17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като бях дете на сватба в играта изскочих пред кола и се оказах след седмица се събудик в болница.

Улиците са за коли, там не се паркира. Шофьорите следва да имат видимост. Не можем да караме с 10 км, за да си съобразяваме скоростта с поредният паркирал идиот. Тротоари те са за хора. Там не следва да се паркира и да се карат велосипеди. Децата под 10-12 години, следва да играят в дворовете и по парковете и детските площадки. На нас всичко ни е сбъркано. И затова все "лошият късмет" ни преследва. Няма ред, защото редът се заражда като вътрешна нужда у всеки един от нас. Костов, Бойко, Гешев, Рашков, Слави, Доган, Радев, Христо и Корнелия не са виновни за това, което се случва. Те са само резултатът от нашата повсевместна простотия.

Беден, прост, оскотял и нещастен, умиращ бугарино!

Потресени ни са, но, едва ли ще спрат петгодишните си деца да играят на пътя.

Това кой поред случай е на сгазено дете- само в рамките на седмица? Трети или четвърти? Бог да пази невинните деца в тази територия - клоака на дебилщина безподобна..

Ти го остави до пътя и чакай господ да го пази. Ама както виждаш той е зает с по-важни неща. Законодателят понеже не вярва в бабини деветини затова е определил възраст, до която родителите да пазят детето.

ЗАГЛАВИЕТО Е ПОТРЕСАВАЩО! Т.нар. "журналисти" ядно не са били на нито един урок по български език (като започнем от основното образование)! винаги съм мислел, че ДУМИТЕ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ и то трябва да се съблюдава! След като пишете , медицинска сестра е блъснала детето и то починало да бяхте уточнили колко тона аджеба е тази мед.сестра!!!! Смешни сте в старанието да "оригиналничите"!

Без да коментирам конкретната катастрофа... Липсата на спирачен път не значи, че е станало толкова бързо, че е нямало време за реакция - пример Кристиян Николов.

При внезапно изскачане иззад микробус обикновено точно това означава. А на Кристиан Николов колко микробуса му попречиха да види каквото е трябвало? Ако са били 3 или 4, значи е трябвало въобще да не опитва халюциногенните гъби.

Причина за липсата на спирачен път може да е разсейване, може да е заслвпяване, може да е и блеене по каките, може да е щото си си качил джоланите зад ушите. Един репортер да обяснява, че липсата на спирачен път е признак за липса на време за реакция е налудничаво. Аз много ясно съм написал, че не говоря за тази катастрофа. Писателю...

Затова и дадох Николов за пример - защото в неговия случай причината не е липсата на време за реакция а това че е бил друсан като кебаб.

Тази "конкретика" е неуместна. - полицай ,учител ,мед.сестра..... Какво значение има професията на управляващия автомобила !? Важно е да се анализира случилото се ,за да не се повтаря или да става рядко и в по-лека форма . Но ....трябва да се търси отговорност и от пешеходците ! Щом стъпи на пътя ,значи е участник в пътното движение ,с всички последствия !!

https://youtu.be/UsoxrsrsdgA Внимавайте и късмет на всички.

шофьорката няма грам вина!!! горката жена... п.п. ония не се научиха, че физическите закони не се хЕнтересуват от "правата" им.

защото винаги трябва да управляваш така автомобила, че да спреш в зоната на видимост - независимо дали в жилищен квартал или в мъгла. Спортни състезания и специален режим на движение се изключват от горното твърдение.

Не може целият трафик да минава с 5 кмч покрай всеки спрял или паркиран бус. Пробвай и като стигнеш до работа за три часа сам ще се сетиш защо. Шофьор може да е виновен за блъснат пешеходец на пешеходна пътека, на заден и след употреба. За превишаване на скоростта е ясно. Ама вече ще ревнат и по магистралата едва ли не да се кара с крака реещ се над спирачката с готовност за спиране. Пешеходецът си има определени места за пресичане точно защото няма място на пътното платно.

Вчера по почти същото време в Бургас. На ул. Оборище, дете на същите години се тръшнало пред вратата на магазин, реве, иска да му купят нещо. Майката, натоварена с две торби му крещи, че и писнало от капризи, тръгвала си, пък то да стояло там и да си искало. Майката тръгна и като се отдалечи на 20 метра, детето стана, хукна директо през пътя, между две паркирани коли /там е синя зона, колите бяха паркирани правилно/. Луд късмет,че идващата кола беше на 20 метра и успя да спре. Майката метна торбите - сълзи, сополи, ревове. Шофьорът, човек на около 55 години излезе от колата ни жив, ни умрял. Та се питам. Ако беше станала беля, кой щеше да е виновен и кой щеше да опере пешкира.

Колкото и да ти е странно, но в такива случаи в съда биха вменили вина и на шофьора, че не е успял да спре, ако е бил ударил детето. При тази случка, дори бих го оправдал морално, ако беше възнаградил майката с един шамар.

Ето затова, с моето косата ми е напълно побеляла - а съм само на 44. Пукнах, докато поотрасне малко.

Така е като не им плясват по някое шамарче да ги стреснат. Като от малко е маймун как ще си налагаш авторитета като го тресне пубертета? Тея дето чупят пейки са баш такива от малки умолявани. Кво го умоляваш бе, да не ти е шеф или господ?

Мой роднина казваше: "БОЯН НЕ Е ВЪЗПИТАНЕЛНО СРЕДСТВО, НО ПОМАГА!"

Дете на 5 г., без значение етноса, защото виждам и такива коментари, не е ли малко да играе безнадзорно по улиците ? Синът ми е двойно по-голям и като тръгне да играе, жената му заръчва по 1000 пъти да не тича и да се оглежда. Някои майки все едно имат неогреничен запас дечурлига. А основната вина е на шофьора, спор няма.

Я по-добре кажи чия е основната вина да си толкова ТЪП?!

Спор има, ама такива разбирачи като теб няма да загреете.

Ами затова като не слуша една ластична каишка. Може и от онези нашийници с електрошок ;) Даже и кучкарите са се сетили за това елементарно решение. То затова и рядко четем за сгазено куче.

ако не ви е изскачало дете внезапна зад бус недейте да коментирате. на мен ми се е случвало и усешането не е за препоръчване.имах късмет че не изскочи пред колата ми , амалко след като съм подминал буса и цигането само ми изкърти огледалото с главата си. иначе щеше да е на кайма. така че родители контролирайте си децата, има ситуации в които шофьорите няма как да реагират.

ми да контролират дечицата си! колкото и парадоксално да звучи, всеобщо се възприема че едва ли не единствения за който важат законите за пътното движение са автомобилите и шофьорите им. Едва ли не всички останали са невинни жертви, на лошите шофьори. Това въобще не е така! законите за пътното движение важат освен за автомобилите и шофьорите им и на пешеходци, велосипедисти, ел.колички, скутери, каруци, коне ... абе всяко нещо което се озове на пътя на практика трябва да знае закона и да го съблюдава. да почива в мир детенцето, съчувствам на родителите, но трябва да си дадат сметка как трябва да възпитават другите си деца. пп. няма спор лоши шофьори има, но това не значи че вината винаги е на шофьора.

Преди доста време в Чехия приеха закон, според който при инцидент с пешеходец или велосипедист винаги е виновен водачът на колата и съдът не може да отсъди друго. В резултат рязко намаляха този тип произшествия.

Чехия е Чехия, България е България, България не е Чехия и Чехия не е България! Българското законодателство добро/лошо днес е такова каквото е и е задължително за всички без значение, колко им харесва или колко им се иска да е като в Чехия!

тоест,децата да седят заключени в къщи, за да могат дебелите гъзове да се возят на коли?

значи всеки да внимава какво прави на пътя! абсолютно всеки!

5 годишно дете в игра може да изскочи пред всеки. Така че не винете сестрата а по скоро родителите на които не им е лесно в този момент.

Длъжна е да кара със съобразена скорост, особено като минава край бус

колкото шофрьора има отговорност за спазва законите за пътно движение, толкова и пешеходеца. Съгласно нашето законодателство 5 годишно дете няма място на улицата без придружител. Всъщност съгласно нашето законодателство дете до 7 г не може да бъде оставяно без надзор при никакви обстоятелства, именно заради такива ситуации. Ситуации в които детето може да се постави в неизбежна опасност, поради липса на знания, опит, самосъзнание ... парадоксалното е, че всички са големи експерти за това какво е длъжен другия, но никой не се замисля той самия какво е длъжен самия той.

И КОЛКО е "СЪОБРАЗЕНАТА" СКОРОСТ с която е длъжна!!!????????? Малко мисъл .... ? Няма. Ако е дете, блъснато в града мога да приема, но като е на село - да си играе в двора! Място бол, работа на улицата НЯМА!

Да не дава Господ! Бог да го прости детенцето!

Етнически особености, сър.

Ако бутнат тебе, ариецо?

Какъв ти "ариец", обикновен дебил.

Нямаше начин Ганю да не спомене циганите. Само Ганю си знае в какъв контекст, ама няма начин да не са те виновни.

Вземи смени тоя ник че ви бъркам с другия Станков кой мрази циганите и кой педалите.

Сестрата мяма никаква вина!

А кой го е бутнал, вятърът ли?

Наистина ли според Вас мястото на чаавето е на пътното платно?

A кой е трябвало да гледа детето и да му държи ръчичката? Иначе не искам да съм на мястото на родителите ........... нечовешко е да загубиш дете ........... съболезнования!

в златна панега са им направили 2 метра тротоари и циганията въпреки всичко върви по платното