7 листа отрицателно становище за Полфрийман дали от затвора на съдиите

Според правосъдния министър, решението на апелативните магистрати е необосновано

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какви са тези листа, но ако четеш и чуждата преса излиза, че този човек се е борил срещу корумпираната ни и не отговаряща на нормални стандарти система в затворите ни. Не знам защо но няма как да не мисля, че може и да имат право....

седем листа или седем страници (3.5 листа)?

Седем листа едностранно.

stankow

Механизмът на предсрочното освобождаване е хуманен и изключително спомага за подкрепа и по-бързо поправяне на затворниците. Но в случая да се приложи, при такова мнение на надзирателите - не е законно. И е удар против идеята. Много разочароващо !

просто отвън така са спонсорирали изборите на Академик Борисов, че предумишлен убиец се е "поправил" моментално. След изборите ще стане ясно от къде са парите от...."политиката" на Академик Борисов.

Тук цялата далавера е на мн.високо ниво - без съмнение Боко Тъпото е натиснал съдиите да освободят Фрийман, защото Тъпото преследва някакви свои подмолни цели. Той обича да лиже задници и този път е ред на английската кралица. Тъпото се надява, че като е освободил Фриймън, кралицата ще го повика за една обща снимка, целувки, прегръдки, гнусно мляскане и лигавене - точно както само Тъпото го умее.

Във всеки случай има 1 който е за як бой и това е лицето Калин Калпакчиев!

"Гнилите ябълки" са в НС. От там извират тези правни недуразумения с безброй вратички обявявани за закони! От които пък т.н. "съдии" се възползват и срещу съответно заплащане "под масата" да пускат в случая убиици, използвайки вратичките любезно предоставени от "народните избраници"! Това е добре смазана с-ма защото тия "народни избраници" от правната комисия дето ги измислят съответните закони са колеги на съдиите!!

" .... той покрива всички заложени в закона изисквания за предсрочно освобождаване...." Та, български парламентаристи да представят пред обществото задълбочено и в детайли своите мотиви да внесат, гласуват и приемат такъв закон!!!! Така "вувъзмутените" ни парламентаристи, по-известни като депутати, създават и гласуват закони с тенхите вратички, портички, тунелчета и така известните поправки като "ванко 1" примерно.

stankow

Правилото за предсрочно освобождаване е поне от един век, не е скорошна измислица.

Има основания за възобновяване на делото и отмяна на порочното решение. Трябва само прокуратурата да направи предложение за възобновяване. Чети по въпроса интервюто на Филчев в Блиц: https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/prof-filchev-pred-blits-pozor-za-sdiite-koito-osvobodikha-ubietsa-dzhok_news698768.html

Ами Цацаров вместо да си седи на дебелия гъз, и да злепоставя съда, що не вземе да го направи?

stankow

Дано се справят със ситуацията !

Решението на съда е справедливо, макар и непопулярно. Ние сме държава,в която убийци получават условни присъди или ако са ефективни, лежат по две-три години, защо Полфрийман да опира показно пешкира, повече от другите? Защото е чужденец или защото бащата на жертвата е голяма клечка? Полфрийман е задник, разбира се, но едва ли е по-лош от останалата паплач, която пускаме. Ако изтърпи наказанието си докрая, просто няма да е справедливо.

Значи да пускаме всички престъпници, за да е справедливо? То така и става де, а пък 80% въобще не ги разкриват.

"то така и става" Това е и ключът към тезата ми. Не може за едно и също нещо един да го плясват леко през ръцете, а друг да търка с години наровете, защото бащата бил наш човек или защото народът щял да озверее. Полфрийман лежа 10 години. Колко престъпници днес лежат толкова?

И според теб е най-добре всички да бъдат леко плясвани, така ли? Ами да го напишат нашите депутати направо в закона: за убийство по хулигански подбуди - условна присъда, инкриминира се убийството при грабеж или кражба; инкриминира се убийството, извършено от лице с малцинствен произход или от чужденец и така нататък. Не че на нашите депутати им пречи нещо да приемат такъв закон - ни акъл, ни съвест.

Според мен е добре като ще пляскаме сериозно, да не започваме с чужденец, на който лумпените искат главата, убил сина на големец. Не е редно просто.

"Листа" или "страници"? Има разлика. Разлика няма единствено между "диплома от факултета по журналистика" и "парче използвана тоалетна хартия".

Заради този гаф народа няма да гласува за ГЕРБ. Хората са озверели заради уволнението на Силвия Великова и освобождаването на Полфрийман.

Това, че са озверели, не значи, че са прави.

Конкретно този Калпакчиев не е гербер, по-скоро от ДеБавците е. Но друго е важното - от доста време в поведението на всички от "елита" личи един лозунг "нас няма кой да ни накаже". Независимо от "политическата принадлежност" на съответния субект. Пък Цецерон, като най-умен, направо си го каза по телевизията.

Пускат го и други като него да не хранят,така лапат милиарди

Не пожелавам на никого от Вас да попадне сред 10-15 ултраси , които с камъни и юмруци Ви връхлитат. Знаете колко убити хора има в такива случаи. Това е класическа самозащита на австралиеца. Но си е убийство и е лежал в затвора. Но в същото време Вие всички защитавате доктора от Пловдив, който вижда как един циганин се върти около гаража му, чака го целенасочено половин час да влезе в гаража му ( без да вика полиция или просто да му извика ) и с незконно притежавано оръжие съвсем умишлено го убива. И съдът го оневинява. Това е гадост и двуличие.

Сега на онзи депутат от БСП, бащата на убитото момче, му сервираха от ястието, което БСП 30 години сервира на обществото - съдията е взел някой лев.

Точно. Хич не го и съжалявам. Квото повикало!

Видно беше, че задкулисието целенасочено написа имената на съдийската задруга (аз поне не помня друг случай при вземане на "странно" решение от Темида). Сега ще бъдат отстреляни за да има мир и всенародно щастие. 1. Полза - Измиват се ръце и остава приятелство с задокеанските дружки (грешника изяде бахура заради тате (ДС кадър) - Пускат го предсрочно... 2.Полза - Съдиите получават мъмрене и вероятно отстраняване, а Европа ликува - вече в БГ се борят с корупцията и гнилата съдебна система. 3.Полза - БГ населението се радва осезаемо - види се - управляващите "успешно" противодействат на не(щастно)зависимата съдебна система. 4.П.С. ползата е за съдийския състав на който е обещано пълно спокойствие + запазване на финансите и никакви проверки за охолно-луксозния живот койте те водят + деца и внуци.

Убиецът го каза, че това е корумпиран съд! И накрая сам се възползва от този факт!

Хаха, министърът си придава важност и се обажда. А като го питат КОЙ му казва да не предлага никого за главен прокурор, си скътава бедната душица. Министри ми били, тънкопишковци...

Как беше? Живеем в правова държава :) За пореден път се видя колко струва нашето правосъдие, мерещо с двоен/троен аршин.

Един е Павката Свободниямъж и други нама,бре!!!Един е той и други нама!Един единствен е,бре!Сам самичък с гол в ръката нож се изправи срещу дива орда от огундури(в съвременен вариант,бре!) и положи един-двама от тях,вместо да си кюти и сеир безплатен да гледа,бре!!!Чест и слава за теб-юнако австралийски,бре!!! пп-Дванадесете години минаха и заминаха,но подвига ти ще е ВЕЧЕН СПОМЕН,бре!!!

Ха ха ха!!!Трима смешници минали и треснали по едно минусче щото ИСТИНАТА не им изнася!!!

Защо Българския СЪД не се е съобразил със становището от Затвора? Те може би по-добре са го наблюдавали.... В САЩ това никога нямаше да се СЛУЧИ. Съдиите не пренебрегват становищата и ФАКТИТЕ в САЩ!!!! 1. 20г за умишлено убийсто - с бягство и отричане на деянието е МАЛКО!! ( дори няма самопризнания за намаляване на присъдата ) 2. Сега излиза че и тези 20г са му много? Аз не искам да го храня с моите данъци но да си ги излежи в неговата държава и по неговите ЗАКОНОВИ СРОКОВЕ - едва ли имат 12г затвор за Убийство в Австралия!!!!

Много ги е яд. Всичко това защото става въпрос за човек от ДС. А ако човек от ДС убие, дори няма да влезе в затвора

Това недоразуминие Дони Кирилов ако помнеше повече от маймуна, щеши да се сети, че самият той е внесъл поправката в закона през 2017, по която не само полфриман, ами и стотици други престъпници са освободени. Няма такава карикатура за министър като Барни Ръбъл, обръщащия файлжве.

Как няма да му дават отрицателни становища като той изобличаваше затворническите началници и показваше далаверите им. Съдът правилно е преценил всички обстоятелства. Никой не обсъжда вината му а само освобождаването му според закона. Ако не ни харесва този закон, то да го променим а не да обвиняваме съдиите.

Айде бе, некъв австралопитек, дето научил някоя българска дума, ще е вътре в нещата, щото някой специално е идвал до килията да му докладва. Аре глупости ся

Сега ако бяхме държава, службите щяха да обещаят привилегии на някой от бусманци. Целта разбира се е убиеца да бъде предизвикан, да стане бой, симулитам бунт, и йакде с беелзниците обратно в следствието където да си чака новата присъда!

Вместо да си губиш времето тук, тичай да викаш за фекалески, да хвърляш бомбички по пистата и да се дереш, че некъф с име ушев бил с обратни наклонности... А, да не забравиш да си сложиш маска, че мястото на Джоки в панделата е свободно...

Заспал народ, мърша! За такава гавра в нормални държави стават революции. Търпете, ще става и по-зле.

При наличието на негативни преценки за проявите на тозизатворник, какви са оснавнията за неговото освобождаване?

Как какви? По финансови съобръжения е освободен.

Чета тук как някои се опитват да го изкарат герой. Хора, дайте да видим как е защо един чужденец ходи по улиците с нож. Надали го е взел от хотела, какво, кухненски нож ли е било?. Или го е купил тук, или не го е сложил в багажа, за да мине без проблеми летищните проверки. И в двата случая има умисъл. Този човек е имал някакви мераци за удовлетворяване. Не е дошъл като турист, имал е цел. Набелязал си е една дива, според него, страна и е решил да се пробва. Пък и при инцидента трябва първо да го извади тоя нож и тогава да влезе в мелето. Не е станало спонтанно. Оправдавате един психопат. Съдът ни пуска убийци. Това е дъното.

Ами да помислим и за следните нещица: - каква е тази агитка от ултраси, която вилнее рано сутринта и си търси беззащитни жертви да им хвърли бой ей така, за кеф? - защо е лъжата, че Монов е наръган в гърба, сбед като аутопсията доказва, че това не е така? - защо изчезват записи от камери наоколо, които биха дали точен видео материал как са се развили нещата? - защо Полфрийман е обвинен в убийство от хулигански подбуди, след като е ясно, че той единствен се изправя срещу вилнеещите по улицата хулигани? Били са 16 човека. - защо е лъжата, че Полфрийман не бил с чисто минало и е имал друго подобни постъпки и присъди? - защо прокуратурата отхвърля предложението Полфрийман да изтърпи присъдата си в Австралия (по близо до роднините си) след като България и Австралия имат сключено точно такова споразумение? .......... Всичко това показва, че нещата не са чисти по наша вина, има доста притеснителни моменти. Затова добре е станало че са го освободили. А ние да си вземем поука: - да не магерим нещата по най тъп начин, да лъжем, мажем и да крием доказателства, които могат да покажат нещата в съвсем друга светлина. - да не позволяваме на агитки от ултраси да вилнеят безнаказано по улиците ни.

Този твой "усмирител на ултраси" защо се разхожда по улиците с нож? С каква задача е дошъл в България, та му е потребно оръжието? Я, се погледни в огледалото и се запитай ти самият на чий Бог се кланяш с тези пледоарии.

LeGrandTulup

Бил е за 4-ти път в България. Вероятно му е харесала страната ни, но е бил и наясно какви типове вилнеят безнаказано у нас. Затова и си е взел нож, за самозащита. Всеки нормален човек ще бъде отвратен от гледката на вилнеещи ултраси, които повалят беззащитни хора и ги бият за кеф. Но малцина биха се намесили. Типично за нашенеца е да гледа сеир отстрани и да си трае. Тозе австралиец обаче е друга порода, небалканска и е решил да се намеси в полза на беззащитните. А убитият Монов е ултрас от тази вилнееща агитка.

Нормално е човек да носи нож, особено когато пътува.

Никой от нас не знае каква точно е истината с тоя случай.Знам че всеки има право да защитава живота си ако е нападнат с каквото може-нож,пистолет.Другия вариант е човек да легне на земята и да се остави да го ритат,да скачат по главата и кокалите му докато стане на кайма.И ако случайно оцелее и остане инвалид за цял живот,тогава да си търси правата в съда.А всички знаем колко ги бива нашите съдий.

Този изобщо не трябваше да влиза в затвора, ама заради бащата на левскарчето - големия уй, го уредиха. Убийство при самоотбрана си е ОК.

Съдията си е оправил живота с паричките,които е получил.Какво чаквате? Да ги върне ли? Не ! Значи няма и да се разкае. Пито- платно.

Темата е толкова Тежка,че...трудно се и пише. Всякак исках да "вляза" и в "жертвата" и в "извършителя"... Трагедията е за Всички..."Ни". Просто правете...каквото и да Е така,че да спите спокойно.

Та значи искаме имената на съдиите и домашните им адреси! Тая държава по легален път няма да се оправи!

Тази тълпа не е пребивала Джок, тя се е била с някакви цигани. Той защо се намесва в конфликта? Фактически той не защитава себе си, той заема една от страните, която си е харесал и наумил. Тоест застава на страната на циганите против българите. НА МЕН НЕ МИ Е ИЗВЕСТНО НЯКОЙ ОТ ЦОИГАНИТЕ СЛЕД ТОВА ДА Е ПОТЪРСИЛ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ. И обратното имаме един труп и за малко да бъдат два, на убития студент. А ранени цигани няма. От кого се е отбранявал този Джок, като него никой не го е нападал, Той се прави на полицай и шериф.

точно левскари и цигани.. кой кого бие според теб? баща му уж голяма клечка, задирящ девицуте във ФНПП едно време, ама на отрочето му е голяма чучурката да ходи по улиците да се прави на мутричка е?

Готов зомби иэпълнител поръчкови екшъни на живо

съдиите освободили Полфрийман да доизлежат сами остатъка от присъдата му.

Според мен този Полфрийман живее в някакъв измислен от него екшън, който няма общо с реалността. Интересно, какво мислят психиатрите за това, което е в главата му? Аз виждам, че този човек живее в някаква луда реалност от филмите и затова е неадекватен и опасен.

Поне се е наиграл на екшън в затвора. Кой, каквото си поръча. Дано не претрепе някой в Бусманци.

Sram!!!! neka vi teji na savestta tova, koeto ste napravli i dano ima vazmezdie!!! prosto jestoka rabota e v BG. Kak da chetesh vestnicite i da slushash novinite!!!!!!

Schilo

Те, съвест нямат! Имат ораторски възможности и са крайна инстанция! Както и си търсят облагите! Съвест...От къде?

Съвестта е забранена при масоните, официално. Поинтересувайте се и ще видите, че е така.

Schilo

Да погледнем нещата и под друг ъгъл- Калпакциев е председател на съюза на съдиите в България. Този съюз получава пари от различни фондации, между които АзБ и Отворено общество. БХК също имат отношение към дейността на този "съюз" и то не само финансов. Интересното е, че като доказателства за "поправянето" на този изверг са ползвани характеристични данни от БХК и двама пастори. Интересно, те откъде имат наблюдения върху затворника? Явно, Калпакчиев по линия на ССБ е взел решение в угода на донорите. Срам! Срам! Срам!

Ами , ако е невинен !

Schilo

Ами не е!

Апелативните айдуци са гушнали 200000 лв.Това е остатъка за кръвни стана близките и те вместо да отидат по предназначение,са сменили собственика.КАк близките на жертвата ще си приберат тези пари,като убиеца го няма

Schilo

Тия са толкова нагушени, че за по около 66 000 лева на глава, няма да се наведат!

А уж водехме борба с корупцията хахаааааааааасс

Това е цяло чудо, в България да лежиш за убииство 12 години, тове не се е случвало досега, вероятна присъда година и половина, нормално давана за човешки живот в Булгаристан тамбукту геби.

подсъдимия пък е представил едни зелени листчета на съдиите, за да ги мотивира ...

Ама разбира се. Затова и лежа 12 години, щото е представил н'ам кво си там от малоумнтие ти фантазии.

На тая върховен административен джендър му орисвам да реве на гроба на детето си !!!

Съдията е Елтън Джон

За времето в което живея осъзнато в Булгаристан, да кажем около 30 осъзнати години, веднъж не чух за баща, брат , мъж убил убиец на детето си или подобно. Веднъж не съм чул, може да съм пропуснал, но не съм чул. Това ако беше Турция, Гърция, Щатите или подобно щеше да има много изпоскани убиици. Просто тук проговаря робският ген на търпимостта да ти серат на главата, да ти убиват децата, да ти изнасилят жената пред очите и ти да седиш и да се кръстиш пред иконите в очакване на Божието наказание.

Безсмислени коментари, но все пак искам да попитам къде са не правителствените организации и какво е тяхното мнение като едни стожери на либералната демокрация, но разбира се че не очаквам отговор.

Аз пък искам да попитам къде са записите, които показваха как австралиецът действа при самозащита, ама внезапно изчезнаха посред делото, и що свидетелите внезапно изведнъж си промениха показанията и заявиха, че Джок е виновен. Положително няма връзка с това, че е замесен небезизвестният в близкото минало депутат Монов, разбира се.

Не виждам връзка с моя коментар, който настоява за либерализма преди всичко.

Най голямото наказание за Джок,е да се раздуха,че е ГЕЙ,и ебан от български цигани

Хаха, мислиш ли? Джок доказа, че, за разлика от българите, не е склонен да се остави да го пребие тълпа! Тия "нарушения" в затвора, за които пискат, е когато Джок е пребивал циганите, които са се опитвали да го еват! Това не ти е преклонената българска главица!

Тази тълпа не е пребивала Джок, тя се е била с някакви цигани. Той защо се намесва в конфликта? Фактически той не защитава себе си, той заема една от страните, която си е харесал и наумил. Тоест застава на страната на циганите против българите. НА МЕН НЕ МИ Е ИЗВЕСТНО НЯКОЙ ОТ ЦОИГАНИТЕ СЛЕД ТОВА ДА Е ПОТЪРСИЛ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ. И обратното имаме един труп и за малко да бъдат два, на убития студент. А ранени цигани няма. От кого се е отбранявал този Джок, като него никой не го е нападал, Той се прави на полицай и шериф.

Голям кеш трябва да е взел съдията !

Съдията..., съдията.., съдията... пе*аст!! Как да не обичаш българия. Имаме си 'хубави' закони, които ни 'защитават' . А най-вече си имаме магистрати и бюрократи, които ги прилагат и следват все в наш интерес. Австралийчето си е в 'правото'. Напсувли са го, нападнали са го що да не убива..

раята не знае какво значи свободата и затов ане разбора австралиеца. тук самозащитата е тежко престъпление

Хаха, нещо май се засегна, а? Не ти ли отърва истината, а?