2020-а започна обещаващо за Северна Македония, но краят й бе обезсърчаващ

Скопие направи сериозни отстъпки, за да получи съгласието на Атина - прие поправки в конституцията и смени името на държавата

Обратно в новината

Коментари - 2020-а започна обещаващо за Северна Македония, но краят й бе обезсърчаващ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли ни представяте тази информация-толкова обширно?. Може и по-кратко. Не се интересуват българите вече от тази тема. Този път "държавата" не ни подведе и си свърши работата както трябва. Сега северните ни съседи си имат вътрешни проблеми. Нека първо да се споразумеят на какъв език говорят и какво значи "общо минало". Не ни занимавайте и по празниците с тях.

докато не си признаеш, че си чист българин, говорещ стар, смешен диалект, все по-зле ще става, братле...

Заев, сърди се на Путин, защото заедно със САЩ и ФРГ ти дадоха фалшиви надежди, но пари - ЙОК!.

Тия още от 1944г. не са започнали обещаващо. Та досега.

"Вълкът и лисицата решили да се гаврят със заека. Срещат го и му викат: - А, Зайо, ти що си без шапка, бе? И го съдрали от бой. На другият ден отново го срещат, но този път заекът предвидливо си сложил шапка. - А, Зайо, ти що си със шапка, бе? И пак го съдрали от бой. Така няколко дена се гаврили, що си със шапка, що си без шапка и бой. По едно време им писнало и решили да сменят стратегията. Наговорили се: - "Утре като видим заека, ще му искаме цигара. Ако ни даде с филтър! Що ни даваш с филтър, ако ни даде без филтър - що ни даваш без филтър и пак ще го бием! Зайчето обаче, било в храстите и чуло всичко. На другият ден носи две кутии цигари, с филтър и без филтър. Срещат го вълкът и лисицата и му искат цигара: - Ей, Заек! Я дай една цигара! - С филтър или без филтър? - пита Зайо. Вълкът и Лисицата се спогледали, почесали се и в един глас изревали: - А бе... заек, ти що пак си без шапка?"

На мене като един песоглав татарин, твърде не ми пука какво става с великите гръко-трако-славяни на югозапад от нас.

И този виц е написан в каква връзка?

Личи си че не е писана от DW

Ами има договор...

"Управляващата коалиция има крехко мнозинство от един глас, но за процеса на европейска интеграция може да разчита и на гласовете на депутатите от останалите албански партии." При такова мнозинство е налице липсата на национален консенсус поне сред считащите себе си за македонци за влизане в ЕС. За албанското население нещата са разбираеми както е разбираемо, че те ще играят все по- важна роля във външната и вътрешна политика на РСМ. Липсата на консенсус сред считащите се за македонци е базата върху, която се гради антибългарската история. Големия проблем ще се окажат албанците и на коя страна ще застанат. Ние основно с тях трябва да работим за изчистване на проблемите. Има два сценария: Единият е противниците на България да ги приобщят към своята кауза и тогава за нас ще е много трудно да преодолеем изолацията. Вторият е да ги убедим в правотата на нашата позиция и по време на тяхното управление да постигнем консенсус по условията за членството им в ЕС.

Ич ме не е брига, че СРМ нема да влезе в ЕС! Вместо да се хванат за колана ни да ги изтеглим, те ни хванаха за грездия.

Понеже цялата работа в полза на Македония беше свършена от България и нашата дипломация, Заев селските тарикати около него се помислиха за Велики Политици и че цял свят гелда към тях и не можа да прочете правилно сигналите, които му даваха и маерикаците и Европеиците, остана си тарикат по български и по точно по Андрешковски...

договор за добросъседство, къде си гледАл бе, заяц?

"Скопие направи сериозни отстъпки, за да получи съгласието на Атина" И го направи като сложи думата "Северна" пред Македония, голямото премеждие, голямата отстъпка няма що! И май го направи само устно защото писмено навсякъде всичко е само Македония!? "През март Република Северна Македония стана пълноправен член на НАТО" И благодарение на кой стана член на НАТО? Тъй като никой от управляващите на Македония нямаше визия за натам!? И благодарение на кой стигнаха до ЕС? Виждам само много писаници за "трудности" от страна на македонците, но до там!?

2020 започна зле и свърши още по-зле... Точно както 1947-а и всичките след нея...

знаеха какво подписват, но бяха планирали да разправят ,че те не са историции затова не разбират какъв е проблема, но в същото време вложиха всики усилия по очернянене на правителството и държавта , която беше единствена причина за да тръгнат по този път, но за тези им грешни впечатления ,че нищо не зависи от нас, са виновни българските политици които ни убеждаваха в същото и то в продължение на три години, с цел евтини политически дивиденти

Първо си промениха националното знаме: "Звездата на Вергина". Вместо нея избраха стария японски национален флаг, като бялото стана червено, а "Изгряващото слънце" стана жълто.

2017 беше добре, когато великата братска помощ ги издърпа извън войната и им даде переспектива, но предателската същност на македонските политици подведоха народа на амкедония и атакуваха единствения който им помагаше безкористно

О да бях забравил за това, но пак нищо оригинално или пък кой знае каква промяна. Пред вид че на паспортите им все ще са на български и всички ще ни бъркат с тях.

Какво е казал този албанец не ме е грижа. Интерисуват ме само процесите в РСМ и те не са в полза на самите македонци. А ако сръбската политика в РСМ надделее и другите албанци ще застанат зад исканията на този албанец. Още повече, че преговорите за ЕС трябва да вървят в пакет. Не че ми харесва да имаме албанци на западната си граница, но нещата са такива след неадекватната политика в титова Югославия.

Между другото, Заев наистина има българско самосъзнание, не се шегувам. Той е от Струмица, а там хората са същите като в Цариброд и Босилеград, заедно са присъединени към Югославия!

Е, то си личи, че са българи - той и тези около него. Само българи могат да направят такава простотия и после да викат, че друг им е виновен.

Абе Малък Тито пак македонски глупости дрънка

за добросъседството, а не да смятат какви пари взима България по еврофондовете. Изумяват ме,като считат че не ние, а те трябвало да са в ЕС. Изобщо не ги познават европейските лидери, иначе щяха да изискват повече от тях точно по посока добросъседството.

Що не спазвате договора, който вие написахте. Договора е 90 процента ваше дело. Спазвайте го. Спрете антибългарската риторика. Озаптете си сърботитовскокоминтерновските медии. НАпишете нови учебници. Обяснете на децата, че ние сме татари , колкото македонците сте марсианци. Приемете, че няма македонска история, нация, език и народност до 1944та. Ше ви олекне. Няма да се налага да градите всичко само с лъжи.

Да се придържаме към изворите и който е българин си е българин и няма как да го увъртат по килифарски и да го правят македонец или обясняват сложно и малоумно. В изворите е нашата сила и правда, а те са по смешните обяснения как народа се наричал българи до 1944г. ама щото не знаели и се объркали... А езикът на омразата е и днес силен там и медиите им са ужас... не е за ЕС това чудо...

Другия път като ти опрат албанската патка отзад чакай помощ от Ал. Македонски, от коминтерна, от Тито и от сърбите.

"Ние признаваме реалността, а те трябва да признаят миналото", каза тя и посочи, че "притесненията ни идват от безкрайните претенции за македонско малцинство в България. Признаването на българските корени ще сложи край на това". Това е безумието, към което се стремят българските политици. Въпросът е, дали наистина не го разбират това и правят цирк за публиката или е въпрос на капацитет и наистина си вярват! Това не може да се формулира в междудържавен договор или анекс! Заев например може да признае, че е чул от своите дядовци и баби, тези на братовчедите си и на други роднини, че са имали българско самосъзнание. Дотам стигат възможностите му за признание. Такова признание е индивидуален акт. Министър председателят не може да признае подобно нещо за съседа си, също както всеки друг политик, лекар, шофьор и т.н. Подобно признание от политиците е без стойност, то обвързва само тях в лично качество. Претенции за българско малцинство няма. Има атакувани откази за регистрация на ОМО Илиндин като сдружение на български граждани с македонско етническо самосъзнание. Липсата на македонско малцинство не означава и липса на български граждани с македонско етническо самосъзнание. Заев няма информация за наличието или липсата на такива български граждани, а няма и задължение да има такава.

КОМУНИСТИ В ЕС НЕ ПРИЕМАТ ,не приемат ,още колко пъти трябва да ви се каже ,за да го възприемете !!!! За тъпите и глухите В мАКЕДОНИЯ ,когато се разделите със СЪРБО-КОМУНИЗМА ,ТИТО и налудничавата идеология от 1944г. на Коминтерна ,тогава може да говорим ,до тогава умувайте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В грешка си! Тито беше признат за световен лидер от западните политици в качеството му на лидер на третия полюс, на който бяха необвързаните страни, председателствани от бивша Югославия.

Събуди се вече е 2020г. ,но изборът е ваш и никой не приритва за вас когато се откажете от малоумната комунистическа идеология ,тогава може да помислим !

Македония да кандидатства за ЕС заедно със Сърбия. За три години РСМ доказа, че няма желание, освен празните им "твърдения", да съдейства за съжителство в обединена Европа. Доказателство за високопарните им "речи" за фашисти и антифашисти!!!???

Много точен и обективен анализ.... Холандия, Белгия и Дания,, както и Франция, негласно подкрепят българското вето, заради албанците, които ги знаят добре, що за "стока" са.... В добавка с болни юго-мозъци - нямат място в ес

Явно, РСМ трябва да се раздели на три частици: Албанска, Сръбска и Българска. След като след 1947 не са се ориентирали??????!!!!!

Не знам за вас, аз вече вдигам ръце по тая тема.

Македонско самосъзнание не съществува до 1945г. Преди това е имало българи от област Македония. както има и Шопи, Добруджани и т.н Така че не може в северно македонските учебници да пише за царство македония по време на Самуил, избодени очи на македонската войска и т.н. Ако искат Мекетата да са отделна от нас държава - прав им път. Имат вече 70годишна история.

Езика им е създаден през 1945г като са променени 4 букви от българския - има сканиран документ който го показва това. Има документи които показват как изведнъж всички са записани "македонци" а в предишното преброяване били българи. Направо ми е жал за тия хора, но от българското - нито крачка назад неможем да направим

Рърция го демонстрира как може д се промени консервативното мислене на македонският елит.

Заев запомни нито Германия нито САЩ ще ти помогнат докато не се откажеш от сърбо-комунизма ! Избирай или ще бягаш в Белград или заставаш зад народа през София към ЕС !!! И стига вече с тели селски ,комунистически номера !

Най-важното в статията е, че от 90 местния им парламент, 32-ма са албанци. Предишните избори - 20... Сега сами сметнете колко са 50% и колко е разликата от 32 до 45... Така ще си отговорите на въпроса: Колко години още ще ни крадат историята макетата. Лично аз мисля, че това ще са максимум 15-20 години. След това албанците стават мнозинство и първото, което ще искат да изкоренят е македонския език. Ще наложат албански, и ще признаят официално, че македонският е български диалект. Второто, което ще направят е да ни "върнат" царете и историята, защото тя е пречка за албанизиране на Македония... Съжалявам макетата - братовчеди са ни, колкото и да ни наричат татари. Ноп са дървени глави и заслужават участта си!

Никой, по никакъв повод не трябва да се заблуждава, че хора чиято столица прилича на филмов декор и се смятат за наследници на Александър Македонски......, изведнъж ще се откажат от всички лъжи и ще приемат чужда истина.... МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ТИТО!

Тежко ми е да се съглася с теб! Предците ми са избягали от Скопие пребити и ограбени. Обаче си до болка прав!!!

страх ги е хората и то с основание. Знаят щото са българи, но като го кажат, падат глави или социално изключване. Ако има нещо/някой да помогне да не е сам човек срещу вълците, ситуацията мисля ще е друга. Та, да не искаме саможертви а ние само да гледаме и ръкопляскаме ... Иначе, ето, мъчат спасение по единично/ по български/ със паспорти. Ми над 65 000 все пак!

Срам ме е, че съм българин. Защо, питам защо спряхме македонците. Достатъчно сме ги тъпкали и унижавали. Ама и това ни се струва малко. Да им вземем историята. И каккво остава от Македония тогава? Нека да влязат в ЕС, а правителство официално да им се извини!

Помня разказите на прадядовците за красотата на Скопие. За духовата музика вечер. За разходките и "по едно юзче гроздова". А след това почваха как са ги били и изнудва ли сръбските полицаи. Какво се получава? Моите хора са прежалили имот за да отидат там, където не те бият, че си българин. Останали са безгръбначни "луге". Естествено тия цървули са мутирали. Ами да си ги шибат албанците. Те няма да се дърпат. Сърбите добре са ги смазали. Даже си звучи двусмислено. Не е случайно братя от БЮРМ.

Браво на гърците всички партии бяха и са единни по националните въпроси и не се огънаха дори на Обама !!!!! Те трябва да са ни за пример ,браво и на Нинова ,най-накрая....

А ти сигурен ли си, че си българин?

КАК ДА СЕ ИЗВИНИШ НА ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И УБИЕЦ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ,КАК ?????????????

разсмя ме. Отдавна не ми е било толкова весело. Чаk се просълзих :D

:) при гърците няма общо наследство, там е много по лесно, още повече ,че в македония имаме специална работа срещу Българите...никой пред никого не се огъвал приказките ,че сме се огънали пред някой само донесоха самочуствие на македонистите и те взеха да правят крачки назад, тези Български полтици които внушиха,че това което се прави е под чужд натиск са в основата на сегашния проблем, македонстите дадоха назад, понеже повярваха на това, да благодарим на Иво Христов на Радев, които внушиха това не само на българит ено и на македонистите