Коментари - 20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите | Днес.dir.bg

20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите

Кошмарът се разигра три години, след като руският президент Владимир Путин започна втората война в Чечения

Обратно в новината

Коментари - 20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите | Днес.dir.bg

Коментари

Не претендирам за достоверност, но съм гледал интервюта, в които се твърди, че заложниците загиват от отравяне с газ, който са пуснали спецназа. Типично по руски, военните не са казали на лекарите какъв газ използват и каква е противоотровата. Държавна тайна! Какво там значат няколко си стотин човека за русия... Те, все пак, имат огромни традиции в избиването на собствения си народ!

Тези бомби, за които се говори тука се оказаха бутафория. А толкова умрели имаше, щото тоя газ, който го пуснаха великите руски спец части причинява пълнене на дробовете с течност. птосто малоумниците не са знаели, че трябва да обърнат обгазените, за да могат да повърнат. това си бече чисто малоумна и некадърна работа на ришките спец. части. тогава станаха за смях.

И как точно станаха за смях, като спасиха маса народ? А от ударната вълна от предполагаем взрив , колко и какво можеше да пострада? Дръж си поясненията за себе си, няма нужда да се излагаш!

Хахахаха.....Както спасиха в училището......Най-неграмотните спец части....

Алооо,журналистката и коментиращите дали знаят че двете чеченски кампании са по времето на Елцин?!

Май и тая случка си я спретнаха руските спецслужби. Тая гнила Империя на Злато трябва да се изчегърта и изреже!

Спасили били околните сгради от щети. Всъщност са отровили всички, за да могат спокойно да обезвреждат експлозивите, без някой да застрашава собствените им задници. Изроди.

Също е терорист и трябва да се унищожи с газ и куршуми. Той е заповядал войната в Чечня. Колко хора пък там загинаха. Грозни беше сринат със земята както днес Мариупол.

Въобще не им е пукало, дали в града са чеченци или руски цивилни. Трепали са наред, както в Мариупол.

Признавам, че по онова време и аз бях промит от вечната дружба и русофилство и приемах пропагандата на медиите, че чеченците са зли изроди, руснаците освободители, западняците сеят зла пропаганда срещу неоправданата Русия. Аз се събудих с времето и видях истината.

Който трябва, той знае за какво става въпрос при тази антитеростична операция. Алфа е най- добрата действаща антитерористична част в света.

добре де , заложниците са дали фира това го разбирам . ако е имало други хора в театъра които не са били заложници, те защо не са били изведени навън от сградата. съседните сгради също трябва да бъдат евакуирани за да няма и там жертви . не разбирам за какви други потенциални жертви говори този сарап след като почти всички са загинали от газовата атака. За Руснаците разбира се е най лесно да изтровят всички като мишки а децата и жените кучета ги яли . Много по важно е вожда да изглежда силен и лош.

че от 916 заложници, 130 са загинали. Може би след ненавременна медицинска помощ. Имаш ли представа колко са 200 кг, експлозиви? Четете първо, после пишете.

Кух си като гъдулка! Престани да пишеш - не ти е силата в това.

Вярно, че с терористи не се преговаря, но трябва да знаем кой е терориста. https://www.youtube.com/watch?v=LKsx0wMzamM

Терористът е в Кримъл.

С терористи не се преговаря!!!

Тогава, както в повечето случаи БТВ се изложиха много, показаха кой им плаща за масрафа. Почти всички телевизии от Европа, излъчваха на живо трагедията от театъра, а те- показваха сватбата на Муньо и Калина. Включиха се с кадри от немска сателитна ТВ, но преводача ни беше абсолютен нещастник. Доказаха за пореден път, че са платена медия.

БТВ не е ли частна? Могат да дават, каквото си искат!

Великата руска мечка. https://youtu.be/_JhaVNJb3ag

А после ще ми разправят, че украинците избивали свои.

Никой ли не помни Беслан.Руснаците избиват собсвения си народ. За това получават награди.

Направиха Армагедон Суровикин началник след като си взривиха моста.

Най вероятно цялото мероприятие е подпомогнато като логистика от ЦРУ, Почти всички терористични организации в началото са подпомагани от ЦРУ. Когато спрат да се подчиняват на ЦРУ стават терористи. Преди това са борци за свобода Примери АлКайда, ИДИЛ, разни милиции в Ирак и Либия...... Все демократично създадени и обучени терористи

Ало, Mm, троле руски, Сигурно и убитите заложници са били подпомогнати от ЦРУ. Трол!

Според Лавров това са колатерални жертви! Така, че всичко е наред!

В рамките на 20 минути всички излезли извън строя са били подменени с нови, с което броят на жертвите е бил сведен отново до 0.

Както във всички руски операции, заложниците са били убити от руснаците, а не от терористите. Да не говорим, че някои руски журналисти след това направиха разследвания, показващи, че по-скоро руското ФСБ е организирало всичко. Цел - да се "подгрее" патриотизма и да се премахне всяко съчувствие към чеченците в навечерието на международна конференция за Чечня. Всички тези журналисти по-късно също бяха убити. Като всеки критик на Путин.

с трагедията на хората, да не дава господ и теб да те застигне.

Човекът не се подиграва - просто има мозък и мисли. И най-вероятно казва самата истина. В московския театър при постановката "Норд-ост" при 40 похитители заредени с шахидски пояси, стотици взривни устройста и при атаката да не се задейства нито едно от тях е явен признак, че са били бутафорни. При това на похитителите е било казано, че всичко ще се уреди с преговори и няма да пострада никой. Няма спецслужба в света, която при така изброените обстоятелства да се реши да атакува залата, освен ако е знаела, че нито едно взривно устройство няма да се задейства. Освен това са били разстреляни всички похитители, дори и тези, които са били упоени за да няма живи свидетели да провалят мероприятието на ФСБ. Трябваше да се убеди общественотта че войната в Чечня е необходима. Сега същото се повтаря само че с Украйна - ужасяващия нашественик Украйна иска да унищожи Русия. Както преди много години Финландия нападна СССР, както Полша нападна СССР. Както Латвия. Както Литва. Както Естония. Както ..... ще видим коя ще бъде следващата държава, която ще нападне Русия за да я унищожи, ако Украйна не успее да си върне заграбените територии. Ако обаче Украйна успее да освободи всички свои територии, ще настъпи период от време, доста дълъг, в който Русия няма да посмее да шавне навън.

Още 15-20 такива атента и ще се научат , как да спасяват хора ….

Спасителите да повторят!

Една от многото терористични групи създадени, обучени и спонсорирани от нашия велик партньор - САЩ. Иначе мисля че на черните вдовици им поизбиха и семействата после. И така е правилно - терорист ако убие 10. трябва да бъдат убити 100 от неговите.

И в такъв случай защо избиха само руснаци? Или този път по изключение чеченците не са руснаци, ами американци?

Излиза, че напразно са се жертвали чеченките и чеченците, а зрителите съвсем невинно са техни жертви. 24 часа са публикували, че сегашният шеф на чеченците призовава останалите мюсюлмани към ислямски джихат в Украйна.

Терористите са убили пет, а спасителите 125! Аллах Акбар!

Много от загиналите са след ненавременна медицинска помощ. В статията пише, че е имало 200 кг експлозиви. Ако не е била проведена операцията, всички заложници са щели да загинат. Щяло да има и повреди по съседните сгради. Защо не четете преди да пишете?

Не се опитвай да научиш простака на мислене! Няма да успееш!

Това не са терористи а опълченци които са под руско иго борещи се за свобода на своите народи- 120 народа в момента са под руско иго.

20г. от фашисткия погром в тетъра и убийство на мирни граждани от кремълската власт, историята винаги се повтаря, виждаме е я и сега.

На колко години си и какво разбираш от вътрешна и външна политика бе УМНИК и с каква разузнавателна информация разполагаш? А Беслан?

Беслан същата история с тази разклика, че фашистите наречени "спецчасти" избиха децата с танкове вместо с газ.

Какъв ужас. Не терористите а тези които трябва да защитават са избили заложниците. В проворечие на всякакви конвенции са употрибили бойно отровно вещество. И същите които управляваха тогава сега са още на власт. Това при нас цивилизованото човечество няма как да се случи

Така ли бе диванен теоретик. Това от опорките ли е или сам си го измисли. вярно е че броят на загиналите като число е огромен, но като отношение към общият брой е далече под средните за такива поишествия по света. На практика великолепно планиране и ювелирно изпълнение.

А някой дали знае колко са убитите цивилни във войната в Чечня, когато Путин буквално им срина столицата с така нареченото килимно бомбардиране," carpet bombing".

Така трябваше да срине и Киев но пустия му руски хуманизъм и човеколюбие....

Този конфликте и много други около Русия са предизвикани, поддържани и дирижирано подпалвани от ЦРУ!

На болшевиките винаги друг им е виновен.

А може би и затворите в Сибир са дело на ЦРУ, а?

В западен документален филм обясняваха , че газът не е отровен . Смъртта на хората е предизвикана от спасителите - трябвало е да полагат хората на една страна , а не по гръб . Това е предизвикало задушаването им . Спасителите не са знаели това . Същото съм го чувал го чувал на лекции на БЧК .

ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО СНИМКИТЕ! ТОВА ЧАКА И ТЕРОРИСТИТЕ В КИЕВ!

само така- смърт за руските терористи.

Те терористите така и не успяха да стигнат до Киев....

20 години и от историята с 'Рязанския сахар' - която показа кирливите ризи на руските служби (ако и Путин да не е бил намесен лично, то Патрушев - категорично) и престъпленията им срещу СОБСТВЕНОТО РУСКО население.

Всеки път някъде като се сменя премиер, ватняците си казват ей сега им отрязаха помощите на укрите. Ето например това индийче дето сега застъпи като шеф на великобритания се обадило първо на зеленски да го увери че подкрепата не само продължава ами и ще нараства. А пък тавариште чакат разпада на великобритания, ха-ха-ха. По скоро любимото ви кремълско жуже ще бъде повесено пред кремъл. Ха-ха-ха

чакат разпада на великобритания, ха-ха-ха ............................. И не три а пет пъти да хахакаш все тая... Малкобританията ти е пътник... Нито шотландците а още по малко пък ирланците ги траят... Дърпат се да им дадат правото на референдум но ще клекнат

Дори, ДОРИ Шотландия и Ирландия да се отделят, добрите отношения ще си останат (свинщини като руските за цивилизовани страни са немислими). И може да си сигурен че сама Англия пак ще има по-силна икономика от руската и по-висок стандарт на живот.

Виж соросоиден малоумнико...англичаните толкова злини са напраавили на ирланците...толкова голодомора че ония направо не ги дишат... И каквито свинщини са направили уж циливизованите ти страни, руснаците не са и чували за тях - камо ли да ги направят

И в статията няма нито дума за това, че газът който използваха уби толкова много хора Каква е тази успешна операция, в която от 900 заложника имаш 200 убити и 700 ранени? Руските лекари молеха да им обяснят какъв газ са използвали, искаха антидот. Нищо! Операцията беше толково лошо организирана, че хората са загивали просто защото не успяха да осигурят навреме проветрение и хората бяха натрупвани неправилно в автобусите в безсъзнание Дано от ДИР са взели добри пари от тази статия!

през ВСВ СССР дава 30 милиона жертви.. Германия на всички фронтова дава 6 милиона.. СССР се смята за победител въпреки 30 милиона трупа..ха.ха В Русия живота не струва и 5 копейки важно е вожда да е добре..ха.ха

1 към 17 е съотношението на фронта през т.н. велика отечествена,тоест на фронта на всеки убит немски войник загиват 17 съветски! А през северната война 1 убит финландски войник срещу 40 съветски !!! Това по руски източници- Россия,каторая мь потеряли,гледайте филма,струва си !

Ъхъ..значи на 27 мнл руски жертви да приемем че всичките са войници...има загинали само млн и малко немски... Наздраве...а и защо ли отговарям на всеки луд!? Вярвай си в квото искаш....

Ми такива газове не се разкриват щото не се откриват всеки ден..и като потрябва пак ще се чудиш отде да го вземеш И операцията беше проведе блестящо...хората загиваха защото бяха изтощени от трите дена мъки... от това че по най бързия начин трябваше да будат доставени в болниците и бяха товарени на носилките и автобусите в почти насипно състояние а бяха 1000 човека... От това че операцията се провежда в огромен мегаполис и има сума ти и фактори които могат да се объркат... Сравни със Уейко...на гола поляна американците ги подпалиха и изгориха живи...барабар с децата...професионалисти братче

Извадете нещо срещу Русия от 1990 та. От времето на Елциня. Сери серачо по заповед на задокеанската щука. Бездарие и продажност на ента степен.

що бе , може и по-ново - примерно оСирацията в Беслан две години по-късно. Велико некадърие ! Просто безаналогово.......

Терористите са поддържали през цялото време сателитна телефония с британското посолство в Москва.

Глупости, през Вайбър американски евреЙ по видеочат са им казвали как да ядат православни руснаци! Ама верно доста странни хора има тук

Абе тавариши видяхте ли какво се случи с лщбимите ви тик ток бойци от ахмак сила? 60 парчета за товар 200 и няесно колко за товар 300. Има клип с останалите живи как се вайакат, а кадиров проклина в цоциалните мрежи. Не грустите тавариши, не губете кураж за следващия тираж.

Гола вода си, троле бездарен.

Путкин е вампир-кръволок, показа го в Авганистан, Чечения, Грузия, Абхазия, Приднедтровието, Сирия, сега в Украйна… Трябва да бъде ликвидиран час по скоро, фокато не е подпалил света

С убитата зяпнала забрадена кадъна препасана с експлозиви трябва да се сложи по билбордовете. Ей така за размисъл. За смисъла на човешкото съществуване. А можеше да бъде майка, лекар, учител, да даде смисъл на другите и да оправдае своето съществуване. А дотук всичко се изчерпва с раждането и с женски полов орган, поради което и забулването както и промиването на безмозъчната и черепна кутия.

от как е Путин толкова е романтично да живееш в руската кочина...ха ха ха

Не живееш в кочна…и като не е руска, каква ти е файдата, а?

Посланието е ясно - готови сме да жертваме нашите наравно с вашите, човешкия щит няма да ви спаси. Отговорът със сигурност също е бил кристално ясен - от тук нататък каквото и да направите в Чечня, вече е позволено. А това е доста силно послание към всички, които са решили да се бъзкат с руската мечка. Които да са и каквото и да са намислили. Друго си е Запад. Поиграеш малко на Counter Strike. Купиш си оръжие. Купиш си екипировка. Отидеш на остров. Изтрепеш 40-50 човека. И после? Отиваш в затвор. Съдят те. Лежиш в затвор. Интервюират те. Пишеш си с разни хора. Посещават те. Може книга да напишеш. Докторантура да завършиш. Право! После може да откриеш грешки в процеса. Да обжалваш. Да спечелиш. Да те освободят. Да издадеш втора книга. Да направят филм по книгата. Да се снимаш с главния актьор. Да си консултант по филма. Друго си е на запад. Не е като в лошата Русия. Как да не избягаш на запад?

Мали-и-й, колко много неща знаеш и разбираш. Аферим, ашколсун, машаллах ...

Аууу. А ти знаеш ли за кой говоря? Жокер - 40-50 човека! Какво става? Ще го освобождават ли вече? Издаде ли книга? А филм ще има ли? С Дензъл? С Кевин? С Брат? Във Фейса вече има група. А в Тубата тийзър.

Тоя хвалипръцко да се поинтересува как израелците спасиха своите в операция ЕНТЕБЕ.....без нито една жертва. Тия нещастници изтровиха с този газ стотици невинни. И да бяха взривили сградата надали толкова хора щяха да умрът. Същото стана и в училищета в Беслан, там некадърниците стреляха с танкове по училището. НЕЩАСТНИЦИ...ПОЖЕЛАВАМ НА НАШИТЕ РУСОФИЛИ ДА ИЗПАДНАТ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ, И РУСКИ СПЕЦИАЛНИ СИЛИ ДА ГИ ОСВОБОЖДАВАТ...ДАНО!!!!

Научи се да пишеш на български ма патко!

А аз ти пожелавам да изпаднеш в такава ситуация и да няма кой да те спаси. Едните (българите) не могат и знаят. Другите (американците) не искат, защото не им пука. А третите (европейците) ще излязат с декларация. Накрая ти си под земята. Обявен е ден за национален траур. А Пасито ще пусне сълзичка. Ако трябва да избирам това, бих се пробвал с руснаците. Може и да извадя късмет.

Слагам плюс скача и минус на мига. Ай си.

Следващия път дай предварително дата и час. Трябва от дир-а да спрат достъпа на всички останали, за да можеш да си цъкнеш на спокойствие.

Да разбера защо всички осъждат службите но никой не осъжда терористите. От тогава до сега е така. Например в Украйна е същото. Никой не казва и две думи за престъпленията на нацистите към собствения му народ и не само в гражданска война ами и сега в тази война напразно загиват бедните и беззащитни хора много мъже които не избягаха насила са на фронта а жените и децата от средната класа по курортите ! Позорно решение на бежанския проблем за сметка на народите с еничка цел унищожаването на Русия и колонизирането и от САЩ и Запада приглася.

Я сподели за престъпленията на украинските нацисти, както и на Сталин към украинците.

Тези умозаключения ваши ли са или са продиктувани от много гледане на руски канали? Ако може изпратете ни едно видео , на което се вижда насилствена мобилизация в Украйна, защото за тази в РФ има колкото искате. Пратете ни едно видео с украински фашисти, защото руски има много, влючително и на другаря Рогозин, който е организатор на такива. Дори и трагедията в културния дом в Одеса е организирана от РФ и за това има доказателства, включително и факта, че шефа на полицията на Одеса е избягал веднага след случилото се и е получил руско гражданство, защо ли? https://www.youtube.com/watch?v=K48h8b7nbFw&t=185s

Tи нормален ли си!? Русия ли докара десен сектор и прочие измет маскирана като футболни запалянковци!? Тя ли ги накара да подберат мирностоящия палатков лагер!? И когато хората побягнаха и се скриха в дома на профсъюзите Русия ли го подпали като хвърляше факли и коктеили Молотов през прозорците!? Русия ли ги накара после да доубиват на земята скочилите през прозорците да се спасят от огъня...вместо да викат линиейки както би направил всеки нормален човек!? Кво стана с разследването после ммм!? А с снайперистите на Майдана...стотина човека..и тях ли Русия ги прати!? Чуъ се за грузинци и после всичко се потули...демокрацията иска жертви Намери си и гледай филма Украина в огне примерно...ако си заблуден...а ако си соросоиден трол това е отделен въпрос

Искам да разбера какво целите с тази статия. Нали искате единение с работите за разделение ! Какво направи Бг правителството през тия години да спре войната по пътищата. От катастрофи загинаха много повече хора . На запад само привидно живота е по подреден. Запада е грабил от колониите и не само от тях. Граби и от нас но вие това не го виждате. Затова пък аз виждам двойните стандарти.

Точно така. Когато се каже нещо болезнено за господарите, веднага да се отмества вниманието. Виж, ако беше за стрелба в училище, в САЩ, никакво отместване. Веднага да се акцентира, колко е зле на запад.

Трочо, запада е грабил колониите си, а Блядистан и в момента го прави. Ама това не ти пречи. Ама никак. Типично по путинофилски.

Сорросоидите ще ми четете морал , Хайде моля ти се . Аз не пиша за пари първо и не съм путинофил си ти.

Г-н Искам, Това е статия за случката, в която руските власти са избили повече народ от терористите. За войната по пътищата по-добре не отваряй приказка, защото войната по руските пътища е доста по-мащабна. Жертвите на чеченския тероризъм, за който вече сте забравили, са отделно.

Ето я истината и тя се знае отдавана, неслучайно всички, които я разкриха са отдавна мъртви- Немцов, Политковская и Литвиненко . https://www.youtube.com/watch?v=IRB5jDfnOgQ https://www.youtube.com/watch?v=af6hREbPD1k

Така си мислиш ти ЧЕ Е ИСТИНА

Правилно. Всичко, което се различава от мнението на император Путин първи, е абсолютна лъжа.

Че в САЩ от тероризъм за тия двайсе години са загинали много повече хора. Мине се не мине някой откачен влиза в училище и убива колкото успее деца но каква е причината никой не разбра.

Taka e! Няма ги вече! Онзи, които започна движението срещу Уолстрийт също нещо се натровил с изгорели газове в колата си. Сноудън и досега живее в руски хотел. Асандж е в затвора. А там някакъв президент бяха застреляли. Кой беше? А, Кенеди. Едните с нищо не са по-различни от другите. Разликата е само в това кои плащат на теб. Е, сега вече знаем.

Поклон пред действията на спец частите на всички държави!!!! А в тройката са Израел, Русия и САЩ

Абе дир.ру, ние българите защо сме длъжни да ви четем тая кремълска пропаганда непрекъснато, при това всеки ден??? Какво ме интересуват оправданията на някакъв си некадърен руски командос??? Резултатие се виждат и без обяснения: Руснаците избиват 125 невинни посетители в театъра с отровен газ!!! Но руснаците са добри само в това. Няма по-голям терорист от Путин!

Некой да ти е бил телеграма да четеш Като не ти харесва подминавай сайта

Шило

Не става, на такъв щат е, че няма свобода на действие

Проблемът е, че такива като теб го четат, а такива като теб очевидно не могат да направят разликата между истина и лъжа, добро и зло.

Със сигурност е било предвидено бързо поставяне на антидот за всички граждани и тук големият въпрос е защо са се задушили 125 от тях, кой е виновен за това медиците да не стигнат навреме до тези 125 човека. Това наистина е провал, само по себе си, затова е добре да се направи една компютърна симулация и да се направи анализ. Проблемът е, че дори и да се е намерила причината за тази недостатъчна ефективност, едва ли някой е понесъл отговорност. Шефовете затова са шефове, за да си измиват ръцете, а не да носят отговорност - това е практика не само в Русия, а навсякъде по света...

3евзек

Антидот трънки. Медиците са стигнали навреме, дори в болница са извозили пострадалите, обаче после се оплакаваха, че без информация, която службите са им отказвали, са прилагали само лечение на симптомите. Това обаче го знае само този, който може да помни достатъчно дълго. А на службит емного им дреме за 100-200 човека. Ще ги заменят с нови и готово.

Интересно дали така ще реагираш, ако се споменава за изключиелната работа на спец. службите, при взривяването на кулите близнаци. Пропагандата е мнгопосочна и не може да се ограничи с Руската. Че си имаме сериозен проблем с нея - така е.

3евзек

Г-н Az, И как да не може да се ограничи само с руската пропаганда, след като именно тя разказва за изключителната работа на спец службите при взривяването на двете кули?

Пред стотиците хиляди жертви и от двете страни които неминуемо ще загинат в тази война започнала с Крим 2014 ! И завършваща със смъртта на Злодея в Кремъл!

Ти се моли тъпия стратег Путин да не умре, че тогава няма да има украинец на сигурно место.

Как всички решихте, че след путя идва най-великия миротворец незнам. Например медведя .... само за мир говори завалията ама няма кой да го слуша ....

И некааа думата за тази акция - да има,или да няма -отново има диванния корифей - ТОЙ Е! НЕГОВОТО ИМЕ Е! Ганьо- фейсбук разбирача икспертина , дето туй на Мосад,ФСБ,ЦРУ,ГРУ,Ми 6 ,ФБР ,Сигуранца шефовете си пият пиенето с него!

Така е, прав си. На фронта войниците и офицерите от украинската армия си нямат дивани като нас. Иначе - всичко друго си имат, освен дивани. Гледах интервю проведено от жена военен репортер с екипаж на танк. Бяха си поръчали храна и напитки от Glovo. Куриерът пристигна навреме. Хапнаха, пийнаха, свариха си кафе Якобс в метално канче с горелка. През цялото време се чуваха гърмежи - ДУМ, ДУУМ, ДУУУМ! Командирът на танка коментира: Това са рушистите, врага! Няма страшно. След малко - а това са нашите, отговарят им. След още малко - ааа, това не е за нас. В друга посока стрелят. Вика по звука ги познавам. След малко дойде камион със снаряди, викат - по-бързо са от Glovo. После получиха команда за атака и викат ей, не ни оставят да изпушим по една цигара, трябва да поработим. И така. Единствено се оплакаха че си нямат диван къде да си полегнат. Иначе гледат телевизия, следят новините в интернет...

Смъртта го съпътства навсякъде! До когото се докосне - умира! Олигарси ,банкери , журналисти! Всеки неудобен нему - новичок, скок от високо , пуля в тиле!

_stankow

Само не разбрах колко са умрели от новичок и колко има с куршум в тила ? Тези двете причини за смърт, в кой случай сте наблюдавали ? :D

Смени си червените очелки и погледни Русия! Виж на какво е заприличала! И си помисли на какво ще прилича след една година! Благодарение на един чекист!

тоя чекист я вдигна страната след като като я наследи от елцин, когото американците го водеха пиян като панаирджийска мечка. виж икономическите показатели ако не ми вярваш

3евзек

Вдигнал страната след Елцин... същински И. Костов направо.

Вероятно командосите са си свършили добре работата, но медиците - не. Явно са се забавили критично в поставянето на антидот на загиналите храждани, айде терористите да ги оставят да умрат, бих го разбрал, ама да оставиш 130 човека без антидот навреме, това вече е проблем на логистиката и медиците. Интересно би било как биха се справили аналогично в Лондон да речем, ей така, за сравнение...

Един от най-големите провали на руските спец части.

Шило

Защо, специалисте?

Всъщност на "големия" защитник на християнските ценности повече му подхожда исляма..

ма той зеленски евреин, ма. на всичкото отгоре дрогиран.

При Зеленски чеченски ислямисти няма..

Коментари - 20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите | Днес.dir.bg

20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите

Кошмарът се разигра три години, след като руският президент Владимир Путин започна втората война в Чечения

Обратно в новината

Коментари - 20 г. от терора в Дубровка: Ветеран от ФСБ разказва за черните вдовици и щурма на спецчастите | Днес.dir.bg

Коментари

Не претендирам за достоверност, но съм гледал интервюта, в които се твърди, че заложниците загиват от отравяне с газ, който са пуснали спецназа. Типично по руски, военните не са казали на лекарите какъв газ използват и каква е противоотровата. Държавна тайна! Какво там значат няколко си стотин човека за русия... Те, все пак, имат огромни традиции в избиването на собствения си народ!

Тези бомби, за които се говори тука се оказаха бутафория. А толкова умрели имаше, щото тоя газ, който го пуснаха великите руски спец части причинява пълнене на дробовете с течност. птосто малоумниците не са знаели, че трябва да обърнат обгазените, за да могат да повърнат. това си бече чисто малоумна и некадърна работа на ришките спец. части. тогава станаха за смях.

И как точно станаха за смях, като спасиха маса народ? А от ударната вълна от предполагаем взрив , колко и какво можеше да пострада? Дръж си поясненията за себе си, няма нужда да се излагаш!

Хахахаха.....Както спасиха в училището......Най-неграмотните спец части....

Алооо,журналистката и коментиращите дали знаят че двете чеченски кампании са по времето на Елцин?!

Май и тая случка си я спретнаха руските спецслужби. Тая гнила Империя на Злато трябва да се изчегърта и изреже!

Спасили били околните сгради от щети. Всъщност са отровили всички, за да могат спокойно да обезвреждат експлозивите, без някой да застрашава собствените им задници. Изроди.

Също е терорист и трябва да се унищожи с газ и куршуми. Той е заповядал войната в Чечня. Колко хора пък там загинаха. Грозни беше сринат със земята както днес Мариупол.

Въобще не им е пукало, дали в града са чеченци или руски цивилни. Трепали са наред, както в Мариупол.

Признавам, че по онова време и аз бях промит от вечната дружба и русофилство и приемах пропагандата на медиите, че чеченците са зли изроди, руснаците освободители, западняците сеят зла пропаганда срещу неоправданата Русия. Аз се събудих с времето и видях истината.

Който трябва, той знае за какво става въпрос при тази антитеростична операция. Алфа е най- добрата действаща антитерористична част в света.

добре де , заложниците са дали фира това го разбирам . ако е имало други хора в театъра които не са били заложници, те защо не са били изведени навън от сградата. съседните сгради също трябва да бъдат евакуирани за да няма и там жертви . не разбирам за какви други потенциални жертви говори този сарап след като почти всички са загинали от газовата атака. За Руснаците разбира се е най лесно да изтровят всички като мишки а децата и жените кучета ги яли . Много по важно е вожда да изглежда силен и лош.

че от 916 заложници, 130 са загинали. Може би след ненавременна медицинска помощ. Имаш ли представа колко са 200 кг, експлозиви? Четете първо, после пишете.

Кух си като гъдулка! Престани да пишеш - не ти е силата в това.

Вярно, че с терористи не се преговаря, но трябва да знаем кой е терориста. https://www.youtube.com/watch?v=LKsx0wMzamM

Терористът е в Кримъл.

С терористи не се преговаря!!!

Тогава, както в повечето случаи БТВ се изложиха много, показаха кой им плаща за масрафа. Почти всички телевизии от Европа, излъчваха на живо трагедията от театъра, а те- показваха сватбата на Муньо и Калина. Включиха се с кадри от немска сателитна ТВ, но преводача ни беше абсолютен нещастник. Доказаха за пореден път, че са платена медия.

БТВ не е ли частна? Могат да дават, каквото си искат!

Великата руска мечка. https://youtu.be/_JhaVNJb3ag

А после ще ми разправят, че украинците избивали свои.

Никой ли не помни Беслан.Руснаците избиват собсвения си народ. За това получават награди.

Направиха Армагедон Суровикин началник след като си взривиха моста.

Най вероятно цялото мероприятие е подпомогнато като логистика от ЦРУ, Почти всички терористични организации в началото са подпомагани от ЦРУ. Когато спрат да се подчиняват на ЦРУ стават терористи. Преди това са борци за свобода Примери АлКайда, ИДИЛ, разни милиции в Ирак и Либия...... Все демократично създадени и обучени терористи

Ало, Mm, троле руски, Сигурно и убитите заложници са били подпомогнати от ЦРУ. Трол!

Според Лавров това са колатерални жертви! Така, че всичко е наред!

В рамките на 20 минути всички излезли извън строя са били подменени с нови, с което броят на жертвите е бил сведен отново до 0.

Както във всички руски операции, заложниците са били убити от руснаците, а не от терористите. Да не говорим, че някои руски журналисти след това направиха разследвания, показващи, че по-скоро руското ФСБ е организирало всичко. Цел - да се "подгрее" патриотизма и да се премахне всяко съчувствие към чеченците в навечерието на международна конференция за Чечня. Всички тези журналисти по-късно също бяха убити. Като всеки критик на Путин.

с трагедията на хората, да не дава господ и теб да те застигне.

Човекът не се подиграва - просто има мозък и мисли. И най-вероятно казва самата истина. В московския театър при постановката "Норд-ост" при 40 похитители заредени с шахидски пояси, стотици взривни устройста и при атаката да не се задейства нито едно от тях е явен признак, че са били бутафорни. При това на похитителите е било казано, че всичко ще се уреди с преговори и няма да пострада никой. Няма спецслужба в света, която при така изброените обстоятелства да се реши да атакува залата, освен ако е знаела, че нито едно взривно устройство няма да се задейства. Освен това са били разстреляни всички похитители, дори и тези, които са били упоени за да няма живи свидетели да провалят мероприятието на ФСБ. Трябваше да се убеди общественотта че войната в Чечня е необходима. Сега същото се повтаря само че с Украйна - ужасяващия нашественик Украйна иска да унищожи Русия. Както преди много години Финландия нападна СССР, както Полша нападна СССР. Както Латвия. Както Литва. Както Естония. Както ..... ще видим коя ще бъде следващата държава, която ще нападне Русия за да я унищожи, ако Украйна не успее да си върне заграбените територии. Ако обаче Украйна успее да освободи всички свои територии, ще настъпи период от време, доста дълъг, в който Русия няма да посмее да шавне навън.

Още 15-20 такива атента и ще се научат , как да спасяват хора ….

Спасителите да повторят!

Една от многото терористични групи създадени, обучени и спонсорирани от нашия велик партньор - САЩ. Иначе мисля че на черните вдовици им поизбиха и семействата после. И така е правилно - терорист ако убие 10. трябва да бъдат убити 100 от неговите.

И в такъв случай защо избиха само руснаци? Или този път по изключение чеченците не са руснаци, ами американци?

Излиза, че напразно са се жертвали чеченките и чеченците, а зрителите съвсем невинно са техни жертви. 24 часа са публикували, че сегашният шеф на чеченците призовава останалите мюсюлмани към ислямски джихат в Украйна.

Терористите са убили пет, а спасителите 125! Аллах Акбар!

Много от загиналите са след ненавременна медицинска помощ. В статията пише, че е имало 200 кг експлозиви. Ако не е била проведена операцията, всички заложници са щели да загинат. Щяло да има и повреди по съседните сгради. Защо не четете преди да пишете?

Не се опитвай да научиш простака на мислене! Няма да успееш!

Това не са терористи а опълченци които са под руско иго борещи се за свобода на своите народи- 120 народа в момента са под руско иго.

20г. от фашисткия погром в тетъра и убийство на мирни граждани от кремълската власт, историята винаги се повтаря, виждаме е я и сега.

На колко години си и какво разбираш от вътрешна и външна политика бе УМНИК и с каква разузнавателна информация разполагаш? А Беслан?

Беслан същата история с тази разклика, че фашистите наречени "спецчасти" избиха децата с танкове вместо с газ.

Какъв ужас. Не терористите а тези които трябва да защитават са избили заложниците. В проворечие на всякакви конвенции са употрибили бойно отровно вещество. И същите които управляваха тогава сега са още на власт. Това при нас цивилизованото човечество няма как да се случи

Така ли бе диванен теоретик. Това от опорките ли е или сам си го измисли. вярно е че броят на загиналите като число е огромен, но като отношение към общият брой е далече под средните за такива поишествия по света. На практика великолепно планиране и ювелирно изпълнение.

А някой дали знае колко са убитите цивилни във войната в Чечня, когато Путин буквално им срина столицата с така нареченото килимно бомбардиране," carpet bombing".

Така трябваше да срине и Киев но пустия му руски хуманизъм и човеколюбие....

Този конфликте и много други около Русия са предизвикани, поддържани и дирижирано подпалвани от ЦРУ!

На болшевиките винаги друг им е виновен.

А може би и затворите в Сибир са дело на ЦРУ, а?

В западен документален филм обясняваха , че газът не е отровен . Смъртта на хората е предизвикана от спасителите - трябвало е да полагат хората на една страна , а не по гръб . Това е предизвикало задушаването им . Спасителите не са знаели това . Същото съм го чувал го чувал на лекции на БЧК .

ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО СНИМКИТЕ! ТОВА ЧАКА И ТЕРОРИСТИТЕ В КИЕВ!

само така- смърт за руските терористи.

Те терористите така и не успяха да стигнат до Киев....

20 години и от историята с 'Рязанския сахар' - която показа кирливите ризи на руските служби (ако и Путин да не е бил намесен лично, то Патрушев - категорично) и престъпленията им срещу СОБСТВЕНОТО РУСКО население.

Всеки път някъде като се сменя премиер, ватняците си казват ей сега им отрязаха помощите на укрите. Ето например това индийче дето сега застъпи като шеф на великобритания се обадило първо на зеленски да го увери че подкрепата не само продължава ами и ще нараства. А пък тавариште чакат разпада на великобритания, ха-ха-ха. По скоро любимото ви кремълско жуже ще бъде повесено пред кремъл. Ха-ха-ха

чакат разпада на великобритания, ха-ха-ха ............................. И не три а пет пъти да хахакаш все тая... Малкобританията ти е пътник... Нито шотландците а още по малко пък ирланците ги траят... Дърпат се да им дадат правото на референдум но ще клекнат

Дори, ДОРИ Шотландия и Ирландия да се отделят, добрите отношения ще си останат (свинщини като руските за цивилизовани страни са немислими). И може да си сигурен че сама Англия пак ще има по-силна икономика от руската и по-висок стандарт на живот.

Виж соросоиден малоумнико...англичаните толкова злини са напраавили на ирланците...толкова голодомора че ония направо не ги дишат... И каквито свинщини са направили уж циливизованите ти страни, руснаците не са и чували за тях - камо ли да ги направят

И в статията няма нито дума за това, че газът който използваха уби толкова много хора Каква е тази успешна операция, в която от 900 заложника имаш 200 убити и 700 ранени? Руските лекари молеха да им обяснят какъв газ са използвали, искаха антидот. Нищо! Операцията беше толково лошо организирана, че хората са загивали просто защото не успяха да осигурят навреме проветрение и хората бяха натрупвани неправилно в автобусите в безсъзнание Дано от ДИР са взели добри пари от тази статия!

през ВСВ СССР дава 30 милиона жертви.. Германия на всички фронтова дава 6 милиона.. СССР се смята за победител въпреки 30 милиона трупа..ха.ха В Русия живота не струва и 5 копейки важно е вожда да е добре..ха.ха

1 към 17 е съотношението на фронта през т.н. велика отечествена,тоест на фронта на всеки убит немски войник загиват 17 съветски! А през северната война 1 убит финландски войник срещу 40 съветски !!! Това по руски източници- Россия,каторая мь потеряли,гледайте филма,струва си !

Ъхъ..значи на 27 мнл руски жертви да приемем че всичките са войници...има загинали само млн и малко немски... Наздраве...а и защо ли отговарям на всеки луд!? Вярвай си в квото искаш....

Ми такива газове не се разкриват щото не се откриват всеки ден..и като потрябва пак ще се чудиш отде да го вземеш И операцията беше проведе блестящо...хората загиваха защото бяха изтощени от трите дена мъки... от това че по най бързия начин трябваше да будат доставени в болниците и бяха товарени на носилките и автобусите в почти насипно състояние а бяха 1000 човека... От това че операцията се провежда в огромен мегаполис и има сума ти и фактори които могат да се объркат... Сравни със Уейко...на гола поляна американците ги подпалиха и изгориха живи...барабар с децата...професионалисти братче

Извадете нещо срещу Русия от 1990 та. От времето на Елциня. Сери серачо по заповед на задокеанската щука. Бездарие и продажност на ента степен.

що бе , може и по-ново - примерно оСирацията в Беслан две години по-късно. Велико некадърие ! Просто безаналогово.......

Терористите са поддържали през цялото време сателитна телефония с британското посолство в Москва.

Глупости, през Вайбър американски евреЙ по видеочат са им казвали как да ядат православни руснаци! Ама верно доста странни хора има тук

Абе тавариши видяхте ли какво се случи с лщбимите ви тик ток бойци от ахмак сила? 60 парчета за товар 200 и няесно колко за товар 300. Има клип с останалите живи как се вайакат, а кадиров проклина в цоциалните мрежи. Не грустите тавариши, не губете кураж за следващия тираж.