17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре е да горят старите ми гащи под носа ми, от това да ме карате да им плащам за гащите и кибрита. Щом не можете, а Вие не можете да ги изгоните от новите им обиталища или ще пръскате с газ срещу паплач или няма да ми ревете за още пари. Няма да има нови пари, та ако искате въведете и еко-такса за всяко ходене по нужда, макар че то няма и къде това да се случи, тъй като преди време им продадохте и столичните клозети. Кой сега работи? Та и такси и дивиденти да искате? А от "пръдня боя не става", както е известно. Мисли- па искай по-късничко!

Проблема на някой май е, че произвеждаме все нещо, а ? А иначе статията е от така наречените подготвителни за нов данък. Чудите се какъв е, нали ? Ами безумен е, но ще го има - Данък върху вноса на дрехи втора употреба.

По точно ще е акциз !

mirosllaw

Не само за внос на дрехи втора употреба. Искат да наложат данък и върху производството на дрехи и обувки - така, както налагат на опаковките.

В нормалните държави, както се казва по-горе в текста, улиците и уличките РЕДОВНО се мият. Това е и един от начините да дишаме чист въздух. А в София???????

Мият се ако има защо ;) т.е. строежи или някакво друго замърсяване. Чистият въздух поне в Англия се постига с огромни масиви дървета в градовете (пример в Милтън Кийнс не можеш да видиш къщите зад дърветата); нови коли; отопление на газ, електричесто, възобновяеми източници на енергия; дрехите се събират и рециклират(или продават в страни като България за втора употреба); разделно събиране на отпадъци; изобщо много са нещата, които се правят тук. Разликата между тук и България е: няма цигани с каруци; няма разкостване на боклука за храна, дрехи и ценни неща(всъщност се заключва); има адекватни помощи за търтеите(и тук са доста, че и далеч не са цигани); Но пък има и политика, която ти връща платените данъци във формата на чистота, образование, сигурност, съдебна система. С други думи, малко е параграф 22 ситуацията. Но трябва да се започне от някъде. Ясно е, че данъците са високи за нашият стандарт, но пък и парите не са достатъчни('щот крадът като за последно').

Това е супер правилно,с озеленяването!Поредната безумица у нас беше да променят закона така,че да застрояват зелените площи в кварталите,в пренаселените квартали ,пълно безумие и така за един два блока унищожиха зелените пояси останали от 50-60 години,сякоха борове,някои строежи дори са непосредствено до дерета!Били саморасли е и,дървета са и зелена площ предвидена в предходен план!Жалка картинка и изключително грозно!

Като сме почнали да обобщаваме, да стигнем до край: - Берем по 2 000 тона жулезо - берем по 10 000 метра бакърени жици - правим 800 милиона оборот от джебчийство - бием се с полицията 120 пъти годишно Егати народа сме . . . . почвам да се мразя!

Статията е глупава. Дрехите и обувките се горят в по-бедните къщи и квартали, т.е. в сиганските, така го разбирам. Тези решения, които се цитират в статията са от глупави по-глупави !!! Авторът/ката цитира как било в нормалните държави, сякаш там сиганорите не правят същите золуми, но по-лесно ги ограничават, щото няма бхк, евророма и др. паразити !!! Ако и тук сиганите бъдат поставени на подобаващото им място, с подобаващите им привилегии, т.е. да бъдат смазвани от бой, докато се отучат от вредните им навици, и се ограничи тяхната раждаемост, тогава проблемите ще бъдат почти решени !!!

Проблемът е в автомобилите - 99 % от замърсяването в София идва от тях. Другият проблем е в дебилите, като процентите са същите. Няма такава държава, няма и толкова прост народ, горенето на текстил им е проблема - малоумници!

Ами НЕ! Това е внушението на правителството, което разчита на малоумните да вярват. Финни Прахови Частици (ФПЧ), които най-много ни тровят. В София, зимата, почти 60% са от отопление на твърдо гориво (60 000 домакинства) Около 10% са от леки автомобили и около 20% от тежкотоварни Една печка на твърдо гориво замърсява колкото 1000 автомобила с ЕВРО4

Цялата тази шумотевица е изкуствено завишена . Целта на държавата е, да се въведе продуктова такса в-ху всички облекла и обувки. Също като таксата в-ху битовата техника. Ще се съберат едни пари, които ще отидат незнайно къде. Естествено е, че ще се вдигнат цените. Управниците намериха още един начин да увеличат данъците. Ще пострадат бедните хора.

Масовите облекла и обувки в " нормалните държави изобщо не са скъпи,като имам предвид обувки естествена кожа и чанти спрямо нашите цени!Не знам защо прехвърлят топката на производителите,след като са сложили контейнери за стари дрехи тук там!И тези производители длъжни ли са да изграждат заводи за рециклиране на стари дрехи и обувки!И да събират отпадъка,после какво ще ги правят?Друго е с бялата техника,има всичко за рециклиране,докато за дрехите,без завод не става!

Има разлика между боклук и отпадъци. Едното е непотребно, а другото може да се рециклира.

"Канцерогенни заболявания" в заглавието кърти миФки!

Интерес от страна на гажданите НЕ ЛИПСВА! Ами липсва елементарна организация. От два месеца кофата, където се събира пластмаса, стои препълнена. От време на време минават и я изпразват, заедно с останалия отпадък. Освен това е крайно неудобна за изхвърляне на събраните пластмаси и найлони. Е за какво да се хабя? По-добре да оставя пликовете окачени на общата кофа, че поне братята РОМ да намажат. Същото е с металните и хартиените отпадъци и бурканите. Относно текстила - ами стегнете се и правете проверки. Старите дрехи не са по-вредни от фурнира в кюмбетата и маслата с неясен произход, които се горят в нафтовите печки.

Незабавно трябва да се забрани ползването на дървени въглища и дърва от сръбски скари,механи и кръчми. Навсякъде дими и пуши. Това е безобразие. в ж.к "Белите брези" има една механа Двете халби,която денонощно ползва дърва за готвене,печене и пици. Неможем да си отвориме прозорците. От СО и от р-н "Красно село" гледат безучастно и нищо не предприемат,а само ги оправдават. Щом извършват стопанска дейност и печелят от това ще ги задължат да ползват газ и ток. Само. Това е жилищна зона,изтровихме се. До кога ?

Като не се трае колко пъти подавахте сигнал? Оплаквания? Николко! Щот Ганьо Балкански знае да мрънка, но не и да направи нещо!

Веднага ще пратим два катуна да приглушат миризмата на скара с миризма на изгорели гуми и текстил!

направихте, бе! Цяла Европа си шие дрехите на ишлеме у нас, защото им излиза най-евтино. Цяла Европа си "изхвърля" старите дрехи, обувки, мебели, коли и електроуреди, а ние ги ползваме, защото ни е най-евтино! Европейският съюз да ни даде награда, че я вижте колко хубаво им рециклираме всичкия боклук! Впрочем, в някои африкански държави има огромни сметища, на които също се изхвърля боклук от западния свят, виждала съм цели полета с остатъци от компютърна и офис техника.

Ще ги "рециклирате" в завода за боклук??? Значи ако циганите горят дрехи е много канцерогенно и опасно, а ако Фандъчка ги гори до централна гара всичките дрехи и опушва целия град е много ПОЛЕЗНО за здравето!! Не че ги защитавам, но НЕ ВИЖДАМ разликата освен КРАЖБАТА на пари от "завода" т.е. от всички нас! Заводът, който струва 4 МИЛИАРДА и ще ни зароби с поколения напред защото е малко по-евтин от метрото, но за последното има еврофинансиране. По-добре да строим още толкова метро за тези пари отколкото завод за ракови заболявания на 2 милионен град.

Аз бях в Англия в град в който има циментов завод и не можех да повярвам че може въздухът да е толкова чист и да няма грам прах нито по покривите нито по градините на хората. Всичко е въпрос на пари,на технология и на .....липса на кражби.

Ти ли ще следиш филтрите? Аман от екскурзианти, на които им показват демо версии! Едно време така правеше Ф..жиев в пречиствателната станция - мръсното пускаше покрай филтрите, в останалото пускаше шарани и канеше шарани от медиите, показваше им рибата, която малко след заминаването на шараните измираше. И никой не ядеше по обясними причини

Посетих мой роднина който живее там,и не говоря глупости за пропаганда.Никой в града не усеща че има циментов завод и цените на имотите са ....до небесата. Никой не ни е виновен че нямаме доверие в тези които ни управляват . Не е виновна технологията ,а манталитета на нацията.

Остави го екскурзиант-а. Такива "заводи" по тази "добра" технология - горене вече никой не прави дори и извън градовете, но тук идеята е да се откраднат едни пари, пък здравето хората да си го купуват ако могат. В крайна сметка може би ще получат почерпка и от частните болници. Последните ще имат повече пациенти. Да не стигаме до погребални агенции. Важното е бизнесът на всички да върви, а не хората или пък здравето им или да не плащат 4 милиарда заем, който с лихвите ще е 6.

Браво, подкрепям мнението изразено в тази статия!

Не само мургавите братя, а болшинството от хората купуват некачествени въглища - първо, защото са по-евтини и финансовите им възможности са такива и второ - защото търговците на въглища и отоплителни материали са алчни мошеници - купуват на безценица, а продават с много голяма печалба камъни вместо въглища. А някой задава ли си въпроса защо народа масово преминава на отопление с твърдо гориво през 21 век! Но за това пак са виновни онези 240 боклука, които освен да крадат от и без това докарания до просешка тояга народ от друго нищо не се интересуват. Но сит на гладен вярва ли? Как да обясниш на самодоволните тумбаци, че караш стара кола, защото и на сън не ти се привижда нова, а те ти вдигат данъците и те карат да се чувстваш виновен за това, че замърсяваш въздуха със старата си таратайка. Но ще дойде Видов ден! Страхувайте се изедници народни!

Deus Vult

Ами за да не го горим - не го внасяйте от Западнала Европа!

..."над 90% от текстилЪТ"....Абе много го обичате тоя пълен член, да си го слагате където не трябва, само не и където трябва!!! Научете го това правило, едно от най-простите в родния ни език!!!

Еко такса и усвояване на парички. Политици - боклуци. Измислете решение което да работи. Нали всички плащаме рециклирането на опаковките - екопак, тетрапак и така нататъка. Дайте да видим колко процента от тези опаковки се рециклират.

Само пълен тъпанар може да напише подобна статия. Терминът “бедните квартали” визира циганските махали. Там, ако щеш да сложиш извънземни кофи за разделно събиране с електрически ток за защита, пак ще намерят как да ги разбиват, разхвърлят наоколо, запушат близката река и запалят накрая. Културни особености. А, според драскача, ние всички за пореден път трябва да плащаме нещо още, вместо да озаптят тъмнозелените да не безчинстват.

Всичко това е подготовка за новия данък "дрехи и обувки".

Айде оправете си заглавието 65 тона на 65 хиляди тона.

Най-после да си дойдем на думата! Това е основният замърсител на въздуха, а не автомобилите. Горене на дрехи втора употреба, които се купуват направо цели контейнери за никакви пари и стари гуми - това е основния замърсител на въздуха и политиците да не се правят на луди, че не го знаят това. Да минат покарай ромските квартали през зимата и да подишат "чист" въздух там - ако оцелеят и 5 минути без да си запушат носа ще е голямо постижение. Но много по-изгодно е да вдигнеш данъци и да измисляш всякакви идиотски такси за да пълниш държавната хазна и уж винаги в полза на народа. Аман от лъжици!

.. но пък гетата предоставят добра статистическа извадка за ефекта на тези замърсители, стига да се намери кой да я изследва!

хахах държавната хазна. Не отиват там :)

'РОМСКИТЕ'' квартали ли? Ти РОМ от ЦИГАНИН можеш ли да различиш?!?

рома е европейски мързелив ,пълен с права и без задължения БГ гражданин.А циганина е малката част от същото племе работещ и спазваш закона.Имаме една обидна дума за първите -мангал!

Основната част изгорена от ромляни. Кварталът ми и вчера беше обгърнат от дим заради циганската махала наблизо.

А последствията от от изсичането на горите, прегражданет она реките с ВЕЦ, унищожаването на природата, леенето на бетон и безогледното замърсяване какви са? За един министър на екологията и един WC-премиер питам.

Имам един познат който се занимава с рециклиране и си купува суровината.Един ден ми вика:"Идват едни намазани шопи и ми предлагат да ми платят за документ доказваш ,че съм решиклирал 200 тона отпадък -пласмаса.Аз по принцип рециклирам повече от 200 тона на година..Това е да приберат без да са си мръднали пръста и вложили 1 лев т.н. продуктова такса от държавата. т.е. ако на 200 тона държавата им плаща 200 000 лв то те ми дават 50 000 и се оставят за тях 150 000....Казах им, че няма проблем.Да ми докарат 200 тона отпадък и ще им дам документа". Та да си дойдем на думата -без ефективен контрол, всичко е мижи да те лъжем!Едни наши хора ще приберат едни незаработени пари покрай благите намерения на държавата за чист въздух, но ефекта ще е нулев!

Интересно ми е как се отърва от тези "шопи" (как ли всички станаха изведнъж шопи, но карай). Всички знаем, че подобни "господа" рядко оставят нещата ей така, а ако си успял ... съжалявам, но се замислям за някои неща и покрай тебе :) Извинявай, просто в БГ няма безкрайно чисти преуспели ... Пак се извинявам, ако специално за тебе греша.

Лесно се е отървал.Казал им е да се пръждосват и готово.Като се има предвид,че работи предимно за износ и не се надява на някакви обществени поръчки и т.н.Както преди споменах, познатия ми си купува суровината за рециклиране сам.Казвам "шопи", защото са били точно софийска фирма, т.е. регистрирана в София.Бас хващам, че са тръгнали да обикалят наред из страната и поне поливината фирми занимаващи се с рециклиране са продали искания документ.Особено по-малките дето са на ръба....

Заболяванията не може да са "канцерогенни". Причината за заболяванията са т.нар. канцерогени - т.е. причиняващи рак.

Айде бе! Папилома вирусът какъв е? Почти всички видове хронични възпаления водят до отслабване на имунната система.

а текстила ви пречи ,а? Пречи ви търговията с дрехи втора употреба. Защо ли? Защото българите се облякоха чрез тях и не им се виждат месата от прокъсаните им дрехи от преди 20 години. Боклуци сте вие,а не текстила.

В ицивилизованите страни се стремят да рециклират всичко и вървят в тази посока. Ние сме далеч от цивилизованите бели западни държави, само географски сме в Европа, по манталитет, нрави и начин на живот сме си в евразия от където и да ни погледнеш. Нищо подобно вече не ме изненадва.

евразия (по твоя правопис)? Азия и ...Африка;-) ли?

Need help funding a "gray" project. Moneyback after two month+20%. BTC:1G4jeazU6meRvSgMxPvLKsN4tmij9Vrood

Да им се вземат мерцедесите на политиците предателски и да им се дадат билетчета за градски транспорт. Така хем ще са по-малки и ще отделят по-малко органични отпадъци. Освен това ще се спестят тонове от производството на скъпите автомобили както и от гориво! Народа е готов да въведе този закон и да намали емисиите на тази прослойка с 90%!

Лицемерите не искат да има търговия и лъжат, че дрехите замърсявали природата. Просто искат да сложат ръка на пазара за дрехи втора ръка. Заслужават да бъдат пребити с камъни от бедните, които износват старите дрехи на запада и не могат да си купят нещо по- ново. Боклуците искат еко такса въпреки забраната на обмитяването на стоки от ЕС!! Ще нарушат договора за присъединяване към ЕС говедата алчни!

Не автомобилите, а циганинете които горят всичко са причината за лошото качество на въздуха!

А един завод за боклук какво гори, обелки от банани, кори от диня и портокали и т н? Дали в завода за боклук не попадат и стари дрехи и обувки, защо се внасят постоянно тирове с дрехи втора употреба , защо нямаме текстилни предприятия за преработка на текстил - например текстилна вата за топлоизолация????????

" Влизането на тези поправки на Закона за отпадъците в сила гарантира до 90 % намаляване на изхвърляния по сметищата отпадък от текстил, ще спре изгарянето на текстилни отпадъци.." - това няма да спре циганите да горят тези отпадъци. Защо не пишат, че в Русе сметището гори вече 4 ден. Според вас какви са отпадъците там?

Само еднократно трябва да изгорим едни 240 боклука и цялата държава ще светне! Следващите боклуци ще са по ниски от тревата.

Заглавието гласи че "горим" боклуци, но на всички е ясно, че точно определени същества горят опасните отпадъци. Същите не плащат вода и ток, убиват наред, крадат и нападат полицаи. Няма сила, която да ги спре и проблемът единствено ще се задълбочава. Защото те няма с какво друго да се топлят. Част от тях секат гори и паркове наред и никой не може да ги спре, защото ще пребият полицаите. Колкото спряха каруците, с които извозват опасните отпадъци, толкова и ще спре горенето и отоплението. Иначе бюджета щедро им раздава пари на корем за отопление. Които те моментално изпиват и продължават да я карат както си знаят. Проблемът е етнически, а че е екологичен е последствие от либералната политика на европейски ценности.

Последното ти изречение е пълна глупост. Не са виновни ценностите, а местните дерибеи, които усвояват европейските милиони.

В малките населени места много хора се отопляват въглища но не стандартни ,а с изключително лошо качество .Миризмата е много остра и задушлива ,а за качество на въздуха не може и дума да става. Въпросните ''въглища'' се продават на нерегламентирани места за търговия и поради изключително ниската си цена са предпочитани от много потребители ,които съвсем не са анонимни защото в радиус от няколко стотин метра от къщите им е мъгла и не се диша. Тези хора според нашите политици носят ли отговорност за това ,че съзнателно са закупили този боклук (който по нищо не отстъпва на горенето на текстил) и така тровят и себе си и околните? Въпросът ми е този проблем вълнува ли българските политици като част от проблема с лошия въздух и какво смятат да направят по въпроса?

Докато боклука, дето гори боклука не изгори... Оправия.... Не чакай.

Отново напълно нелогични сиреч нестопански движения! 1.Защо да се облага с данък “производителя на БОКЛУЦИ”, вместо да се ЗАБРАНИ вноса им? 2.Преработката не създава ли замърсяване и разпиляване на енергия? 3.Рециклираният продукт няма ли да създаде екологични неприятности? 4.Токсични отпадъци от рециклирането ше има ли и къде ше ги туряте? 5.И изобщо обличането и употребата на тези “боклуци” не е ли по-опасно от изгарянето им? А? И спамовета няма да ви спасят от мненията на хората!

1. Защото хората все пак имат нужда да се обличат и не можеш да забраниш дрехите. Ако не е внос, ще е местен производител, но текстил ще стига до хората просто за да не ходят голи. 2. Нито прането и преизползването на годни дрехи, нито раздробавянето за преизползване на текстилни материали като пълнежи няма вредните ефекти на изгарянето 3. Как?! 4. Какви са тези отпадъци? надали са трудно уловими прахови частици, каквито има след изгаряне. 5. Как?!

Стига бе, тези ще измислят всякакви поводи за да събират допълнителни данъци, че да си гарантират сладките заплати за нищоправене.

Да ама, няма как да ги обложим с данъци горячите на гуми и текстил. Те и данъци не плащат, осигуровка не знаят какво е. Но пък ще съдерем 10 кожи от тарикатите дето на инат карат 20 годишни коли и на пук не искат да си купят нови аудита като на Делян. И понеже са смешно малко тия 65 тона боклук, които се горят, Фандъчето ще построи едно заводче без филтри в центъра на София, където ще горим 1600 тона качествен боклук. Естествено вие ще платите за тази екстра.

Инсталацията за изгаряне на отпадъци, която Столична община иска да изгради в центъра на София, по проект трябва да изгаря 180 000 тона боклук годишно. И понеже София не прозивежда толкова много, а в договора са заложили едни солени глоби ако общината не доставя нужното количество, ще започне да се внася боклук за горене и от други общини или от чужбина.

Защо ние гражданите ще трябва пак от нашия джоб да плащаме масрафа на бизнеса? Какви еко такси - не се наядохте само пари знаете да събирате - търгаши!!! Който произвежда да се задължи да си изгради и система за рециклиране. Мен лично горенето ме устройва - хем се топлиш, хем си почистваш къщата. Ходих да гледам едни нови апартаменти в един нови кооперациии - те нямат комини само одушници. Щели газ да прекарват се хвалят брокерите, които ги продават. Викам си още един бирник (газ) - на дърва и въглища имам един котел с горно горене термострупова всичко гори и се топля почти без пари.

Каваш всичко гори в котела и се топлиш почти без пари - дрехи, обувки, гуми , пластмаси...ама какво излиза от комина не те интересува...все едно ти не го дишаш. Ето това е изключително порочно мислене. После защо се разболяват хората от рак и всякакви болести.

Един екологичен автобус на ДАП-а или на някой завод дето водят работниците или камион дето прекарват трупи от гората - виждал ли си как димят? Или пък комините на "модерните" заводи? От тук идва замърсяването, а не от отоплението на дърва и въглища. Когато бяхме почти 9 милиона също се топлехме на дърва и въглища, и много повече заводи работеха, но въздухът беше по-чист ли? Раковите заболявания идват от храната и водата, които пием - пълни с химикали, антибиотици и боклуци, за да може "честния частник" да изкяри повече пари, че току виж обеднял ако произвежда нормални храни... преди се горяха много повече въглища и бяхме много по-здрави от сега в условията на див социал-капитализъм.

Хайде да си оправите числата в заглавието :)

Ние горим или мръсните цигани горят? Моля уточнявайте!

Изгори циганин, спаси българче! Това трябва да е мотото, а не жално блеене!!!

Моля да изброите нормалните държави в които проблемът е решен!!!!

Ореваха медиите срещу отоплението на дърва, а се оказа, че имало и много истински замърсители. А някой изобщо занимава ли се с утилизацията на стотиците хиляди стари автомобилни гуми? Много от тях се депонират на сметищата, много други се изгарят не контролирано. А съдържанието на сяра във вулканизирания каучук е много високо, много.

Борите се да наложите нови данъци и такси мамка ви измекярска. Въобще не ви дреме за въздуха. Що не затворите кроношпан, че занърсява цял град и смърди....

То пък Лукойл е екологично чист. Хайде моля. За едната заплата сте готови на какво ли не....

То пък Лукойл е екологично чист. Хайде моля. За едната заплата сте готови на какво ли не....

а горЯТ специалните за боце избиратели и всичко им е простено заради манията му за власт!

Абе кой го е грижа за текстилните отпадъци. Важни са Западните Балкани и египетския президент.