6 месеца или 1 година казарма, ако се върне наборната служба

Така ще бъде преодолян недокомплектът в армията, казва генерал Златан Стойков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казармите и армиите не са нищо друго освен- политици, олигарси и подобна сволоч да има бушони за гърмене. За колко владетели сте чували, че са умрели в бой? И колко обикновени мъже и момчета? Втълпявано в поколения, че е за "родинУ". За коя родина? За тази, която после ще остави майките им, сестрите, жените и децата да духат супата? Докато тези, които ги предизвикват ще завземат територии, ще предизвикат икономически кризи, ще продават оръжие добре, ще процъфтява пороаганда, наркомании и т.н. За коя родина?!

*контрабандата

Мамини синчета ще служите та и даже хоро ще играете. Мъжете ще служат а жените ще раждат така е било и така ще бъде.

в демократична република израел казармата е задължителна и за жени и за мъже

Стягаме куфарите и навън! Да остават каракачанките и да си пълнят джобовете като строят казарми и точат.........

Да се връща! Омръзна ми от педераси, джендъри и мамини детенца, дето едни чорапи не могат да си изперат! Да я връщат казармата, да строят нови сгради и всичко, което е необходимо! Ако трябва офицерите от запаса ще се върнат на работа, за да ги строят в 2 редици тези лигльовци!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1090615704429663&set=a.106802916144285&type=3&theater

Абе от къде ще намерите пари, за да изградите на ново съсипаната материална база за наборна служба!?! Нали все няма в тази страна и всичко е опоскано. Или за тъпи експерименти на дебели министри всичко е възможно само и само да седят в кожено кресло.

Пари винаги има, не го мисли, че няма пари. Има пари, но казват, че няма, за да мопгат да ги крадат!

V Norvegia ima voenna sluzba i za momichetata

В Норвегия няма цигани! Превърнаха България в държава на ромите - а сега искат хората да дават и живота си за да ги пазят

Ако върнат казармата се изнасяме всички! Стояхме, работехме и плащахме данъци в България с надеждата че нещата вървят надобре. Никой не се погрижи за основните проблеми - демграфската криза и ромското население. Сега искат същите неграмотни, многобройничернилки, за които никой не се погрижи 25 годни да ги озъпти, да ги въоръжат и да ги натикат в една казарма с нашите деца.... И разбира се пак ние трябва да го платим това! Разберете - държава в която целият набор е 50000 деца няма как да има армия. Момчетата са около 25000 ! Целия набор - това е бъдещето. Сега има 32000 военни, за къв недокомплект говорят кухите кратуни!

Снощи по една телевизия пак гледах репортаж как двама души се жалват от простотията на един сержант. И познайте дали началниците му отгоре не одобряват тази простотия?! Ние нямаме нужда от казарма, която ще имплантира комплекси в психиката на хората, вместо да изгражда характери! Не по-малко важно е да е гарантирано, че няма командири, които злоупотребяват с труда на войника, с материалите, с храната и т.н. Защото все с добри намерения правим нещата, а от вътре все на простотия мирише! И ако мислим наистина пазарно, то трябва да се плаща на всеки войник! Защото всичко, което идва на готово не мотивира правилно хората! Трябва да се проявява уважение към хората, а не тъпанарското руско отношение все едно си боклук!!! Дебелаците трябва да осъзнаят това, а държавата да цени повече човешкият си капитал!

Кой става военен за 600 лева щатна заплата. Една касиерка в супермаркет взема 2 пъти по висока заплата. За жалост стават военни отявлени некадърници и комплексари, които за нищо не стават, те и за военни не стават но просто критерия е силно занижен. Просто системата трябва да се реформира но не както сега само да се урязва и да го кара на доизживяване, а да се задели бюджет да се плаща адекватно на тези хора като срещу това да има адекватни изисквания и критерии на които те трябва да отговарят. Който не храни собствена армия ще храни чужда. Всички крещят НАТО да ни пази ама НАТО няма да ни пази безплатно защото безплатен обяд НЯМА.

аз нямам против! но щом ще е задължителната военна служба, която е безплатна, трябва да уволнят всички платни военни! щом ще е задължителна и безплатна, да е такава за всички - от редника до генералите включително!

Тукашните власти последователно елиминират една по една човешките свободи и права. Нормално е да поискат възстановяване на казармата. Така едновременно се крадат пари и се малтретира част от населението, като се учи и на подчинение. След като приватизираха активите на социалистическата страна, наложиха законово закрепени монополи и сътвориха криминална обстановка и нестабилност на собствеността, прогониха 2 милиона в чужбина, какво ще ги спре да продължат ? Скоро започва шоуто с цените на водата - трябва да бъдат съобразени с психологическата приемливост, а не със себестойността и. Фактически в момента горите са одържавени, някъде да го прочетохте ? "Левите" унищожават капиталовите права, "десните" унищожават трудовите права. Няма свестни в тъпия филм. Всяко тяхно действие е отрицание на нормалността.

Голям смях. Ако? Акото с ударение на А-то е доста нелицеприятно. Ако се говори за Армия се казва , ТРЯБВА. АКо е за отбий номер познат вече 30-години, тогава --Ако може би едва ли не доста миризливо се разтягат бюрократични локуми.

Найш каква казарма сбърканяци малоумни кой с кого шъ съ бий бе и за кого я да ни превзвмат който може да са збият рашките доларте турките пък кой победи да ни стопанисва те и сага го правят няма нужда и да ни бият аре стига

кой колкото време оди по избори - толко време и да набива цинти у казармата

внучето на тиквата да отслужи петта мандата на деда си

Казармата едно време я крепеше идеологията и затворените граници. Сега с тоя опустошителен "преход към капитализъм" кой го е еня за вашата си държава дето си живуркате като в комунизъма и дето ви го построихме? Я, си плащайте на желаещите наемници двойно и тройно да ви идват на служба, а не с чужди деца насила помен да правите, кретени!

Нали бяхте българи юнаци кво стана а?

Юнак има само, ако има ламя. Каже къде е ламята първо, а после търси юнаци. И да знаеш, ако няма ламя, Иванчо не е юнак, а само прост селянин с меч!

0

Няма как да стане - не останаха казарми, в градовете ги разпродадоха и има жилищни блокове, другите са се срутили, а по селата в казармите полусрутени и вътре в момента живеят цигани или овце.

Аз съм за ,баща ми е бил ,3 г. , Мъжът ми 2 г и най-добрите им приятели са от там ,но ако се връща казармата трябва да е и за момичета,така се възпитава родолюбие и равенство

Шапкарска му работа. 'Почеши коня' Каракачанов!

За шкембето спор няма

дето им пуска димките.

Мир и любов и ..пролетарски интернационализъм!?

,,Ингернационализма,, вече го осигурихме в Европата!? ...Да наблегнем на любовта!

Каква Армия, бе потурнаци ? Падишахът има грижата да ви пази!

От групостта им няма кой да ги опази!?

Че той Падишахът , като нищо може да пази не само до Виена , ами и до...Залцбург. Нататък са германците -и ..неговите хора!?

Че той Падишахът , като нищо може да пази не само до Виена , ами и до...Залцбург. Нататък са германците -и ..неговите хора!?

Че той Падишахът , като нищо може да пази не само до Виена , ами и до...Залцбург. Нататък са германците -и ..неговите хора!?

Според Красимир Каракачанов 71% от българските граждани искали да се върне задължителната казарма. Но точно тези, които би трябвало да влязат в евентуално върнатата казарма са против задължителната наборна служба. А съга кво, че правимо ?

Каракачанов, Каракачанов, колко от тези които евентуално подлежат на военна служба сте попитали? Питате пенсионерите, а те с бастуни ли ходят в казармата ?

Поне върнете и Цоцализъмъ заедно с казарматъ! Така ще правим новобрански като сватби със по 200- 300 човека! Кибапчитъ кюфтета,каси с бира и музика на живо!

,,Източен,, , че кое му е лошото?

задавам един въпрос към всички радетели за връщането на задължителната военна служба: Защо си мислите, че българският народ някога ще забрави и ще ни прости годините от "прехода" в които държавата не можеше да изхранва войниците си и командирите по места, заедно с всички от поделенията ни, бяхме поставени в условия на живот и бойна подготовка, които никак не могат да се сравняват с тези от преди 1989 година?!

И кой ще влезе? То платена няма кандидати.. и какво за 6 м ще обучат та те камион няма да могат да се научат да карат,,,. дрогомани педали отявлени имбецили....и управляващи и стадо

И кой ще влезе? То платена няма кандидати.. и какво за 6 м ще обучат та те камион няма да могат да се научат да карат,,,. дрогомани педали отявлени имбецили....и управляващи и стадо

Не ми е ясно с кой акъл и кои родители ще искат да си изправят децата чисто голи пред военно-наборна комисия да ги оценява ?!

Само като видя министъра (ДС шкембар) и вече не ми се и се ходи в казармата , ами се ходи в тоалетната......

То и ж тоалетната се ходи при нужда, а не по желание.

Съвсем ще се разбягат сегашните лекенца по чужбина. Виж за една година малко поне може да се поограмотят някои. Половината няма да са с роден език български. Що за армия ще е това. Държавата е толкова съсипана и доразсипане вече конкретно от герб, че няма как разсипниците нещо да оправят. Най ми е интересно как ще спрете младите да бягат по чужбина с тази казарма. Вяра нямаме никому. Просто на кикой политик и восш държ. служител не вярвам. Просто каквото и да решите хората няма да са с вас.

като чета коментарити се изпълвам с гордост как съвремената юначна младеж като чуе за казарма и се нааква от европейски ценности.

Мааллеейй,тези на снимката ,даже и в гръб ,като ги видя ,явно са наемни -платени,ама направо ме е срам ....Ако ние преди 40 години ,така бяхме в строя ....щяхме да набиваме крак по плаца до откат и да метем от портала до обяд ...Вижте им само кепетата бе ....едно насам ...друго натам ....че и една с кок има даже....Пълна порнография ! Не Армия ,ами сбирщина сватбари-махмурлии...Какво да се чудя ....вижте министъра им само... Аз съм служил при Армейски генерал Добри Джуров -Светла му Памет ....изровете архивни снимки да го видите как изглеждаше ,и като министър ,дори и като депутат във ВНС на преклонна възраст ....сравнето го с днешните министри и генерали ....особенно Б.Б. с ръце в джобовете ...за войниците с шкембаци да не казвам .

няма да успеете, дори чрез нарочен референдум, да върнете задължителната наборна военна служба! Първата причина за това е, че българският народ вече не вярва нито на политици, нито на бивши или настоящи военачалници. Втората причина е в твърде дългият период на системно и целенасочено публично оплюване и омаскаряване на хората които са се посветили в служба на своето Отечество и години на ред са носили всички несгоди на военната служба и по този начин унищожаване на родолюбието и готовността на мъжете в призивна възраст да служат на България с оръжие в ръка. Третата причина е че българският данъкоплатец не иска отново да плаща за ликвидиране последиците от поредният неуспешен експеримент с ликвидирането на армията попълвана чрез наборната военна служба и замяната й с наемна армия. Четвъртата, но не на последно място по важност, причина е в това, че от началото на прехода до сега всички подрастващи, те и сегашни и бъдещи подлежащи, при нужда, на военен призив млади хора целенасочено бяха превърнати в консуматори и неспособни да понасят дори най-малките житейски, психологически и физически несгоди и от умовете и сърцата им умишлено бяха изтръгнати патриотизмът и готовността да последват примера на предците си, които в името на България дори доброволно са се връщали обратно в нея и са се включвали в редовете на армията й с ясното съзнание че могат да загинат по време на бой. Не е за пренебрегване и това, че цялата стройна организация на военния отчет и призив вече е само бегъл спомен и нямате ясна представа не само къде в момента са младите мъже които са годни да носят оръжие, но дори не знаете къде и колко са тези, които цял живот са били в армията и колко от тях още могат да носят оръжие. Нарочно е се спирам на материално-техническата и финансовата страни на този въпрос, а така също и доверието което преминалите през армията български мъже имат на всички които някога са заемали твърде отговорни длъжности в армията и особено на тези, които са оглавявали армията по време на всички "реформи" които я доведоха до днешното й състояние!

и сандокуз спецове не могат да я проумеят.

няма да успеете, дори чрез нарочен референдум, да върнете задължителната наборна военна служба! Първата причина за това е, че българският народ вече не вярва нито на политици, нито на бивши или настоящи военачалници. Втората причина е в твърде дългият период на системно и целенасочено публично оплюване и омаскаряване на хората които са се посветили в служба на своето Отечество и години на ред са носили всички несгоди на военната служба и по този начин унищожаване на родолюбието и готовността на мъжете в призивна възраст да служат на България с оръжие в ръка. Третата причина е че българският данъкоплатец не иска отново да плаща за ликвидиране последиците от поредният неуспешен експеримент с ликвидирането на армията попълвана чрез наборната военна служба и замяната й с наемна армия. Четвъртата, но не на последно място по важност, причина е в това, че от началото на прехода до сега всички подрастващи, те и сегашни и бъдещи подлежащи, при нужда, на военен призив млади хора целенасочено бяха превърнати в консуматори и неспособни да понасят дори най-малките житейски, психологически и физически несгоди и от умовете и сърцата им умишлено бяха изтръгнати патриотизмът и готовността да последват примера на предците си, които в името на България дори доброволно са се връщали обратно в нея и са се включвали в редовете на армията й с ясното съзнание че могат да загинат по време на бой. Не е за пренебрегване и това, че цялата стройна организация на военния отчет и призив вече е само бегъл спомен и нямате ясна представа не само къде в момента са младите мъже които са годни да носят оръжие, но дори не знаете къде и колко са тези, които цял живот са били в армията и колко от тях още могат да носят оръжие. Нарочно е се спирам на материално-техническата и финансовата страни на този въпрос, а така също и доверието което преминалите през армията български мъже имат на всички които някога са заемали твърде отговорни длъжности в армията и особено на тези, които са оглавявали армията по време на всички "реформи" които я доведоха до днешното й състояние!

Боже, след си прибери вересиите!!! Единият ходи да моли веригите да не слагат печалба на хляба, друг ходи със синя каска, трети иска казармата, не че има къде да ги сложат войниците - вече всичко е окрадено, но ей така са решили да искат още пари, защото вече няма какво да се краде... направо срам, срам - хората, които ни управляват, все едно от хоремаг от някое село са ги събрали. И БСП и ДПС и те същите ла -- на. Какви ги надробиха те, като управляваха... още си носим последствията. Ама докато са в опозиция усвоиха манталитета на манипулиране на масите... Абе срам, срам.

Мааллеейй,тези на снимката ,даже и в гръб ,като ги видя ,явно са наемни -платени,ама направо ме е срам ....Ако ние преди 40 години ,така бяхме в строя ....щяхме да набиваме крак по плаца до откат и да метем от портала до обяд ...Вижте им само кепетата бе ....едно насам ...друго натам ....че и една с кок има даже....Пълна порнография ! Не Армия ,ами сбирщина сватбари-махмурлии...Какво да се чудя ....вижте министъра им само... Аз съм служил при Армейски генерал Добри Джуров -Светла му Памет ....изровете архивни снимки да го видите как изглеждаше ,и като министър ,дори и като депутат във ВНС на преклонна възраст ....сравнето го с днешните министри и генерали ....особенно Б.Б. с ръце в джобовете ...за войниците с шкембаци да не казвам .

В НАТО сме. НАТО се командва от САЩ. В България има американскоеврейски военни бази. Въпросът ми към знаещите е какво единоначалие ще има в България: американско, еврейско или българско.

То е ясно, ама поне да докарат повече войнички тука, а ,,мамули,, ..при мамалигарите!?

Има нужда от "култивиране" на силни истински мъже. Контра на бума от педита с нелепите им прайдове, пърформанси, фръцкане и пръцкане най-вече.

И как ще ги култивираш, като сложиш 20 мъже в едно спално... голяма култивация, няма що.

за това младежите са ни такива милюзи как може на всякаде да има редовна армия само ние се правим на интересни ,нямало казарми не се бои и казарми ще си направите

Не искали да ходят войници!Ама какво си въобразявате бе!Той нека да се приеме закона,а с него наказателната отговорност за отклонилите се... И така запомнете първата команда в казармата -"Атом от всички страни!" Новобранците падат на крака,свалят шапки до сърцето,и с артистично чувство и вдъхновение произнасят думите- "Боже,стария пази!" Другото ще го научите в казармата.И не се правете на отворени, веднага ставате "бройки" и животът ви е ад.

Как ще си върнат паспорта.... дори няма да разбереш! За тази държава и малкият пръст не си мърдам.

Когато вкрат в затвора всички които ограбиха България , когато им конфискуват парите , когато имат политика и доктрина и цел за народа , тогава може и да се замисля че си струва.... Иначе, те по яхтите с чалга певачки и да ме заливат ежедневно с помия по медии и отвсякъде... Айде нема нужда.

Аха, и къде ги тези казарми?! Базата отдавна е заминала. На квартира и по хотели ли ще настанявате "войниците" бе, шкембьовци?! Аз в казарма не съм ходил, обаче покривам всички американски физически нормативи, без най-натопорчените военноморски, имам късо и с дълго нарезно оръжие и стрелям много отвъд нормативите. Този шкембак русенския комита освен 100 метра вита баница друго не го виждам да покрие. Той и 1 лицева опора не може да направи, защото коремът му ще опира като медицинска топка отдолу. На тези смешници ангария няма кой да им работи или кибичи, а и както казах, вече няма къде. Скоро купих една от бившите бази на ОСО. Тези крадливци сега, за да направят нова такава ще опукат сигурно 25 млн.

Едно време учих юнашки през целия единайсети клас, за да влеза да следвам и да не ида войник. Накрая вечерта след конкурса разбрах,че са "изравнили българската младеж...." Една година и 10 месеца загубено време. Имаше 1-2 свесни офицера. Всичко друго беше пиендета, мързели и натегачи. Фатмаците бяха от околните села. ЗамКомандира по строевата част ме връщаше по 3-4 пъти да му отдавам чест със строева стъпка, защото разбрал, че съм "гундьовец" (левскар). Тотално пропиляно време... Ако това се приеме, България съвсем ще обезлюдее. Както сега западнаха добрите едно време ВУЗ-ове, така и сега хората овреме ще се изнасят - докато децата им са малки и не могат дас ги спрат като военнозадължени.

Ква казарма ве ей, вие нормални ли сте?! Къде ще се служи?!

На палатка в гората

При Кумчо Вълчо в гората, за да станат мъже!

Сега, при прием в СУ, УНСС, ВИАС, МЕИ, въпреки всички кандидатстващи пак не може да се запълни бройката и поне СУ е пред закриване. Приема всички, които кандидатстат. Първо, второ, трето класиране... Дори и малоумните. Навремето учехме по една година и ходихме по една година на частни уроци, за да ни приемат дори в средна ръка специалност в СУ. А сега нормалните хора ги приемат в Германия , Австлия, Великобритания, САЩ, Русия... И вие на фона на това, че 25 процента от българите избягаха от България и без задължителна военна служба, ще наложите на един млад човек да си загуби една годино от живота, за да се готви да воюва? За какво? И за кой? Не сте добре. Тоя патриотизъм, всъщност е антибългаризъм. Така ще изгоните и последните млади българи от България.

да е.а и кухи лейки нещастни,служети си вие бе лайнари некадърни

кадърен съединител, то вече на запад и джендърите служат.

Ммм сетиха се, че и оттам може да се крадне по нещо. Ама иначе пари нямало. Щом има далавера виж как бързо могат да станат нещата. А може и друга да е причината - Уплашиха се, че народът накрая започва да прозрява що за престъпници си поделят властта и парите и решиха, че би било добре да има кой да ги пази. За предпочитане млади момчета в разцвета на силите си вместо сегашните разпасани тюфлеци.

Шкембе Войвода пак се напъна, напъна и роди ..запъртък.

ного се радвам, че немам син. таз териториа нищо не заслужава.