15- годишно момиче бе блъснато на зебра на "Дондуков". Шофьорът бил "пил една бира"

Шофьорът пил една бира. При друг пътен инцидент 31- годишен пешеходец пострада леко при пътнотранспортно произшествие с мотоциклетист

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е някакъв ужас по улиците и пътищата на България. Да те е страх да се покажеш навън. Или на пешеходна пътека ще се блъснат или на пътя тир ще те помете.

Стой си в къщи.

Всяка година като идвам в България много внимавам да не ме блъсне кола на пешеходна пътека! С тези условни присъди и предупреждения към пешеходците да преценяват скоростта на автомобилите преди да стъпят на пешеходна пътека се поощряват убииствата по пътищата. В цивилизованите държави шофьорите намаляват скоростта и страшно внимават , защото за убииство на пешеходна пътека отиват в затвора за много години и плащат огромни суми за обезщетение.Броя на жертвите по пътищата ще нараства докато не се приложат строги наказания и по този начин се въздейства на шофьорите

Chefo77

Законите не трябва да са причина да изчезне инстинкта за самосъхранение. Няма да спечелиш нищо, ако умреш с предимство. В този ред на мисли са призивите да се внимава на пътеките И към пешеходците. Голяма част от блъснатите на пешеходна пътека можеха да са живи и здрави, ако внимаваха повече. Абсолютен факт е, че шофьорите трябва да внимават, но да стъпваш на пешеходна пътека с поглед в телефона например, без да се огледаш, е пълна форма на малоумие.

Не знам в кой край на света живееш, но в повечето цивилизовани държави не вкарват в затвора за това. Преди години във Франция една жена беше убила две деца на под 5 години на пешеходна пътека и я осъдиха условно. А обезщетенията в голяма част от случаите ги плаща застрахователя. При употреба на алкохол вече е друго и относно присъдата, и относно обезщетенията. Присъдата няма как да има превантивен ефект, защото всеки си мисли, че няма да му се случи да убие пешеходец.

Да удряме пешеходците по-лекичко, за да оцелеят и няма затвор.

Част от проблема се генерира от вътрешното психично състояние на БГ шофьор .Поведението му на пътя е отражение на неговото отношение към другите участници в движението. Чалгализираната част от Нацията счита, че само тя е на шосето/пътя/магистралата. И не се съобразява с останалите -характерно за животните. Изводите ми са на база 500 000 мили в САЩ, по-малко в Европа, както и малко в Япония. Сингапур, Банкок ... В САЩ на магистралата пише: "Споделете правото за шофиране!" За 7 години таксиджийство/ лимо/трак в Чик и НЙ по 11 часа/ ден само 3 пъти съм виждал някое Порш/Ферари или Ламбор да кара зверски както у БГ. Върви си ферарито/корвета или дадж/ламбор кротко-кротко, спазва си правилата като всички. Само негрите не подават мигач на малка улица, обаче подават когато излизат на главна улица или хайуей, Те го обясняват с нац. традисия - дедите надавали боен вик когато скачали от дърво на дърво, но НЕ и от клон на клон! Уважаеми БГ шофери на коли и тежки камиони, Вие с негрите ли ще се сравнявате? Често карам по бул Бълг и Черн вр. - Дианабад Т 1/2. Малка част от шоф не подават мигач за смяна лента! Много често млади жени с кабрио-коли. Дами и господа, Неподаден мигач може да предизвика катастрофа!! Ако бъдете засечени, НЕ отговаряйте с КОНТРАзесечка. Лек път!! Животът и здравето са едни, втори НЯМА!!!

лек автомобил се е движил се по булеварда хахаха, неграмотници :)) защо не се споменава се.. как чифута е изпреварил друг автомобил, който е бил спрял, за да направи път на пешеходците? защото сте загубеняци :) и в ада да горите, пак ще ви е малко :)))

Дръж се малко с клетвите. Скочи и ти на т.н. пътеки е ще видим кой първи ще иде в ада.Явно обаче, че тоя не може да прецени защо евентуално другия е спрял.

Откога екип на бтв за всяко ПТП? Не виждате ли как ви манипулират, бе овце! Айде бъдете послушни и вървете и шофирайте със СТРАХ под СТРЕС!

"Направеният полеви тест на моториста отчел отрицателна проба за алкохол." А, за наличие на акъл, правен ли му е тест на донара?

на всички останали места пише, че "полевият тест" бил показал превишена стойност... също така, избирателят на бсп-дпс-евророма изпреварвал на пешеходна пътека!!! явно си е техен човек, затова не споменават това...

2,5 промила също е над 0,5

уместна констатация!

пешеходните пътеки! Никой от шофьорите не ги уважава и пешеходецът си мисли, че е защитен! А ако се забрани и автомобилния транспорт в центъра на градовете, ще е най-добре!

За първото изричение.

Истината е че за да има над 0.5 промила в кръвта трябва да е изпил най малко 3 х 0.5 литра шишета с бира или 3 големи, наливни бири, т.е. този е долен лъжец, закоравял пияница и явен престъпник.

Може и така да е , може просто да е прекалено хилав и да му отчита повече при по-малко , варианти бол .

В БГ!

фанат ли пианде да се таксува опит за убийство!

Там, където е снимката има СФЕТОФАР. Ако ще на две пешеходни пътеки да се е движело, ако е на червено, то кой е виновният?!Или журналистите подават невярна информация или аз не знам правилника - щом има сфетофар, се спазват сигнлите на сфетофара, а не предимството на пешеходната пътека.

Ти от къде си сигурен , че снимката е от там където се е движело ? Обикновено няма нищо общо . Друг е въпроса на боб ли хвърляш относно какво е светел светофара , ако го е имало , след като не е споменат ?!?

А момичето има ли информация че е ходило с телефон наврян в ухото и с тъмни цайси и да се влачи демонстративно по зебрата като излизането на нея става въобще без да сигнализира, че ще го направи и без да се огледа. Един виде демонстрация че е Богопомазана и всички са и длъжни да я пазят, а тя няма нужда да се пази и да се мисли за центъра на света???? Само питам, защото 99% са точно такива - ако тя е от другия 1% еее тогава със сигурност шофьора е виновен но инак ... дали?

Пич , ако ще и с вибратор заврян и някъде да си ходи по ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ТИП ЗЕБРА то шофьорите трябва да се съобразяват с нея !!!

Искерно ти пожелавам, да си шофьор, да си караш спокойно колата, докато преминаваш празната пешеходна пътека, да видиш как ти се оказва някой на капака на колата. Разберете, че колкото шофьорите са аругантни и нахални, то толкова са и пешеходците. И при едните и при другите все материяла е лош, както казва ББ.

От 28 години съм шофьор . Карам основно в София , по много . Зачитам пешеходните пътеки а не блея и натискам газта до дупка докато ги пресичам !!! Лош материал си ти и разсъждаващите като теб , добре поне , че се припознаваш !!!

Няма ли най-накрая на някой от всичките комисии да му светне, че на натоварено движение е НЕОБХОДИМ ПЕШЕХОДЕН СВЕТОФАР!!!!!!!! Колко още хора искате да загинат, а други ходят по затворите за едната ПРОСТОТИЯ??????

В отсечката на Дондуков между министерски съвет и ул.Раковски има три пешеходни пътеки, по твоята логика на разстояние 350-400 м. ще има общо пет светофара заедно със съществуващите.....!?! Точно за Дондуков ......нема къ а стане по твоя начин...баце!