60 г. по-късно: До концлагера "Слънчев бряг" край Ловеч

Тази година се навършват 60 години от създаването на лагера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към задника администратор! И да ме триеш все тая, но това че си неграмотник е обществено достояние!

Като дойдоха у нас да лекуват ранените си, без да гръмне един патрон, ама им платихме репарации, независимо че се бихме - първа бълтгарска армия и даде свидни жертви. А те се настаниха у нас на почивка. Баща ми имаше ресторант до Музикалния театър - взеха го за ОФИЦЕРСКИ СТОЛ - да ви кажа за офицерите им - разбили мазето - бъчвите с вино и ракия и кавото пили- пили, а и плували н алкохол, имало е и много бутилиран алкохол - и той заграбен, както и радиото. Баща ми се оплакал на майора, който отговорил - "НУ, хазаяин - не безпокой са - всьо будет государственое.Предварително са знаели, че ще станем руска губерния и всичко ще бъде държавно.

имало ли е фашизъм и комунизъм - казват че е нямало но тези режими са известни на цял свят. Едно знам - нещастни сме от това че сме социалисти както казва Станишев, но по-нещастни от нас са руснаците. Кой режим има повече жертви - има статистика - не ги обичат т.нар.комунисти - не били комунисти, хората ги наричат така - те са изверги, нагли и нахални. Колеха и бесеха, но децата им се правят на "вода ненапита" - демократи в европейска Европа. Като е толкова пубаво в Русия, защо никой не ходи да живее там - къде е синът на Нинова - в НюЙорк - работи в банка на Рокфелер - ха-ха.

ние комунистите защитавахме партията

Исторически факт е че 40 години на 20 България е била най-заможната балканска държава наравно по икономическо развитие с Дания. След 45 години комунистически просперитет и още 20 години пост комунистическо грабене Държавата ни се влачи на дъното на всякакви класации. Способните хора избягаха от страната точно заради токсична среда създадена от комунистите. На почит и уважение в ония мътни времена са били доносниците, лизачите на задници и нагаждачите, а спобните и частните са били тикани в ъгала с доходи колкото да не умрат от глад.

Според ситуациите, кримсводките, пък и от манталитета и порядките на политиците, тук, в България трябва да има поне един действащ концлагер. Разбира се, оборудван със съвременна техника и работещ по съвременна технология за изправяне на кривиците на клиентите. Но трудът, истинският изправител на кривиците да си остане основното средство за добрите резултати. Надяваме се това наше предложение да бъде прието.

Жаблянов ли се крие под псевдонима П. К.

Демократичният режим изби 4 млн българи. Вече сме 5 милиона.

Но трябва да останем 3, значи има още време!

Що го няма Цв. Цв., който на 1 февруари поздрави репресираните след 09.09. 1944г..........По-голяма гавра от това, шофьорският син на палача Гр. Шопов да "поздравява" пострадалите.......

Седем века ни управлявъха съседите и ни удържаха в ,,правия път,,. А след 1878-ма.. за по малко от 100 години що ,,циркаджилъци,, сътворихме уж СВОБОДНИ!?

Колко слаба памет, забравихме за жертвите на фашизма, защото фашизъм е имало, но комунизъм не, но няма как да знаят новите журналисти. пишете концлагер, сигурно и крематориум е имало.... За рязаните партизански глави и давените в Дунав въстаници нищо, само за осъдените от Народния съд. Партизаните и въстаниците са ги избивали без съд, дори и фашистки не е имало. Просто слаба памет...

99, 99 % !

Странното е, че жертвите на фашизма никой не ги отрича, а с жертвите на комунизма БКП-то има голям проблем и претенции, че не ги е имало. Затова всеки път ти се набиват на очи.

Създаването на концлагерите е престъпление против човечеството и няма оправдание за техните автори и изпълнители, не само защото са били абсолютно незаконни и хората са държани, бити и убивани, унижавани насила без влезли в сила присъди. Такова действие на комунистите е абсолютно неморално, престъпно и за съжаление никой от лицата на репресивния апарат и политическите ръководства не бяха осъдени за това. Очевидно е, че те са били финансирани от държавата и тогавашното ръководство е трябвало да носи отговорност не само морална, политическа, но и съдебна такава и трябваше да бъдат в затворите с конфискувано имущество. И това трябваше да стори наследницата на БКП- именно БСП, която по думите на Филип Боков каза, че "вината" ги пият с мезета, което беше цинично арогантно и обществено неприемливо. Но те са си такива.

stankow

Състав на затворниците в лагерите: 1. Бивши белогвардейци, участвали в окупационния корпус в Югославия и други вражески прояви - 5 души 2. Бивши полицаи, извършвали убийства, изтезания преди 9. IХ. 1944, укрили се от Народния съд - 262 3. Бивши царски офицери за престъпления до 9. IХ. 1944, укрили се от Народния съд - 173 4. Провокатори и за предателства в партията - 47 5. Активни Ив. Михайловисти (ВМРО) - 41 6. Лидери, бивши министри и други водачи на буржоазни и фашистки партии - 65 7. Ръководещи и активни Никола Петковисти и Лулчевисти, членове на върховното и окръжни ръководства, народни представители - 529 8. Бивши водачи на легионери и ратници - 66 9. Изменници на родината, заловени на границата или в опит и подготовка за това - 26 10. Ятаци и помагачи на бандити или шпиони и дивесанти, прехвърлени в страната - 279 11. Участници в нелегални конспиративни групи и организации - 170 12. Разпространители на злостни слухове и вражески пропаганди, разпространяване на анонимки и други разни - 243 13. Чужденци, влезли нелегално в страната по неустановени причини - 41 14. Анархисти с активни действия - 43 15. Сътрудници на полицията - 98 16. Сътрудници на чужди разузнавания - 91 17. Криминални престъпници: рецидивисти, сводници и проститутки - 144. Това е статистиката, публикувана във в-к Демокрация, 1999 г. Защо им е да лъжат, точно пък те !? Но ако това е бил съставът на затворените, къде са невинните, къде са десидентите, къде са борците против комунизма ? Къде са нещастните, затворени "заради вицове и широки панталони" ? Че такъв контингент и днес ще е на същото място !

Особено ми хареса точката за "разпространители на злостни слухове"..По нея можеш да осъдиш когото си искаш, но проблема е, че никой от лагерниците не е имал присъда. Защото ако има доказана такава, то той ще е в затвора а не на 'курорт" в Слънчев ден. Това е една тотална разправа с всеки, който не се е вписвал в комунистическите представи за "социалистически" човек. Понеже няма как да ги осъдят, защото няма за какво те ги подбират с камионетките и .. отиват да копят кариерите край Ловеч и да ги ядат комарите и свинете на остров Персин край Белене. Това е истинната. Срамна.

Някога всички престъпници бяха по такива лагери!!! Сега репресирани айде стига глупости !!!

Доживях да се почитат и престъпници... Но при положение, че ни управляват престъпници, какво друго да очакваме ?

Kenn1111

45 години пошитахме жертвите на фашизма сега 30 години почитаме жертвите на комунизма;-)Не ви ли писна все жертвите да ги ползвате за параван???

Ей тия на снимките са настоящите ''репересира'' дето вземат повече от бюджета отколкото активните, макар хората да знаят и да помнят че по лагерите 90% най малко бяха все едни ''дженджъри'' които гледаха да си живеят живота нарушавайки всякакви правила и закони...

Да, наистина жалко за жертвите. Но е крайно време да си кажем истината, че убитите до 1944 г. са в пъти повече. В това число и много деца. А разделянето на жертвите, на такива на комунизма, и такива на фашизма, само разделя нацията.

Даа, права ще да е била прабаба ми като казваше, че на 9 септември 1944 г. всички се писали партизани и ятаци. Сега пък, след 10 ноември 1989 г. всички се пишат репресирани, демек, дали 9-ти, дали 10-ти, разликата е само в писарите.

Шамар да е аванта да е

"ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г." Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция. (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа. ================================================ БСП се легитимира като партия-наследница на БКП през 1990 година, когато с цел мимикрия се преименува на социалистическа, вместо комунистическа! ================================================ Въпрос с понижена трудност, като за дебили: ЗАЩО тази партия (БСП), на основание горният, цитиран от мен ЗАКОН, не е забранена така, както е естествено да бъде забранена и поставена извън закона ВСЯКА една ПРЕСТЪПНА организация? Всеки Закон изисква действие. Къде е действието?

какво забранява, какво задължава и какви наказания предвижда?

ГЕРБ са по големи комунисти бе, догмиран

Логичен въпрос!

И фашизмът е отречен навсякъде по света, даже и в Германия. Само тука лаете на умряло колко хубаво било.

Има закон, който забранява и корупцията, но досега никой от демократично управляващите не се е отказал от корупцията! Защото демократите знаят: с корупция бързо се забогатява!

Жертвите на псевдо демокрацията отдавна надминаха жертвите на комунизма

Добре, че бяха комунистите на власт 45г поне, че и българския народ да поживее поне малко нормално за сметка на капиталистическите крадци и мошенници.

Кои комуняги да понесат отговорност ГЕРБ,СДС,ВМРО,ДПС,НДСВ кои точно ,че всичките тези народо предстели и продажници съсипаха държавата ни за единият апартамент и подложиха целият народ на мизерия в името на САЩ да си разположат ракетите по близо до РУСИЯ

То да беше само за апартамент, те окрадоха милиарди.

че тия от СДС - има ли го още - нали те всъщност крещяха и сипеха закани по трибуните - къде са днес /освен на картинки/ и КАКВО НАПРАВИХА ЗА 30 ГОДИНИ? За мене те бяха купени - евтино - за да разпродадат България още по-евтино. Това сега е дрън-дрън - театър на предатели и фалшиви историци. Днес цялата страна е концлагер - на самотни, изоставени, беззащитни, бедни и озлобени хора.

И какви са тия митични демократи дето съсипвали България вече 30 години, ами синовете и внуците на бившите партийни величия ,толкова прост народ не съм виждал ,ЧЕ ВИЕ КОМУНИСТИ ПЛЮЕТЕ САМИТЕ СЕБЕ СИ!

Какви демократи бълнуваш, чисти капиталисти са, от най-крадливите и гнусните.

Истината е, че комунягите в България така и не понесоха отговорност за: 1. Избиването на всички инакомослещи и можещи хора. 2. Унищожаването на всякаква инициативност на хората. 3. Няколкото фалита на България. 4. Избягалите след ноември 89г. За което вина носи бкп/бсп и подгласниците им от сдс окрадили всичко, дори и спестяванията на хората през 1997г... Хайде да си отговорим на няколко въпроса: 1. Защо в България комунистическата партия не беше забранена след 1989г? 2. Защо никой от комунистическата буржоазия не лежа и ден в затвора? 3. Какво направи уж дясната партийка сдс а всъшност сателит на бкп/бсп да промени поне нещо? Изводи: 1. Бкп/бсп създаде сдс за да си усигори спокойствие при разграбването и да не понесе никаква отговорност за престъпленията си!

Комунистите в България няма за какво да поемат отговорност, освен за това, че продадоха държавата и народа на капиталистическите крадци и сатрапи.

Гледам тук някои реват срещу комунизма, ама пишат на комунистически компютри, направени в комунистически Китай, с руски суровини !!

В България най-големите и крупни капиталисти са бившите комунисти-какво се пеняват някакви комуноиди по-долу които са идхвърлени от властта!

Бъркаш! Те не са капиталисти, а обикновени крадци и лапачи! Затова в България няма истински капитализъм, а някаква уродлива корумпирана компрадорска диктатура на един малограмотен пожарникар. А той дойде преди 10 години на власт, защото обеща да вкара тези разбойници на топло. А всъщност нищо не направи, а се вписа идеално в корумпираната среда и започна със своята шайка да трупа богатства и активи, за сметка на целия български народ.

Жив комунист за нищо не става!

Тебе те изтървахме, ама пак ще те хванем !!

В тези лагери най-заслужаваха комунистите да изгният веднага след 1989 но никога не е късно СМЪРТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАСМИНА!

Мълчат капиталистическите сатрапи за рязането на глави срещу 50000лв и убийствата без съд и присъда на хора и деца преди 1944г.

Абе защо не видях Йоло Денев на поклонението !?

Нагли капиталистически крадци и убийци, сега е модерно да се правите на жертви.

... хора бдете...!!!!!! Наследниците на комунистическите сатрапи от партията мафия БСП/БКП и днес неистово искат да ни управляват, а те не могат доказано да управляват, а също пак доказано могат да убиват и да крадат...!!!!!! Колкото пъти ни управляваха след 1989 година, толкова пъти ни крадоха, а при Жан Виденов и ни доведоха до икономически колапс - това са потомците на убийците на демократи по комунистическите концлагери от съветската окупация през 1945 г., та до преврата 1989 г....!!!!!! ДНЕС НАЙ-ВАЖНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЗАДАЧА ПРЕД БЪЛГАРИЯ Е, НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА УБИЙЦИТЕ И КРАДЦИТЕ ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ БСП/БКП - НИКОГА...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като чета злобните глупости на неокомунистически отрепки съм сигурен че България наистина загива-да оправдаеш такива зверства трябна таистина да си малоумен!

Загива, благодарение на вас , алчни капиталистически сатрапи.

"КГБ" ти си садистично тъпо копеле!

Не, България не загива. Загиват само комунягите, естествен процес при тях. В жаждата си за унищожаване, те в един момент ще се самоунищожат. За това е тоя неистов рев на комунистическите боклуци и техните платени тролове.

Аз съм от Ловеч. Градът беше около 50 хиляди души. Сега, в славнитте години на демокрацията са останали едва 10 хиляди, плюс тумби цигани. Да ви е сладко идиоти!

а на теб сладко ли беше тогава , бастун. Като беше закрепостен по местоживеене , то да не е ей така и си дигаш чукалата и отиваш да бачкаш в София примерно за повече пари. Кво да правят хората в убитият Ловеч - кеф ти София , кеф ти чужбина , ама иначе демокрацията му е виновна на червената кратуна. Забрави да споменеш , че и българското село западна......викаш , селяни стойте си на село , нали трябва да копаете за да ни храните нас , гражданите.

Срамота! Лъжи! Затова ли на изборите сте засмукали подаденото пръстче на бившите партийни секреатари и охранителите им?!?!

С всеки изминал ден се убеждавам все повече ,колко правилно са постъпили комунистите с тази крадлива капиталистическа шайка бандити.

Не трябваше да затваряме лагерите. Я вижте в Щатите кви затвори има, всеки седми американец е лежал там. При демокрацията затворите трябва да са повече от затворите при комунизма !!

Като прочетох статия и коментарите, мога да кажа три неща: 1. В България не е имало и в момента няма истински комунисти и фашисти. И да има някакви отделни индивид те не са в БСП или в СДС. 2. В лагерите е имало полит затворници до 1970. След това там са пращани криминални типове - убийци, педофили и твм подобни. Неприемливо е последните да се правят на репресирани и на жертви на комунизма. 3. Това шествие е малко като опело на СДС, ако наистина на някого там му пукаше за дясното, нямаше да се продадат за едно депутатско място.

Абе сега е модерно да си антикомунист,а загиналите срещу фашизма ???? Всичките п.у.тки на Герб са се активизирали

всичките фашисти на куп. а за жертви на фашизма един паметник останали А що има паметници и имена на улуци болници на името на престъпната фашистка кобурготска фамилия? с какво е заслужила м. луиза да има обекти на нейно име? а кой избиваше антифашисти?

Сега веят знамена да не им се вземе случайно откраднатото.....Защо никой не разследва божков и софиянски .....тия небостъргачи и сгради за милиони из цяла София за който хората повтарят че били на тая жлямбва бившия кмет защо не се разследват от компи с кви пари и доходи ги е придобил!?

Малоумни

Сега се вижда, че малко са ги трепали.

Са снимали разни боклуци либерални консервативни и крадливи мърши!!!!! Време е да се възстанови всичката ИЗМЕТ от разни депутати и мекерета министри до 9 коляно да чукат камъни!!!!!

Наближава време за модернизация на лагерчето.

А, тоя педал Румен Христов какво прави там, че не стои до крадливите гербаджии!

Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

"С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба." Ами браво. Ето че все пак сме били полезни с нещо си на света. Първата социалистическа атомна бомба - с български уран! Ихаа! Сега и толкова не можем.

След Лустрацията всички руски мекерета ще ви вкараме в урановите мини и ще си имаме българска бомба.

LeGrandTulup

Лустрация баба Ванга предрича чак за към края на XXVI-ти век. Дотогава - комунизъм. ;)

Andrew Zuckerberg, известен като Андрей Сахаров,е бащата на ВОДОРОДНАТА бомба на СССР и знаме на либерастките демократи от НАТО. Докато не станете българи....евреите от Кремъл и Манхатън ще ви клатят безмилостно.

малко са ИЗБИЛИ!!!ТРябвало е ПО-ВЕЧЕ до ДЕВЕТоТО им коляно!!!(СПРАВКА "ЯСТРЕБИНО" И ПОДПОРУЧИК йорданоВ) и сега нямаше да ги има ТЕЗИ ФАШИСТКИ ЧЕРВЕИ ОТ СНИМКИТЕ!!!ВИЖТЕ СИ българията бе сини ИДИОТИ,ЗАПРИЛИЧАЛА Е НА ПУСТИНЯ,не ни трябват ВАШИТЕ ОСРАНИ СИНИ ЗНАМЕНА,ТРУД ТРЯБВА И СВЕСТЕН НАРОД,НАРОДА е БОГАтСТВОТО НА една НАЦИЯ,ВИЕ СЪСИПАХТЕ ВСИЧКО!!!! - От един БЕЗПАРТИЕН ЗАВИНАГИ!!!!

Браво Христоф.... И аз това им викам ама те не Съсипаха хубавата ни държава а 30 години след преврата над Тошо само комунистите са им виновни

"р.христоф."..сега твоето семейство е наред до 10 коляно да бъде изклано!

Гурбетдобичето квичи от 6 часа сутринта на гладно!хахаха Ко став ве чиракличалгаджи помията ли свърши, или те ритат да излизаш у калната нива да робуваш, та си се разквичало от ранна сутрин?мбухахаха

Всъщност това, което съм написал по-горе не е действителността, а легендите, които се създадоха след 1990 г. Истината е, че са съдени около 2700 човека по искане на съюзниците - най-вече Англия и лично от Чърчил. От съдените 2700 около половината са получили смъртни присъда, някои са били оправдани, а останалите на различни срокове затвор. Тези наказания са били наложени за сериите от национални катастрофи, репарации за изплащане на победителите, загубата на територии, военни престъпления мародерство, изнасилвания и други престъпления извършвани през войната. Сега от нас искат да измисляме и сатаназираме онези 45 години защото нашите тотално се провалиха през последните 30 години. Истински катастрофалното управление е на нашите след 1990 г.

народния съд е По заповед на Победителите!

Всъщност то СДС-то затова и залезе. Там не умеят нищо друго освен борба за кокала и озъбване към "комунистите". Оставям настрана въпросът, че всички надъхани седесари антикомунисти едно време просто не са ги приели в БКП. Не че упорито не са се стараели да зубрят партийните устави, тезисите от Априлския пленум, не са пускали връзки за да ги приемат. Партията им е сложила кръст като негодни. А народът ги отсвири, защото не му трябват управници, чиито най добри качества са алчност и злобен антикомунизъм. Един политик за да бъде и държавник, трябва наистина да поставя добруването на страната си преди всичко друго. Но това добруване да не бъде само от неговата гледна точка ("смърт на комунизма!") или само за неговия джоб, а общонационално. Ей в това е тънкостта.

Много българи са убити в Югославия в първите години на управлението на Тито. "Близо 100 000 са, ако не броим тези, които са разселени, принудени да емигрират от Югославия. Това се случва в периода 1945-1946-та година Именно Тито води с Георги Димитров преговорите за създаването на балканската конфедерация, ние да влезем като част от нея, за да може да се реши македонския въпрос вътре в нашите държави. От една страна и заради това е Кървавата Коледа, когато са избити много българи в Македония, именно от хората на Тито. За съжаление един от водещите генерали в югославската партия и армия води разстрелването, унищожаването, разселването на хиляди българи На Москва ли е идеята за създаване на т. нар. Балканска федерация? Ако се прочетат докладите на Скайлер, който ги пише 1876 г. Това е американски дипломат, секретар на Американското посолство в Цариград. Той в своите доклади изрично описва, че е имало съгласие на Великите сили декември 1876 г. България да бъде разделена на три - Източна Румелия, Княжество България и съответно Македония. Има ли данни след 1944 г. кой е разпоредил на Георги Димитров да започне този процес с Балканската федерация и насилствената македонизация? 1948 г. баща ми е участник в преговорите в югославския град Блед и носи в себе си протоколите, за които много пъти е разказвал до какви споразумения са стигнали. Дори с Антон Югов съм разговарял за Бледските преговорите, на които присъства и Георги Димитров и Антон Югов, на които присъства естествено и Тито

LeGrandTulup

Тук комунизмът като идеология и действията на някои политици нямат връзка. Хората са си хора и правят едни и същи неща без значение от социалния строй. Ей го Ваньо Костов - демократ, премиер, обра каквото можа, излезе от политиката и се отдаде на хотелиерството. Недобри нещица се случват и извън "комунизма".

Затова ли има толкова червени капиталисти. Как ли синът на Първанов спести 7 милиона да си купи хотел в Перник... Ами мили Йончева ....как ли купи имоти за 2 милиона по времето на станишев ?Ама мафията..Карамански,Маргините, Илия Павлов.... и всите останали са агенти на ДС-КГБ. Това случайно ли е ? НЕ! Перестройката и разграбването на Държавата стана от комунистите след като направиха вътрешнопартиен преврат и свалиха Тато...

е секретарят (дясната ръка) на Юосиф Брос Тито. В своите "Мемоари" разказва за срещата в Кремъл между Йосиф Сталин, Йосиф Тито, Джилас, Димитров и Антон Югов(секретар на Димитров). На тази среща Сталин строява Димитров и заповядва на Тито да създаде Македония. Димитров безропотно се съгласява. На Коледа по стар стил 7 януари 1945г е КЪРВАВАТА КОЛЕДА. На този ден са избити 22000 българи несъгласили се да се пишат за "македонци" пред Тито. 130000 са изселени в България за няколко дни. Поклон пред Паметта на невинните жертви на България! Днес половината българи имат роднини от Македония Българска и все още са живи онези, които помнят дедовите си ниви в Македония.

Когато им бяха изтипосали картата с лагерите се бяха насрали всичките, а уж независимите "социолози Стойчев Райчев и ругите червени мъпети казваха, че тази карта била изиграла отблъскваща роля. Истината е винаги отблъскваща за злосторниците, когато ги осветлява. Поажат ли се делата им и се свиват както се свиват отровните комунисти.