19-годишният Самуил ще учи космонавтика в САЩ: Стотици българи дариха $65 000 за таксата

Абитуриентът от Природо-математическата гимназия във Велико Търново мечтае за Космоса и звездите още в 4-ти клас

Обратно в новината

Коментари - 19-годишният Самуил ще учи космонавтика в САЩ: Стотици българи дариха $65 000 за таксата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълни ми душата с ученолюбивостта и всестранните интереси това момче! Успех желая, и повече такива новини си пожелавам. Попътен вятър!

А пък ние, простосмъртните българи, сами си издържаме децата да следват. И то деца, донесли десетки медали за България от международни олимпиади. Не ревем по форумите някой да ни дава пари.

аз съм в Америка вече 20 години и няма такова нещо!за една година таксата е около $25000 без никаква друга помощ,но такава винаги се намира и пада до $10000-$11000... Как го сметнаха $65000???Не знам.$65000 е най-най скъпия университет тука.

Ще учи космонавтика в САЩ... Точно в САЩ няма да учи космонавтика, защото в САЩ не подготвят космонавти и такива няма.

Така е когата "дъпжавата" абдикира от задълженията си!!!!! Все пак снарядите за Усрайна са по-важни от някакъв си УМЕН българин!?!?!????

Струва ми се, че ще учи за космически турист. Направил е първа вноска. Тук пилот да станеш за най-дребен физически дефект не те вземат, какво остава да те пратят в космоса при стотици кандидати. Дали е проверил здравословното си състояние или като дойде време ще се сети, че всъщност няма шанс. Ама вие ми съберете пари, че искам да уча.

Ридтл отдавна не е топ училище, дано не остане разочаровано момчето. Проверете им курсовете по физика, на ниво наша гимназия са. МИТ остана един от малкото добри там, но таксата е доста по висока. Успех!

За MIT ми се струва, че е по-ниска таксата - я провери пак. Тоя 65000 на година плаща, ако не са излъгали журналята (че те милион и милиард често бъркат).

Много умно момчето, но решило да следва в един долнопробен университет за 65000 такса, където квотата на приемане е 70% и специалността е абсолютно скалъпена и няма никаква стойност в академично отношение. Защо не се пробва да влезе в MIT, където нивото е доказано високо, специалностите са истински, а не измислени и само 5% от кандидатите се приемат? Това с плуването и тн изобщо няма да го коментирам.

Общо взето намерил най-скъпото място за учене и се сетил, че май няма пари. За тая година му събрали будалите, а още 3-4 по $65000?

А после Самуил ще си остане в Америка и я се прибере на 2-3 години да види семейството, я не. Честито спонсориране на Щатите с още един мозък.

Ми какво предлагаш, Ганчо? Да си остане в русофилска България и да учи икономика?

Този не ми изглежда да е българин с този тен. Какво ще му даде америка, ако не стане космонавт, ще го обучи да бъде предател. Както много други такива боклуци които сега са на власт.

Ти на всички снимки като Брат Пит или Анджелис Джоли изглеждаш!!!! Едно интервю на това дете изгледа ли? Друга статия прочете ли? Друга негова снимка видя ли? Ганьоо, Ганьоооо, като се научиш да четеш и проверяваш информацията ще ти се увеличат и мозъчните клетки, и уверявам те, от това не боли.

Нали имаше едно момиче от Добрич, което обикаляше студиата и разправяше как мечтае да стане астронавт. Тя отиде след това в САЩ да учи. Преди известно време пак я бяха включили в една от телевизиите и стана ясно, че тъй като България била бедна държава и не членувала в някаква си организация, защото не може да си позволи да плаща огромните такси за членството, единственият начин тя да сбъднела мечтата си бил да се откаже от българското си гражданство и да приеме американско. И тя го направила без въобще да се замисля, по нейните думи. Така ще стане и със Самуил. Но все едно - ние отдавна станахме космическа държава, като изпратихме двама човека в космоса, а също така имахме и технологически разработки в тази сфера. Но това удобно се забравя, а ние трябва да блеем в умиление, че наш сънародник отивал да учи космонавтика в САЩ, при положение, че в недалечното минало и тук можеше без проблем да стане същия специалист.

Тази Татяна и това момче са различни. Така че няма какво да приписвате действията й и на него. Всеки си носи отговорността за действията и думите. Момчето казва, че иска да се върне и да работи тук. А това е бъдещето, колко и да не им се иска на някои да излязат от колибите си. А това, че навремето е можел да учи тук е вярно. Само дето де е родил малко късничко. Не мислите ли?

Америка и България позволяват двойно гражданство, така че не е било необходимо на това момиче да се откаже от българското си гражданство, за да приеме американско.

1. Плащаш огромна сума 2. Изтича качествен материал 3. Накрая хем си платил си огромна сума, хем переспективата ти е да работиш за тия на които си платил Е това си беше целта- да ни докарат до най съвременната форма на робия-плащаш си , вземаш заеми и после шанса ти е да работиш за тия дето са те заробили. Затова никога няма да позволят България да стане нормална страна............

пари на вятъра! Космонавт не се става с дипломи

Ами как се става? Я ни свтни, че много си "наясно" с материята :))))

Между другото въпросния университет е на 99-то място за сезона 22-23-та годинa сред инженерните университети.

Може ли да попитам - какво точно се учи в тази "космонавтика"? Ако е за космонавт, то за това не се учи, а се правят тестове, след което следват тренировки, като при това тренират много повече хора отколкото в действителнсот са необходими.

Т.н. "Рубик куб" не се ли наричаше на български "кубчето на Рубик"? Или въпросното лице се интересува само от американски кубчета?

Така или иначе след няколко години, ако всичко се развива добре, ще позабрави български и във всички случаи няма да използва израза "кубчето на Рубик".

Къде и кога го чу да казва "Рубик куб". Това е написано от така наречените журналисти от дир-а. А за журналистиката все повече се убеждавам в последните дни, че е най-малко точна, обективна и безпристрастна.

Поредната квота за безперспективни цветнокожи дебили... Някой писа, че това е само таксата за първата година. А за другите години обучение щял да работи! Ми да беше работил и за първата година...

Нямат право да работят докато учат. Има много сериозни ограничения по колко часа могат да работят на седмица пред учебните семестри и е около 12-16. И за тия часове ще е някаква почасова работа в заведение за бързо хранене, което няма да покрива нищо.

Бива ли да си толко ограничен и прост ?Като учи кога да работи бе кретен? Това да не е майка ти дето може и денем и нощем да е долен парцал и отрепка а?Завистта на ганьото е страшно нещо ама само за самия него продължавай да сереш с уста по добрите и успели хора това само ги мотивира още повече ! Момчето има светло бъдеще ,а твоята мизерия е факт от създаването ти от коВрата дето те е направила

Това момче ще е първият космонавт в Свободна България. Онези си бяха политически проекти. А този ще е обучен и умен човек. Браво момче.

Това момче иска да учи "космически операции". Това е работа на бюро в център за контрол на полетите и е само четене на телеметрия от екрана на висок глас....

Е, ти нЕма как да учиш с тази граматика. Ама злобата ти личи от всякъде. Ти не знаеш за какво си на Земята, а за Космоса - и дума да не става.

Каза Простака. Ще ти се. Ти пък си толкова прост че ина Земята не те свърта. Но за съжаление за Космоса да не говорим.

Произнесе се този с >. Граматикът. Простъо.....кой те пита бе.

Възхищавам се на такива умни и креативни деца. От година на година, броят им, обаче, намалява.

Така е за съжаление. И още повече ще намалява, защото тук на почит е простотията, чалгата и завистта. Голяма рядкост са децата, които искат и учат. Но са и аутсайдери. От опит го казвам. Никой не се замисля за труда, времето финасовата инвестиция за всичко което е постигнало това момче до момента. Не се става пълен отличник с висене в дискотеките. Не се става шампион по плуване, само с плацикане във водата, а с много тренировки и пари. Не се учиш да свириш на каквото и да е, само докато седнеш пред инструмента. Трябват години упражнения. Излиза, че трябва да си богат за да си позволиш да учиш, или отиваш в клона на някой университет в Хасково и после се биеш в гърдите какво си завършил и продаваш сливи на пазара. Но българите по природа са такива. Дребни, завистливи, озлобени, незадоволени душици, които се чудят кого да очернят без дори да го познават, но така се чувстват велики и значими в собствените си очи.

Когато завърших гимназия ме каниха в щатски университети. Само че искаха 22к на година. Това две години след като ЦРУ посредством Драгалевския циганин занули спестяванията и уби бъдещето на всички българи като открадна огромния златен резерв на БНБ и го изнесе в САЩ. Родителите ми тогава изкарваха има няма $80 на месец. А преди преврата над 600. А спестяванията от над 40 Хил станаха за чифт обувки. И с цялата си наглост - ела и даже ни плащай, забрави че ти убихме държавата, родителите, хората които обичаш ... как пък не.

Поредния хленчещ мързелив идиот, на който и вълната му пречи.

Кой е определил че е умен и "креативен"? "Креативен" значи "творчески". Което ще рече че нещо създаваш. Какво точно е създал?

Браво на момчето и много много успехи и занапред! Дървените философи тука да имат предвид, че всеки си решава къде и на кого да дари пари. За хората, които не са дарявали никога нито 1 лев, не е морално да съдят. За другите, които пишат, че с тези пари можело да се помогне на болно дете, да се запитат къде са ни политиците и министрите, и депутатите, че се налага да събираме парички за болните българчета. И не на последно място - хората, които даряват, даряват и за болни деца, и за успели деца, дори за болни животинки. То или си Човек или си човеченце.

космическо джебчийство и сводничество на Окологалактическото...

Невеж, неграмотен и необразован простак си ти, колкото разбира магаре от Космос, толкова и ти!

(к) ураааа, в наса ще му покажат луната с телескоп

Браво! Дано се развие както му се иска.

е с тези пари можеше да се спаси човешки или детски живот, а не да уреждаме поредния емигрант невъзвращенец.... но българите са си такова тъ по племе..... за това всеки, който може да емигрира с или без стипендия

Мислех, че човешки детски живот е едно и също... А ти колко даряваш въобще за нещо? Или сама можеш да мрънка?

Едно дете е хипотеза. Неизвестен потенциал. Може и да има, може и да няма, много често няма. Един възрастен човек вече е ясно - има ли или няма потенциал и ако има прилага ли го и постига ли го. В този смисъл не може да приравниш детето на един доказал се възрастен, и обратно - един доказано безпотенциален възрастен не може да се приравни на едно дете. Кога ще разберете че ресурсите са много критично на привършване, ако не материалните то биосферните, и не трябва да се "спасява" наляво и на дясно всеки който падне.

На снимката доста мургавее. И много хубаво не е на хубаво. От толкоз учене, вероятно или социализацията му страда, или половата идентичност. Гледах инстаграма на майката, само снимки на синчето, а на тази възраст на сина би трябвало вече майката да му е дала повече пространство...

Че твоите снимки ли да качи майката?! Нормално е на детето й, особено ако има какво да покаже. Или трябва да ги оставим да се напиват и да се снимат от тоалетните?

Ами сигурно жената няма твоя снимка, и затова на детето си слага. Завиждаш ли?

И аз разгледах инстаграма. Нещо на мен не ми мургавее никой от там. Или гпишеш, само колкото да има какво? И виждам напълно нормални снимки на нормално, задружно семейство. Другото е просто завист, че ти нямаш такова.

Първата година я е уредил, а втората? Да не стане "отидох, видях и се прибрах"

През това време ще си намери работа и ще си помогне за следващата година ДеБИЛ българское

Кой е дебила може да се разбере от коментара ти. И вземи да се успокоиш малко, че още е сутрин, а докато дойдат новините за Русия ще получиш инсулт и няма да можеш да плюеш против тях. Ще трябва за теб да събираме пари, щото Сорос плаща само за свършена работа

При положение че в договора за обучение университета ти налага лимит от 12-16 работни часа седмично ще си намери да обръща бургери или да от сервира маси за минимална надница - разбирай 9.95 на час. Което ще е до никъде. При положение че по статистика 67% от хората в Америка изкарват по-малко от 65к годишно как точно смяташ че ще се издържа. Студентски заем няма да му дадат, а университетите и банките са дупе и гащи понеже дълг от студентски заем не се изчиства при личен фалит, банките винаги дават а когато банките винаги дават университетите винаги вдигат таксата.

3 години ще трябва да се плащат тия пари. После магистратура и тя иска такси. Може да успее да си издейства още някоя стипендия, примерно спортна.

20 хил и не е достатъчна . Ще трябва да работи и да учи, или студентски заем да тегли

Студентски заеми няма да получи

Този ще бъде заместника на Кирчо и Кокорчо

Радвам се!!! Чудя се защо не отиват тия младежи в Казахстан или Масква???

Щото в момента сме в лошо отношения с Москва. Иначе най- добрият университет по физика е в Москва.

Ха-ха. И в коя класация на топ 10 е? Говорит Москва- руски боклук.

"да учи космонавтика и аероновтика в един от най-престижните университети в света " Без да омаловажавам трудът на момчето, ще кажа че "acceptance rate" или процент на приетите от кандидатстващите за Еmbry-riddle aeronautical university е 67%, което е много над нормата за средно-добрите университети! Добрите, например MIT, където е истинската аеронавтика e 5%, Калифорнийският е с 7% "acceptance rate" и т.н. А като отворите която и да е класация за Топ 100 университети в САЩ, там не присъства този университет! Хубаво е, че ще учи момчето в чужбина, но не украсявайте прекалено нещата ала маке на пазара!

Тъп, тъп и най тъпия коментар

Защо? Точно така стоят нещата. Или не може да разбереш как се смятат % спрямо кандидатстващите студенти?! Много е точна тази информация но за неразбиращите…..

Как сравняваш университет със строго профилиран интерес и специалности, с такъв с много и различни специалности. Все едно да сравниш Софийския с Медицинския. В единия кандидатстват и влизат всякакви, а в другия кандидатстват само такива, които имат интерес и искат да се развиват в тази област. Научил си две думи на английски. БРАВО за което, ама преди да се изказваш за нещо, първо прочети, помисли, ако можеш и чак тогава пиши.

Защо не е отишъл в Чукотския Государствен Университет по космонавтика. Там ще научи, как да прихваща ракети от Хаймърс със задните си части. Като таварищ Рогъзин.

А ми как да стане бе мой.Като в Раша са пълни издънки.Но зятова са виновни евреите които са тям хем им правят науката на вятниците хем говорят на рашистки език говори си на иврит и им еби майката пияна.

Американските универстети са скъпи защото са фрашкани с апаратура и софтуер чоследнонниво това което във ФзФ ХФ ТУ и тн никога няма да имат зятова и не те учат на нищо а само се заяждат тука с тебе чосле си неконкурентен на пазар на труда и никой не те ще никъде.Сямо таксата за софтуери на гофина аспен и ансис са по 24-25 бона за един компютер не говорим за машините и измервателната апаратура.Това българските тапаци професорчета от СУ няманкак да го схванат не знам как се води най престижният уни в бг СУ е тотална дупка пълрн с Абсолютни дебили.

Защото са дупе и гащи с банките. Банките гарантирано дават студентски заем защото това е единствения дълг който не се отписва при личен банкрут, а университетите постоянно вдигат таксите защото банките не отказват

1000 ахмака събрали пари, за да може това момче да напусне България, за да работи за чужда държава и да храни чужда икономика! На това се казва лоша инвестиция. Той никога няма да се върне, за да работи за страната си. Никой няма да го запомни като българин, а като американец. Никога няма да направи нещо добро за България, защото никой не помни доброто, което му е сторено, само лошото. Парите трябва да се инвестират в България и в българското образование, а не да се пилеят по чужди държави.

Пешо, пак на сабайле си излязъл от кръчмата. А е имало още толково много за обсъждане със съселяните ти.

Дерзай момче. Само бе чети коментарите, защото ще ти стане тъжно като разбереш около какви хора си живял. Пали и бягай с 200 от тази територия населена с толкова много негативизъм. Бягай момче, бягай от хора, които не са подарили една четка за рисуване или комплект цветни моливи, бягай от тези, които не са дали и 5 лв за вход на концерт с деца, но са тръгнали да правят сметка как 1000 други са събрали по $ 65 за да сбъднеш мечетата си. Те ще предпочетат да ги дадат за цаца и бира на Градина и да се тагнат за да се покажат на света, отколкото да осъзнаят че парите може да се ползват и за друго.

И кво яд ви е само защото момчето няма да учи космонавтика в Русия. Ами съжалявам но хората се развиват в Сащ и Европа а не в бедна миризлива спинозна Русия

че няма да учи изобщо! Просто ще профука парите и евентуално "ще си оправи живота" за сметка на баламурниците "дарили"...

Ама акъла не ви стига да се разделите с 30-40 лева. Ганьо как ще дава, да не е луд? Даването е за балъците, Ганьо е тарикат и само прибира. Ганьо, стой си по гишетата на държавните институции и чакай да стане 5 часа, та да си идеш обратно в панелката при ракията. Нека другите балъци се развиват, ти си си тарикат по рождения.

Коментарите са направо ТОП, изобщо не сте наясно какво става с отрицателната енергия, която излъчвате и думите, които изсипвате с такава злоба и постоянство, всички това се връща в домовете ви и при семействата ви, така че просто кажете за момчето: Успех, или просто нищо не казвайте, вселената има план за всеки, каквото трябва ще се случи.

знам за какво става въпрос . сина ми е завършил Еmry Riddle . тази сипедния 58К е само за първата година , ами след това ? успех на момчето - трябва яко да се бори !

университетът отпуска най-високата стипендия на момчето !?!?!?!? Само че някой трябва да плати годишната сметка от $65 000 . Пита се в задачата каква е тази Най-висока степендия която не е отпуснала и един цент ? Аз съм завършил колежа в Аустин ,Тексас с годишна стипендия от $48К плюс родителите ми плащаха още $11К годишно и имах заем от общо $20 000 за 4 години . Има нещо не ясно финансово в този случай , иначе много успехи за момчето и дано се сбъднат мечтите му .

Ако беше наистина завършил университет в "Аустин", Тексас, щеше поне да знаеш, че градът се нарича Остин, независимо, че се пише Austin.

МОЖЕШ ДА СТАНЕШ РАКЕТЕН СПЕЦИАЛИСТ И В БЪЛГАРИЯ .... ЗА НАЧАЛО ПРЕПОРЪЧВАМ SIEMENS NX, ANSYS FLUENT , OpenFOAM .... И УЧЕБНИКА НА САВЕЛЬИЕВ ПО ФИЗИКА

..

Как се става ракетен специалист без ракети

А Щатите имат ли ракети ? Само Мъск има действащи такива.

не знаехме че космонавтиката е вече наука... интересно като я завърши някой какво точно става? ама то в сащ това няма значение, важното е да има кой да плаща таксите и да се радва на псевдо дипломи като тези на оракъл юнивърсити.... е ся що и наса да си няма университет...

Я питай руснаците какво е?

Това е да плащаш сума без стипендия. На сайта най много което виждам е 58хил на година. Просто иска да учи в Щатите детето. Успех

ХУБАВО Е ДА СЕ ОБРАЗОВАШ ...... АМА КАКВИ СА ШАНСОВЕТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРИН КОГАТО 36% ОТ ИНЖЕНЕРИТЕ В НАСА СА ИНДИЙЦИ ... https://m.economictimes.com/jobs/38-of-us-docs-36-of-nasa-scientists-are-indians/articleshow/2854750.cms

Никакъв шанс

Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, Народили чукундури. Хем ебливи, хем крадливи, но най-вече завистливи Радой Ралин :) те това е България била и ще бъде ,пълно със селяндури ,завистливи НЕ можещи хора ,а все другите им виновни да са бедни ,прости,ограничени и най-вече недоволни от живота си :) пуснете пайнер сипете две ракии и сте най-големите

Там нали са астронавти, не космонавти? Или тва ше е след войната, когато един Биг-Мак в Портланд ще струва 4 рубли и триесе копейки? Но карай. Нека учи, нека работи младото. Може след 30-40 години и на Луната да стъпи?

Яко си тъп, ама ясно е..русофил си

За една година само. Може ясно да се види ма страницата на университета https://daytonabeach.erau.edu/admissions/estimated-costs

През това време ще си намери работа и ще си помогне за следващата година ДеБИЛ българское!!!

Мда

Нарича се платено обучение и затова сам си плаща. Демек последен по знания. На отраканите университета поема стипендията.

Туй момче от боята бе! Фондация "Роми без граници" требва да помогне, кво се стискат!

Тоя ще е нещо като Васко Терзиев. Накрая ще излезе от червено потекло и глупаците ще духат супата

...а дано ама надали... малко лъха на червена пропаганда - момчето е некъф Бог напрао , кавали, плуване, математики, демек всичко е номер едно... аз наистина се надявам да е истина, ама толко свръх-всестранно развити личности рядко има, но дано дребната ми душица да греши

Има деца ОПАЗЕНИ от руската пропаганда и тролове. Деца, които не знаят какво са пионерски бригади - ангария, не знаят е какво е да си отличник а да лансират двойкаджията, внук на застрахователи на мандри. Не знаят какво е ПИОНЕРВОЖАТЫЙ, който е баща и майка в училище и пионерските лагери(места за детска проституция). Завърших гимназията в Западното в Казанлък през социълизъмът. ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ преподаваше ПОЛКОВНИК ИВАНОВ. Публична тайна бе, но всички мълчаха, че той обичаше лично да проверява в камерна обстановка, как растат гърдите на "защитничките на Партията".