8000 репресирани ще получат по-висока добавка към пенсиите си

През март правоимащите ще получат и доплащането за първите два месеца на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Промяната в размера на допълнителната сума към пенсията им е следствие на законово установеното изискване тя да се определя от началото на всяка година като процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст за страната, определена от Националния осигурителен институт (НОИ) за предходната година." Държавата се грижи само за депутатите и "репресираните"...

Това са ви великите ''демократи'' дето крякаха срещу активните ама те ги надминаха във всички привилегии.. Кой ги е репресирал че нещо има още живи дето знаят какви пройдохи бяха пращани за превъзпитание и понеже ''много лошо живели и ги тормозили'' доживяват до 80-90 години а тия живеещите ''без репресии'' и пенсия недочакват в мнозинството..

Даа, преди "демократичните промени" са били "борци против фашизма и капитализма", а сега наопаки, демек, демократите оправиха положението като го обърнаха. И толкоз!

За дпс увеличението, то трябва и българите в Кърджали, заедно с тях ридаехме, а тези, които им взека недвижимости, коли, крави днес са бизнесмени а тези които плакаха са на дъното и не ми пишете, че имало справедливост, справедливост има за гьонсуратите дето са нагли, тепегьози, Не за виждаме, н

Едно време пък беше за активните борци против фашизма и капитализма! Как не ви писна да ви въртят едно и също вече 80години!

Соросоиди, репресирани и изобщо тези, които най много скачат срещу "комунизма" не че едно време не са полагали диви старания да се намърдат в БКП. И връзки са пускали, и са зубрили разни партийни тезиси, но Партията-майчица ги е шкартирала като негодни. Не ги е приела в редиците си, съответно е била като мащеха за тях и ги е оставила без благинки разни. Затова сега така подскачат, обидата е била огромна и злобата им е доживот. Типичен пример е баш седесарят Ваньо Костов. Пускал е молби, връзки-мръзки, нищо не е помогнало. Затова после е и станал баш демократ. Сега борците против "комунизма" ще получават надбавки, както едно време получаваха активните борци против капитализма. Докато някой ден палачинката пак не се обърне. Всичко е борба за кокала.

Т.е. ако човек няма нито какпка комунистически заложби и не може да зубри партийни тезиси, тогава не би могъл стане нито лекар, нито инженер. Виждам че ти си напред с тезисите. Но дали си разбираш от работата, не се знае.

по време на репресирането им са били на около 5-6 годинки!

Като знам какви "репресирани" пусна Жельо от затворите, свет ми се вие.

Едно веме добавки имаше за активните борци против фашизма, сега пък за бившите фашисти.Скапана страна.

Значи който не е комунист, той е фашист.

АБПФК? Или тва беше при предния режим? объркАх се вече.

Ми не си се объркал много, щото - по времето на соца бяха Активни Борци Против Фашизма и Капитализма - сега са Активни Борци Против Фашизма и Комунизма. А разлика реално няма - все са муфтаджии.

защо тези добавки се изплащат от пенсионните пари? да им направят фонд или друго?? защо всички дъжи и неработ или смучат от фонда???

Добре че беше тва 10-тото ноември инак сичкото сиган дисидент щеш да стани!

Цирк, дами и господа! Абсолютен цирк. Бас ловя, че поне 80% от тези "репресирани" са с криминални доциета.

Не псувайте на майка за идиощините на управляващите ,защото нищо чудно от скочили на 8000 репресираните бройки да станат 20000 следващата година.Това стана ,като закона на Лучников трима кошаревски свидетели и получаваш чужди или държавни имоти ,а сега с трима свидетели ,,репресирани" ставаш нов репресиран.

Бива , бива наглост, ама вие вие че тотално се нас..... какви репресирани кога и срещу кого ??? То сега целият ни народ с изключение на 5% са тотално репресирани.

Ухааа, агент ивайло мИнджев, пастирката, партийната секретарка, партизанската внучка, Охранителя, Банкерката и компания ще бъдат обезщетени за нанесени морални щети...

Закон за репресираните и четете чл.9. Проценънтите ги има там.....а сега даже в статията пишат че са и увеличени....

пенсия и я добавят кът към личните им пенсии,или към сбора от личната и някоя друга която взимат...например от починал.

Бойко Борисов и Цецка Цачева с новите им автобиографии ,заявени публично по медиите също са били народни врагове при соца,значи са репресирани.Те ще получат ли добавки?

Ами те не ги ли получиха вече....

Тва кой какво гепил се не брои, тиа % са за бъдещите им пенции.

Защо ще получават ? Получава се изгонихте Борците против Фашизма , които получаваха големи добавки и сега тези Маймунковци ,за които Работехме на Времето и служихме в Казармата за тях ! Никакви добавки ,да не са свършили повече работа от нас обикновенните с малките пенсии ! ВАХХХХХХ МАМУУУУУ !

Ужас ! Още един повод младите да бягат. Ако има репресиран то това е целият български народ.

На репресирани от комунистическия режим могат да се смятат хората, лежали в Белене, например, политическите, без криминалните. Но пък той е затворен 1956 г. и оттогава са минали 63 години.

Прав си ,но идват избори .Нахъсването и разделението на българите е стил ,метод и практика на управляващата клика.

Еха, още имало активни борци.

Защо тези ,които имат криминални деяния и са били в Белене се водят за репресирани? Това стана ,както при соца 300 партизани и 1000 ятаци до 07.09.1944г.,а сетне над 20000 бройки АБПФК. Второ ,за реално политическите репресирани българи леви или десни добавки ,в противен случай пак се разделят пострадалите от репресии на две категории наши и ваши репресирани.

дпс пак победи,а за българските изселници от години не се решава нищо.

Не уточнявате за кои репресирани става дума. по време на турското робство, на фашизма, на режима на Т. Живков, на тъй наречената демокрация? Ако ги вземем всички в предвид, значи всички ще получат добавки.

Хаххахха! И в "демокрацията" има правоимащи и борци против нещо си.

на избитите по време на фашизма ще ги считате ли за репресирани и ще получат ли по-високи добавки към пенсиите си?!

По време на фашизма има избити и фашисти и земеделци и народняци и комунисти, с една дума всякакви други които са избити по политически причини и питането касае всички, без оглед на партийната им принадлежност или пристрастие!

Нема лошо- българина за комунизма си къташе по некой партизанин в родата, ей тъй за адет, да не пречат на детето, а за капитализма и по некой фашага ще намери във фамилията- няма да сме по- долу от съседите я. Рефлексът не умира!

Новите активни борци...

Новите активни борци-Защо пък преди 1989г. не бяхме чули ,че има борци против комунизма . Напротив-Вички бяха от бедно работническо -селско семейство. За се га са 8000 до 10 години ще станат 80000

щото който почне да рови отива да им прави компания.

(при дадени преди това седем отзива) автоматично ми цъкнахте и отрицателен отзив?! Как става така, че едновременно съм дал и положителен и отрицателен отзив

stankow

Някой друг едновременно с вас е гласувал. При обновяването се показват всички гласувания, не само вашето. Често се случва.

абсолютно си прав но не чакай отговор те го правят умишлено с цел манипулиране на вота а един върви и ги защитава като последна инстанция

След някой и друг месец ще има близо 6 милиона репресирани от шайката. Ами като се пенсионират кой ще плаща?

Дянков,горанов,а наглеца ще им бие по една ваксина за по-бързо напускане на света

активни борци против капитализма и фашизма?

те тези вече взимат една надбавка към пенсиите по партийна линия. Сега най-вероятно ще намажат отново.. Щото що е "комунист" все е бандит. А изключенията са малко, доказват правилото и са отстреляни рано в революционната борба за кокала след надлежно проведен другарски съд. Въобще гнусна работа.

Това май са новите активни борци.

май са се същите са това едни и същи са и техните деца ...

Репресирани?! От кой и кога? Репресирани,а живи. В момента мнозинството пенсионери са репресирани от този евроатлантичеси режим,и са подложени на геноцид.

Тоталитаризмът на Борисов си върна и активните борци, и номенклатурата (виж “професионалната”, постоянна Избирателна комисия), и привилегиите (познайте колко държавни и ибщински чиновници имат “право” да си паркират безплатно по цял ден в “синята зона”?), и национализацията (КТБ, Дунарит, Гинка, ТЕЦ Варна и т.н.). Само “близките” на премиера успяха за няколко години да купят 2 банки заедно с портфейлите им и да направят от единствената държавна търговска банка инструмент за купуване и послушание.

Идват избори.Който иска да бъде мачкан , да си го избира

Репресираните са тези, които на 9-ти септември са се писали партизани и ятаца, а на 10-ти ноември са се писали жертви на партизаните и на ятаците!

Помага срещу загубата на коса > http://bit.ly/2NuCrhl

ТОВА ЛИ БЕШЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА КОЯТО СКАЧАХМЕ ?

Сега защо не скачате? Значи ви харесват експлоататорите

Е, дано турците най-после да са доволни и да спрат да преексплатират възродителния процес. Въпреки че не ми се вярва

Сещаш ли се кои са най-многото "репресирани"! Познай от един път.

Защо едва сега научаваме че има други "активни борци"?????? Значи редовите пенсионери ги оставиха цяла зима да се гърчат със старите си пенсии и едва от 01.07...ще им подввърлят някаква вече смешна индесксация.... А на новите "активни борци" ще им се дама специална добавка към пенсиите от януари месец на 2019???????? Кой знае още какви привилегии взимат.... Какво се промени тогава ???????

….нищо ново...преди на активните борци ,сега на фашистите ….

Не са били достатъчно активни,като са оставили фашисти.Да си им плащат

Нали дойде демокрацията за да няма"правоимащи"а сега се оказва че "правоимащите" са повече от преди 1989г. извращение и подигравка с народа право нямащите!)?

Народа има право да бъде стриган,докато вярва на управляващите.Банкера ви го каза-дали сте ми парите си и си вярвате,че няма да помисля първо за себе си

има хора които получават социална помощ от двайсе лева

Те като не могат да се борят (т.е. нагаждат) кой им е виновен.

моли се да не се окажеш на това положение

Преди имаше борци против фашизма, ся против комунизма.Нищо не се е променило от 10.11.1989 :)

Къде е Крум Зарков-Кацамунски да протестира срещу това герберастко и еврогейско беззаконие!!!!!!!

….ами аз протестирам ,защото тези хора не са достойни ...

Недостойни са защото са оцелели...... Друго си е да те изядат прасетата в Скравена и Куциян.....

няма го в парламента.. па къде ходи си е негова работа - вече сме свободна държава, докато споменатият и неговите другари не вземат пак властта. Дали ще са партийците от Позитано 20 или мутромилиционерите от ГЕРБ - ДПС все тая - разликите са минимални.

Не, по-готино е сега, като цганите ежедневно пребиват, крадът, гаврят се със хората по селата. И няма сила, която да ги озапти. По- готино е сега, когато децата и внуците ти , са далеч в чужбина, когато телефонни измамници ви заплашват и тормозят ежедневно,когато стоите зимата на студено, когато ядете сух хляб и кисело мляко, и няма пари за нищо друго. Определеною СЕГА Е ПО-ГОТИНО.

3евзек

Режимът на тока ли започва пак?