7 деца издъхнаха стъпкани пред дискотека "Индиго" преди 20 г. Време е да си спомним

Виктория, Димитър, Елена, Кристина, Любомира, Мадлена и Цветелина не успяха да пораснат, за тях напомня само "Дървото на живота"

Обратно в новината

Коментари - 7 деца издъхнаха стъпкани пред дискотека "Индиго" преди 20 г. Време е да си спомним | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Светла им памет! Архитектът защо е оправдан, нали той е дал разрешително?

Права е майката, никой не помни и не се интересува!

Бях млад когато се случи тази трагедия. На 19. Слее че това не съм стъпвал в дискотека беше ме страх да не стане това и с мене. Все се събирахме да пием или навън по пейките като беше хубаво времето или канех приятелите вкъщи.

Помним....

Мир на праха им...

Сещам се как се опитваха да прехвърлят вина на всички други, но не и на виновните: 1. На първо място бяха виновни децата. А те за да пазят децата да са обвинени, как ли не го увъртаха. Дори чисто обучително трябваше да им го кажат. Тук не е индивидуално откриваема вина и може да се приеме за нещастен случай; 2. На второ място са виновни родителите им, които ги пускат на такива места и така са ги обучили. 3. Следващи са вече по-дребни неща, като кой е дал разрешителни, за какво и така нататък. Но това са толкова виновни, както и да не бе починало нито едно дете и ще е в рамките на някакви глоби.

Пиянстванрто по пейките е типична българска черта

Мир на праха им! Но се сещам как тогава, а вероятно и сега, в училище в голямото междучасие всички се втурваха по стълбите в училището. Още тогава в детските ми години ми правеше впечатление жестокостта и неуважението,но и необучеността как да се действа в такива елементарни ситуации. Озверялата тълпа е най-страшното нещо.

Не сме забравили! Всички помним! доста са жалки напъните на държавата, да отлага, да замазва, с надеждата , че овците ще забравят тяхната безхаберност, липса на морал и клиентилизъм. Хиляди български деца вече живеят и се раждат в чужбина, заради бутафорната държава в която виновни НЯМА! Моля се Бог да дава сила на родителите и близките, които живеят с тази непоносима скръб!

На някой, но реално си е така. Каква е тази бутаница, всеки ще влезе. Ред и дисциплина е нужен, къде са те.

Много си прост, човече. Много!! По твойта “логика” и ценностна система да не ползваме стълбите на подлезите, които не са обезапасени и си е наша вина като се подхлъзваме и се пребиваме. Та дай да си стоим вкъщи, щото в държавата ни няма никъв контрол на строежи, тълпа и т.н.

Да, и с това свършиха посещенията ми в легендарния клуб. На следващия ден щеше да има парти с Томаш Шумахер. Вече се оплаквахме, че Индиго се е превърнал детска дискотека и ето какво се случи.

Защо останалите не са се спрели, а са се бутали отзад? Толкова ли не може някой да извика и да го послушат? Онези не са умрели сигурно от подхлъзването, дето могат да си счупят нещо, а от премазване. А тези със стълбите и разрешителното, са точно толкова виновни, колкото и това да не се бе случило. Това са отделни вини. И тогава в София на всякакви подлези и така нататък, стълбите бяха хлъзгави. Не само при тази дискотека. Стъпваш на стъпало и се пързаляш нанякъде.

Деца загиват ! Стари хора загиват по улиците ! Млади хора загиват по улиците и от не въспитани млади хора ! Съдът ги пуска , Съдът ги пренебрегва и не ги Осъжда ! Така е в България от 31 години ! Япония въвежда смъртни наказания и ще реши въпроса с престъпността !

Сметни колко прост родител трябва да си, за да разрешиш на 10 годишната си дъщеря да отиде на дискотека с 1000 човека вътре, петък вечер, като във въпросната дискотека ще пее МГЛАТА и КОЛУМБИЕЦА, с песни в които се пее 'ша ти пръсна главата' 'ще ти изкъртя п-тката' 'въртя гуми стрелям по куки'.

На теб все някой друг ти е виновен. Ти си пиеш ракията и боцкаш салатата, пък ако стане нещо друг ти е виновен.

В България е нормално. И да си спомним , какво от това. Нищо не се променя.

Защото са деца. Защото деца не знаят как се прави crowd control. Като се знае, че ще има детска дискотека, се слагат допълнително възрастни да се справят точно с бутането. Отделно, че дискотеката е построена както всички къщи във Филиповци

Що? Преди 31 години за това че марширувахме след чернобил кого наказаха?

Между другото паметника е в окаяно състояние. Някой трябва да го ремонтира. Иначе е лесно да излиза Фандъкова с тъжно лице.

Липсата на отговорност у собствениците и управителя е потресаваща.. най-глобени били охранителите и то с 800лв, за унищожените съдби на толкова хора. Безобразно правосъдие!

В България? Наскоро нямаше ли стъпкани и в САЩ, и в Австралия и в Русия?

Помня, помня. Цял живот ще помня, трагедията е огромна и времето не миже да промени това. Убиец на децата е системата в която правилата важат за едни и не важат за други, както и липсата на контрол. Лека им пръст!!!

Ти дете не су ли бил бе дисциплинирания?

Другите са ти длъжни и са виновни, ти не си. Това е философията на такива като тебе.

Бях на 18 като стана и най-редовен посетител на техно партитата в Индиго. Тогава приемахме блъсканицата на влизане за част от купона. Буквално телата ни се компресирана едно в друго, но ние го намирахме за нещо забавно, и през ум не ни минаваше какво може да стане. Под влиянието на алкохол, марихуана и екстази смятахме, че блъсканицата е част от купона. А на завоя на стълбите, където е станала трагедията обикновено сядаха хората да изпушат един “коз”.Тогава този род партита ми се виждаха нещо велико, свръх интелигентно, а се оказва, че всичко е било една глупост, загуба на време за неориентирани младежи, каквито бяхме.

И безмислено. И сега правосъдието е такова, няма никакво подобрение. Но вината е не само на прокуратурата а и на съда, тоест на цялата каста

И в Израел имаше. Изглежда е нещо, което се повтаря

култура при нас българите няма. 7 деца умряха понеже сме държава пълна с дебили. Бях на парти в Амстердам преди 4 години, и въпреки че беше пълно с надрусани хора.... ИМАШЕ РЕД..

България е загубена, щом можем и за това мнение да се разделим и да се появи нападка. Точно и ясно обясних, като в Германия, пожарната като прави обследване, не би си затворила очите, защото собственик на дискотеката е еди кой си и той е приятел на еди кой си. Това уби децата. А аз какъв съм в твоите очи е проекция на собствените ти качества с които ме отъждествяваш, но не отговаря това на реалността

Корупцията УБИВА!

Спомних си как миналата година ли беше, или по-миналата, на черния петък в Америка се изпотъпкаха и имаше 11 ли бяха загиналите. Значи няма ред, всеки се бутал като овца в кошара и накрая са виновни онези, които дават намаленията, или онези, които правят концерта. Колумбиеца и М'глата бяха тъпи, но защо да не се сбутат овцете да се натикат да ги гледат? Да, като стане белята и започваме да търсим кой да ни е виновен! То не бяха стъпалата, не беше ораната, не беше собственика, не бяха институциите... Всички други, но не и тъпите келеши, дето вече и в училище се избиват, къде заради момче/момиче, къде заради крив поглед. Трябва най-напред себе си да видим и после да търсим кой да опере пешкира.

Нито боцкам салата, нито пия ракия рано сутрин като теб, жалък изрод. Аз съм майка, която кърми! И искам все още детето ми да живее в България! Изживяла съм хиляди пъти съдбата на родителите на тези деца! Но дребните душици като теб, никога няма да разберат!

Ходил съм сигурно на над 100 техно партита в Индиго и винаги имаше перфектна охрана и пускаха по 2 души още от външната порта. Заради тъпите рапъри и насрания им концерт загинаха невръстни деца, които изобщо не е трябвало да бъдат допускани до дискотеката. Какво е това детска дискотека по дяволите?!?

Ти си пълен кретен! Срам за техно феновете.

Тъжно е, че природата не се е самокоригирала и просто да е убила рептил като теб в зародиш. Хабенето на въздух не е качество!

Помня. Беше студен ден а на вън лед сняг. В такива дни се чудиш къде ли щяха да са сега. 30+ , създали семейства...

Не е точно така. Аз също бях от постоянното присъствие в Индиго и гарантирам, че на големите партита се смачквахме на опашката.

Да, именно тогава Симеончо окончателно беше взел властта, Първанката беше избран на избори, и Индиго е първия полъх на настъпващото вече навсякъде безредие и мърлявщина. Също така това беше дискотека с рап(в тази нощ е щяло да са "колумбиеца и мглата") а рапа беше връщането към комунизма и чалгата. По времето на Костов ред, децата слушаха бг поп, после рапа беше направен за да върне модата към чалгата която Костов спря при идването на власт.

Ех,защо ли нямаше такава блъсканица и наплив от деца и ученици пред библиотеките,музеите и паметниците на културата?1

Лека им пръст на децата. Имали са лошия късмет да живеят тук. Република Замбия.

Никога не са ни пускали да се мачкаме по тези стълби, а имаше винаги 2 охрани преди тях, които проверяват билета и пропускаха по няколко души и после изчакваха.

Това беше една от многото последици от комунизма. При тоталитаризма масово народа беше много беден, нямаше лични мпс-та и всички масово се блъскахме в градския транспорт. Също така онази идеология ни учеше всеки да мисли само за себе си, дори кавалерството беше унищожено. Винаги мъжете първи се качваха в превозното средство на градския транспорт, не като в Турция, където мъжката част винаги става и отстъпва когато има човек от женския пол. За тези блъсканици у нас при соца имаше дори игрални филми-например един от 1989год. в който заради тъпканиците в трамвай беше загинал човек. Дори децата тогава някой път като се люшкат на люлка и така за забава решат да се качат трима(момче и две момичета) момечто си играе на водач в транспорта като казва "няма повече място в автобуса" както водачите.

Фанфъкова да хване рак

Само бибилотеките, другите две които си споменал и двете и най-вече последното са много по-вредни дори и от дискотеките.

Глупачка, точно тогава ни учеха, да работим за всеобщото благо, а не да сме индивидуални овце като сега.

В Австралия мин седмица ураганен вятър повдигна натуваем замък и загинаха 6 деца.И там ли е република Замбия.Проблемите в България няма да се решат с критикарстване,а с промяна на начина на мислене,всеки да е отговорен и да мисли за последиците..

Преди време ходех на плаж. Точно на същата спирка на която се качвах спираха и автобусите за вилите наоколо. Точно по обяд се събираха пенсиите да ходят до там. И понеже това беше първа спирка за тях автобусът за вилите винаги пристигаше празен. Да видиш какво бясно ръгане, каква навалица, какво сълпотворение и конкуренция беше кой да влезе първи в автобуса щото ще седи. Даже и две пенсии веднъж се сбиха за седалка. Аз стоя само и чакам панира да мине и да се кача, че ми е на чалъм спирките на автобуса в града. Днес навъртях години ама тогава пенсиите бяха възпитани от царя - прехваления цар Борис Трети, при когото си бяха изкарали младостта и взели образование, начално - то царят повече не е давал.

Овцете не се славят с индивидуализъм.

Помним но не и младото поколение родено след това. Бог да ги прости.