18 деца и 3-ма възрастни са жертвите на най-смъртоносната стрелба за последните 10 г. в САЩ

Президентът Джо Байдън поиска от американците да се противопоставят на оръжейното лоби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Отвращението от смъртта, от убийството е дълбоко вкоренено във всеки човек. За да се изкорени този инстинкт, за да се премине границата са нужни години работа с психиката, още от дете. И средството е намерено - 2-3 хиляди холивудски филма изгледани от 6 до 18 годишна възраст, 4-5 хиляди часа електронни игри FPS (first person shutter) и границите падат. Всичко изглежда съвсем приемливо и изпълнимо. Не е нито до раса, нито до бедност, нито до образование, нито до граждански оръжия. Просто добре подготвена психика и поредното "ниво на играта". Западни ценности, сър !

На новите ни приятели...

е велика наука. Престъпният ген се унаследява. За съжаление. Ако не с оръжие, с ножче за хляб ще намушка извергът децата. Или с отрова. Дано не се раждат повече убийци на Земята ( като наличните изпопукат от болести, природни).

Мечта.

Училището е по-опасно от военна служба. Образованието да си дебил, изисква жертви. Вечна памет на децата

Кви са тия въоръжени латино сепартисти по улиците на Тексас? Нашето външно веднага да наложи санкции, може и няколко милЯрда помощ за самолеДи еф-ки.

Целта е да се конфискуват законните оръжия на съвестните граждани. За демократите и техните медии децата са удобен повод. Въобще не им пука,колко са застреляни. Те убиха повече с " ваксини" и наркотици. Дните на антихриста....

Значи предното убийство е било по расистки подбуди, а в град Каноша по Коледа, където чернокож расист уби бели семейства и деца, не споменхате да е било по расистки подбуди, и онзи с деменцията не отиде там лично, защото чернокожите са супер, дори да убиват масово, щом жертвите са бели, всичко е точно, но ще горите в Ада за това всички вие които се правите, че расизма е само едностранен процес!!!

колко стрелби e имало в училищата и нито гък за причините! Ей така на някой тинейджър му хрумнало! Как си го представяте това? Защо не кажат че преди това е бил в ръцете на едни "ментори" - психолози, социални, агенти от службите и прочие краварски "помощи," които обикновено искат да го пратят в специално училище, където се прилага електро шок на 8 годишни дори или в приемно семейство - и всичко това за няма нищо - вербално спречкване със съученик в столовата, писал в есето си че не одобрява джендърството примерно и от този род, след което се започва едно невероятно изопачаване от всички тези "помощници." Да не говорим че демократлиберастките служби издирват от училищата точно такива ученици и под тяхно "менторство" те вършат доста удобни стрелби. Тези ученици не стрелят случайно. Зад тях е дългата ръка на либерастките агенти. Колко удобно - стрелбата е в Тексас - най-Републиканския щат и най омразния на Джо и демоктастите, в начално училище разбира се, малките дечица, да ни е по-тъжно и възмутително,не в гимназия, и разбира се, малко преди важни избори, за да сочим виновни републиканците за тези трагедии, да им отблъснем избирателите, да вземем бизнеса им, защото парите трябва да ходят само в демокраслиберастите, другите да стоят бедни и зависими, и най-вече Джо деменцията така да отнеме оръжието от белите, защото знае колко много го обичат. Нищо не е случайно!

Браво бе! Добре казано.. Всъщност тия се "борят" с оръжейното роби отдавна.. Дето Рич Хейл (американски комик) се шегуваше: всичси идиоти се позовават на 5-тата поправка и правото да носят оръжие. Да, ама като е писано това допълнение е имало кремаклийки и тук там нещо по. А не са имали достъп до такъв арсенал. От друга страна, май на 16 можеш да изкараш разрешително за пистолет, 18 за сериозно оръжие а чак 21 да си купиш бира.. А иначе си страшно прав! Тоз юнак също като тоя от мола са били известни и на социалните и на полицията че са потенциално опасни. Та как са се сдобили с оръжие.. оставаме да ни "разяснят"..

при миналогодишните стрелби на сърдити ученици в училищата ( масови убийства), как е?). И там мислеха, че това са специално облъчени и снабдени с пищаци стрелячи.

Най-добре Тъпото и Кокорчо да им пратят още оръжие, за да може да се спре със стрелбите им из училища и други цивилни обекти.

отговорите Лобиистите никога няма да забранят продажба на оръжия, Америка от това живее. Кой да съди Америка? Американците не са щастливи, всичко там е фарс, щастливи са само богатите, бедните са роби.

Какъвто президента, такава и държавата. На тях не им трябва война, откачени психари, сбъркан президент, сбъркана държава. American dream, ха ха https://youtu.be/d09qzB-BYAg

Никой родител не трябва да губи дете, това не е нещо с което да се справиш. То те отнася!

а на хитлер майка му ко да каже? не ми е жал. слава на Русия!

То това да е само , с мед да ги намажеш ... напишете в ютуб улиците на Филаделфия и гледайте за какво става въпрос във великата сила фащ ... трагедия за обикновенните хора там.

А атланта? Защо само лайв или видеа в телеграм можеше да се види в Атланта невероятният погром които бляк лайв на ко си подръжниците спретнаха? А нещо за бездомните в Сиатъл? Улица след улица пълни с палатки и картонени кутии в които се опитват да оцелеят хора.. За наркоманите в големите мегаполиси по улицата да не говорим. Гордият Детройт е станал за посмешище. Когато водата заля Ню Орлеанс, техният им челен плезидент им показа комбинация от три пръста. Яко за пред камерите обещания, и после ай сиктир.. Е та нали гласуваха 40-те милиарда помощ за Украйна. И в същото време по техните улици опашки от работещи които не могат за свържат двата края и се редят за помощи. По границата с Мексико, понеже се смяха на Рижия за стената и увеличаване на патрулите, сега е бетер нашата.. То всякаква паплач от Ю.Америка.. Въпроса е, когато на Тексас им писне и пак надигнат латерната с мотото да се отделят и станат автономия, дали нато ще вземе мерки и прати армия там...

Бог забавя, но не забравя!

Има ли мющерии да гонят американската мечта ?????

Има. И си я гонят. И най-важното е, че си я стигат. Не е невъзможна като руската мечта - да излочиш целия алкохол на Света. Там ако поне малко те бива в нещо и не си адски мързелив - без проблем свързваш двата края, а ако имаш финансова дисциплина - можеш да спестяваш и да си осигурен.

_stankow

Вече тотално се обърках и спирам да ги следя. То докато се обсъжда един такъв инцидент и два нови стават. Кое какво беше ... Ни статистика да водиш, ни меченца пред американското посолство да редиш. Изпотрепаха се тия хора. Пример за демокрация на целия свят ! Да се оправят. Додеяха вече на всички !

тази статия се появи днес и в шпигел и други мейн стрийм фейк нюзове, това е координирана манипулация!!! и то не за какво - а за американската вътрешна политика, която нито ни късае, нито зависи от нас по някакъв начин. важното е: оръжията за самозащита са лоши! когато черноафриканци убиват с кола деца и възрастни на улицата - тогава колата е виновна. помнете :)

Точно тяхната политика трябва да следиш, защото как се казва, като пръдне шефа ние се насираме. Та зелени сделки, санкции на русия, трети и пети пол.. това от тях тръгна като идея и в европа ни заляха че трябва. И сега трябва. Защото последните няколко кризи тръгнаха от тях текущата вече започнала също. А Тексас си е тексас.. Пуцай куме по всичко що се движи..

ДЪРТИЯ ПОСЕРКО:-КОГА ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ОРЪЖЕЙНОТО ЛОБИ?- БАХ ТИ ИЗРАЗА. ТОЯ ДА СЕ ГРЪМНЕ.

АМИ КВО СЕ ВАЙКАШ БЕ ДЪРТ ЧУКУНДУР. РАЗДАВАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ВОДИ ДО ТОВА. НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА МЕЖДУ УКРАЙНА И САЩ.РАЗДАВА СЕ БЕЗРАЗБОРНО ОРЪЖИЕ. Е ТОВА ВОДИ ДО ТАКИВА СИТУАЦИИ .

Руските пиандета се радват на тази новина, но да погледнат поърво каква гнусна кочина е Русия на Путин. Децата там от малки искат да са гангстери и проститутки защото друг шанс за тях няма. Не случайно в цял свят има руски проститутки

Ти в коя област на Русия каза, че си раснал?

АМИ КАКТО ТИ СЕ РАДВАШ ТАКА И ТЕ . КВО ПИСКАШ.

откакто се помня има само гангстери и проститутки.....е не бе!

Към 25.05.22 официалната статистика за САЩ казва: 17 196 жертви от огнестрелни рани (gun violence deaths). От тях 647 са деца (възраст 0 - 17 години) Това е ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА....

Латиносите и негрите раждат у вторник и четвъртък, не е голЕма загуба.

ВЪВ САЩ СЛУЧАИТЕ СА ОКОЛО 10 000 ГОДИШНО. УБИТИ ИЛИ РАНЕНИ.АМА ПУТИН Е ВИНОВЕН.

САЩ и метеорит да ги удари, пак ще им е малко! Кръвоипийци нещастни... Колко държави унищожиха тези изчадия адови. Да ги няма, на нито една карта, им пожелавам аз! Отвратителна сбирщина от утайки от всички държави. Който не е нормален, все натам се е запътил. Последната им идея е, че щом, те са сбирщина от утрепки и Европа трябва да я превърнат в интернационално блато... Измет! Смърт за САЩ, като държава. И тая мумия, президента, с какво я балсамират, всеки ден, че и говори....

Фашистки методи.

ОКОЛО 10 000 ДЕЦА ГОДИШНО БИВАТ УБИТИ ИЛИ РАНЕНИ ОТ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ ВЪВ САЩ. АЛО ОБРАТНИТЕ!- ПУТИН ЛИ Е ВИНОВЕН. САЩ - ДЪРЖАВАТА ОСЪДИЛА НА СМЪРТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА. ПОЗОР.

Що пък позор? Просто бизнес..

Както всичко в САЩ, това изглежда толкова нарочно, че повече няма накъде! Целта - отвличане на внимание, обявяване на извънредно положение, ограничаване на правата, притискане на републиканската партия, демонизиране на противници... случва се в цял свят, ако някой не е успял още да се есъбуди и да прозре истината!

18 деца!!!!! Няма ли кой да наложи санкции на американците? Избиват деца! Докога ще се толерира безразборното продаване на оръжия? Това ли е демокрацията? Всеки да може да стреля по когото си иска! руснаците избивали деца! Ония какво правят?! Не е минал ден без убийства в щатите! Обаче всички си мълчат, имат го за нещо нормално!

АМИ ЗЕЛЕНИЯ?-РАЗДАДЕ БЕЗРАЗБОРНО ОРЪЖИЕ,ПОЧНАХА ДА СЕ ТРЕПЯТ,ПОСЛЕ ВИНОВЕН ПУТИН ЧЕ СЕ ТРЕПАЛИ.

ДЕ БЕ. ТОВА НЕ Е ВЪВ САЩ БЕ . ПУТИН ГИ Е УБИЛ

САЩ и ЕС са нацисти в костите си. Няма да е далеко времето, това да стане масова революция - от тия които те организират по света. Всичко на този свят се връща.

Дечицата са 19! За съжаление! Нормално американско ежедневие! Сами не искат да си оправят страната и затова се случват такива неща. Може ли в страна в която на всеки ъгъл можеш да си купиш наркотици, да има толкова либерален режим за придобиване на оръжие? Та това е все едно в барутен погреб да влезеш със свещ! Без никакви проблеми можеш да си купиш не само боен пистолет, но и автомат, че и гранатомет. Когато те стегне каскета се въоръжаваш до зъби и влизаш я в МОЛ, я в училище или просто на открито място и започваш да пуцаш. Тия неща там се случват от много години, но никой нищо не прави по ограничаването на продажбата и притежанието на огнестрелно оръжие. Не било демократично! Щом не е демократично, така ще става.

Пита се - защо не наложат санкции на американците? Да им блокират банковите сметки, да им спрат доставките и износа, да конфискуват имущество на американци, да забранят на целият им спортен елит да се състезава под флага на САЩ и задължително да се откажат от гражданството си, непременно да се разграничат от режима, който позволява да се избиват деца, пък било то и само защото разрешено притежаването на оръжие!

Никъде не пише дали оръжието на извършителя е ЗАКОННО притежавано? Тогава нека да преценим каква е вината на оръжейното лоби.

Не се прави на ударен.

"Като нация ние трябва да попитаме: Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби?" Всеки извършител на масови убийства с пистолет и обикновено пушка двуцевка, а конгреса гледа как да забрани оръжия само и единствено от рода на "assault rifles". Въпреки че официално нямат такива дефинирана категория оръжия! Но се предполага, че включва всички пушки дори и най-обикновените ловни пушки. Е ако забранят категорията "assault rifles" и заявят, че са приключили въпроса, чудно с как ще се оправдават при следващо подобно нападение с Пистолет?

Е, то е ясно как - пистолет с пълнител над 10 патрона също е щурмова карабина... А онова негро, дето стреля в джагатайския козметичен салон преди няколко седмици? Онези си налепили лепекни по витрината, че е забранено с пистолети, та тоя са го успокоили, че са лесни жертви. Ако бяга налепели лепенки на NRA и за членство в стрелкови клубове, дали тоя нямаше да си потърси друго място за развихряне?

Статия, предимно, за потресения Байдън … Трудна работа с Оръжейното лоби, едно от най-силните в Щатите, силно почти колкото Македонското лоби!

В Литва има повече убийства на глава от населението отколкото в САЩ.

Цената на евроатлантическите цености!

Убиват хората, а не оръжията! Да вземем да забраним и автомобилите -- в катастрофи умират много повече от убитите с оръжие... Ако властта обезоръжи гражданите, дали престъпниците ще се съобразят със забраните? Точно обратното: ще бъдат в привилегировано положение, защото ще са въоръжени срещу беззащитни хора. Безкрупулна пропаганда на правителство, което се страхува от собствения си народ! Първата работа на диктаторите е да изземат оръжията; ,,когато народът се страхува от властта, това е диктатура, когато властта се страхува от народа -- това е демокрация!". И тези се наричат ,,демократи"...

Защо смъртността от огнестрелни оръжия в САЩ сред бедните бели е по-малка от смъртонстта от огнестрелни оръжия сред по-заможните черни?

Откакто тоя склеротик го сложиха за президент на САЩ/щото както знаем изборите там не са реални/, той не е спрял да спонсорира оръжейнито лоби!!!!!!!!! Само преди дни одобриха 40 миларда $ "помощ" за Украйна, т.е за оръжия към американски компании!!!! И тръгнал да иска хората да натискат оръжейното лоби!!! Егати наглото лицемерие!!! Отврат!!! Той самия ги спонсорира, а в същото време призовава народа да им окаже натиск.. Тая оръжейна държава ФАЩ трябва да бъде закрита.. генерира войните и злото в целия свят и избива собствените си деца с тая безконтролна продажба на оръжия..

Оръжия,войни,болести,ГМО,пари и пак пари,всичко зло идва от там явно...

Правителството иска да може да решава кой да има право да притежава оръжие и кой да няма. Явно обикновенните законопослушни граждани не влизат в категорията на "правоимащите".

САЩ всяка седмица от подобни стрелби дават жертви,колкото Украйна във войната с Русия...

...сред черните и латиносите обаче, не сред белите...

Колкото и да задоволяваш жалкия си расизъм, има много изперкали и сред белите, които са прибягвали до масови стрелби, дори и в САЩ, нали да игнорираме онзи жалкия Брайвиг ли беше.

Расизмът е в тъпия ти промит мозък, използвам официялни статистически данни

Американското общество било едно от най-въоръжените общества в света!!! И как знаем този факт? Като вземе легално закупеното оръжие, умножим го по някакъв въображаем коефициент, за да имам предвид и нелегалното и накрая го разделим на хората легално пребиваващи на територията на САЩ. Нещо от рода на: x.y / z А какво ще стане ако силно ограничим възможностите за законно притежаване на оръжие? Легалното ще намалее. А нелегалното ще се увеличи. Защото американците няма да спрат да се въоръжават само защото Байдън и либерастите са решили така. И какъв ще е резултата в горното уравнение? Много просто: x.Y / z (ама едно голямо "Y") Т.е. оръжия пак ще има, но никой няма да знае колко са, къде са и кой ги притежава. Но има и нещо друго. Много по-коварно - колко по-незаконни стават оръжията, толкова повече им се качва цената. А ако са съвсем незаконни, тогава ще са най-скъпи. Затова и в България никога няма да легализираме леките опиати - за да дават по 3 години за една цигата и грама да струва по 30 лева. Защото при цена от 30 лева има за всички. Но това е друга тема.

Въпроса е екигрант ли ги е гръмнал ..

Не е емигрант. Ами сега?

сред белите в САЩ има толкова убийства с огнестрелно оръжие, колкото в Чехия.

Каво слагаш минуси, бе, комуняго смотан, това са официални статистически данни от САЩ. В Швейцария всеки служил си държи оръжието вкъщи, ама няма масови стрелби...

Уууу, расист! Правилно ти слагат минуси, като намекваш, че ако ги няма черните смъртността от огнестрелни оръжия в САЩ ще е като във всяка друга цивилизована страна.

На тия боклуци война не им трябва. В щатите малоумниците преобладават, иначе нямаше да се дървят на Русия.

нали не се връзвате на дъртия памперс, че няма нищо общо с това. Нали не мислите че е случайно в Тексас, най-републикански щат, и че е случайно точно в начално училище, а не в гимназия, да ни стане по-тъжно за малките дечица. Нали не мислите че този 18г ученик така му е хрумнало да трепе някого ей така отникъде и то точно тия малките деца. Защото точно този мръсник дето 50г е в политиката и е разпалил толкова войни по света много добре знае защо и как се случи това. Мерака му е хем да смачка републиканския бизнес, парите да отиват само в демокрастите, хем да прибере оръжието от белите поданици, щото знае какво му мислят нормалните американци. И какво се получава - колкото по-голям престъпник си толкова по-"високо" се издигаш - сенатор, вицепрезидент, та до президент, само дето никой не го е избирал.

нистина колко удобно за Джо - в омразния му Тексас, докато е извън сащ ни лук ял, ни лук мирисал, а и като се върне да не го питат за "обиколката" му в Азия, а да излезе с едни гърди напред как ще се преборва с оръжейната мафия. Добре ги владее тия хватки алцхаймера, не може да се отрече.

Американските либерасти едно си знаят. Този да не би да е стрелял със законно притежавано оръжие, че да искат ограничаване?

Президентът Джо Байдън поиска от американците да се противопоставят на оръжейното лоби". Президентът Джо Байдън поиска от украинците да се противопоставят на Русия и Путин. Президентът Джо Байдън поиска от конгреса да му преведат по сметка още 40 млрд. долара. Президентът Zеленски поиска от американското оръжейно лоби да му пратят още оръжие. Всеки от тези либерал-болшевики управлявани от незаконните синове и дъщери на Давос иска нещо безкрайно и само да получава, без да дава нищо. Построиха си коминизма за тях и чаветата им.

но така като се гледа в коментирането в ДИР... и вие не сте по-добри от тях. Има няколко коментара тука които се повтаря.. "пука ми за тези изчадия" подкрепен от доста плюсове. Кажете ми братя българи.... ако въобще сте българи тука..... Къде ви са душите за да говорите така за 18 малки дечица

Аве козацки путак! Загрижил си се краварска наклецана подлого за краварските мдеца мръсна пачавро! А защо не се загрижи за децата на Добас козцки фекал! ЗА ХИЛЯДИТЕДЕЦА УБИТИ В ДОНБАС ОТ ОТ ФАШИСКИЯ РЕЖИМ СЪЗДАДЕН И ПОДКРЕПЕН ОТ КРАВАРСКАТА КОЧИНА АМЕРИКА! Кат толкова ги мобичаш краварите куфара гарата и към кочината америка да те клатят неграта педерас факан!

пич, ти нормален ли си?!

Свирчо, прави си свирки на негрите и не ни занимавай с шитните си,а?

Да пазиш Донбас, неграмотен червен боклук.

Отваряш тубатй и намираш какво мисли Мадлин Олбрайт за избитите деца в Ирак при амеликанското нападение: на война като на война, и това са косвени жертви. Не и мигна окото. Сега на въпроса - американците пратиха ли ни състрадателни телеграми за децата затинали пред Индиго и тези в река Лим? Като за начало. При все че това са донякъде и нещастни случаи. А там, в голяма и хубава америка, когато поредната стрелба бе в училище, моментално плъзнаха в продажба бронирани ранички и по разни комисии взеха да обсъждат как да въоражавали чистачите и учителите! Та... защо трябва да ни е жал? Тия в конгреса си въртят бизнеса, зад семейство Буш и Клинтън седят едни от най-големите оръжейни лобита.. а ние да се косим.. За децата наистина може само да съчустваме, защото толкова малки нямат вина че родителите и останалите възрастни са олигофрени

Бай Деменция, когато ти се противопоставиш на оръжейното лоби, като спреш да го захранваш с държавни поръчки за да помпаш Украйна с оръжие, тогава можеш да държиш сметка и на останалите защо не се противпоставят. За колко стотин милиарда са поръчани оръжия за Украйна на частни корпорации, та държиш сметка защо гражданите си купуват масово пушки и пистолети? Поредното демагагаско и цинично изказване, точно наобратно на това, което се върши в действителност.

Един въпрос? Колко милиона руски етнически живеят в САЩ? А колко стотин хиляди българи? А колко стотин хиляди сърби? На Нинова и другите от ЦК на БКП, къде живеят децата? Дъщерята на Лавров къде живее?

Бе кво ме интересува къде живее дъщерята на Лавров! Ти кажи защо в краварска Америка секи ден се гърмят като малоуммни и защо тази плевня Америка е на първо място в света по затвори и затворници в света!

Живеят да мият гъзове бе !

аз пък искам да живея в БГ а ти изчезвай за щатите

Нещо напълно нормално и ежедневно за кочината америка! гагагагага смея се Краварника Америка!

Тоя граничар, обаче, е стоманен. Смятайте колко му е било прикипяло, че по границата не спират никого, а само ги товарят на самолети и разселват навътре из страната. Сърбял го е пръстът поне някъде да свърши нещо полезно. Сигурно после като е разбрал, че е застрелял мексиканец е трябвало да го озаптяват да спре да прави fist pumps.