Девет души са ранените при верижния сблъсък между три коли на "Самоковско шосе" в района на Панчарево. Седем от тях са тийнейджъри на възраст между 16 и 18 години. При катастрофата има и загинал млад мъж, който е на около 30-годишна възраст.

Вижте снимки

Сигналът за инцидента, който е станал при отбивката за Бистрица, е подаден снощи в 22.02 часа. 

По първоначални данни шофьорът на лек автомобил губи управление, навлиза в лентата за насрещно движение и се врязва челно в идващата кола. В тях пък се удря трета кола.

От Центъра за спешна медицинска помощ са изпратени 9 линейки. Пристигнали са и екипи на пожарната и полицията. На място е загинал именно шофьорът на първата кола. Той е на около 30-годишна възраст. 

В УМБАЛ "Св. Анна" са откарани 3 момичета - на 18, 16 и 14 години. Те са и най-тежко пострадалите. Едното момиче е в критично състояние. 

"16-годишното момиче е в крайно тежко състояние. Докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и други травми и фактури. Оперирана е от коремните хирурзи и в момента е в реанимация. Другото момиче е също в реанимация с гръдно-коремна травма. Те са с реална опасност от живота. 18-годишното момиче е в неврохирургията с травми и е в стабилизирано състояние, но е в крайно тежко състояние", каза директорът на УМБАЛ "Св. Анна" Д-р Славчо Близнаков.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче.

В "Пирогов" са 2 момчета - на 16 и 18 г., 29-годишна жена, както и 44-годишен мъж и 16-годишният му син. 

"Едното момче - 16-годишно - е в детската неврохирургия и няма опасност за живота му. Другите две момчета са обработени в шокова зала. Те нямат тежки наранявания и са освободени за домашно лечение. В много тежко състояние обаче е 29-годишна жена, която е с политравма. Претърпяла е до момента операции, които бяха за спиране на вътрешни кръвоизливи. Тя ще бъде настанена в реанимация", каза на брифинг пред медиите директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

Заради тежката катастрофа движението по пътя между София и Самоков бе ограничено и бе осигурен обходен маршрут. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство, като в участъка има знак за ограничение на скоростта от 30 км/ч.