трябвало да имат повече акъл и изградена преценка. Главно за този път, тъй като пътувам често до Самоков спрях да го ползвам поради простата причина че псевдо гъзарите които отиват към Камелот карат с несъобразена скорост и предприемат рискови изпреварвания със скорост от над 100 км и много често съм ставал свидетел на инциденти. Пътя покрай Железница е много по-спокоен, макар и там да има от време на време същите проблеми са с по-малък интензитет....

А какво да кажеш за тия около 20 годишните, както в случая. Възрастта не е порок, имаше една приказка, но липсата на адекватно възпитание Е. "Браво" на родителите им.

'нагло ' ми се вижда силна дума . повечето са толкова тъпи, че даже не осъзнават, че вършат нещо нередно

природата ги коси тези.... целогодишно.

представям си какво щеше да е ако нямаше полицейска акция по пътищата???

Де са куките ? У храстите Пушат цигари и пият кафе Акцията трябва ,да бъде всеки ден ,всеки час....и то да има Кпп , с камери и т.н. Само така ще се спре тая касаоница по пътя. Някой да е ходил скоро по Студентски град ? Там е джунгла ве

Аз викам : всички родители на тези момчета и момичета , да отиват да Дават доброволен труд . Да дават кръв Да имат отношение към проблема Това поколение днес: 16-19 годишните , са пълен дроб . Не знаят каде се намират. То алкохола да е проблем, наркотици ,цигари ...и т.н.

Уви, наказанието им е много тежко и неотменно - деца инвалиди за цял живот... възпитанието е трудна работа, изисква усилия.

Трънлив е пътят от цървулите до маратонките и от каруцата до БМВ-тата....С катализатор алкохол и наркотици, картинката е потресна. После защо все няма пари за здравеопазване. Как се опазва здравето на 80 процента дебили, как...

един карабиниер в Ит по повод смъртта на един 15г младеж паднал от 5ят етаж каза" ако отгледаш зайци няма как да станат лъвове...", сега му предстои дисциплинарно наказание, а той има право. Родителите со най големите врагове на децата си, макар и несъзнателно най много поражения на ниво психика, мислене и държание им нанасят точно те.

Има нещо, което трябва да е задължително, а липсва в курсовете за шофьори - задължителни часове в моргата, най-тежките отделения в болниците и гробищата, убедена съм, че това ще има някакъв ефект.

Вече доста страни имат нацфионални канали в тубата с ежедневни сборници с ПТП. Дори при цензурата, която налагат от google, подборките от ОНД и Полша са впечатляващи. А и нарушенията са доста близки до нашите. Би трябвало на курсовете да има задължителни есета върху поне двайсетина подобни випуска, с анализ на ситуацията, предложения за правилна реакция, цитиране на членовете от закона и правилника за прилагане, както и от съпътстващите наредби, релевантни към наршението и защита пред крупата курсисти. Няма да ги направи по-отговорни, но ще им създаде определени навици, вместо да ги придобиват чрез собствени грешки.

Вчера по бул. България караха като луди