15- годишно момиче бе блъснато на зебра на бул. "Дондуков", съобщиха от МВР. Сигнал за пътнотранспортно произшествие е подаден днес малко след 13.30 часа.

По първоначална информация, лек автомобил се е  движил се по булеварда, бутнал преминаващо на пешеходна пътека момиче и се ударил в спрял в насрещната лента автомобил. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ.

Пострадалата 15-годишна девойка е транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, със съмнение за фрактура. Направеният полеви тест на водача, причинил пътното произшествие показал наличие на над 0.5 промила алкохол в издишания въздух. Пред bTV той е признал, че е пил една бира.

При друг пътен инцидент 31- годишен пешеходец пострада леко при пътнотранспортно произшествие с мотоциклетист. Според първоначалните данни, малко след 12.30 часа мъжът пресичал на пешеходна пътека на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх" , когато бил блъснат от мотоциклет. Пострадалият е откаран в болница за оказване на медицинска помощ и след преглед е освободен за домашно лечение. Направеният полеви тест на моториста отчел отрицателна проба за алкохол.